Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
eXtreme69
Novinec

Napisal/-a eXtreme69 Pe jul 30, 2010 12:47 pm

Še en tak nasvet.. dostikrat avtohiše vzamejo avte v račun za nov avto, in so ti ki jih vzamejo v račun kar solidni, tako sem jaz svojega najdu :)
Slika

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Pe jul 30, 2010 1:48 pm

Od fanta mama je kupila točno takšen model in je zelo zadovoljna. Je pa po nekaj mesecih začela svetit neka lučka za servo, bila je na servisu, kjer so rekli, da bo najbrž šel city servo in da naj v kratkem pričakuje okvaro. Sem slišala tudi od drugih, da imajo ti Puntoti probleme s city servotom. Ampak dobr, sej imajo vsi avti z nečim problem.
Drugače je pa isti model kot ta, tudi cena je bila podobna.
Jaz imam tudi enga 15 let starega Puntota, ki nič ne kaže svoja leta :)

Uporabniški avatar
eXtreme69
Novinec

Napisal/-a eXtreme69 Pe jul 30, 2010 2:26 pm

"Problemi" ki jih imajo puntoti so servo motorček - obnovitev je od 150-250€, nov obnovljen pa okoli 400. Baje tudi tesnilo glave - sam to so samo govorice..
Men je recimo zadnji lonc prerjavel, sem vidu že ene 2x nekoga ki mu je do visu, zadnič pa eno gospo ki ji je čisto dol padu..
Je pa vzdrževanje zelo poeni..

Drugih problemov 5ih letih k sm mel punto 1.2 ni blo. Zdj sva ga s punco spet kupila in ji kar vredu služi!
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe jul 30, 2010 6:58 pm

Takšen avtomobil je pri hiši : 1.2 8v 60KM

Poraba poleti po potovalnem rač. - zmerna vožnja - relacija : 20,2km/1l
Poraba pozimi po potovalnem rač. - zmerna vožnja - relacija : 19,1km/1l

Pomanjkljivosti :
a) 1x menjan motorček brisalcev - spet slabo dela,
b) škripanje zadnjega mostu - običajna napaka,
c) masten motor - tesnilo,
d) težave z akumulatorjem 1x menjal- večji ne gre v škatlo :(,
e) občasno sveti lučka airbaga - zaradi airbagov v sedežih in slabega stika pod sedežem - tega ne boš imel če nimaš 4x oziroma 6x airbag.
f) vožnja po AC ni prijetna zaradi prešibkega motorja - do okoli 120km/h je OK
g) zelo prožen motor tudi od 1700 obratov do 2800 obratov - seveda glede na moč!
h) ne popije niti deci olja
i) z servom zaenkrat vse OK
j) dokaj visok - gre lepo po snegu
k) prednje luči so začele bledeti - pri 120.000km
l) ozek vstop do prednjih in seveda zadnjih sedežev če si visok - za ženske BP
m) zelo poceni deli, olje, glavni servis - še posebej če se znajdeš

Trenutno ima avtomobil 130.000km - letnik 2002.

seny
Nov uporabnik

Re: Kupujem Fiat Punto - Vaše mnenje

Napisal/-a seny Če mar 10, 2011 1:34 pm

Pozdravljeni!

Sem študentka in počasi bo čas da si kupim svoj avto, da ne bom več odvisna od drugih. Trenutno imam nagledanega Fiat Punta 1.2, letnik 2003 in pa Renault Twingota 1.2, letnik 1999. Naj poudarim da bo moj avto rumene barve, ker sem nora na rumeno (žal). Ker veliko rumenih avtov ni, tudi izbire nimam velike zato se odločam samo med dvema avtomobiloma. Odkrito povedano mi je bolj všeč Punto, ampak ker mi je že več znancev reklo naj se ga izogibam ker mi bo žal če si ga bom kupila, me zanima še vaše mnenje. Med drugim so mi rekli da ima Punto zelo veliko porabo olja, da mi bo ščasoma Punto spil več olja kot bencina (malo smešno a resnično). Ima kdo kako izkušnjo s tem?

lp

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Če mar 10, 2011 1:58 pm

Živ =)

Ne vem kdo ti je govoril ampak OK. Fiat Punto letnik 2002 sem si lastil slaba 3 leta. Redni servisi znašajo okoli 120 Eu pri pooblaščenem serviserju (MOČNO priporočam g. Marko Kavčič na ižanski cesti v Ljubljani). Večjih težav ni bilo. Kar se tiče porabe olja.... Olja meni NI kuril. Puntoti imajo manjše težave s tesnilom pokrova, ki pušča. To ni težava, ker je cena novega tesnila okoli 10-15 Eu. Edini efekt je pač, da bo kdaj pa kdaj kaplica olja padla (letno manj kot 1dc, da ne bo kakšnega strahu). Za punce je avto popoln, ker je zelo mehak in nežen za peljat. Še posebaj ti bo všeč dvojni servo volan (City funkcija) s katerim lahko resnično avto pelješ zgolj z enim prstom... =)

Kar se tiče samega avtomobila nekih velikih težav ni ampak tukaj je veliko odvisno od tega kako je prejšnji lastnik z njim ravnal in kako je bil vzdrževan. Stroški vzdrževanja so nizki, prav tako je poraba med 6-7L (ponovno odvisno od vožnje).

Če te še kaj zanima kar =)

Lp Miha
Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če mar 10, 2011 2:02 pm

seny je napisal/-a:Pozdravljeni!

Sem študentka in počasi bo čas da si kupim svoj avto, da ne bom več odvisna od drugih. Trenutno imam nagledanega Fiat Punta 1.2, letnik 2003 in pa Renault Twingota 1.2, letnik 1999. Naj poudarim da bo moj avto rumene barve, ker sem nora na rumeno (žal). Ker veliko rumenih avtov ni, tudi izbire nimam velike zato se odločam samo med dvema avtomobiloma. Odkrito povedano mi je bolj všeč Punto, ampak ker mi je že več znancev reklo naj se ga izogibam ker mi bo žal če si ga bom kupila, me zanima še vaše mnenje. Med drugim so mi rekli da ima Punto zelo veliko porabo olja, da mi bo ščasoma Punto spil več olja kot bencina (malo smešno a resnično). Ima kdo kako izkušnjo s tem?

lp

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3892361&show=1 :8
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4504094&show=1 :8

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če mar 10, 2011 2:06 pm

se pravi jih gledaš za ceno med 2500 in 3k €?

..izbire imaš ogromno.. tudi kak večji se dobi vmes :)

Link
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe mar 11, 2011 12:22 pm

seny je napisal/-a:Pozdravljeni!

lp

Pozdravljena na forumu.

Glede izbire avtomobila bi ti svetoval samo eno zadevo. Avtomobil ni modni dodatek ki se mora ujemati z barvo tvoje torbice ali česa podobnega. To pravilo velja še posebej pri nakupu rabljenega vozila. Prvi kriterij naj bo ohranjenost vozila, dokazljiva preteklost, ali vsaj kakšen seznam lističev o rednih menjavah olja in potoršnega materiala. Vozilo naj bo normalno ohranjeno in nekarambolirano, prav tako naj ne bodo vidni sledovi pretirane obrabe (prikrivanje prevoženih kilometrov). Ko so vsi ti pogoji izpolnjeni pa pride na vrsto kriterij šminke oz. v tvojem primeru obvezna rumena barva.

V nasprotnem primeru obstaja velika verjetnost da boš kupila na videz sanjski avtomobil, ki se po po nekaj mesecih uporabe spremenil v nočno moro v oblike neskončnih popravil. Kot študentka verjetno nimaš neomejenih finančnih sredstev, da bi lahko financirala eventuelna popravila.

Kar se tiče fiata pa ne poslušaj ljudi ki so ga nazadnje vozili pred 30 leti. Takrat je za marsikateri primerek veljalo da popije več olja kot bencina. Danes pa so 1.2 motorčki zelo dobra izbira. Rad se zavrti, poraba goriva je zmerna, pa tudi nepredvidenih okvar ni pričakovati, če se je z vozilom ravnalo kot je potrebno (redni servisi in vožnja brez pretiravanja).

Tudi Twingo ni slaba izbira, vendar je v primerjavi s Puntom nekoliko manj prostoren. 1.2 motor je ravno tako zelo zanesljiv stroj pri katerem ni pričakovati okvar.

Na tvojem mestu bi raje izbral Punta, zaradi mlajšega letnika (načeloma lahko pričakuješ manj okvar in bolje ohranjeno vozilo) in več prostora v vozilu.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

sashenka
Nov uporabnik

Napisal/-a sashenka Pe avg 19, 2011 7:21 pm

Lep pozdrav, ker sem zasledila omembo v enem izmed prejšnjih postov, me zanima, če mi lahko kdo pove koliko približno stane motorček za prednje brisalce pri Fiat Puntu (l.2001)?
Hvala in lep vikend

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe avg 19, 2011 7:24 pm

vpraši na fiat forumu --> najdi.si -> fiat forum
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Tantadruj030
Nov uporabnik

Napisal/-a Tantadruj030 Pe avg 19, 2011 9:07 pm

Jst tud kupujem puntoja od 2003 naprej,najraje 5 vrat..a kaj ko so vsi bli že klepani..

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC So avg 20, 2011 1:19 pm

Ja in?Babo ti je tudi ze kdo klepal pred tabo pa je zato nisi steral ko si jo spoznal najbrz.
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So avg 20, 2011 1:25 pm

Tantadruj030 je napisal/-a:Jst tud kupujem puntoja od 2003 naprej,najraje 5 vrat..a kaj ko so vsi bli že klepani..

pol pa idi v salon po novega puntota.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So avg 20, 2011 7:07 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
Tantadruj030 je napisal/-a:Jst tud kupujem puntoja od 2003 naprej,najraje 5 vrat..a kaj ko so vsi bli že klepani..

To pomeni, da če kupuješ rabljen avto se moraš zadovoljiti z vsakim razbitim sranjem, ki ga najdeš?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Tantadruj030
Nov uporabnik

Napisal/-a Tantadruj030 So avg 20, 2011 8:39 pm

ja očitno se je treba sprijaznit s tem da ni ceuga rablenga za dobit, sj kok se vozijo po cesti tud ni čudn,Patrik - te pa idi pa kupi novga a? pišuka, nimamo vsi za nove avteke tak k eni,je tle otrok pa druge stvari še..eni še dajejo na to kj,so bli cajti ja..al misliš da bo stari kj zravn dau..kdo pa babo z avtom prmerja je pa tud žalostno,potemtakem sklepam da ti tvojo prodajaš al se prodaja kot rablena..

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Ne avg 21, 2011 11:27 am

speedfreak je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:

To pomeni, da če kupuješ rabljen avto se moraš zadovoljiti z vsakim razbitim sranjem, ki ga najdeš?

Ne .. to pomeni da če pri 10 let starem avtu tega razreda pričakuješ da še nikol ni kdo naslono blatnika ali odbijača si pač i****.
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne avg 21, 2011 11:30 am

CockroaC je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:

Ne .. to pomeni da če pri 10 let starem avtu tega razreda pričakuješ da še nikol ni kdo naslono blatnika ali odbijača si pač i****.

Pol sm pač i****, kaj čmo :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Tantadruj030
Nov uporabnik

Napisal/-a Tantadruj030 Ne avg 21, 2011 12:24 pm

Idioti so tisti ki ne znajo vozt! Če bi biu jst inštruktor bi jim jebau ježa! Sj rečm ni čudno da ne dobiš ceuga avta kuk je dobesedno prfuknjenega folka na cesti,se opravičujem na izrazu a tak je. Eni tak nevejo zakaj so ogledala v avti,razen žens ki ga majo za šminkanje..Kupujem pa tam 2004 letnika naprej, to ni ravno 10 let al ti živiš že v prihodnosti ;)

Tantadruj030
Nov uporabnik

Napisal/-a Tantadruj030 Ne avg 21, 2011 12:26 pm

Tak da če kdo slučajno ve za kakega puntota da ga ne vozi kak i**** mi naj prosim sporoči ker se mi že kr mudi z nakupom! Se zahvaljujem!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov