Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Pe sep 10, 2010 7:47 pm

Ker je lep, solidno sestavljen in evropski je :o

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe sep 10, 2010 8:04 pm

kaj je sedaj :?: kranjska gora ali kragujevac :?: če je res srbija potem 3x na teden LJ-KG cca 4000km znese na mesec 16.000 t.km v enem letu je to 200.000 tisoč :arrow: so kilometri plačani :?: če ja, potem zbiraj kaj ti paše, če ne, je potrebno dobro pretehtat zadevo....

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen Pe sep 10, 2010 8:25 pm

volvo s40. če hočeš pa še več udobja pa s60. zanesljivo, udobno
Slika

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Pe sep 10, 2010 8:35 pm

Opel Astra:poraba 5,4 / 4,0 / 4,5 .

Mazda 3: poraba 5,8 / 3,8 / 4,5 .
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Pe sep 10, 2010 8:46 pm

Vsekakor C5 ali nekaj iz tega razreda. Za 200000 km/letno golfov razred ni primeren.

Nekaj v stilu C5, da bo vožnja res udobna. Predvidevam, da boš avtomobil po največ enem letu zamenjal.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe sep 10, 2010 8:56 pm

KG kratica in to, da omenja, da so ceste "zgoraj" bolj slabe, bi prej rekel, da se gre za Kranjsko Goro. Torej če sem "uganil" pravo mesto, je to nekje 100 km v 1 smer (do Ljubljane).
Če je to to, potem ni nekaj nenormalno veliko kilometrov, tako zelo malo pa tudi ni.. Bi pa definitivno predlagal nek udoben avtomobil in nikakor ne nizkopresečnih pnevmatik :) Torej predvsem avtomobil, ki je "odporen" na luknje. Mogoče bi bil Citroen res prava izbira, glede na ceno in pregovorno udobje. Kranjska Gora - Jesenice je polna nekih lukenj, udarnih jam, ipd, meni je parkrat že lepo zrukalo avto. Od Jesenic do Lj pa itak ni panike, je skoraj celo pot AC.

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Pe sep 10, 2010 9:05 pm

/miha je napisal/-a:
Vsi za C5, noben pa ni sposoben utemeljit izbire.

Zato, ker za ta denar mislim, da ne dobiš avtomobila tega razreda, in s tako opremo. Če se osredotočim na octavio (ki je sicer zame super avtomobil, da ne bo pomote), je za razred manjša, manj udobna in prostorna, poleg tega je c5 relativno nov avto, medtem ko so tej generaciji octavie šteti dnevi (dobro, to je lahko za nekoga plus, za nekoga ne). Kar se kvalitete tiče, ga nemški revije postavljajo ob bok passatu-kako je v resnici ne vem. Se pa da to vse preveriti, če je volja. Zato za C5. ;)
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: avto za relacije KG-LJ

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 11, 2010 12:03 am

branee je napisal/-a:Nima favoritov ker je krog kar velik, najbolj se pa nagibam k golfu, pa ceprav nistem nek pristas VW.

Če ne potrebuješ večjega avto, vsekakor predlagam, da ostaneš pri tej velikosti in si omisliš malo več opreme. Kar se tiče golfa, se strinjam, če ti uspe precej zbit ceno in dobiše zraven še kakšen DCC, je pa tudi en kup ostalih "bonbončkov" na voljo. Udobje je zaradi odlične ergonomije in izolacije s pravimi sedeži definitivno na nivoju.

Mogoče kakšna Astra, tehnike je precej na voljo, mogoče nastane problem le pri upravljanju z njo(konzola ala Boing 747). Kar se udobja tiče pri boljših novih predstavnikih tega razreda z malo boljšo opremo, ni nobenih skrbi.

Premisleka vredna se mi zdi tudi kakšna Giulietta, Mazda 3...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ So sep 11, 2010 9:07 am

noj je napisal/-a:
/miha je napisal/-a:
Vsi za C5, noben pa ni sposoben utemeljit izbire.

Zato, ker za ta denar mislim, da ne dobiš avtomobila tega razreda, in s tako opremo. Če se osredotočim na octavio (ki je sicer zame super avtomobil, da ne bo pomote), je za razred manjša, manj udobna in prostorna, poleg tega je c5 relativno nov avto, medtem ko so tej generaciji octavie šteti dnevi (dobro, to je lahko za nekoga plus, za nekoga ne). Kar se kvalitete tiče, ga nemški revije postavljajo ob bok passatu-kako je v resnici ne vem. Se pa da to vse preveriti, če je volja. Zato za C5. ;)

Končno en. Se kar strinjam z napisanim. C5 nudi ogromno elektronskih igračk za nizko ceno, sploh tale muziq varianta (C5 dynamique HDi140 FAP). Lep je, dosti dobiš za ta denar, ampak imam predsodke glede zanesljivosti. Sami smo imeli 4 citroene, kolega je imel prejšnega C5 in izkušnje niso briljantne.

Pa še ena mala izkušnja z ravno minulega auto motor showa... blazno težko sem prišel ven iz avta (govorim seveda o C5). Smešno velika bočna opora sedežev se mi zdi, da le dobro izgleda, za pravo funkcionalnost, pa bi morala biti trša. Od roba sedežev pa do roba karoserije je skoraj pol metra (malo pretiravam jasno). Kombinacija te razdalje in oversize bočne opore me je skoraj za vedno prikovala v C5 in oropala dostojanstva pri izstopanju. Težje sem izstopil le še iz VW Scirocca.
Sam ne se kregat :P

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ So sep 11, 2010 11:30 am

Pozdravljeni!

Tudi sam sem malo premišljeval, saj se bom kmalu zažel dnevno vozit iz Bleda v Grosuplje cca 150 /dan služba oz. vse skup 45000km /leto in sem prišel do sledečega zaključka. Dizli so precej dražji od bencinarjev, kar predstavlja dobro in cenejšo alternativo cenejšega bencinarja predelati na plin. Cena predelave pa je itak okoli 1500EUR. Sam se nagibam k novi Opel Astri turbo bencincu, saj se hitro nabere v nekaj letih teh 250000km. Kaj mislite ostali na to predelavo? Ali je še vedno bolje kupit varčnega dizla?

LP

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee So sep 11, 2010 12:25 pm

Zivjo, danes sem probal c5 morm rect da je avto prevelik za to kar naj bi iskal. Je pa dober predvsem mehak v samo voznji to mu stejem v plus, vendar sem se vedno mnenja da ni to avto ki ga iscem.. Bom se s punco mal se pogovoru kaj dejansko pricakujeva od avtomobila in bom zozil krog.

Dizelas, jah spet si tam tam. kupis recimo golfa bluemotion ki ima porabo 4l na 100km in je sedaj v akciji za okoli 18.000€ ali pa novo astro turbo ki je okoli 16.500 ali celo vec in naredis predelavo in si na istem oz se slabsem..

S tem da razlike ne bo plinski sistem je tudi treba zvdrzevat, ti zavzame prostor rezervne gume ponavadi).

Poleg tega je golf zaradi nizkega izpusta co2 oproscen DMV, astra pa ne bo..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Hren

Napisal/-a Hren So sep 11, 2010 1:37 pm

Prvič pišem tukaj, zato se že vnaprej opravičujem, če bom kaj napisal narobe.

Po prebranem bi sam izbral predvsem nekaj udobnega in tisto, kar bi mi bilo všeč - 200 kilometrov (LJ - Kranjska Gora - LJ) dnevno v avtomobilu, katerega značka in posledično avtomobil kot celota ti ni najbolj pri srcu, zna bit kar mučnih. Pa tudi v tem cenovnem se dobi marsikaj. Kot opažam, posegaš po nižjem srednjem razredu (avtomobili tipa Golfa, C4 ipd). Glede na infrastrukturo, urejenost in predvsem kvaliteto (slabe ceste), bi se sam sicer prej kot za golfa odločil za kakšnega Francoza: Peugeota 308, izjemoma C4, v kolikor bi počakal na izhod novega modela - predvidoma konec tega leta. Če je tebi všeč Golf, pa go for it, pred nakupom pa obvezno opravi testno vožnjo le-tega in katerega od konkurence, ki ti je kolikor-tolikor všeč. Prednosti Golfa so ergonomija, prostornost, kvaliteta (zadnja leta sicer nekoliko vprašljiva), pod kvaliteto bi štel predvsem materiali v notranjosti. Motor bi v tvojem primeru najbrž bil primeren 1.6 TDI s 105 konjskimi močmi, po možnosti v Bluemotion varianti, ki je približno tisočaka dražja - predvidevam, da je tukaj poraba nižja za približno 1 liter na stop prevoženih kilometrov. Predlagam, da se odločiš za vsaj srednjo stopnjo opreme (Comfortline), ki ima tisto kar človek potrebuje. Nič ne rečem, tudi osnovna različica (Trendline) ima vse kar potrebuješ - v bistvu še več kot kakšna konkurenca, recimo ESP ima redkokateri avtomobil v tem segmentu kot osnovno opremo, Golf ga pa ima - se pa odraža ta oprema z nekoliko nelično notranjostjo: plastika je trša in neprijetnejša na otip kot tista v Comfortlineu, usnjen volan in prestavna ročica sta na voljo zgolj za doplačilo ipd. Menim, da se spodobno opremljenega Golfa 1.6 TDI Bluemotion v kombinaciji s Comfortline opremo dobi za precej manj denarja, kot je zastavljen budget (20 tisočakov). Vsekakor pa ne pričakovati, da bo tak avtomobil ob neki vožnji po omejitvah pil 4 l /100 km, menim, da je bolj smotrno računati na okoli pet litrov, morda kak deciliter manj.

Preglej pa tudi konkurenco, kot je recimo sedaj zelo ugoden Seat Leon 1.6 TDI za približno 15 tisočakov s spodobno opremo. Morda ne bi bilo napak pogledati kakšnega Renault Megana 1.5 DCI, ki ima poleg vsega še šesto prestavo in je morda nekoliko bolj naklonjen slabšim cestam zaradi mehkejšega podvozja. Seveda je tukaj še Peugeot 308 1.6 HDI (110 KM), ki ima precej nizko porabo. Občasno ga vozim in se da brez problema shajati s 5 l / 100 km, seveda ob vožnji po omejitvah, avtocesta ne nad 130 km/h. Predlagal bi še vpogled na Škodo Octavio 1.6 TDI Greenline, katero se dobi pod 17 tisočaki, pa kar dobro je opremljena.

Najbolj pomembno je, da se človek na koncu odloči za tisti avtomobil, v katerem se sam najbolje počuti.

Dodal bi še enostaven izračun, ali se izplača predelava bencinskega Golfa na plin ali nakup Golfa 1.6 TDI Bluemotion

Golf Comfortline 1.6 TDI Bluemotion
Golf Comfortline 1.2 TSI

TDI: cena 18800 €; poraba cca 5 l / 100 km
TSI: cena 16800 € + vgradnja plinskega sistema 1500 € = 18300 €; poraba cca 7 l /100 km

Letna kilometrina: 40000 km
TDI: gorivo 2200 €
TSI: gorivo 1680 € + vzdrževanje plinske napeljave cca 300 € = 2000€

*Računa se cena dizelskega goriva = 1,1 €; cena plina = 0,6 €

Bistvene razlike torej, kot je ugotovljeno, ni, zatorej je bolj odvisno od tega, kaj posamezniku paše - dizel ali bencinar.

EDIT: enostavni izračun
Zadnjič spremenil Hren, dne Ne sep 12, 2010 1:24 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So sep 11, 2010 1:51 pm

18 jurjov za golfa? :roll: :roll:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee So sep 11, 2010 2:19 pm

hren se strinjam z napisanim.

Patrik_a3 in kaj je narobe ce je golf 18.000? Gre se da se kupi nov avto z nizko porabo in stroski vzdrzevanja, ne gre se mi zato da bi imel se en nevem kako dobr in izstopajoc avtomobil, imam enega in ta mi je dovolj. Poleg tega bo velikokrat parkiran pred trgovino ipd tako da nebo bodel nikomur v oci.
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda So sep 11, 2010 2:21 pm

Kaj pa Focus 1.6 TDCi? Dobiš ga pod 15.ooo EUR z veliko opreme (ESP, tempomat, dvopodtočna avt. klima, feltne, temne šipe itd.), ima zelo dobro podvozje za cesto od jesenic do kranjske gore, je diesel in ne bo veliko kuril, lepo se obnese na avtocesti, poleg tega je pa najbrž največji v svojem razredu, se pravi omogoča udobno vožnjo. To bi bila moja izbira za tvoje potrebe... Veliko sreče pri nakupu česarkoli se boš odločil. Lp

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4061010&show=1

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So sep 11, 2010 3:10 pm

branee je napisal/-a:hren se strinjam z napisanim.

Patrik_a3 in kaj je narobe ce je golf 18.000? Gre se da se kupi nov avto z nizko porabo in stroski vzdrzevanja, ne gre se mi zato da bi imel se en nevem kako dobr in izstopajoc avtomobil, imam enega in ta mi je dovolj. Poleg tega bo velikokrat parkiran pred trgovino ipd tako da nebo bodel nikomur v oci.

moj post ni bil slabonamerni, ampak jaz osebno nebi dal takega denarja za golfa :)

Hren

Napisal/-a Hren So sep 11, 2010 3:41 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
branee je napisal/-a:hren se strinjam z napisanim.

moj post ni bil slabonamerni, ampak jaz osebno nebi dal takega denarja za golfa :)

Tourana nisi preplačal? :-P

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So sep 11, 2010 3:44 pm

zato pa nebi več nikdar dal taki gnar za VW :) govorim zase.

Lisjak83
Nov uporabnik

Napisal/-a Lisjak83 So sep 11, 2010 5:51 pm

hnoda je napisal/-a:Kaj pa Focus 1.6 TDCi? Dobiš ga pod 15.ooo EUR z veliko opreme (ESP, tempomat, dvopodtočna avt. klima, feltne, temne šipe itd.), ima zelo dobro podvozje za cesto od jesenic do kranjske gore, je diesel in ne bo veliko kuril, lepo se obnese na avtocesti, poleg tega je pa najbrž največji v svojem razredu, se pravi omogoča udobno vožnjo. To bi bila moja izbira za tvoje potrebe... Veliko sreče pri nakupu česarkoli se boš odločil. Lp

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4061010&show=1

x2
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov