Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Pe sep 10, 2010 4:29 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4069732&show=1

Tega sem sel danes gledat. Zgonjen avto, vse ze malo na rjo vlece, panela popraskana, obrabljena menjalna rocica, na vsaki strani je vsaj enkrat nekam zadet...za to še 3000€ ne bi dal :)

Grem pa zjutraj po elantro :)

lp AS_
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
freddie
Nov uporabnik

Napisal/-a freddie So sep 11, 2010 10:52 am

Sicer sem velik poševnookofil, a včasih si je vendarle treba priznati resnico, ko te ta bode naravnost v oči. Zgodnji dizli v Mazdi 6 so katastrofalno nezanesljivi. V razredu zgodnjih 1.9dci iz leta 2001 in 2.0 TDI iz 2004/2005. Ni potrebno ravno ogromno raziskovalnega dela, da prideš do tega zaključka. Kasneje so motorje pošlihtali, a jim je začel delat težave DPF filter. Fundamentalen problem teh motorjev ni sama mehanska zanesljivost posameznih komponent ampak inženirska napaka na common rail Denso črpalki, ki je preobčutljiva na evropski diesel, ko pa naliješ pozeleneli cviček, ki se dobi pri nas pa itak katastrofa - Zoom, Zoom, Boom!

Na netu je o tem zvrščenih nešteto debat. Google is your friend. En link za gušt.

Ne razumem ljudi na tem forumu, ki svetujejo kar nekaj počez, ker naj bi pač tako bilo. Nekakšen "Golf2 efekt" - pa s tem ne mislim, da je na fenomen pretežno domena VAGovcev. Ti so le najizrazitejši predstavniki. Isto tendenco opažam pri glorifikaciji fiatovih JTDjev, nad katerih zanesljivostjo prav pošteno bentijo tudi po italijanskih forumih (ter seveda tudi drugih), beroč komentarje tukaj pa bo tale motor kmalu papež razglasil za blaženega in mu obredno mazilil odmične gredi. Če pa se kaj pokvari pa nekateri začno treskat absurdne komentarje, da na pokvarjeni komponenti gotovo piše Bosch. Wtf? Kaj za hudiča naj bi to insinuiralo? Poveličevanje Italijanov in njihovih inženirskih presežkov? V smislu "naši šlampasti sosedi so inženirski geniji in možnost, da jim kdaj gre kaj narobe enostavno krši vse poznane zakone fizike? Hudiča no, ljudje. Malce objektivnosti prosim. Tudi jaz kot velik fan Azijskih avtomobilov je premorem dovolj, da jih grajam, ko kdaj pa kdaj kaj zafurajo. Osebno mi je malo mar, če na umrli komponenti piše Visteon, Valeo, Denso, Magnetti Marelli ali nemara Bosch. Kapitalsko nisem udeležen v nobenem od omenjenih konglomeratov, čutim le posledice, ko njihove mojstrovine zaropotajo pod motornim pokrovom.

Avtorju teme priporočam tega poševnookca. Pošten in po vsej verjetnosti zanesljiv avto za ta denar, če vzameš v zakup dejstvo, da se je treba okrog vozit z rjavim škrnicljem na glavi in te ne moti moralna dilema, da so ga izdelali fantje, ki za kosilo jedo pudlje in čivave.
Zadnjič spremenil freddie, dne So sep 11, 2010 12:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So sep 11, 2010 11:01 am

freddie je napisal/-a: beroč komentarje tukaj pa bo tale motor kmalu papež razglasil za blaženega in mu obredno mazilil odmične gredi. Če pa se kaj pokvari pa nekateri začno treskat absurdne komentarje, da na pokvarjeni komponenti gotovo piše Bosch. Wtf?

:rofl

AS_
Novinec

Napisal/-a AS_ So sep 11, 2010 1:21 pm

Danes kupili (kot druzinski avto,ker imam jaz ze hyundai coupe), hyundai elantro l 01
z 190 000 prevoženimi km.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4056009&show=1
Trgovec je tudi spustil ceno za nekaj 100€(brez da bi mu pouriniral platišča in grozil s harikirijem na zadnjih sedežih, ane fredi? :) ).
Ker se boste vprašali, zakaj smo kupili tako star avto s toliko prevoženih, če za 1000€ več dobiš enako elantro l04 z 75 000 prevoženimi, naj povem, da je ta elantra (poudarek na) odlično ohranjena. Prask praktično ni, v notranjosti je sicer plastična imitacija lesa ampak je kontrolna plošča veliko lepša kot pri soimenjakih, saj ni tistih grdih vrtečih gumbov za uravnavanje zračenja ampak je to urejeno z mičnimi gumbi in animiranim lcd prikazovalnikom. Na avtu nisem zasledil pikce rje in ima potrjeno servisno knjižico do 180 000km, kjer so bili menjani tudi vsi jermeni, antifriz in polnjena klima. Poleg tega je avto imel čisto poln tank.
Avto sem tudi priklopil na računalnik, ampak ni imel zabeleženih nobenih napak, tako da so jih ali pobrisali ali pa jih nikoli ni bilo(malo verjetno :) ).
Bral sem tudi, da imajo zelo slabo izolacijo in da se zelo sliši motor. Ne vem od kje jim to, saj se motorja med vožnjo ne sliši do 3000rpm.

Takoj v ponedeljek ga peljemo na temeljit pregled na najbližji pooblaščeni servis potem pa upam na še enkrat toliko srečnih kilometrov z čimmanj okvarami :)
Če hočete slikce, jih lahko kasneje nekaj pripopam, samo jih imate že večino na zgornjem linku.

lp AS_
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So sep 11, 2010 5:11 pm

Pa ne pozabi se reg. na hyundai forum. Jaz sem sicer z Hyundai accentom zelo zadovoljen, to kar z njim počnem bi že zdavnaj kak francoz ali nemc spustil dušo.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris So sep 11, 2010 6:18 pm

predstavi nam ga pod galerija, sploh notranjost me zanima :)

AS_
Novinec

Napisal/-a AS_ Ne sep 12, 2010 2:01 pm

Khm..nisem registriran nikjer, kjer bi uploadal slike, tako da sem jih naložil pod salon v mojem profilu.
A to lahko vidite?

lp AS_
GTi rocks?!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov