Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Ne avg 22, 2010 8:31 pm

@tristan01
Hvala za uporaben komentar. C4 nama je bil na začetku všeč, vendar tudi malo moti ta povsem črna notranjost, poleg tega jih je na zalogi samo še nekaj. Kar se tiče novih modelov se mi zdi da bodo v letu dveh vsi trije knadidati dobili nove različice, tako da to ni tak problem. Pri Oplu so se pa tudi pri naju bolj slabo odrezali pordajalci :D Hja Fiat ali Ford je tule pravzaprav dilema, s Fiatom sva se že peljala in me je motor kar navdušil, na testno vožnjo s Focusom pa ta teden, da se dokončno odloči. A ti si potem kupil Golfa?

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne avg 22, 2010 8:56 pm

Ne vem, kakšen okus imate drugi ljudje, izbereš nekaj kar je tebi všeč, ne pa drugim, meni tisti bravo grd, da znoriš. Medtem, ko golf 5 mi je zelo lep, kar pa vam ni všeč. Citroen hvala ne.
Vi kupujete avto vi se odločate in vi se boste vozili v tem avtu itd.

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Ne avg 22, 2010 9:02 pm

Yup, me pa zanima če ima kdo izkušnje s temi motorji, poraba, kvarljivost, morebitne napake ki se pojavljajo...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne avg 22, 2010 9:12 pm

Če izbiram med dvema Bravo vs Focus, bi izbral Brava. Lepši, novejši motor, obilica opreme. Sedaj ponujajo tudi možnost doplačila garancije.

Pa tudi Golf ni slaba izbira : 1.2 TSI se da dobit za ugodno ceno.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne avg 22, 2010 9:28 pm

Jaz ti bom rekel da z Bravotom neboš zgrešil.
Notri je veliko lepši od Focusa.. čeprav no, to je spet stvar posameznika :)

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Po avg 23, 2010 7:58 am

Ja, notranjost pri Bravu je prijetnejša.

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Po avg 23, 2010 8:17 am

Mene bravo že zaradi kakovosti izdlave ne prepriča. Sosed ga ima približno leto in usnje na menjalniku se že para po šivih, tipke na radiu že kar precej čuden zvok oddajajo in pa zunaj avtomobila kljuka ko odpreš avto se že zelo zatika tako da ko jo ven potegneš ostane tako in ne skoči nazaj na svojo mesto.

Tako,da na tvojem mestu prej Focus, ampak še boljše je Golf. Ne le da je kakovost notranjosti najboljša v njegovem razredu, motorji so odlični tale 1,2 tsi je izredno fini. Je precej zmogljiv edina slabost tega motorja zna biti občasno visoka poraba.
Z focusom je pa mene motilo zelo glasno podvozje.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Po avg 23, 2010 8:29 am

GrEgEcN95 je napisal/-a:Mene bravo že zaradi kakovosti izdlave ne prepriča. Sosed ga ima približno leto in usnje na menjalniku se že para po šivih, tipke na radiu že kar precej čuden zvok oddajajo in pa zunaj avtomobila kljuka ko odpreš avto se že zelo zatika tako da ko jo ven potegneš ostane tako in ne skoči nazaj na svojo mesto.

Jaz nevem kaj ta sosed počne z avtom. Kolega ima letnik 2008 in okoli 60k kilometrov pa je še vedno notri skoraj kot nov - ga pa čuva to je res.
Kljuko pa malo podmažeš pa spet deluje :roll:
Čudnega zvoka tipk na radiju pa nebom komentiral :lol:

Enim res uspe nahitro uničit avto.. en gospod (presran, nahitro zaslužil s prodajo zemlje za AC) si je kupil novega GLKja pa ima avto 15k km pa izgleda kot da se je pol Bolgarije prepeljalo v njemu.
Tip se notri valja v umazanem delovnem kombinezonu z umazanimi rokami ipd. (ima konjerejo doma).

scirocco12
Stalni uporabnik

Napisal/-a scirocco12 Po avg 23, 2010 8:30 am

Vse te zadeve so subjektivne in odvisne od preferenc posameznika, moj nasvet ne komplicirat in delat znanost glede tega. Vsi ti avti so že kar nekaj let na tržišču, so preizkušeni, tako, da glede tega nebi smelo biti problemov. V nobenem salonu vam ne bodo garantirali, da se avto ne bo pokvaril, pomemno je koliko časa traja garancija in še kaj drugega, poleg same oblike avta in motorja. :idea:

Lp

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Po avg 23, 2010 9:09 am

jaz imam bravota (t-jez, 150 KM) že 3 leta, 50.000 prevoženih, nobene napake ali okvare. vsako leto naredim redni servis pri pooblaščenem serviserju (cena od 115-140 €) in sem res zadovoljen z avtom. če bi še enkrat kupoval bi kupil enako.
motor je prav tako odličen, morda me le malo moti visoka poraba na AC pri visokih hitrostih (140+). drugače pa super avto, predvsem pa zelo lep zunaj in znotraj - za moje pojme najlepši med tistimi, ki si jih naštel. pa še to mu gre v plus, da ne bo novega modela kar nekaj časa (tudi facelifa ne). res pa je, da hitro izgubi na vrednosti (recimo v primerjavi z golfom) tako, da se ga splača imeti dolgo časa...

lp

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Po avg 23, 2010 9:27 am

Hvala za uporabne komentarje!

Ima še kdo kaj podatkov o Focusu ali 1.6 HDi motorju (malce me skrbi vzdržljivost slednjega).

scirocco12
Stalni uporabnik

Napisal/-a scirocco12 Po avg 23, 2010 9:39 am

hnoda je napisal/-a:Hvala za uporabne komentarje!

Ima še kdo kaj podatkov o Focusu ali 1.6 HDi motorju (malce me skrbi vzdržljivost slednjega).

Kaj se mu pa lahko zgodi? Kako ga boste vozili, na rdečem polju? Ali normalno, kot večina voznikov!

Za normalno uporabo avta in servisiranjem ne boste uničili motorja, da pa se lahko pokvari to je pa res. Zato pa se pri nakupu je dobro pozanimat glede garancije, večina jo ima 2 leti, nekateri več, da se jo z nekaj malega doplačila ali celo nič dobit iz 2 na 4 leta.... itd. In nimate nobene skrbi. :D

Glede omenjenega motorja pa je najbolje iti v salon, dobiti testni avto in zadevo sprobat. To je najboljše mnenje, ki ga dobite sami iz prve roke.

Lp

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Po avg 23, 2010 10:12 am

Ja, gremo v kratkem probat. Glede na to, da bo mat' vozila bo pa to najbrž v okvurih 'normalne vožnje'. Se bomo pa probal zbarantat za garancijo...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po avg 23, 2010 12:02 pm

hnoda je napisal/-a:@tristan01
Hvala za uporaben komentar. C4 nama je bil na začetku všeč, vendar tudi malo moti ta povsem črna notranjost, poleg tega jih je na zalogi samo še nekaj. Kar se tiče novih modelov se mi zdi da bodo v letu dveh vsi trije knadidati dobili nove različice, tako da to ni tak problem. Pri Oplu so se pa tudi pri naju bolj slabo odrezali pordajalci :D Hja Fiat ali Ford je tule pravzaprav dilema, s Fiatom sva se že peljala in me je motor kar navdušil, na testno vožnjo s Focusom pa ta teden, da se dokončno odloči. A ti si potem kupil Golfa?

Ja midva sva na koncu vzela Golfa, iz preprostega razloga. Cena ni bila nič višja kot pri podobno opremljeni konkurenci (opazno cenejši je bil le Fiat). Dokončna odločitev pa je padla zaradi njene zaljubljenosti v Golfe in odličnega 1.2 TSI motorčka. Sicer zadnjih 10 let vozim le dizle in sem bil zelo skeptičen okrog bencinarjev. Ampak novi turbo bencinarji so vse moje predsodke pregnali (velja tudi za Fiata). Seveda pa ne pričakuj da se ti motorji vrtijo v nebo. Pri dobrih 5.500 RPM umrejo, zato pa vlečejo iz prostega teka.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

GTI 211
Nov uporabnik

Napisal/-a GTI 211 To avg 24, 2010 8:23 pm

Zdravo!

Moja boljša polovica je prav tako izbirala med c4, bravotom...še najbolj všeč po obliki pa ji je bil megan. No ja, na koncu pa se je vsedla še v golfa 1.2 TSI z športnimi ogrevanimi sedeži, "šibedahom", 5 vrati, avtomatsko klimo... in ga odpeljala iz trgovine za 17500.(prej je imela punto 120000km BP)

SLABOST ki jo je pri golfu takoj omenila je ta, da je notri morda preveč urejen-hladen ,ampak da se bo že privadila, med tem ko tega pri konkurenci ni opazila.

PREDNOST...enostaven za vožnjo-dober občutek, ki ga pri drugih avtih ni, razen pri focusu.
Poraba goriva po 6mesecih in 10000 kilometrih znaša 6,2 litra. Če zelo pazi je približno pol litra manj, pri dinamični vožnji pa je 7,1 L.

Mimogrede...FOCUS IN C4 imata zadnje modelno leto, nova sta že uradno predstavljena

Lep pozdrav, Robert

:tomidelej:

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda To avg 24, 2010 8:55 pm

No sej je tudi že uradno - F O C U S bo!

iztok04
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a iztok04 Sr avg 25, 2010 6:29 am

PRAVILNA IZBIRA!

Jaz sem kupil novega Focusa konec junija - 1.6 TDCi Ebony, bel, s trend plus paketom in po prevoženih 4.500 km sem izjemno zadovoljen. Poraba je majhna, da o perfektni legi na cesti ne govorim. Definitivno prava izbira, cena 15.100 pa sigurno ni zadnja, se da še znižat.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Sr avg 25, 2010 12:58 pm

Hja, čeravno si se že odločil za focusa, bi ti ga sam odsvetoval - letošnje je zadnje modelno leto torej ga bo v kratkem času zamenjal novi model in bo zelo hitro vreden malo denarja. Poleg tega je notri zelo navidez nevšečen, pri zunanjosti nimam pripomb.

Je pa dobra stran tega avtomobila agregat 1.6 TDCI, ki je v bistvu HDI od PSA grupe. Poraba je pri prilično normalni vožnji pod 5,5l/100 km, v mestu prileze do 6, na relacijah ni problem shajati z 4,5l/100 km. Je tudi zelo prožen ter daje občutek poskočnosti glede na konjenico.

Sam bi ti pa predlagal konkuretna, ki je novejši model in ki ga dobiš za podobno ceno - s podobno opremo.

Naj ti dam nekaj predlogov: peugeot 308 HDI, renault megane DCI (zdaj ga dobiš za dobrih 13000€), morda kakšen seat leon TDI in podobni konkurentni.

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Sr avg 25, 2010 1:30 pm

Focus bo, bodo dal noter v tej ceni še od nokie Bluetooth sistem za telefoniranje. Najbolj všeč pri Focusu nama je bil občutek vožnje in to da bo diesel. Vsem hvala za pomoč.
@iztok04 direktno enakega bo vzela :D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr avg 25, 2010 2:52 pm

V vsej konkurenci.....edino pravilna izbira...Le motor...uf...dejstvo je, da jaz osebno ne odobravam nič francoskega, zato tudi ne odobravam francoskega motorja v fordu...Ampak ok...glavno je, da bota vidva zadovoljna :):)

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov