Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Če sep 02, 2010 11:58 am

Polo78 je napisal/-a:
študent je napisal/-a:2. Plastika v notranjosti je dosti na višji ravni( mehka plastika na armaturi in popolnoma nič slabša ali celo boljša kot v mondeo 05 letnik).

Hahaha, ti nisi resen. Vozil sem tako Megana (prejšnji model) kot Stilota, zato vem da to ne drži. Poleg tega je imel kolega Stilota in toliko čričkov ter škripanja plastike kot je imel pa ta avto pa tudi še noben drug ni imel v katerem sem se peljal. KIA, ki se jo včasih s tem v zvezi šimfa, je avion v primerjavi s tem. :twisted:

Ne vem kakšen zgonjen avto si ti vozil,moj stilo npr. je čist ql, nima nobenih čričkov. Armatura mi je pa tudi precej lepša kot v meganu, ampak dobro to je popolnoma stvar posameznika in se je o tem brez veze prerekati.

študent
aka Fiatfan

Napisal/-a študent Če sep 02, 2010 12:03 pm

jack86 je napisal/-a:
študent je napisal/-a:Pozdravljen!

osebno sem izbiral med renault meganom, fiat stilo, pa tudi clio in punto sta bila v igri.

Glede na tvoje želje bi ti svetoval megana ali stila.
Vendar pazi se 1.9 dci pri renaultu, 1.5 je pa bolj kot ne nepremičnina v kolikor je v avtu več oseb.

Sam sem se odločil za stilota 1.9 jtd in iz prve roke povem, da ni primerjave med meganom in stilom, zakaj?

1. Motor 1.9 jtd v primerjavi z 1.5 ali 1.9 dci.
2. Plastika v notranjosti je dosti na višji ravni( mehka plastika na armaturi in popolnoma nič slabša ali celo boljša kot v mondeo 05 letnik).
3. Udobje v vožnji me je presenetilo, saj sem pričakoval trše podvozje.
4. Več opreme( 8x air bag, abs, asr, esp itd).
5. Boljše vozne lastnosti predvsem v dežju.
6. Povprečna poraba okoli 5,6 l ob dinamični vožnji.
7. itd itd..

Torej za okoli 4000eur mislim, da je vse jasno.

Lep pozdrav.

PHAHAAAAHAAAA!

Plastika pri fiat stilotu na višji ravni?? Jaz sem tut ta avto gledal, pa bolj trde plastike nisem videl nikjer kot sam v fiatu! Pa grdo je notr, k 25 let star avto. Megane pa stilo sta se mi zdela kot da bi primerjal dneno sobo z drvarnico.

Pa pozabi za take kilometre na avtomobile z 260.000 prevoženimi. Boš mogu še par čukov vanj vložit, da se boš lahko sploh zanesljivo vozu in v trenutku jih boš mel 300.000 km kar pa niti ni tako malo.

Mislm da z meganom k si ga sam predlagal nimaš kaj zgrešit.
Jaz imam tudi megana dizla 1.9 isti letnik, pa jih mam že čez 200.000 prevoženih in nisem mel nobenih problemov (trkam po lesu :lol: )

Drgač pa ti Študent, magistr Denis, Fiatfan al kuga klinca že si, ne pametuj preveč k te mamo že vsi počasi zadost.

Zdj res nevem ali bi spet radi začeli kregarijo, potem pa sm js kriv, od administratorjev začnem js kregarijo.

Če še nisi ugotovil ima stilo trdo gumo na vrhnjem delu armature, megane pa celotno trdo plastiko, ki večje katastrofe ne more biti.
Najbolje, da se kje dobimo pa skupaj pogledamo kakšna je plastika, da pa dejstva, ki jih lahko preveri stara mama zanikate je pa tud katastrofa.
Dragi renault fan, še enkrat preveri, kaj si napisal.
Kot sem rekel, preveril sem oba avta in ne samo 2 zato ni primerjave na teh dveh avtih.

Polo78 je napisal/-a:
študent je napisal/-a:2. Plastika v notranjosti je dosti na višji ravni( mehka plastika na armaturi in popolnoma nič slabša ali celo boljša kot v mondeo 05 letnik).

Hahaha, ti nisi resen. Vozil sem tako Megana (prejšnji model) kot Stilota, zato vem da to ne drži. Poleg tega je imel kolega Stilota in toliko čričkov ter škripanja plastike kot je imel pa ta avto pa tudi še noben drug ni imel v katerem sem se peljal. KIA, ki se jo včasih s tem v zvezi šimfa, je avion v primerjavi s tem. :twisted:

ja očitno ste ga dobro vzdrževali, kot tvoj kolega.
Moj nima nobenih čričkov, plastika na vrhu armature je identična fordovi ( mondeo 05, 2.0 tdi), kar lahko preveri vsak laik.
Res nevem zakaj namensko škodite ljudem pri nakupu, kartone pa dobim jaz. Zanimivo.

Blink-182- je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:

Ne vem kakšen zgonjen avto si ti vozil,moj stilo npr. je čist ql, nima nobenih čričkov. Armatura mi je pa tudi precej lepša kot v meganu, ampak dobro to je popolnoma stvar posameznika in se je o tem brez veze prerekati.

se popolnoma strinjam, samo verjetno bova zaradi dejstev sedaj blokirana :S: S

Če nekdo ni sposoben ugotoviti ali ima avto trdo plastiko ( torej se na pritist ne upogiba kot guma), ali pa mehko plastiko potem pa je s človekom kaj narobe. Najverjetneje je pa to zgolj provokacija.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če sep 02, 2010 12:07 pm

Lahko je bil zgonjen, lahko pa "ponedeljkov". Saj tu gor na a.com je tudi en uporabnik, ki pravi koliko čričkov ima od brata Ceed, sam in še mnogo drugih imamo pa drugačne (beri: pozitivne) izkušnje. Očitno je včasih tud od sreče odvisno kak avto dobiš oz. iz katere serije (običajno so problematični prvi modeli).

Glede oblike se pa strinjam, da je stvar okusa. ;)
Antiznačkar po prepričanju

študent
aka Fiatfan

Napisal/-a študent Če sep 02, 2010 12:11 pm

ja od brata avto pa od puncine tete mama itd.

Prosim, da ne začnete kregarije, ker to nikamor ne vodi.
js govorim o dejstih, ki jih je možno preveriti v vsakem trenutku.
Renault je imel vedno slabo plastiko ( kot tudi fiat). Poglej v Laguno II in megana. Laguna II je imela na vrhnjem delu armature mehkejšo plastiko ( kot jo ima tudi stilo) megane pa tega nima.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če sep 02, 2010 12:18 pm

študent je napisal/-a:ja očitno ste ga dobro vzdrževali, kot tvoj kolega.
Moj nima nobenih čričkov, plastika na vrhu armature je identična fordovi ( mondeo 05, 2.0 tdi), kar lahko preveri vsak laik.
Res nevem zakaj namensko škodite ljudem pri nakupu, kartone pa dobim jaz. Zanimivo.

Zdaj mi pa ti povej, kako hudiča naj človek vzdržuje avto oz. kaj naj naredi, da ne bo imel celega murnovega orkestra v plastičnih elemementih po celotni kabini avtomobila?! :roll: Avto je resda imel nekaj več kilometrov, a vzdrževan je bil redno, motor (1.9 jtd), ki je itak daleč najboljši del tega avta, je bil brezhiben, enako menjalnik, tudi vožen je bil normalno (beri: ni bilo nobenega izživljanja!). Ampak plastika je pa veselo škripala, kar očitno kaže na slabšo kvaliteto izdelave ali pa kot rečeno slabo serijo.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če sep 02, 2010 12:26 pm

študent je napisal/-a:ja od brata avto pa od puncine tete mama itd.

Prosim, da ne začnete kregarije, ker to nikamor ne vodi.
js govorim o dejstih, ki jih je možno preveriti v vsakem trenutku.
Renault je imel vedno slabo plastiko ( kot tudi fiat). Poglej v Laguno II in megana. Laguna II je imela na vrhnjem delu armature mehkejšo plastiko ( kot jo ima tudi stilo) megane pa tega nima.

Lej, jaz nimam ne Fiata, ne Renaulta - slednjega verjetno nikoli ne bi imel; po drugi strani smo nekoč imeli doma Punta 55S (mk1)... V bistvu mi za to plastiko dol visi, folk je čist preveč obremenjen s tem, nevem, očitno si ga eni drkajo na to, ko božajo übermehko in superduper plastiko v njihovih avtih... Hotel sem povedat samo svoja opažanja, svoje lastne izkušnje in nič drugega. Nevem, kje ti vidiš kako kregarijo?!

študent
aka Fiatfan

Napisal/-a študent Če sep 02, 2010 12:35 pm

polo78, se popolnoma strinjam s tabo v tvojem zadnjem postu.
Men je pomembno, da avto gre ok ne pa kakšna je plastika pa vendar.. ne morem reči, da so črički če niso, ne morem reči, da je trda plastika če je IDENTIČNA kot v našem fordu 05 letnik?
Da bo potem po vaše naj rečem, da je slabša plastika kot v meganu? Pa vsak dan se vozim z njim pa tudi z meganom nekaj časa.
Kregarijo vidim v tem, da vsak ve, ki je pogledal vrhnji del armature, da plastika ni trda na otip, nakateri pa trdite da je, v tem vidim kregarijo, ki jo ne sprožam js, karton oziroma blokirajo pa mene.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Če sep 02, 2010 12:40 pm

Jaz sem kupil avto, kjer sem dobil največ za ta denar. In naslednji bo ravno tako.. Počasi bom menjal avto in naslednji favoriti so: c5, passat, laguna, mazda6, a4, cruze..
Dol mi visi kaka značka je na havbi avta, nisem noben renofan!

Lej človk, ne bom se s tabo prerekal, sj maš vedno prav, konc koncu si magister!:bow

Sam pomoje te baba doma fajn tepe, da moraš jezo do drugačemislečih na forumu sproščat?
:lol:

Konc gostilniške debate z moje strani, grem raje kaj pametnega delat - vinograd kosit!

Se opravičujem za off.

Lp, J

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Če sep 02, 2010 2:29 pm

študent, fiatfan...karkoli pač že si (itak vsak teden menjaš imena, ker si redno banan).

Ne govori traparij. To je to. Več se mi ne da pisati. Vozi srečno in veselo fiata, in ne pozabi da na svetu obstaja še kaka druga znamka in da ni ves planet navdušen nad fiatom.

lp

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če sep 02, 2010 2:43 pm

@študent:
No ker toliko sprašuješ kje v tvojih postih vidimo ''kragarijo'' in podobno ... ti direktno povem, kaj me pri tvojih postih zmoti:
- svoja mnenja podajaš popolnoma subjektivno in skoraj vsiljuješ svojo favorizirano znamko v vsak nasvet glede nakupovanja avtomobila
-ne znaš objektivno podat nasveta ... pač 1.9 jtd je boljši kot 1.9 dci ... in to je to po tvoje ... daj malo bolj razloži ...
-pa mislim,da bi se še kaj našlo

Moj point je v tem, da kljub temu, da imaš pač sebi najljubšo znamko (mislim, da jo ima vsak privrženec avtomobilizma) poveličuješ v ubersuperduper višave ... daj pokaži malo skromnosti in racionalnega razmišljanja ... samo kot nasvet ;)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Če sep 02, 2010 2:47 pm

No jst ti lahko povem samo kako gre megan 1.5dci karavan. Poraba je skos 5l pa nima veze al ga gonš al šparaš, za tistih bogih 80km se kr dobr premakne, končna je 180,....

Prostora ne vem kok je notri ker se še nisem peljal, mi je pa to govoru kolega ker ga imajo in je tud naprodaj.

evo link,
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4000643&show=1
vem da je izven tvojga budgeta, ampak avto je bil ene 2 mesca nazaj kupljen od prvega lastnika, ima vse možne račune(od žarnic do vitrexa....)
Edini problem je da je poškodovan od toče, drugače pa ko smo ga dali na dvigalo smo samo gledali....NITI ene pikce rje ker avto pozimi ni bil vožen, kupil ga je z namenom da se bo vozil na sestanke ipd. v tujino ker ima firmo, vendar ga ne potrebuje več ker kupuje kamjon se mi zdi

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Če sep 02, 2010 2:49 pm

Dobro saj pretiravati res ni treba, ampak tu vsi govorite kot da je stilo poden od avta, ampak temu sploh ni tako. Je odličen avto za svoj denar! Pelje se super (če ne pričakuješ športne vožnje) tudi počutje notri je vsaj zame zelo dobro. Opreme dobiš polno, motorji (še posebej dizli) so odlični, je pa seveda porebno paziti da ne dobiš kakšnega uvoženega z ognomno kilomoetri, ki so seveda zbiti. Seveda to velja pri vseh vozilih.
Z meganom ga ne bom primerjal, ker ga še nisem vozil, lahko pa povem le to da je stilo po mojem mnenju notri bolje in lepše narejen. Sem pa v meganu le sedel, vozil ga pa še nisem.

SHORT
Nov uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a SHORT Če sep 02, 2010 4:46 pm

No to je lepo prebrat da se vsaj vidi da se ljudje zanimajo za tvoje težave in probleme. :D

Še posebna hvala pa dolencu46 in Blink-182-u ker sta me kr mal pomirila z klasičnima mnenjema, dejstvi in predlogi.
Je pa tudi res da je tisti megan zelo izven mojega "buđeta" :?

Vsa nova mnenja predlogi in dejstva so pa še vse eno dobrodošla

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed Če sep 02, 2010 5:20 pm

Js osebno če bi kupoval dizla, bi uzev Stilota, če bi pa kupoval bencinarja, bi se odločil za Megana. Sem se peljal z obema avtomobiloma in v Meganu sem se bolje počutil.
Lp, Boštjan

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če sep 02, 2010 5:55 pm

Polo78 je napisal/-a:Lahko je bil zgonjen, lahko pa "ponedeljkov". Saj tu gor na a.com je tudi en uporabnik, ki pravi koliko čričkov ima od brata Ceed, sam in še mnogo drugih imamo pa drugačne (beri: pozitivne) izkušnje. Očitno je včasih tud od sreče odvisno kak avto dobiš oz. iz katere serije (običajno so problematični prvi modeli).

Glede oblike se pa strinjam, da je stvar okusa. ;)

Ta uporabnik sem js, ampak brat tistega sranja od ceeda nima že od decembra :lol:

Pa nisem značkar, niti najmanj, ampak tisti ceed je bil obupen, verjetno samo konkretni primerek, čeprav sem slišal tudi za vsaj še enega, ki se malodane razpada :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če sep 02, 2010 6:05 pm

Če hočeš udoben, tih avto, kupi Megana.
Sem se peljal v Dci, ne vem ali je bil 1.5 ali 1.9, ampak avto je zelo udoben.
Čez večje ležeče policaje kar plava, na cesti se pa odlično drži v ovinkih.
Odlično zvočno zatesnjen, ko sem stopil iz avta in je bil še prižgan, sem bil kar presenečen nad razliko, kako je zunaj glasen, notri pa tih.

Volan se obrača lahko z mezincem, menjalnik je bolj lahek, to je vse v prid udobnosti.
Edina stvar, ki me je pa motila ozi. zelo motila, je bil pa kratek sedalni del na sedežih.
To zna biti problem pri tebi, ker že pri mojih 184 cm se nisem dobro počutil na sedežih, kaj šele ti s 200cm.

Plastika ozi. nekakšna mehka plastika mi je bila pa kar všeč na armaturki, @študent ;)

študent
aka Fiatfan

Napisal/-a študent Če sep 02, 2010 8:44 pm

BBS je napisal/-a:Če hočeš udoben, tih avto, kupi Megana.
Sem se peljal v Dci, ne vem ali je bil 1.5 ali 1.9, ampak avto je zelo udoben.
Čez večje ležeče policaje kar plava, na cesti se pa odlično drži v ovinkih.
Odlično zvočno zatesnjen, ko sem stopil iz avta in je bil še prižgan, sem bil kar presenečen nad razliko, kako je zunaj glasen, notri pa tih.

Volan se obrača lahko z mezincem, menjalnik je bolj lahek, to je vse v prid udobnosti.
Edina stvar, ki me je pa motila ozi. zelo motila, je bil pa kratek sedalni del na sedežih.
To zna biti problem pri tebi, ker že pri mojih 184 cm se nisem dobro počutil na sedežih, kaj šele ti s 200cm.

Plastika ozi. nekakšna mehka plastika mi je bila pa kar všeč na armaturki, @študent ;)

evo sedaj sem peljal kolegove megana 1.5 dci letnik 05, bele barve, še kakšen podatek?

res je da je bolj tih motor to je pa popolnoma VSE.
kje vidite v meganu mehko plastiko itd?? če na stilu nimate zanič amortizerjev 5 vratna različica dobesedno zaplava na cesti proti meganu.
nebom več komentiral, ker je totalno bv.
pred pou urce vozil megana potem mi pa spet solite pamet.
srečno pri nakupu, nikakor pa ne pozabi vzporedne vožnje med meganom in stilom, potem boš vedel kaj govorim.
lp

študent
aka Fiatfan

Napisal/-a študent To sep 07, 2010 12:49 pm

Preberite test, da še dobite širša obzorja.

http://www.avtoin.com/novica/40/Fiat-St ... lski-dizel

lp

nimampojma
Nov uporabnik

Napisal/-a nimampojma To sep 07, 2010 4:04 pm

Najprej pozdrav vsem na forumu.

Ker sem se odločil za menjavo avta, sem malo pobrskal na internetu in našel ta forum, ki se mi zdi še nekak najbolj obiskan.
Rabim namreč pomoč in nasvete pri nakupu novega rabljenega avta.

Po dobrih sedmih letih bom menjal svojega Seata. Z njim sem bil zadovoljen in bi ga še naprej uporabljal. Problem je namreč v tem da sem se preselil in sedaj se velik več vozim. To pomeni da bi potreboval vozilo s katerim se da za enak denar voziti več.
Seat Cordoba Vario 1.6 l.2000 ima mal večjo porabo to je tam okoli 9l/100km.

Potrebujem torej zanesljiv avto star največ 5-6 let, ki porabi okoli 6l/100km, najbolje pa pod to vrednostjo. (Raje bencinar kot na dizel...)
Cenovno naj bo v območju med 4000€ in nekje 6500€.
Poleg tega si želim da ima avto avtomatsko klimo in udobne sedeže, da ni pretrdega podvozja, ima nekaj več prtljažnega prostora, kot sem imel do sedaj. Seveda se ne branim dodatnega udobja kot so recimo , ekel. paket, pot. rač., tempomat,...

Zanimivo so mi
Opel Astra 3 karavan
Peugeot 307 SW ali break
Citroen Xara (Picasso)
Alfa 156 SW...

Poleg tega me zanima kakšne imate kaj izkušnje in mnenja o prodajalcih rabljenih avtov na širšem celjskem območju.

Vsak pameten nasvet/predlog ali izkušnja je dobrodošla.
Hvala

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To sep 07, 2010 5:05 pm

Za ta denar bi bil pomoje najboljši Renault Megane 1.5 ali 1.9 dCi, je kar velika ponudba, nekaj bi se že našlo.

Če se da, raje kupi pri privat lastniku, je manj možnosti, da boš kupil avto z prevrtenimi km, karamboliran itd.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4045695&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4045705&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4042495&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4029488&show=1

Predlagam ti še Forda Focusa:
1.6 TDCi - 90 KM
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4057572&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4032179&show=1
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973, Google [Bot] in 6 gostov