Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So jul 24, 2010 11:38 pm

nevermind je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Kaj pa zvočna izolacija, varnosti, udobje, lega na cesti, ergonomija, oprema itd., kjer je Dacia porazno slaba?

Ma kakšna oprema, pa udobje, lega na cesti :lol: ergonomija? Kaj je poslovnež in kupuje avto ali je obrtnik in kupuje delovni stroj?
Lepo te prosim, našteto zgoraj je zadnje kar bi obrtnik ali kakšen mojster gledal za opravljanje dela.

Jaz bi gledal kje dobim za manj denarja največjo nosilnost, ugodno ceno in največ prostora za raznorazna orodja in podobno...

Odvisno a si majstr pa prideš nekam nekaj rihtat in avto večino časa stoji ali pa večino časa preživiš na cesti(dostava ipd.)! Jaz sem vedno imel s kombiji tak posel, da sem bil cel šiht na poti in ni najlepše, če se na koncu že ves polomljen oz. če se moraš ustavit pred ovinkom, da ga lahko izpelješ. Dobro bi bilo, če bi avtor povedal čemu bo ta dostavnik služil...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

lebang
Nov uporabnik

Napisal/-a lebang Ne jul 25, 2010 11:38 am

Samo kreganje...
Sovražim ljudi ki hvalijo samo njihov avto, ki je seveda čisto brez napak, ali pa klatijo po določenem avtu ki je napačne znamke...
Doma imamo tudi kangoo-ja, ki je ok, vendar je 1.2 in ne potegne nikamor(pa tudi kakšnega udobja ni),
pa tudi berlingota, s katerim nisem preveč zadovoljen. Ima verjetno neke težave z elektroniko, včasih problem z vžigom ipd. Pa tisto nadležno piskanje ko za trenutek odpreš vrata... pa stranska drsna vrata se kar naprej pokvarjajo, da jih ne moreš odpirat. In potem je še težava s prostorom, saj se zadnji sedeži ne zložijo zadosti, da bi dal enostavno tudi kaj daljšega noter.
medtem ko je pri predpotopnem Loganu vse za doplačat

Pa saj to je pri vseh, ti napišejo že od __€ dalje, in potem za tisto najnižjo vsoto dobiš ogrodje na kolesih. Pri loganu za doplačilo 750€ dobiš:
- Daljinsko centralno zaklepanje
- Električni pomik stekel spredaj
- Meglenki spredaj
- Klimatska naprava
Ce jaz prav vidim ima Logan 2,5m3 prostornine prtljaznika, Caddy pa 3,2m3. Torej ima Caddy vecjega

ne... mene zanima predvsem dolžina zadaj, za dajat noter dolge predmete in Dacia logan van ima dolg prtljažnik 1900mm, Caddy pa 1780mm. (govorim o normalnem modelu).
mogoče bo samo gnoj vozil po vasi

Ja,kdo je pa še avto kupovala za gnoj vozit?? Za to obstaja eno čudo z imenom TRAKTOR!
mogoče pa avtor niti ne kupuje zase, ampak za svoje delavce in mu prav tako ni mar za udobje

Ja, kupujem ga za mojih 10 bosancev, pa da bodo lahko še kar v avtu prespali ker ima že toliko prostora in ne bo stroškov s stanovanjem. :twisted: :har
zakaj sploh rabi dostavni avto

skratka... rabim ga za zjutraj se odpeljat kjer se dela, večinoma časa tam na mestu stoji in potem popoldne spet nazaj domov. (recimo cca. 20km v vsako stran)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne jul 25, 2010 8:04 pm

vse dostavnike, katere izbiraš imaš doma ali pa jih nočeš caddy ali pa je to dacia..
nevem zakaj sprašuješ, če so tvoje prioritete dolžina prtljažnega prostora.
meni osebno bi bile tudi druge stvari pomembne, če bi se vsak dan vozil tako v službo.
in te stvari nikakor niso klima, meglenke, 1x airbag. kljub moji sliki v avtarju caddy ni moj favorit, ampak zakaj bi ti ga priporočil, če si se že napol odločil. testna vožnja z loganom je že padla? priporočam kakšen makedam, da zaslišiš to slavno podvozje v vsej moči

lebang
Nov uporabnik

Napisal/-a lebang Ne jul 25, 2010 8:39 pm

caddy ni moj favorit

Kateri pa je po tvojem najboljša izbira?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne jul 25, 2010 9:08 pm

doblo. glede na tvoje besede.
zakaj?

bom citiral z enega drugega foruma:
stari dobri doblo je se zmeraj prostornejsi od trojice berlingo-partner-kangoo. je pa najmanj udoben (listnate vzmeti) in najbolj tovornjaski z najmocnejsim in najrobustnejsim motorjem.
se tisto po cemer se najvec sprasuje, na relacije lj-trento, dolomiti, chamonix, ipd.. po avtocestah mi je pil okoli 8-9l (veliko upora nad 100kmh), cez prelaze liter manj. novi kangoo dizel mi sedaj v obeh primerih poldrugi liter manj.

je pa hec, ker so teli avtomobili za udobno spanje in prevazanje koles znotraj avtomobila ravno 20cm prekratki. vseeno pri meni se vedno zmaga doblo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov