berlingoman je napisal/-a:malo sem razmišljal, kaj naj napišem, da ti ne bom vzel poguma,
pa sem v dvomih.
Po eni strani super projekt, po drugi strani pa zna bit mogoče malo prezahteven.
Zakaj?
Moti me, da ti je prioriteta popust pri zavarovanju,
saj vem, da se vsak euro pozna,
samo to ni avto za šparanje, že samo poraba, da ne govorim o vzdrževanju,
saj vem, da je mehansko odličen, ampak neuničljiv tudi ni,
prijatlji ki so ih imeli so jamrali, da so deli svinsko dragi, take malenkosti kot npr steklo žmiguca ko pride pr kliot 10 eur je tu cca 100![]()
Obnova vozila.če ga boš obnavljal boš našel stvari ki jih ne pričakuješ, kar bo potegnilo stroške, pa kaj naj pišem, odloči se sam,
je pa priporočljivo restavrirat za začetek kak bolj enostaven model,
vse pa je seveda odvisno v kakem stanju bi avto dobil, ker če sissi že določil točno en model z točno eno barvo z točno letnico zna bit kr težek nakup...
Pa dobro,saj ni treba pri obnovi tako komplicirat, kot naprimer elgato pri svojih projektih;) (recimo kromiranje podvozja;) Se da tudi cenej skozi prit,kot npr. z 100€ za steklo smerokaza. ni nujno , da na uradnih servisih kupuješ, ker tam te bodo res oddrli za takšne stvari. ebay npr. je ena izmed možnih ugodnih rešitev,toda moraš pač "prežati" na ugodne ponudbe. Jaz imam podoben avtomobil, torej star in že dokaj redek pri nas, posebej s tem motorjem. Pa sumim,da mi merilec pretoka zraka malce nagaja in sem se odločil povprašati na uradnem servisu, koliko bi kaj stal nov. pa mi model, po dolgem iskanju in "dekodiranju" v njihovi bazi podatkov končno po telefonu izjavi:
" aha, sem našel, da imajo v koperskem skladišču ravno še enega" 176€! pa si mislim, no ja, za takšen del to ni niti tako strašno veliko, čeprav je glede na moje prihodke to kar precej;). ...pa se tip-prodajalec čez nekaj časa spet oglasi,tako malo z zaskrbljujočim glasom: "uh, oprostite, toliko je samo davka,nisem prej vredu pogledal.......cena LMM-ja bi bla 880€!." mislim, da me je upravičeno šokiralo.
no, potem pa sem zalaufal ebay in tam našel ene 3 rabljene, ter jih zlicitiral. ni hudič, da 1 ne bo ok. aja-dal sem pa tam 100€ za vse 3. enkrat mi je požrlo odmično in podobna zgodba...
torej zaključek moje zgodbe je tak: pri vzdrževanju avtomobila se da ugodno prit skozi, tudi mogoče eksotičnega oldija. toda pri tem se pač moraš malo znajt in tudi znat kaj sam narediti, ter sprejeti določene kompromise (glede na finance). Če pač misliš čakat,da ti bodo vse ostali popedenali,posebej na ur. servisih, se pač moraš najmamj pisati....ne vem, npr. šrot!;)