Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po avg 30, 2010 3:07 pm

meni izgleda ds3 ko da bi iz risanke ušel. tako da v tej dilemi vsekakor clio s cup podvozjem in recaroti.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po avg 30, 2010 3:13 pm

_Ozi_ je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:se strinjam :) meni je tudi DS3 oblikovno dosti lepši od cliota :) clio je neki standart, kot da bi pogledal golfa :)

Pa si kdaj videl navadnega Cliota in RS-a v živo? Ne rečem, da proti DS3 (meni je tudi všečen) res ne zgleda tako stajliš, ampak Clio RS standard? Gtfooh =P

vsake oči imajo svojega malarja :) videl rs-a par dni nazaj, tako da ostajam pri svojem komentarju =P meni je rs lep, ampak nič posebnega, DS3 mi je pa nekaj posebnega ko ga na cesti vidim. :)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po avg 30, 2010 4:40 pm

gofra je napisal/-a:Cca 160 konjski turbac se lahko razen v doziranju moci mirno kosa s precej krepkejsimi NA bratci - veckrat preverjeno v praksi. Koncna moc ni vse...

... Kar se pa ta poporane verzije DS3ja tice - v UK bo za debela dva tisocaka drazji od Cooperja S. Pa kljub temu, pescica novinarjev, ki ga je testirala je bila enotnega mnenja - gre za suvereno sportno vozilo, ki pa mu do Cliovega ranga se manjka...

6,9 proti 8,1 do 100km/h in se lahko kosata en z drugim? ;)

Z drugim odstavkom si povedal bistvo in zakaj je Clio RS boljša izbira.

Sicer pa na koncu naj gre peljati oba in bo hitro dojel česa si želi. Mislim, da mu vse pisanje ne bo dalo tega kot testna vožnja. Vem ker si sam eno leto nazaj nisem predstavljal, da bom vozil Francoza (po treh Japoncih!), ko sem ga pa peljal sem imel pa nasmeh do ušes. 8) In sem vozil novega, je pe bolj zabaven.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ Po avg 30, 2010 7:13 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:vsake oči imajo svojega malarja :) videl rs-a par dni nazaj, tako da ostajam pri svojem komentarju =P meni je rs lep, ampak nič posebnega, DS3 mi je pa nekaj posebnega ko ga na cesti vidim. :)

Kje si zdaj to prebral? :) Nisem nikjer kritiziral tvojega okusa. Še vedno sem pa mnenja, da je RS vse drugo prej kot pa nek standard na cesti.

@Symon - saj 0-100km/h ni vse. Prožnost je velik + pri prisilno polnjenem motorju. Osebno sem mnenja, da je Clio z cup podvozjem in atmosferskim 2.0, kateri je doma v visokih obratih, namenjen ožjemu krogu kupcev kot DS3 z 1.6 THP. Ta krog kupcev ponavadi točno to išče, ker let's face it - 5th gear pri nekje 3k rpm z 1.6 THP ali 2.0 NA (z takšnimi long duration / high lift odmičnimi) pri wot sta dva različna sveta. Območje kjer motor od Clia deluje kot se zagre je tudi majhno in že z napačno menjavo prestave se lahko veliko izgubi pri pospeševanju. DS3 bi rekel, da je bolj user friendly medtem ko je Cliu bolj driver's car kateremu se lastnik res posveti in na koncu dneva potegne največ iz njega. Mogoče preveč za average Joe-a. Samo naglas razmišljam, ker sem ravno iz 1.4 T-Jeta prešaltal na F4R :)
Zadnjič spremenil _Ozi_, dne Po avg 30, 2010 7:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Po avg 30, 2010 7:15 pm

Kot sem ze dejal, gre za razlicni vozili namenjeni razlicnim stvarem ;)

Od prvega dela komentarja pa ne odstopam. Gola zmoznost pospesevanja z mesta do 100 km/h zame osebno ze dolgo se zdalec ni eden od prevladujocih faktorjev pri izbiri potencialnega vozila. To filozofijo sem dokoncno osvojil, ko sem na lastni kozi izkusil, da zna biti tudi poldrugo tono tezka rikša s podhranjenim turbodizlom na cesti zabavna :)

In v kolikor se z unimi ciframi naslanjas na tovarniske podatke - tule je en citat Autoexpresa (v UK ene vodilnih avto novinarskih hiš):

Under the bonnet, the Citroen has the same 1.6-litre turbo as the Cooper S, but in the DS3 the output is a more modest 148bhp – that’s 33bhp down on the latest MINI. However, the car matches its rival for torque and is 40kg lighter – at 1,165kg – which helps to explain how the less powerful DS3 was one-tenth quicker in the sprint from 0-60mph at the test track, with a time of 6.7 seconds.

Pa srecno ;)

LpF

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Po avg 30, 2010 7:25 pm

Jaz samo se cakam, da bo nekdo predlagal 150KM dizla...! Ker nese oba 100% :lol: 8)
:)

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ Po avg 30, 2010 7:26 pm

DS3 ima 1165kg :shock: hudo :-P Clio cup bi naj imel okoli 1240kg s tem, da z Recaroti, Xenon,...uglavnem skoraj fully loaded je cifra z polnim tankom bolj blizu 1300kg.

Zanimiv bi bil kakšen 80-120km/h run teh avtov. Si upam stavit, da če bi Clio bil v napačni prestavi se bi DS3 kar lepo oddaljil s tem da voznik DS3 ne bi rabil ravno avto imeti na pravih obratih :lol:

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po avg 30, 2010 7:30 pm

Sami pametni komentatorji, ki so že nevemkokrat peljal Clia in DS3.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po avg 30, 2010 7:41 pm

xc70 2.5t imam eno vprašanje. Zakaj si se odločil za enega izmed teh dveh? Kako ju nameravaš uporabljati? Mogoče kdaj na kakšno dirko kot je time attack? Ali samo za na cesti, da boš občasno pohodil na kakšni ravnini? Boš z njimi dostikrat šel čez Mangart, na Krvavec ali boš več ali manj na navadnih regionalkah?
Clio je za moje pojme dosti bolj ozko usmerjen in za voznika, ki bi rad kolikor se da dirkalca iz tovarne. Citroena ne poznam ampak mi deluje vseeno dosti bolj "civilen". oops
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ Po avg 30, 2010 7:52 pm

jack86 je napisal/-a:Sami pametni komentatorji, ki so že nevemkokrat peljal Clia in DS3.

Lahko bolj specifično napišeš od koga komentarji te motijo? :)

xc70 2.5t
Nov uporabnik

Napisal/-a xc70 2.5t Po avg 30, 2010 7:52 pm

oba se že peljal in mislim da jih bom moral še enkrat. v ds3 me je izredno naudušil motor ki je brutalno hiter... in to me tudi bega ker imam občutek da je pri višjih hitrostih tam pri 150km/h hitrejši , vedar mislim da je to samo občutek
Clio pa ga definitivno 0-150 če si na pravih obratih ornk prehiti...

Clio me je tako naudušil da sem coper s vrgel iz izbora ker sem videl da ima lahko avto ki je 7.000e cenejši boljše podvozje,pravtako šortni zvok,... preden sem poskusil cliota se mislil da je tega zmožen samo mini... mislim da je 26.000e kolikor hočejo az cooper s preveč...

Pa še to kdaj naj bi prišel naslednik clia rs.... to je tisto kar me najbol skrbi pr cliotu da bom čez 1 let imel star auto...
volvo cross country 2.5T AWD

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po avg 30, 2010 8:21 pm

xc70 2.5t je napisal/-a:Pa še to kdaj naj bi prišel naslednik clia rs.... to je tisto kar me najbol skrbi pr cliotu da bom čez 1 let imel star auto...

Če si gledal minija za 26k€ in če te skrbi da bo Clio star si kupi novega Megana RS ;)

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a diamant72 Po avg 30, 2010 10:03 pm

x2 :D
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Po avg 30, 2010 10:27 pm

Verjetn je RS bolj dirkaški, drugo je pa stvar okusa.
GQ

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 30, 2010 10:58 pm

Kaj dosti nimam za dodat, so več ali manj vse napisali drugi pred mano. Tudi sam bi ti pa glede na tvoje kriterije toplo priporočal Megana RS, če se že odločiš za RS oddelek. Nov model, privlači poglede primerljivo z DS3 in ima precej boljšo notranjost od Clia(to mi je pri njem nekako največji minus). Res pa da se gre za dokaj "neroden" avto v primerjavi z malčkoma...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

xc70 2.5t
Nov uporabnik

Napisal/-a xc70 2.5t To avg 31, 2010 12:21 am

za megana mi še ne nanese ker je tm 25.000e... minija sm pa mislu uzet 1 let al 2 let starga za 19000-20000e... sam k sm poskus cliota sm vidu da se to da ne splača k za ta denar dobiš nov avto(clio) v vseh pogledih primerljiv z minijom..

težka je to odločitev kaj zdej a počakam pa še nabiram denar al da kupm cliota rs...
volvo cross country 2.5T AWD

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To avg 31, 2010 5:41 am

Kot so ti napisali. Če želiš čistokrvno športnost kupi Cliota. Če želiš le občasno stisniti gas pa DS3. Moje mnenje.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To avg 31, 2010 8:50 am

xc70 2.5t je napisal/-a:za megana mi še ne nanese ker je tm 25.000e... minija sm pa mislu uzet 1 let al 2 let starga za 19000-20000e... sam k sm poskus cliota sm vidu da se to da ne splača k za ta denar dobiš nov avto(clio) v vseh pogledih primerljiv z minijom..

težka je to odločitev kaj zdej a počakam pa še nabiram denar al da kupm cliota rs...

samo razlika je ta, da bo MINI še čez 10 let IN, ker če pogledaš danes minija ali pa beetla, ki sta prišla ven že kar nekaj let nazaj, še sta zmeraj aktualna in vedno bota. clio pa bo po prihodu novega modela čez 2 al pa 3 leta postal že zastarel. :)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky To avg 31, 2010 8:53 am

xc70 2.5t je napisal/-a:za megana mi še ne nanese ker je tm 25.000e... minija sm pa mislu uzet 1 let al 2 let starga za 19000-20000e... sam k sm poskus cliota sm vidu da se to da ne splača k za ta denar dobiš nov avto(clio) v vseh pogledih primerljiv z minijom..

v vseh pogledih primerljiv z Minijem?
S tem se ravno ne morem strinjati.
Lega pri obeh je suverena, RS zgleda res kot dan in noč v primerjavi z navidnim cliom ampak meni vseeno Mini prednjači, da ne omenjam sploh notranjosti.
Požrešen motor NA v primerjavi s turbo (ki ima seveda možnost lažje nadgradnje)?
Z minijem kupiš "kultnost" in je res dražji ampak vsak zakaj ima svoj zato. :)
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

žabar
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a žabar To avg 31, 2010 8:58 am

Jst bi samo neki dodal.
Primerjati "popopranega DS3" z clio cup je nemogoce. DS3 R ( ce ste na njega mislili ) se ni bil dejansko testiran na cesti tako da noben ne ve kako se dejansko obnasa. Edino kar se ve je to, da so ga naredili v Citroen Racing-u ( skrbijo za rally vozila ) in da so vecino focusa usmerili na handling. Avto bo nizji, sirsi lazji in tudi z 50 konji vec.
To da verjetno ne bo blizu clia je tok natancna trditev kukr da bo verjetno cez 5 dni v ljubljani dez.
Dokler ne pridemo do tja noben dejansko ne more nic vedeti.

Je pa se nekaj pri odlocanju med clio RS cup in DS3 THP... Clio v tej izvedbi nima niti "O" od opreme, med tem ko ima DS3 thp opreme ogromno. Za dnevno uporabo bi osebno raje vzel avto z klimo, tempomatom in ostalimi zadevami, kakor pa poletno pecico kjer bi svoja j***a pekel na oko.
Je pa res da ce se avto kupuje predvsem zaradi dirkaskih nagnjen, nas je vecina takih ki bi zaradi tega pretprela to in se kaj vec.
Moje mnenje je... ce imas se drugi avto katerega bos uporabljal za dnevno voznjo, daljse relacije, dopuste in podobno, vzami clia cup, ce mislis avto uporabljati dnevno za vse vrste vozenj pa citroena DS3 thp.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov