glede prvega avta jaz še vedno ne vem, kaj naj si mislim. namreč potrebuješ relativno dober avto, varen in varčen, posebno če nameravaš delati več kilometrov. tudi lažje se je naučiti vozit v malo boljšem avtu, ki dopušča kakšno napako.
po drugi strani se ne splača kupovat dražjega avta, ker potem ga je težko vzdrževat, marsikatero napako nardiš, ki vpliva na ohranjenost, pač določene stvari se je treba naučiti pa po vsej verjetnosti te bo kajmalu premamilo nekaj drugega, tako da je škoda razmišljati o kakšnem dolgoročnem nakupu.
pač to je dejstvo, govorim iz svojih izkušenj. v dobri veri smo s starši skup napraskal 8.000€, da sem kupil 4-leta staro astro z dizel motorjem in veliko opreme, ko pa je izdihnila (verjetno je k temu primogola tudi moja napaka, čeprav še vedno trdim, da je bil avto že pred mojim nakupom "načet"), sem ostal praznih rok. saj za tisto redno vzdrževanje se že najde za sproti. to sem vedno gledal, da je olje zamenjano in filtri pa da se sproti kaki lufti popravijo, ampak čez leto dve spet napraskat za en soliden avto je bolj težko. posebno, ker v teh letih si ponavadi študent in gre itak vsak evro za sproti.
iz mojih izkušenj ti težko priporočam, kaj in za koliko nabaviti. ti pa bo mogoče pripomogla k razmišljanju.
če nimaš za nov avto in kasko zavarovanje je čisto, čisto vseeno, koliko starega kupiš in za koliko denarja, ker ne boš nikoli siguren, ali te bo preživel ali ne. zato je mogoče boljše za začetek kupiti nekaj cenejšega.
želje so pa spet drugo, mogoče je mene malo udarilo po glavi ravno moja trma oz. trdoglavost, namreč prisegam na nemce. ampak to je moj osebni kapric, čeprav se je zdaj izkazalo, da je tisto, kar naj bi bilo dražje, pol cenejše od tistega kar sem imel prej. s tem, da je 11 let starejše

. odvisno na kaj naletiš pa veliko sreče pri nakupu.