Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če sep 02, 2010 8:00 pm

Ja in point je? Da ste pogledal 5 avtov in kupil corso iz sosednje vasi?

Jaz sem zase iskal avto po pol leta in jih pregledal po 20,30, tudi v A in DE. Takih zgodb lahko jaz in še ene pol foruma napišemo za 50 strani.

Kot je že nekdo povedal, ste pa tudi iskal sam ''crap''. Alfo od švercerja? Isto je passata, golf4/5, vw touran, audi a3/a4, ... To so pri švercerjih sami magneti za idiote. Realno dober avto take baže se kupi v A, DE, Belgiji,... Ali od poznanih, kar pa ostaja v familiji..
Sex turns gay people into Mexicans.

Ytsejam
Nov uporabnik

Napisal/-a Ytsejam Pe sep 03, 2010 7:07 am

Jaz te pa čisto zastopim. Vsak bi rad dobil čim več za svoj denar. Res pa je, da če kupuješ rabljen avto moraš imeti to tudi v glavi da je že rabljen. Sam sem kupoval pred pol leta avto in sem ravno tako skoraj izgubil vso voljo. Problem je pri prodajalcih. Vsi nakladajo po telefonu kakšen je avto, da je oh in sploh ... Jaz pa vsakič zorganiziral prevoz (takrat sem bil brez avta) dobiti ličarja da je šel z mano ... potem pa vedno razočaranje. Ni problema če je bil avto barvan ker je biu na parkingu poškodovan, če ga je dobila toča ... najhuje je ko ti lastnik trdi da ni bil nič razbit sam pa vidiš da je bil barvan - lahko da je bil totalka in ne bo nikoli več tako lepo tekel kot cel avto.

Spoznal pa sem da se najcenejših primerkov ne splača niti gledat.

Pogledat sem šel toyoto avensis v okolico celja. Letnik 2007, okrog 20.000 km prevoženih in cena okrog 13k€. Prvič je šel z menoj na ogled le oče. Celega pogledava, še prej mi je možakar zaupal številko šasije ter registrsko da sem malce preveril podatke po internetu. V homologaciji je bila vpisana vlečna kljuka. Ko gledam avto jo seveda ni nikjer. Povprašam lastnika (bil je že 3.) in nima pojma o kljuki. Prejšnjega lastnika tudi ne pozna ... Oče je hotel avto že zaarati. Komaj sem ga prepričal da to ni majhen denar i nbom raje še enkrat prišel pogledat z prijateljem ki je ličar. Kljub zelo ugodni ceni je avto čez dva tedna še na voljo. Vzamem s seboj prijatelja in spet odcopotam do celja. Vmes sem izvedel da je bil avtomobil nadomestno vozilo, neka stranka pa se je zaletela. Avtomobil je kupil mehanik tiste avtohiše in ga počasi popravljal. Prodajal ga pa je njegov brat da nebi bilo sumljivo. Avto je bil zaleten ko je imel 400km in bil totalka. Ampak vir ki mi je zaupal informacije mi svetuje naj ga grem vseeno pogledati saj naj bi bil ta mehanik eden izmed boljših na tem območju in da naj bi bil avtomobil totalka samo na papirju da bi ga ta mehanik ceneje dobil ... No vzamem s seboj še reflektor da bomo bolj točno videli kaj se je dogajalo. Prijatelj je po minutnem ogledu avtomobila prodajalcu dal ultimat ali naj ceno zmanjša za 5000€ ali gremo. Ugotovili smo namreč da je bila streha zamenjana, vsaka šipa drugačen letnik, okrog in okrog pokitan ...

Zakaj nam ni lasnik že prej tega povedal? Zakaj sem porabi dva tedna da sem sam to ugotovil?

In največjo srečo sem imel da se je avtomobil prodajal pod ceno in zato mi je bil tako smuljiv. Avtomobil je bil na avto. net še mesec in pol, kljub zares ugodni ceni.

In ravno zaradi tega primera sem sklenil da bom kupoval izključno slovenske avtomobile, kajti zgodovino se da neprimerno lažje odkrivati kot pa pri avtomobilih iz tujine.

Lp

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe sep 03, 2010 8:00 am

Hjah avto nekako pokaže karatker človeka. Jaz oz mi npr nikoli nisem mogel prodati avto, s katerim ne bi bilo vse ok. Če je slučajno kaka napakica ali praskica, sem vedno prej opozoril. Tudi ko sem prodajalcu v avtohiši prodajal oz "menjal" (staro-novo) sem ga opozoril in zahteval, da ga prej pogleda. Ker smo tam kupili (staro-novo) že nekaj avtomobilov, zadnje tri recimo sploh ni hodil gledati. Pogledal je avto.net, mi dal neko poudbo, potem sva se finančno srečala nekje na pol poti in to je bilo to. Avto je videl praktično šele takrat, ko sem jaz prevzemal novega. Seveda je bil moj npr s cca 100k km, v boljšem stanju (praske, notranjost), kot njihov enak testni s cca 8.000 km. Kakih ostalih tehničnih problemov ali celo nenavadnih zvokov, tudi seveda ni bilo. Kdor je kupil te avtomobile, je lahko seveda zadovoljen. No, sej tudi so. Redno srečujem 3 od naših "bivših" avtomobilov in nekateri so po 8-ih letih še vedno 2. lastniki.. Na servisu včasih povprašam za kakšnim, pa pravijo da imajo sedaj tudi po 150-300 k km in nimajo težav (edino kak ležaj, ipd). Tako da..včasih tudi v avtohiši lahko naletiš na dobrega..moraš pa imeti tudi nekaj sreče.

Se pa spomnim kolega, ki mi je nekoč svetoval - ko sem razmišljal o nekem rabljenem vozilu. Njegove besede so bile: "ma kaj sej nimaš kej zgubit.. ga kupiš, voziš, če vidiš da nekaj ni ok, ga prodaš naprej par eur ceneje.." Jaz tega npr ne bi mogel. Jaz bi ga kupil, bi ga vozil, bi videl da nekaj ni ok in bi ga popravil. Šele takrat bi ga (mogoče) prodal - če bi ga že hotel prodati.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe sep 03, 2010 8:05 am

Da te potolažim, takšno kalvarijo kupovanja avtomobilov smo dali skozi vsi ki smo kupovali rabljena vozila. Danes je žal tako da je avtomobil postal potrošna roba - tako kot čevlji. Uporabljaš eno sezono in vržeš stran. Avtomobil ima to neprijetno lastnost, da je precej dražji kot čevelj in se ga zato splača porodati naprej. Ampak če ga v času lastništva le tankaš in voziš (kar je na tem forumu pogosto slišati) je stanje kakršno je. K temu dodajva še nekaj hitrega zaslužka željnih dilerčkov in imamo slovenski trg.

Tisti, ki smo še "stare šole" kot praviš temu se skušamo na daleč izogniti takim nakupom, kar pa je precej težko. Sam sem kupoval avtomobil za več kot 3 kratnik vajinega proračuna in sem po dobre pol leta in ogledanih vsaj 50 avtomobilih (rang passata ali podobno, z znamko se nisem obremenjeval), večkrat prevozil celo slovenijo, raje kupil manjši nov avtomobil, saj mi je presedalo večno poslušanje istih laži pri raznih dilerčkih ki nas imajo kupce za bedake.

Seveda se ob tem zavedam, da je vsak nakup avtomobila naložba ki samo zgublja na vrednosti, vseeno pa sem iz te enačbe z novim avtomobilom izločil tveganje slabega ravnanja in "prikrojene" zgodovine avtomobila. Do sedaj sem to naredil že drugič in ni mi žal. Raje vozim malce manjši in nov avtomobil (katerega mi sosedje ne zavidajo) kot pa da imam pred hišo nepremičnino katero z zavistjo gledajo vsi sosedje, sam pa neprestano vlagam v popravila.

V primeru kot je tvoj, kjer predviden proračun ne omogoča nakupa novega vozila pa ne ostane drugega kot veliko časa in potrpežljivosti. V tolažbo pa še to: Bolje 1.000 kilometrov zastonj, kot pa nakup pri lokalnem dilerju in slab avtomobil. Konec koncev za gorivo si zapravil max 150 EUR in nekaj popoldnevov svojega časa, kar je drobiž v primerjavi s slabim nakupom.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe sep 03, 2010 8:41 am

damjan jaz se strinjam s tabo, sem dal podobno situacijo čez. pa saj sva že itak debatirala o tem..
Jaz sem recimo avto zase iskal dobre 4 mesece, kaj vse nisem videl v tem času :shock:
Sploh pri Alfah ki sem ji pogledal, pa potem Audiji A4, Bmw 3, Audi a3, ... marsikaj sem videl.
Lažejo pa popolnoma vsi. Avtohiše, obcestni dilerji in celo nekateri privatni prodajalci. Ampak te je ponavadi vsaj malo sram (ali pač), ker prodajalci avtomobilov so pa tako naučeni da se ti zlaže v trenu oka in da mu je malo mar.

Seveda, najboljša varianta je kupiti avto od znanca, soseda, sorodnika - če imaš to možnost.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe sep 03, 2010 9:15 am

B|ind je napisal/-a:damjan jaz se strinjam s tabo, sem dal podobno situacijo čez. pa saj sva že itak debatirala o tem..
Jaz sem recimo avto zase iskal dobre 4 mesece, kaj vse nisem videl v tem času :shock:
Sploh pri Alfah ki sem ji pogledal, pa potem Audiji A4, Bmw 3, Audi a3, ... marsikaj sem videl.
Lažejo pa popolnoma vsi. Avtohiše, obcestni dilerji in celo nekateri privatni prodajalci. Ampak te je ponavadi vsaj malo sram (ali pač), ker prodajalci avtomobilov so pa tako naučeni da se ti zlaže v trenu oka in da mu je malo mar.

Seveda, najboljša varianta je kupiti avto od znanca, soseda, sorodnika - če imaš to možnost.

Za znanca, sorodnika ali soseda je to najslabse - ker mu bos jokal vsak dan potem kaj vse je narobe z avtom :)

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Pe sep 03, 2010 9:19 am

tristan01 je napisal/-a:Tisti, ki smo še "stare šole" kot praviš temu se skušamo na daleč izogniti takim nakupom, kar pa je precej težko. Sam sem kupoval avtomobil za več kot 3 kratnik vajinega proračuna in sem po dobre pol leta in ogledanih vsaj 50 avtomobilih (rang passata ali podobno, z znamko se nisem obremenjeval), večkrat prevozil celo slovenijo, raje kupil manjši nov avtomobil, saj mi je presedalo večno poslušanje istih laži pri raznih dilerčkih ki nas imajo kupce za bedake.

Kot bi bral sebe :), tudi jaz že kakšno leto iščem en dober primerek rabljenega avta za okrog 15 jurjev. Tako komedije kot sem videl in ki si jih upajo prodajati za 15k€ ... človek ne more verjeti. Tako da bom tudi jaz predvidoma do konca tega leta šel raje v nabavo novega avta, raje nižji srednji razred in manj prestiža (kia, hyundai, opel, kaj pa vem).

kr.en
Nov uporabnik

Kraj: kr

Napisal/-a kr.en Pe sep 03, 2010 9:20 am

Mislim da je pravilno da si picajzlast pri nakupu avtomobila. Avtomobilov je malo morje naprodaj, zato izločaš kateri ti ne odgovarjajo. Je pa toliko švercarjev ki kupujejo totalko razbitega pa nekaj nahitro poštimajo in že se prodaja po normalni ceni pod nekarambolirano. Mene ne moti če je luč menjana ali blatnik prebarvan. Mene moti če je pol avta barvanega, pa pol pokitanega, pošvasenega,... Tovarniška barva je drugo kot pa naknadno barvanje.

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Pe sep 03, 2010 9:21 am

@damjan: imaš ZS

študent
aka Fiatfan

Napisal/-a študent Pe sep 03, 2010 9:44 am

mevden je napisal/-a:tudi sam sem predkratkim kupoval za punco fiata bravota (novi model), skoz sem bil zapičen naj bo dizel, kljub ene 15000km letno, saj mi je bil ušeč navor. ampak to je vse blo že stolčeno, magičnih 90 0000 iz italije itd. potem pa naletim na oglas brez slik na avto.net. običajno takih ne klikam niti nič, ampak takrat obupan kliknem oglas, pokličem, drug dan ogled na drugem koncu slovenije in bum. ARA je padla po 10 min. Kupila sva Fiat bravota, 2008, prvi lastnik, 40000 prevoženih, slovenski, servisi narejeni na 15000km pri pooblaščenem servisu, 1.4 tjet 120, 17col fiat orginal, emotion oprema (ni da ni not)+ESP, hill holder, blue&me, svetlo metalik zlata, itd., cena 10700€. res je dober avto težko kupit, je kar potrebno čakat in ne v prvi salon zavit.

čestitam za nakup!

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe sep 03, 2010 9:56 am

Ce imas tako omejen proracun s katerim kupujes, potem prilagodi svoje zelje in oci, nemores kupovati najprej tvingota potem pa za isti denar oz 2 tisoc vec isces dobro ohranjeno alfo GT.. Potem pa pises da te to ne moti da je slabse ohranje ampak da lazejo in vrtijo kilometre da so magicni ipd. Ja jasno, ko bos pa ta isti avto gledal za nevem se pol vec denarja kot si ga bo pa zgodba drugacna.
Kaj hocem povedat? Da kvaliteta se ceni in je drazja,kot supernizke cene s popusti in nevem kaj pri raznoraznih preprodajalcih. Pa da nebos mislil da je samo pri avtomobilih tako
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Pe sep 03, 2010 9:57 am

Dauče je napisal/-a:@damjan: imaš ZS

Sory za off ... samo res nevem zakaj morate nekateri z vsemi delit, da ste nekomu poslali ZS? Mater no, bo pa že videl ... pa še na mail dobiš obvestilo ... jaz pa res nevem kaj je z vami.

Pa še ON: Nevem kaj sploh hodite gledat avte raznim švercerjem, ker že naprej veš da bo krš ... avte se hodi gledat samo fizičnim osebam in avtohišam oz. prodajalcem, ki so res na dobrem glasu. Potem pa folk sprašuje po forumu za enga švercerja, ki je že 100 ljudi nategnil "Ali bo mene tudi?" ali še huje "Ali je mene tut nategnil?" Nekateri od vas pa res ne veste kdaj dobite kurca v rit ... pol pa sprašujete po forumu, zakaj široko hodite ... mislim res ... naivnost nekaterih ne pozna meja.

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Pe sep 03, 2010 10:40 am

ti gre v nos, ker ti noče noben nobenga ZS-ja poslat al kaj?

mal se umir...

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Pe sep 03, 2010 10:44 am

branee je napisal/-a:Ce imas tako omejen proracun s katerim kupujes, potem prilagodi svoje zelje in oci, nemores kupovati najprej tvingota potem pa za isti denar oz 2 tisoc vec isces dobro ohranjeno alfo GT.. Potem pa pises da te to ne moti da je slabse ohranje ampak da lazejo in vrtijo kilometre da so magicni ipd. Ja jasno, ko bos pa ta isti avto gledal za nevem se pol vec denarja kot si ga bo pa zgodba drugacna.
Kaj hocem povedat? Da kvaliteta se ceni in je drazja,kot supernizke cene s popusti in nevem kaj pri raznoraznih preprodajalcih. Pa da nebos mislil da je samo pri avtomobilih tako

X2

pa še: nekateri so pač taki, da imajo raje čimboljše stvari. če ima 8000 € v žepu, zakaj bi kupil clio storia, če lahko kupi alfo GT... 8)

p.s.: damjan to ne leti nate
Zadnjič spremenil montezemolo, dne Pe sep 03, 2010 10:50 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Pe sep 03, 2010 10:46 am

gusti85 je napisal/-a:
Dauče je napisal/-a:@damjan: imaš ZS

Sory za off ... samo res nevem zakaj morate nekateri z vsemi delit, da ste nekomu poslali ZS? Mater no, bo pa že videl ... pa še na mail dobiš obvestilo ... jaz pa res nevem kaj je z vami.

Pa še ON: Nevem kaj sploh hodite gledat avte raznim švercerjem, ker že naprej veš da bo krš ... avte se hodi gledat samo fizičnim osebam in avtohišam oz. prodajalcem, ki so res na dobrem glasu. Potem pa folk sprašuje po forumu za enga švercerja, ki je že 100 ljudi nategnil "Ali bo mene tudi?" ali še huje "Ali je mene tut nategnil?" Nekateri od vas pa res ne veste kdaj dobite kurca v rit ... pol pa sprašujete po forumu, zakaj široko hodite ... mislim res ... naivnost nekaterih ne pozna meja.

se strinjam s tabo, ampak verjemi, da tudi avtohiše, ki so na dobrem glasu nategujejo...

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Pe sep 03, 2010 11:12 am

sam ste pa navalili na to temo ko svinja na kukuruz.....

zdj enih vas res ne razumem....torej kaj? če imam budget 5000 evrov za nakup avtomobila to pomeni kaj? da moram kupit neka zjahana j***a,3xbarvana z vseh strani,z oguljenim volanom in magično nizkimi kilometri???
pa kaj vam je?
punca rabi avto vsak dan od ponedeljka do sobote v eno smer 30km,v drugo smer 30km in če se še malo vozička sem pa kje,naredi skupno cirka 100 km na dan.....
a to pomeni pol da mora kupit čimhujši avto z nič opreme?oziroma neko ladjo za to jebeno vozičkanje??
ah ne...kje....najbolj smešni so mi tisti zajčki ki kopujejo razne audije a6 in bmw5 za daljšanje svojega egota,rabi ga pa pol kurca ne za nč?važn da sosed vidi kola a?ja seveda...živi pa pri mamici in atku v svoji sobici 3x3 m.
in ne srackajte mi zdj tle o neki slovenski faušariji....imam podobna vozila,ki so zgoraj nasteta...ampak jih uporabljam v potrebe firme....in ja 2 leti star a6 ima za sabo že 97.000 kilometrov.....

kaj hočem povedat?
punca je razpolagala z 5000 evri...tolk smo bli pripravljeni odšteti za avto...edina možnost je bila ta,da bi še jaz dodal nekaj denarja in da bi kupila,recimo temu skupni avto,ki bi ga itak vozila samo ona.....in tudi tiste alfe za 12...13...14.000 evrov niso vredne nič....vsi kilometri zbijani...barvano....lažejo ko psi...tako takozvane ugledne avtohiše,navadni prodajalci,da o dilerjih ne govorim......

zdj pa sanjajte naprej....
avto bo vozila 3 morda 4 leta,potem bomo kupili drugega.....koristnega,nezjahanega,neuvoženega,z nezbitimi kilometri in za en pameten denar....
če se pa vi radi vozte v svojih 15.000 evrov vrednih pokitanih kantah se pa kar dajte....
če že v osnovi kupim j***a,imam pol samo še večje težave z njim..

GET iT?

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Pe sep 03, 2010 11:38 am

lenivec je napisal/-a:enim lahko rečem samo tole: fantje kupujete RABLJEN avto in ne nov.
ja pa kaj če je bil barvan? ker je res nemogoče da je prejšni lastnik totaln štor in zajaha vsako korito, al sa mu bli sosedi fauš in je cel s ključem poridan...
saj pa se na 10m vidi če je barvan zaradi kozmetičnih poškodb al pa ker je iz 3 avtov sestavlen....

Ma ja, tut sam opazam ker ravno prodajam avto, da to enim ful ni jasno, da je rabljen avto RABLJEN.

In potem te pri 9 let starem avtu prcajo zarad kakšne manjše poškodbe (okej, pač se zgodi da si se nekam rahlo naslonil, nic dramaticnega, mu se mal spustis ceno da bo lahko popravil) in pa, pazi to, pikic od kamenckov na havbi. Ce bi pa havbo prestrihal mu pa spet ne bi bilo prav. :roll: In ti potem zaradi teh malenkosti ponuja 50% ali pa 40% prvotne cene :roll: Da raznih "strokovnjakov" z merilci laka iz conradovega kataloga niti ne omenjam, al pa takih, k se ti ze na zacetku ulce derejo da je bil avto itak ze najmanj 10x totalka pa 18x zariban pa da mi da 40% zanj pa se to samo zato k je dobre volje in blablabla :roll: :lol:

Slovenskim kupcem je (nazalost) povecini itak vazna samo debelina laka (tut ze nov avto je lahko poln kita in 6x štrihan, spomnite se unih fotk ki jih je objavil, ce se ne motim, oni uporabnik z zeleno laguno) in nizka cena, za servisno dokumentacijo, racune in druga dokazila pa jim ocitno dol visi...
Slika

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Pe sep 03, 2010 11:41 am

prosim te ne sanjaj mi o servisni knjigi in raznih dokazilih....vemo kaj se dela s temi stvarmi danes......

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: Kako prekleto težko je danes kupiti dober avto (izkušnja

Napisal/-a chan Pe sep 03, 2010 11:49 am

damjan je napisal/-a:saj se punca vsakodnevno vozi v 40 km oddaljeno službo...
....ta meja je bila 5000 evrov...

po 3 tedenskem doktoratu iz avto.neta sva izluščila 5 avtomobilov,ki bi nekako ustrezali pogojem,
206 cc

ogledat smo si šli alfo GT

ogledat smo si šli hondo civic type r letnik 2002.

zadnji ogled je bil namenjen še eni hondi,sicer vti,ki pa nin vredna teh besed na forumu,....pogreb vglavnem...

Dovolil si bom biti kritičen, z izluščenjem nekaj važnih podatkov iz prvega posta. Prvenstveno mislim, da je bil tale vajin doktorat zelo "šlampasto" postavljen. Več truda bi lahko vložila v pregled statistike manj pokvarljivih modelov ter posledično neproblematično ponudbo na slovenskem trgu (beri: 1. lastnik, servisna knjiga, ipd...). Glede na to, da punca dela cca 80km dnevno, je potrebno izločiti VSE emocije v obliki raznih coupejev, ki roko na srce, ne veljajo ravno za nek biser med rabljenimi modeli - 206CC, Alfa GT ter verjetno večinoma zelo zgonjeni športnejši modeli Hond. Se morda motim?
Posledično bi dober izbor (katerega se za 5000€ lakho najde - samo gledati je potrebno v nižji rang, kjer je bila cena novega bistveno nižja in kar sta s Corso potem tudi ugotovila!!!) prihranil izgubo časa ter tudi denarja z gledanjem nepremičnin.

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Pe sep 03, 2010 12:06 pm

Računi s pooblaščenega servisa zate niso dovolj dober dokaz o redni servisiranosti in menjavi dolocenih delov? Kaj potem sploh je? Kolega mehanik, ki bluzi da je itak vse zanic in s tem kao poskusa se dodatno zbijat ceno? :roll:

Če si ze v startu "better safe than sorry" strategijo zamenjal za paranojo, in samo razmisljas o tem kako te vsi na svetu hocejo samo nategnit, potem pa ne vem, ni cudno da si zgubljal zivce. Pred nekaj tedni sem prodajal eno drugo vozilo in je prisel kupec, smo pogledali, okej, to je to, servisi narejeni, tehnicni tut, to je malo uniceno, pa tole bo za popravt, aha, ok, in smo se lepo zmenili, vse v prijetnem vzdusju, vsi smo zadovoljni in veseli. Ce bi mi pa model ze na vratih (ali se hujse, po telefonu) zacel tezit s forami da "itak ze od delec vid da ga hocem nategnit" in da "je itak vse ponarejeno" se preden si karkoli vsaj na delec pogleda... nevem, hvala lepa za takega kupca, s takimi je zelo tezko karkol se dogovorit. Glavnini krša se pa itak lahko izogneš tako da probas kupovati od zasebnih prodajalcev in ne hodis gledat glih najcenejsih primerkov iz a.neta, ker najcenejsi gotovo niso zaradi prodajalceve dobrodelnosti :roll:

Upam, da ne zameris mjemu pisanju (niti kdo drug), ampak to je pac moje mnenje
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov