Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po sep 13, 2010 7:04 am

Lep pozdrav :)

Matija12
Nov uporabnik

Napisal/-a Matija12 Po sep 13, 2010 11:54 am

@ Blinder
Hvala za lepo napisane napotke!

Zanima me še če ima kdo kako mnenje glede dizel vs. bencinar pri teh manjših avtomobilih (polo, peugot 206...itd) letnik okrog 1999. Kaj je bolj zanesljivo, slišal sem da te starejši dizli niso ne vem kaj in da znajo biti težave. To sem le "slišal", če ima kdo kake argmente.
Zanimajo me predvsem zaradi manjše porabe...

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki To sep 14, 2010 10:56 am

Blinder, vse pohvale za odlično napisan prispevek. Bi si ga lahko prebral vsak, ki odpira temo o nakupu avtomobila.
Edino tisto glede avspuha mi ni jasno, je pač le potrošni material.
Pa preglej še npr. če deluje ABS (če ga ima), klima. Moje mnenje pa je, da je pri takem avtu najvažnejši pleh, kar je nanj privijačeno se da zamenjat.
okužen z Rallyus virusom

Hren

Napisal/-a Hren To sep 14, 2010 11:32 am

Matija12 je napisal/-a:@ Blinder
Hvala za lepo napisane napotke!

Zanima me še če ima kdo kako mnenje glede dizel vs. bencinar pri teh manjših avtomobilih (polo, peugot 206...itd) letnik okrog 1999. Kaj je bolj zanesljivo, slišal sem da te starejši dizli niso ne vem kaj in da znajo biti težave. To sem le "slišal", če ima kdo kake argmente.
Zanimajo me predvsem zaradi manjše porabe...

Problem ni v tem, da dizli starejših letnikov niso zanesljivi (obratno, večina jih je bolj kot današnji dizli), temveč v tem, da so več ali manj že kar zvoženi in moraš res imeti srečo, da dobiš 11 let starega dizla pod 200000 kilometri. V tem razredu (B segment - polo, clio ipd) je to še najlažja naloga, problem je predvsem v večjih avtomobilih,katere ljudje kupujejo predvsem za daljše vožnje.

Najpomembneje pri nakupu tako starega dizla je, da imaš poleg sebe še mehanika, ki se na avtomobile dodobra spozna in ti bo (od)svetoval nakup dotičnega avtomobil.
V kolikor je tvoja preferenca dizel, se za ta denar dobi nekaj prilično zanesljivega (če kupiš pravi primerek): Peugeot 206 1.9 D (brez turbine, če imaš srečo morda dobiš tudi turbinskega 1.4 HDI), Renault Clio 1.9 D oz. DTI (razlika je v moči - D nima turbine medtem ko jo DTI ima), VW Polo / Seat Ibiza 1.9 D oz. SDI ipd.

Izogibaj pa se DCI-jev v tem rangu. Moraš pa se zavedati, da je nakup dizla v tem rangu precej tvegana zadeva in je morda pametno razmisliti tudi o manjšem bencinarju, ki ne bo porabil ravno veliko več - 1,5 l / 100 km.

Matija12
Nov uporabnik

Napisal/-a Matija12 To sep 14, 2010 4:44 pm

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To sep 14, 2010 5:22 pm

Matija12 je napisal/-a:Kaj mislite o temle:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3849768&show=1

vsaj zimske gume že ima, probaj pa iskat kakega ki ga ne prodaja trgovec

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To sep 14, 2010 5:51 pm

Matija12 je napisal/-a:Kaj mislite o temle:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3849768&show=1

Drag je. Pa ima sploh servo tole? Ker ni označeno, da bi imel servo.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga To sep 14, 2010 6:06 pm

sem bil pred slabima dvema tednoma v istem položaju kot ti..... kupoval sem prvi avto, budget 2000€ ...in prav tak k ti, sem hoto petko kupit :lol: :lol: ...ker je najcenej

ampak so me prepricali...da sem iskal mal bol nove-varne avte....pa sem na konco kupo Hondo Civic 1.5 ils .....z dost opreme, pa se full ohranjeno :D

kar se pa predlogov tice, so ti pa ostali uporabniki dali same super predloge :tomidelej: ...pa fajn kupi :pivo

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 To sep 14, 2010 6:07 pm

Nevem zakaj toliko gledaš te polote, za 2000EUR dobiš že recimo novejši model:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4075397&show=1
Ali pa varianta s klimo:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3311690&show=1
Ali pa kakšno dobro ibizo:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4016895&show=1

itd.,itd...

Jaz pa bi kupil recimo to:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3855279&show=1
Za ta denar najboljše kar lahko dobiš.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan To sep 14, 2010 7:07 pm

ahoj, za tak denar dobiš avto s klimo, samo čakat je treba na dobro ponudbo.
Drugače pa ima servo, sam označen ni.
Ne vem, zakaj si dal link za avto za 1500 evrov, veš moraš vedet, da bo treba sprot nekaj popravljat avto. Starost naredi svoje, ne vem, kdo bi kr tako prodal popolnoma brezhiben 10 let str avto za male pare.

Matija12
Nov uporabnik

Napisal/-a Matija12 Sr sep 15, 2010 12:00 am

Klima zame ni argument, je ne maram + še ena stvar več ki se lahko pokvari in je treba vzdrževati...

Budget imam 2000eur, ampak sem pripravljen odšteti za avto tudi manj, sploh glede na to da se da še za registracijo in zavarovanje cel kup denarja...pa vrjetno bi ga potem še takoj na servis peljal kjer bi se sigurno kaj našlo... :)

Ko gledam malo te vaše predloge sem začel biti pozoren na moč motorja, avto ne rabim za dirkat ampak samo za to da mi ni treba po več ur na dan zapraviti z avtobusom, ter da čim ceneje čez pridem... Torej manj kW, nižja cena registracije/zavarovanja... Torej tista klasa recimo od 40-50kW.

Tako da te predlogi, ki imajo po 100 konjev bolj odpadejo.. :(

Poloti so res dragi in večinoma stari letniki...zdaj sem mal tele gledal:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4052440&show=1 - ta se mi zdi malo drag, zanimiv mi je predvsem zato ker je tako zelo "nov"

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4023540&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4071928&show=1

Hvala za vse nasvete do zdaj! :)

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Sr sep 15, 2010 12:36 am

Kar se varnosti tice je Megan gotovo prvi, ampak je pa zato toliko bolj podvrzen okvaram. Kar se registracije tice, pomoje lahko mirno gledas avte do 60kW in do 1350ccm (na amzs.si lahko naredis izracun). Da bi se omejeval se na manj, glede na mikroskopski prihranek (v primerjavi s stroski avta) nima smisla.

O klimi pa le premisli, saj bo taksen avto cez leta bistveno lazje prodati, kot tistega brez.

Matija12
Nov uporabnik

Napisal/-a Matija12 Sr sep 15, 2010 8:05 am

Tudi do 60kW je še ok, sem pogledal izračune... Med 40-50 in 60-80 se razlika bliža že 100eur. Kar pa ni spet zanemarljivo za študenta :)

Glede klime sem pa mislil tako, če že najdem ustrezen avto za dobro ceno pa da bi imel klimo se ga ne bom branil z vsemi štirimi, pač ni mi res nujna ta klima...

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Sr sep 15, 2010 8:23 am

Kupi Toyota yaris okoli l.2000 japonske izdelave z 1.0 68KM. 8) registracijo boš mel minimalno, pilo ti bo max 6 litrov, avto pa se tudi solidno premika;)
Zadnjič spremenil JureV, dne Sr sep 15, 2010 8:24 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr sep 15, 2010 9:33 am

Pa valda rajši tako hondo kot dat še več denarja za tisto kanto od yarisa :roll: Pa kaj sploh gledaš une kante od osnovnega 106 brez opreme za tak velik denar.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4058594&show=1
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed Sr sep 15, 2010 11:41 am

domen_ je napisal/-a:Kar se varnosti tice je Megan gotovo prvi, ampak je pa zato toliko bolj podvrzen okvaram. Kar se registracije tice, pomoje lahko mirno gledas avte do 60kW in do 1350ccm (na amzs.si lahko naredis izracun). Da bi se omejeval se na manj, glede na mikroskopski prihranek (v primerjavi s stroski avta) nima smisla.

O klimi pa le premisli, saj bo taksen avto cez leta bistveno lazje prodati, kot tistega brez.

Zakaj že je megan podvržen okvaram? Megani so načeloma vredu, samo majo pa en velki problem, in to je z gnilobo.
Lp, Boštjan

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Sr sep 15, 2010 11:44 am

BS-speed je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:Kar se varnosti tice je Megan gotovo prvi, ampak je pa zato toliko bolj podvrzen okvaram. Kar se registracije tice, pomoje lahko mirno gledas avte do 60kW in do 1350ccm (na amzs.si lahko naredis izracun). Da bi se omejeval se na manj, glede na mikroskopski prihranek (v primerjavi s stroski avta) nima smisla.

Zakaj že je megan podvržen okvaram? Megani so načeloma vredu, samo majo pa en velki problem, in to je z gnilobo.

Odvisn katere letnike gledaš.
Mislim da 98 ali kasnejši niti niso več problematični. Pred tem so itak že v salonu smrdel po rji :?
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Sr sep 15, 2010 12:21 pm

BS-speed je napisal/-a:

V mislih sem imel težave z množico manjših, a nadležnih okvar. Npr. težave z motorčkom prostega teka, vžigalnimi tuljavami, loputa za notranji/zunanji zrak, senzor na menjalniku, itd. Rja kolikor vem se najprej vidi na zadnjih blatnikih in se od tam širi dalje.
Skratka, glede varnosti je res nad konkurenco, ampak teh težav z malenkostmi pa je lahko kar precej. To se meni osebno zdi škoda, ker sicer mi je zelo všeč ta avto.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Sr sep 15, 2010 2:31 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4082547&show=1

Poglej še za čim takim, za 500eur dobiš že dober primerek. Mašine so super, problem je lahko le kaka rja ampak nič večjega. Jo je mel kolega, prevoženih 300000km pa niti ene okvare, potem ga je zbil tovornjakar pa je kupil še eno isto in tudi ta gre super.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov