Še en zadovoljen lastnik Proceed-a, 2.0 dizel sicer. Za svoj denar je avto nadpovprečen in izpolnjuje pričakovanja. Edina zadeva, ki je dosedaj odpovedala poslušnost je bil germanski Siemensov radio, ki so ga medtem že brezplačno zamenjali. Drugih težav zaenkrat ni bilo. Povprečna poraba po prevoženih 25.000 km se giba okoli 6,7 litra na 100, kar je tudi ugodno. 1.6 dizel porabi kakih 0,7 litra manj, odvisno seveda tudi od režima vožnje.
Kar se pa garancije tiče: 7 let jo ima na
motor in
menjalnik! Splošne garancije na celoten avto pa je 5 let oz. do 150.000 km (kar pač prej nastopi). In to je tudi edini haklc oz. t.i. drobni tisk - za tiste, ki govorite o nekih nategih ipd.
In še kot zanimivost: Tudi pri meni je bil v ožjem izboru Fiat Bravo, enako 1.6 dizel. Po opravljenih testnih vožnjah se mi ni zdel nič boljši od Kie. Tisti, ki pravite, da ima Kia slabe sedeže (meni se mimogrede sploh ne zdijo slabi pa sem se prevozil v precej avtih), potem ima Bravo še slabše (vsaj v opremi emotion, katerega sem sprobal). Katastrofalno kratek sedalni del in precej slabša bočna opora kot pri Kiinih, me enostavno ni prepričalo. Mogoče se zdijo komu sedeži v Proceed-u manj udobni zaradi precej tršega podvozja, katero se pa oddolži z minimalnim nagibanjem v hitro odvoženih ovinkih. Poleg tega bi dal takrat za enako opremljen avto cca. 2500 eur več, kar me je pa dokončno odvrnilo od nakupa Brava. Še vedno pa trdim, da je tudi slednji povsem korekten avto - priporočam testno vožnjo! Je pa tudi res, da sem sam kupil avto ravno v obdobju, ko so bili ti najcenejši - dobrih 16 tisočakov za 2.0 dizla z vso opremo + tovarniško vgrajenim tempomatom - pred ali po tem obdobju bi za enak avto dal 1k-2k eur več!