Sicer sem velik poševnookofil, a včasih si je vendarle treba priznati resnico, ko te ta bode naravnost v oči. Zgodnji dizli v Mazdi 6 so katastrofalno nezanesljivi. V razredu zgodnjih 1.9dci iz leta 2001 in 2.0 TDI iz 2004/2005. Ni potrebno ravno ogromno raziskovalnega dela, da prideš do tega zaključka. Kasneje so motorje pošlihtali, a jim je začel delat težave DPF filter. Fundamentalen problem teh motorjev ni sama mehanska zanesljivost posameznih komponent ampak inženirska napaka na common rail Denso črpalki, ki je preobčutljiva na evropski diesel, ko pa naliješ pozeleneli cviček, ki se dobi pri nas pa itak katastrofa - Zoom, Zoom, Boom!
Na netu je o tem zvrščenih nešteto debat. Google is your friend.
En link za gušt.
Ne razumem ljudi na tem forumu, ki svetujejo kar nekaj počez, ker naj bi pač tako bilo. Nekakšen "Golf2 efekt" - pa s tem ne mislim, da je na fenomen pretežno domena VAGovcev. Ti so le najizrazitejši predstavniki. Isto tendenco opažam pri glorifikaciji fiatovih JTDjev, nad katerih zanesljivostjo prav pošteno bentijo tudi po italijanskih forumih (ter seveda tudi drugih), beroč komentarje tukaj pa bo tale motor kmalu papež razglasil za blaženega in mu obredno mazilil odmične gredi. Če pa se kaj pokvari pa nekateri začno treskat absurdne komentarje, da na pokvarjeni komponenti gotovo piše Bosch. Wtf? Kaj za hudiča naj bi to insinuiralo? Poveličevanje Italijanov in njihovih inženirskih presežkov? V smislu "naši šlampasti sosedi so inženirski geniji
in možnost, da jim kdaj gre kaj narobe enostavno krši vse poznane zakone fizike? Hudiča no, ljudje. Malce objektivnosti prosim. Tudi jaz kot velik fan Azijskih avtomobilov je premorem dovolj, da jih grajam, ko kdaj pa kdaj kaj zafurajo. Osebno mi je malo mar, če na umrli komponenti piše Visteon, Valeo, Denso, Magnetti Marelli ali nemara Bosch. Kapitalsko nisem udeležen v nobenem od omenjenih konglomeratov, čutim le posledice, ko njihove mojstrovine zaropotajo pod motornim pokrovom.
Avtorju teme priporočam
tega poševnookca. Pošten in po vsej verjetnosti zanesljiv avto za ta denar, če vzameš v zakup dejstvo, da se je treba okrog vozit z rjavim škrnicljem na glavi in te ne moti moralna dilema, da so ga izdelali fantje, ki za kosilo jedo pudlje in čivave.