Jerch_ je napisal/-a:ribcek glede na to, da gledaš to business 1.9TDI bi šel kar v salon in si pridobil čimveč ponudb. nedavno je moj oče kupil oz. dobil preko firme točno tako avto. izbiral si je lahko med zalogo za skoraj enako ceno kot jo ima dotični link. je pa res, da so mu ponujali bizarno dodatno opremo, katere roko na srce ni želel in bi ceno precej dvignilo oz. so mu želeli "uvaliti" opremo.
o tej opremi pišem, ker je v konfiguratorju uradno ni. recimo alarmna naprava s senzorji gibanja, ki jo že vsak amater skuri z elektrošokerjem.. pa vreča za smuči, sklaplanje ogledal in električne šipe zadaj. pač 1000eu so želeli poriniti kar tako. na koncu se je našel pravi avto za zelo solidno ceno.
za mojega očeta je avto več kot primeren. vozi se večinoma sam, po 50km relacije dnevno, večinoma lokalne ceste. motor je zelo prožen v nizkih obratih in primeren za ležerne voznike. ni res da naložen ne gre nikamor. gre malenkost slabše kot prazen. občutno manj se mu pozna kot kateremukoli bencinarju. ampak tukaj se konča. ko ga vouim jst se poraba abnormno dvigne. da da kaj več od sebe ga je treba gnati kot osla. pa še takrat je efekt ropotanje in bore malo boljši pospešek. priporočam testno vožnjo in razmislek o 2.0TDI, če nisi umirjen voznik.
pa še nekaj 1.9TDI ni tisti prastari motor kot poznavalci govorijo. za začetek ima popolnoma zabrisano turbo luknjo, je ob umirjeni vožnji lahko zelo varčen in porabi kar precej več olja od starih prednikov.
ribcek je napisal/-a:Jerch_ je napisal/-a:ribcek glede na to, da gledaš to business 1.9TDI bi šel kar v salon in si pridobil čimveč ponudb. nedavno je moj oče kupil oz. dobil preko firme točno tako avto. izbiral si je lahko med zalogo za skoraj enako ceno kot jo ima dotični link. je pa res, da so mu ponujali bizarno dodatno opremo, katere roko na srce ni želel in bi ceno precej dvignilo oz. so mu želeli "uvaliti" opremo.
o tej opremi pišem, ker je v konfiguratorju uradno ni. recimo alarmna naprava s senzorji gibanja, ki jo že vsak amater skuri z elektrošokerjem.. pa vreča za smuči, sklaplanje ogledal in električne šipe zadaj. pač 1000eu so želeli poriniti kar tako. na koncu se je našel pravi avto za zelo solidno ceno.
za mojega očeta je avto več kot primeren. vozi se večinoma sam, po 50km relacije dnevno, večinoma lokalne ceste. motor je zelo prožen v nizkih obratih in primeren za ležerne voznike. ni res da naložen ne gre nikamor. gre malenkost slabše kot prazen. občutno manj se mu pozna kot kateremukoli bencinarju. ampak tukaj se konča. ko ga vouim jst se poraba abnormno dvigne. da da kaj več od sebe ga je treba gnati kot osla. pa še takrat je efekt ropotanje in bore malo boljši pospešek. priporočam testno vožnjo in razmislek o 2.0TDI, če nisi umirjen voznik.
pa še nekaj 1.9TDI ni tisti prastari motor kot poznavalci govorijo. za začetek ima popolnoma zabrisano turbo luknjo, je ob umirjeni vožnji lahko zelo varčen in porabi kar precej več olja od starih prednikov.
Jerch, hvala za tvoj post.
Med počasnimi spet nisem. Rad sem pa tja prehitevam, po pameti. Nisem dirkač, se držim po omejitvah, no na odprti cesti izven naselja grem čez omejitev, ampak nič drastičnega, če cesto poznam.
Hja, dilema pa je. 2.0, praviš?
Se jih nekaj kar strinja tukaj na forumu za naveden stroj.
No, lej, če bi imel finance bi raje vzel 1.4 tsi, ker omejitev imam na 10.000 € - razen da me kdo prepriča pa reče - lej, kupi si novega ne bo ti žal
Glede na tvoj opis vožnje sklepam da ti bo 1.9 TDI povsem dovolj. Za vožnjo malce čez omejitve tudi naložena je motorček čisto dovolj. Navora je iz prostega teka dovolj, res pa da se za razliko od 2.0 TDI motor bolje počuti v malce nižjih vrtljajih. Sam jo vozim že dobri dve leti (bussunes paket in karavan). Povprečna poraba se giblje malce pod 6l (podatek iz BC), sem dosti na AC in hitrosti do 150km/h so mi stalnica. Občasno tudi do konca (slabih 200 po števcu). Res je na račun 5 brzinskega menjalnika motor malo glasnejši pri višjih brzinah, vendar še v mejah sprejemljivega. V tem času sem naredil 160.000 morda 170.000 km. Okvar ni bilo nobenih (samo ena pregorela žarnica). Tudi poraba olja je zanemarljiva. Na podaljšan interval (30.000km) mi popije cca liter olja. Kot pri vsakem turbo motorju moraš paziti da motor ogreješ in pred ugašanjem primerno ohladiš. Svetujem ti le da poiščeš različico s temno notranjostjo, ki je precej manj občutljiva od svetle.ribcek je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:Glede na tvoj opis vožnje sklepam da ti bo 1.9 TDI povsem dovolj. Za vožnjo malce čez omejitve tudi naložena je motorček čisto dovolj. Navora je iz prostega teka dovolj, res pa da se za razliko od 2.0 TDI motor bolje počuti v malce nižjih vrtljajih. Sam jo vozim že dobri dve leti (bussunes paket in karavan). Povprečna poraba se giblje malce pod 6l (podatek iz BC), sem dosti na AC in hitrosti do 150km/h so mi stalnica. Občasno tudi do konca (slabih 200 po števcu). Res je na račun 5 brzinskega menjalnika motor malo glasnejši pri višjih brzinah, vendar še v mejah sprejemljivega. V tem času sem naredil 160.000 morda 170.000 km. Okvar ni bilo nobenih (samo ena pregorela žarnica). Tudi poraba olja je zanemarljiva. Na podaljšan interval (30.000km) mi popije cca liter olja. Kot pri vsakem turbo motorju moraš paziti da motor ogreješ in pred ugašanjem primerno ohladiš. Svetujem ti le da poiščeš različico s temno notranjostjo, ki je precej manj občutljiva od svetle.ribcek je napisal/-a:
LP Tristan01
Strokovnjak je napisal/-a:Če te zanima - moje bivše podjetje je šlo v stečaj, v kratkem bo licitacija službenih vozil, med drugim tudi škoda Octavia karavan 2.0 TDI DSG, letnik 2006, auto klima, tempomat, ksenon, alu, kup zračnih blazin, lepo ohranjen ... realnih 152.000 km, izklicna cena 8.500€. Avto ni bil nikoli karamboliran, bil je le pobunkan od toče, kar pa so popravili brez barvanja. Že dalj časa pa gori oranžna lučka, ki kaže neko napako na motorju, a avto gre normalno. Menjalnik dela odlično in je v kombinacijo s 140 konji zmagovalna izbira.
ribcek je napisal/-a:Kakšna pa so glavne razlike med 1.2 in 1.4 tsi ??
Verjetno bo prsvo oceno podal nekdo, ki je že oba peljal.
Suljo20 je napisal/-a:PeroRS dej roko u ogenj, js mam za zamenat vztrajnik, tip mašine BKD, DSG menjalnik, tko da ni use tko rožnato kokr se vid/sliš na prvi pogledDrugače pa vsekakor svetujem 2.0 TDI pa DSG, nikol ti nebo žou. Js se ful hitr naveličam avta, ampak tega pa vrjetn nebom prodou še neki cajta, če ti to kej pove.
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov