Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 So avg 21, 2010 1:09 pm

glede izkušenj z 2.0 TDI motorji ti ne priporočam nakupa! Turan je drugače superca avto..samo ti motorji so pa poraz!
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne sep 05, 2010 11:13 pm

Če te skrbi 2.0 TDIja l.2005, imaš dve možnosti:

a) Kupi novejšega. Menda l- 2006 in novejši ne delajo več toliko težav, nasploh pa je touran l. 2007 in novejši po faceliftu postal lepši zunaj in znotraj.
Slabost te variante je seveda višja cena (čeprav pri rabljenih utegne biti razlika relativno majhna, odvisno na kaj naletiš in kako se izpogajaš za ceno)...

b) kot so že eni omenili, premisli o 1.9 TDI. Motor je odličen, izjemno prožen, ima veliko navora tudi pri zelo nizkih obratih - že od 1200 rpm naprej (smo se o tem pred par meseci nekoliko razpisali tukajle: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=78085&postdays=0&postorder=asc&start=40 )
Zaradi precej kratkih prestavnih razmerij 6-stopenjskega menjalnika deluje touran 1.9 TDI celo bolj poskočno od 2.0 TDI verzije.
Slabost te variante je posledično to, da so tudi v 6. prestavi relativno visoki obrati pri 130 km/h (precej preko 3000 !), zaradi česar je v primeru večinoma avtocestne vožnje morda bolj primeren 2.0 TDI. Če pa imaš več mestne in relacijske vožnje, avtocesto pa bolj malo oz. občasno, bi torej od TDIjev pri touranu vsekakor bolj priporočil 1.9 TDI in ne 2.0, tudi če bi bil brez skrbi glede zanesljivosti.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Raiden
Nov uporabnik

Napisal/-a Raiden Po sep 06, 2010 7:53 am

Po moje si želiš mnenja uporabnikov 2.0 tdi motorja/Tourana, ne pa rekla-kazala-od prijatelja prijatelj.

Sem lastnik omenjenega Tourana-l. 2004 2.0tdi,, kilometrov imam sicer 83.000 ampak vseeno vse BP. Olje filtri in to je to...

1.9 tdi ni prišel v poštev ker mislim da je 105 KM premalo za ta avtomobil, sploh pri družinsko naloženem.

Crkovanje avtomobila-čisto odvisno od sreče, načina vožnje, servisiranja...Poznam osebno veliko ljudi, ki jim je crknilo marsikaj tudi pri najbolj "zanesljivih" znamkah, pa si zato nisem ustavril mnenja da je ta znamka ali motor poden . Imajo pa določeni motorji serijske hibe-jaz je hvala bogu nisem odkril...

Skratka 2.0 tdi ok!

Lep pozdrav in srečno pri odločitvi.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa Po sep 06, 2010 9:45 am

Zdravo

Jaz imam 2.0TDi v Audiju A4 Quattro, gre pa se za BPW 16V motor, letnik 6/2006 (motor je na trg prispel 2004), boscheve šobe... Sedaj ima 200.000km realnih, in z motorjem nobenega problema. Servisi delani na 15k kilometrov, olje Aral Supertronic III LL 5W-30 (tako kot piše v servisni), specifikacija 507.00, ker ima vozilo DPF filter.

Skratka do sedaj vse BP, in lahko potrkam na les. Olja ne pije, konjenice je dovol (140KM), navora tudi, edino traktorski zvok ima, ker je PD. Poraba po avtobanu je okrog 6.9l, po hribih pa okrog 7.5l. Avto se vozi lepo, se pravi da se mrzlega ne tera, pa v iber ture se ga tudi ne tišči.

Jaz sem osebno zelo zadovoljen.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To sep 07, 2010 10:58 pm

Raiden je napisal/-a:1.9 tdi ni prišel v poštev ker mislim da je 105 KM premalo za ta avtomobil, sploh pri družinsko naloženem. .
Pa si ga sploh sprobal?

Jaz sem vozil testnega tourana 1.9 TDI in tudi 2.0 TDI - resda vsakega le po urico-dve in v obeh primerih nenatovorjenega, ampak tudi pri 'praznem' se da kaj videti glede moči.

Še vedno trdim, da je 1.9 TDI dovolj, le v primeru če imaš vsakdanje daljše vožnje po avtocesti je morda bolj primeren 2.0. Krajša prestavna razmerja namreč pri 1.9 pripomorejo k večji poskočnosti, vendar zato pri cca 130 kmh postaja hrup motorja pri več kot 3000 rpm že nekoliko moteč, kljub v splošnem kvalitetni zvočni izolacijo motorje v touranih).

Sploh pa: ne vem zakaj bi bilo 105 KM premalo, saj to ni tako malo konjev. Sploh pa je pomembnejši navor, ki ga je s 250 Nm kar precej na voljo (pa še izredno lepa krivulja navora, ki se začenja strmo vzpenjati že malo nad 1000 rpm, to je res čudovito prožen motor).
'Družinsko naložen' pa je tudi tak avto ponavadi le nekajkrat na leto, takrat pač po potrebi držiš v malo nižjih prestavah, pa je...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Raiden
Nov uporabnik

Napisal/-a Raiden Sr sep 08, 2010 7:47 am

Sem preizusil oba...odločitev 2.0 tdi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov