Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po avg 23, 2010 8:23 am

Kot so ti že ostali napisali, za ta denar in relacije ni napak vzet zanesljiv, malce manj zveneč ampak uredu avtomobil, neke srednje velikosti.

Prav tako ni napačno gledati, kake modele, ki jih vozijo mogoče malce bolj "zreli" ljudje po defaultu, ker so načeloma v boljšem stanju (ni pa nujno).

Tudi jaz bi ti predlagal kaj v smeri Hyundai Elantre, Kie Spectre, Honde Civic (3V in 4V), Toyote Avensis, Mazde 323.. Večina teh prihaja s tistimi neproblematičnimi in preverjenimi 1.6 mašinami s cca 100KM (+/- 10KM). Torej zmogljivosti za začetnika več kot dovolj, avtomobili gredo kar spodobno, so dovolj udobni, se ne kvarijo in jih ni drago vzdrževati.

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Po avg 23, 2010 9:51 am

me veseli, da vsaj nekdo opazi moje dobro namerne komentarje.
sam sem preizkusil elantro pri avtocenter mlakar, vendar mi nekako ni.
je pa res, da dajo 6mesecev garancije pa še diesel je.

Kaj pa da bi ti starši vzeli na kredit ali leasing, saj daš samo nekaj pologa ( 10-20%), ostalo pa na položnice, pa te ne pride na mesec čez 80eur.
To je zelo dobra možnost, saj dobiš boljši avto z garancijo.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po avg 23, 2010 9:56 am

Brez veze se je zapufat za avto.

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Po avg 23, 2010 10:00 am

tiguan je napisal/-a:Brez veze se je zapufat za avto.

tega js ne smatram, da se zapufaš za avto.
Zapufaš se ko kupiš bmw itd pol pa nimaš za menjavo olja :lol: ( ogromno takih primerov).

na tej elantri mislim, da je polog 20%, ostalo pa na položnice.
Te rešitve se mi zdijo dovolj ugodne.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3239596&show=1

TehDuck
Nov uporabnik

Napisal/-a TehDuck Po avg 23, 2010 12:37 pm

Sem pogledal še te Kie Spectre in so mi zelo všeč. So 2000-2003 letnik kilometrov pa imajo od 90-130tkm kar mi je tudi všeč. Me pa seveda zanima če so realni seveda. Je kar malo sumljivo da imajo vsi avti take nizke kilometre poleg tega pa še kaki drugi lastnik: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4018212&show=1

Mi je pa še tale zelo v uč padel: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4003291&show=1 letnik 2000 s 150tkm od zunaj mi zgleda še kar ok, pa tudi sama notranjost ni švoh. Bolš kot od kie že :)

Jah če bi imel 5000 na razpolago se odpre kaj novega, samo to je za prvi avto mogoče že kar dosti.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po avg 23, 2010 1:05 pm

glede prvega avta jaz še vedno ne vem, kaj naj si mislim. namreč potrebuješ relativno dober avto, varen in varčen, posebno če nameravaš delati več kilometrov. tudi lažje se je naučiti vozit v malo boljšem avtu, ki dopušča kakšno napako.

po drugi strani se ne splača kupovat dražjega avta, ker potem ga je težko vzdrževat, marsikatero napako nardiš, ki vpliva na ohranjenost, pač določene stvari se je treba naučiti pa po vsej verjetnosti te bo kajmalu premamilo nekaj drugega, tako da je škoda razmišljati o kakšnem dolgoročnem nakupu.

pač to je dejstvo, govorim iz svojih izkušenj. v dobri veri smo s starši skup napraskal 8.000€, da sem kupil 4-leta staro astro z dizel motorjem in veliko opreme, ko pa je izdihnila (verjetno je k temu primogola tudi moja napaka, čeprav še vedno trdim, da je bil avto že pred mojim nakupom "načet"), sem ostal praznih rok. saj za tisto redno vzdrževanje se že najde za sproti. to sem vedno gledal, da je olje zamenjano in filtri pa da se sproti kaki lufti popravijo, ampak čez leto dve spet napraskat za en soliden avto je bolj težko. posebno, ker v teh letih si ponavadi študent in gre itak vsak evro za sproti.

iz mojih izkušenj ti težko priporočam, kaj in za koliko nabaviti. ti pa bo mogoče pripomogla k razmišljanju.

če nimaš za nov avto in kasko zavarovanje je čisto, čisto vseeno, koliko starega kupiš in za koliko denarja, ker ne boš nikoli siguren, ali te bo preživel ali ne. zato je mogoče boljše za začetek kupiti nekaj cenejšega.

želje so pa spet drugo, mogoče je mene malo udarilo po glavi ravno moja trma oz. trdoglavost, namreč prisegam na nemce. ampak to je moj osebni kapric, čeprav se je zdaj izkazalo, da je tisto, kar naj bi bilo dražje, pol cenejše od tistega kar sem imel prej. s tem, da je 11 let starejše :). odvisno na kaj naletiš pa veliko sreče pri nakupu.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po avg 23, 2010 8:43 pm

Kupi en avto za 2500 evrov pa bo mir, dobiš 00-01 letnik s klimo. Ne se zapufat za en kup ničvrednega železa.

TehDuck
Nov uporabnik

Napisal/-a TehDuck To sep 14, 2010 10:08 am

Danes sem opravil izpit in sedaj lahko resno gledam naprej o novem avtomobilu.
Če mi lahko da še kakšen predlog oz. kakšno mašino/avto gledat, ali pa če mi da kar primer, bom več kot zadovoljen :)

Lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To sep 14, 2010 12:29 pm

Hm, malo imaš problema s starši, ker očitno svoj denarni prispevek precej pogojujejo z vsiljevanjem svoje izbire (zakaj točno sta pa tako proti Alfa Romeo?).

No, vsi smo imeli v mladosti kdaj take variante, ampak tvoji so vendarle na nek način še dodatno posebna - zakaj mama navija za Audi, če je budžet tako (relativno) nizek? Se mi ne zdi pametno s tako malo denarja riniti v Audije...

Jaz bi na tvojem mestu (ker praviš da nizi za male avtomobile) pogledal npr. kako Opel Vectro - to je bil moj prvi avto (seveda prve generacije izpred skoraj 20 let, za 2-3 jurje sedaj dobiš tudi 'le' 10 let stare in s klimo ter ostalim).
Avto je večji od cliotov ipd, pa spet ne prevelik, narejen dovolj robustno (vsaj tiste gneracije ki sem jo imel jaz, klasična Oplova/General Motors tehnika), letniki cca 96-97 in kasnejši menda tudi niso več nagnjeni k rjavenju. Tudi vzdrževanje je lahko povsem normalnih cen - le izogibaj se 'zvenečim' velikim servisnim hišam, ki navijajo cene; jaz sem zelo poceni prišel skozi pri enem manjšem servisu blizu LJ (vseeno uradni, od Opla 'poštempljan')... itak pa nisem imel nekih večjih posegov na avtu, še največja zadeva je bila menjava izpušnega lonca in enkrat menjava sklopke (slednje je bilo ene 36 tisoč SIT, torej 150 EUR)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 To sep 14, 2010 1:04 pm

mogoče tudi kakšna renault laguna 1.generacije ter facelift.dovolj varen ter udoben avto.Prostora boš imel pa tudi vrh glave.

Če kupuješ pred faceliftom obvezno 1.8 motor(dovolj živahen) kasnejši 16v pa 1.6 (varčen) ali 1.8(malenkost manj varčen). Je pa dovolj 1.6 če nisi vaški dirkač.
Razlika med 1.8 ter 2.0 je pa v glavnem poraba.Moč se pa ne pozna.

Jaz sem imel laguno za prvi avto in sem bil res zadovoljen. Doma pa smo imeli še eno laguno. Moja je imela 200.000 tista pa 250.000 in nikoli nobenih problemov.
Se dobi tudi kakšen lepo ohranjen primerek.

Osebno bi se nekega nakupa na položnice ali nekega pufa na daleč izogibal.Raje kupi cenejši avto pa je vsaj "tvoj"...

Primer kolega je bil ko je kupil avto z nekim posojilom, ga razbil ter potem še par let plačeval za avto katerega ni imel več...
Premisli in srečno pri nakupu.

Damjan3
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan3 To sep 14, 2010 1:59 pm

LP,

Tudi js bom kupu awto w roko 1 meseca za okol 2k€ ostalih 1k€ bo za reg. ipd. .. me pa zanima kaj je narobe za alfim? (npr. Alfa Romeo 156), usajga k uprašam reče: ne to kupowat, to ti bo crknal tkoi,da še posebi motorji so slabi. :shock:

me pa zanima če kdo kaj we o http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4050660&show=1 :?:

Hvala za odgovore :)

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV To sep 14, 2010 3:17 pm

zelo hvaležen in prostoren avto, motor od mazde, ob rednih servisih neproblematičen
pije 6,5-7L relacija, mesto 9L, rje praktično ni, doma ga mamo že 10 let

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 To sep 14, 2010 4:15 pm

alfe so značilne po večjem vzdrževanju. Kolega je v enem letu dal v njo 2,5k €

Za kakšnim meganom si kaj pogledal. coupe ali pa navadni.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr sep 15, 2010 2:15 pm

To je precej relativno, mogoče je kupil slabo ohranjeno ali pa tik pred servisom. Zaradi ene slabe izkušnje še niso vse Alfe slabe. Prav tako ne ostale znamke. Odvisno je kaj pač kupiš.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 15, 2010 4:44 pm

Damjan3 je napisal/-a:LP,

Tudi js bom kupu awto w roko 1 meseca za okol 2k€ ostalih 1k€ bo za reg. ipd. .. me pa zanima kaj je narobe za alfim? (npr. Alfa Romeo 156), usajga k uprašam reče: ne to kupowat, to ti bo crknal tkoi,da še posebi motorji so slabi. :shock:

me pa zanima če kdo kaj we o http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4050660&show=1 :?:

Prvo kot prvo se nauč pisat slovensko k****n en nepismen.

Drugo pa ne poslušaj Celjskih wanabee frajerčkov, ki itak vidijo sam bmw pa audi, alfa, če najdeš ohranjeno ne crkuje nič bolj kot ostali avti. Vse je odvisno od vzdrževanja in vožnje.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr sep 15, 2010 4:59 pm

Damjan3 je napisal/-a:LP,

Res - piši razumljivo! Tvoji prejšnji posti kažejo neko znanje pisanja.

In zakaj ne nadaljuješ v [ur=http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?p=1292366&highlight=#1292366l]tvoji temi[/url] o nakupu?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov