Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Ne jul 18, 2010 5:52 pm

Če imaš možnost dobiti brero, zakaj ne greš na testno?
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jul 18, 2010 5:55 pm

Brera je druga platforma, bolj kompaktna, 10 let novejša zasnova, bolj zvočno izolirana, težja, še bolj prestižna. Brera bi v bistvu mogla biti 159ka coupe (tako kot je Alfa GT 147ica coupe), ampak ima za to prekratek zadek. Torej lahko rečemo, da je Brera 159 coupe brez zadka, čeprav se pa po zasnovi 2+2 in dolžini uvršča k Audiju TT-ju, vendar jo od teh avtov loči drugačna zasnova, rpedvsem pa večja masa.

Za moje pojme je Brera kiks, ker ni ne pristna naslednica Alfe GTV, in tudi ni prava 159-ka coupe. Pa še V6 ni ta prav.
Zadnjič spremenil lizard, dne Ne jul 18, 2010 5:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Ne jul 18, 2010 5:57 pm

alanq4 je napisal/-a:Če imaš možnost dobiti brero, zakaj ne greš na testno?

Ker ti pridajalec ne bo kar dal avto, da ga bos sel testirat. Sploh ne kaksen tpv....da bos z njim sel turo. v sanjah....
:)

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Ne jul 18, 2010 5:57 pm

lizard je napisal/-a:Brera je druga platforma, bolj kompaktna, 10 let novejša zasnova, bolj zvočno izolirana, težja, še bolj prestižna. Brera bi v bistvu mogla biti 159ka coupe (tako kot je Alfa GT 147ica coupe), ampak ima za to prekratek zadek. Torej lahko rečemo, da je Brera 159 coupe brez zadka, čeprav se pa po zasnovi 2+2 in dolžini uvršča k Audiju TT-ju, vendar jo od teh avtov loči drugačna zasnova, rpedvsem pa večja masa.

Za moje pojme je Brera kiks, ker ni ne pristna naslednica Alfe GTV, in tudi ni prava 159-ka coupe. Pa še V6 ni ta prav.

tnx... 8)

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Ne jul 18, 2010 6:43 pm

FLINK je napisal/-a:
alanq4 je napisal/-a:Če imaš možnost dobiti brero, zakaj ne greš na testno?

Ker ti pridajalec ne bo kar dal avto, da ga bos sel testirat. Sploh ne kaksen tpv....da bos z njim sel turo. v sanjah....

Ja kaj nej ti rečem, bejž drugam.
Jaz sem svojo gtv sprobal konkretno (prek 200 po števcu, polno zaviranje in par ovinkov itd), sem pa dal tudi takoj vedet da jo vzamem če bo vse ok.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Ne jul 18, 2010 6:53 pm

V bistvu so me zanimale osnovne informacije....glede na to, da je par ljudi razlozilo, da to ni nek sportnik in ima dosti sibkosti, me je nekako odvrnilo od nakupa. Sem zelel najprej osnovne informacije, ker se za Alfe nikoli nisem zanimal-verjetno se tudi nikoli vec ne bom 8) :lol:

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Ne jul 18, 2010 8:23 pm

Jaz sem v TPVju dobil na probo avto za 3 ure brez težav. Le natankal sem si sam.
Ni kaj, Alfa ni za vsakega :D ;)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Ne jul 18, 2010 9:09 pm

Itak da ti bo v TPVju dal Brero za probat, sej se jim tam valja že ne vem kolk časa
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Ne jul 18, 2010 9:16 pm

FLINK je napisal/-a:ker se za Alfe nikoli nisem zanimal-verjetno se tudi nikoli vec ne bom 8) :lol:

S tako poptnico pri nakupu oz. odločitvi za določeno znamko, te znamke nikoli, ponavljam nikoli, ne boš kupil. Razen če se ne boš odločil za ... http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=167358924 ali pa za to raketo ... http://www.seriouswheels.com/cars/top-2 ... -Super.htm (garantiram ti da ne boš nikoli pomislil na RS-a).
Fiat klub Slovenija

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Ne jul 18, 2010 9:35 pm

carloabarth je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:ker se za Alfe nikoli nisem zanimal-verjetno se tudi nikoli vec ne bom 8) :lol:

S tako poptnico pri nakupu oz. odločitvi za določeno znamko, te znamke nikoli, ponavljam nikoli, ne boš kupil. Razen če se ne boš odločil za ... http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=167358924 ali pa za to raketo ... http://www.seriouswheels.com/cars/top-2 ... -Super.htm (garantiram ti da ne boš nikoli pomislil na RS-a).

Se ne strinjam s tabo. Meni ni pomemdno, katera znamka je avto. Res je, da mi je dalec najboljse vozit bmw ampak ok....ni vse v tem. RS mi je bil spica, ko sem ga probal in sem ga kupil.
In ker do sedaj nikoli nisem kupoval alfe in sem probal samo en primerek, sem zelel informacije. Ker pa mi nihce ni dal vzpodbudnih in sem tudi glede testa drugega modela zelo sklepticen in mi ni bil niti malo vsec, se sploh vec ne bom zanimal za to.
Pac, zame je avto le pleh :) Ko bo zopet kaksna zgodna priloznost in mi bo avto sedel, ga bom kupu. To je to.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To jul 27, 2010 9:15 am

Vozil sem Megana II RS in Megan III RS.
Vozil sem GT in Brero 3,2 Q.

Če bi želel dirkati bi vzel RS-a.
Če pa potegnem črto pod vse skupaj, bi pa definitivno vzel Brero ti 3,2 s
prednjim pogonov. Bencinski šestvaljnik je le šestvaljnik.

Kot je napisal "B|ind" - "... Alfa ni za vsakega."
Ali pa - ne mešat jabolk in hrušk. To so različni avtomobili.

Ne vem kako lahko nekdo reče, ki je avto peljal nekaj km, da ima Alfa
slabo lego na cesti.Še na nemških testih poudarjajo ravno to, dobro lego na
cesti. Daj na GT-jko tako, kot ima RS, kompletno športno podvoje in 18 col,
pa boš videl kako se pelje.

Značaj ljudi, ki kupujejo Alfo, se popolnoma razlikuje od značaja kupcev Renaultov.
Se pravi, da eni in drugi pričakujejo popolnoma različne stvari od avta.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To jul 27, 2010 9:29 am

Tocno to, moral se bos odlociti kaj isces, ker ce bi rad imel "all in" (se pravi sportnost,moc,inovativnost,lepoto, blabla in se 1000 stvari) paket bos moral gledati avtomobile ki so bistveno drazji

Meni sta oba avtomobila vizualno vsec, lastil si nisem pa nobenega, vendar ce bi ze bi verjetno zbral brero.. Avto veliko ponudi za nizko ceno bi rekel. Ni sicer nek dirkalnik ampak je kompromis vecih stvari, poleg tega pa lepo zgleda na cesti in dokaj izstopa kar je pri meni definitivno velik plus!
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jul 27, 2010 9:39 am

GT mi ni všeč, ker je noter kot 147 in zunaj ima že dokaj staro obliko. Če bi izbiral me tema dvema, ne bi nič veliko razmišlal in vzel brero

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To jul 27, 2010 10:33 am

pskoda je napisal/-a:GT mi ni všeč, ker je noter kot 147 in zunaj ima že dokaj staro obliko. Če bi izbiral me tema dvema, ne bi nič veliko razmišlal in vzel brero

GT-jka ima BREZČASNO obliko, ne pa staro.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To jul 27, 2010 1:07 pm

Ok, bom se enkrat napisal (3-ič), ker eni ocitno ne skapirajo hitro.
Napisal sem, da ne zamenjujem RS-a z avtom, ki bi imel iste lastnosti. Dejal sem, da mi je to jasno.
Ker se mi je ponudila ekstra prilika, da bi vzel Brero, sem se zelel pozanimati o njej, ker nisem imel izkusenj. Avto mi deluje sportno, hudobno in mi je bil iz tega vidika zanimiv.
Ker nihce nima Brere, ki ga poznam, sem sel testirat kakih 20km Algo GT. Verjetno avta ne moreta biti razlicna kot dan-noc in bi bilo za prvo informacijo dovolj. Nisem je sel testirat, ker bi mi bila lepa ali karkoli-ker mi totalno ni-ampak za prvo informacijo. Pri voznji sem bil, kot sem ze dejal totalno razocaran. In nisem primerjal RS-a in GT ampak nasplosno. In pac se je tu zame zgodba koncala.
In ne mislim se prerekat, kako dober avto je GT in ne vem kaj vse-ker me ta avto ne zanima in svojega mnenja o tem avtu ne bom spremenil. Tema tudi ni o tem avtu.
Tudi Brera je ze sla naprej, tako, da tema itaq nima vec pomena.

Lp

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 To jul 27, 2010 1:42 pm

Verjetno so vsi reagirali ker govoris kontradiktorne stvari

Avto nima dobre lege ceprav vsi pravijo da jo ima (podvozje izvira iz 147,156 modela ki sta imela odlicno vodljivost,sploh svoj cas je bil top razreda)
Avto ima zastarelo obliko, ceprav je se vedno vecini lepa (avto je bil se do nedavnega v prodaji, z minimalnim faceliftom kar pomeni da je bila oblika dobro zarisana ze v startu)
Avtomobila naj bi si bila podobna ceprav sta kot dan in noc dobesedno (skoraj 10 let razvoja med njima,popolnoma drugacni platformi,popolnoma drugi pogoni in agregati,popolnoma razlicni dizajni...)
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To jul 27, 2010 5:01 pm

Kaj pa misliš da je RS? Serijsko ima trše podvozje in stabilizatorje in noter skačeš kot trot sploh v F1 verzijah, drugače pa niso nič novga pogruntal samo kar so stršal podvozje od ostalih firm, pač če ti to ugaja da skačeš po naših luknjah če pa ne pač ne. Daj na alfo gt 19" platišča pozamenaj podvozje, pa boš videl razliko, ne bo rs nič boljši lahko še slabši

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To jul 27, 2010 5:04 pm

pskoda je napisal/-a:Kaj pa misliš da je RS? Serijsko ima trše podvozje in stabilizatorje in noter skačeš kot trot sploh v F1 verzijah, drugače pa niso nič novga pogruntal samo kar so stršal podvozje od ostalih firm, pač če ti to ugaja da skačeš po naših luknjah če pa ne pač ne. Daj na alfo gt 19" platišča pozamenaj podvozje, pa boš videl razliko

Amm kdo je kaj hvalil RS-a ali podobno? Si postekal nit te teme?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To jul 27, 2010 5:06 pm

FLINK je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Kaj pa misliš da je RS? Serijsko ima trše podvozje in stabilizatorje in noter skačeš kot trot sploh v F1 verzijah, drugače pa niso nič novga pogruntal samo kar so stršal podvozje od ostalih firm, pač če ti to ugaja da skačeš po naših luknjah če pa ne pač ne. Daj na alfo gt 19" platišča pozamenaj podvozje, pa boš videl razliko

Amm kdo je kaj hvalil RS-a ali podobno? Si postekal nit te teme?

Saj ne mislim nič slabega in tudi ne rečem da je avto slab, daleč od tega, samo kar je skos RS dol, RS gor. Tukaj, če prav vidim sprašuješ gt vs brera, že tedva se kar dosti razlikujeta, RS je pa čisto druga pesem in ne paše k tema dvema

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To jul 27, 2010 6:54 pm

Mislim, oz. prepričan sem, da Alfe niso za tebe. Resnično.
Če te je razočarala GT-jka, bi te tudi Brera.

Raje raje ostani na avtu, ki si ga lastiš.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov