Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po sep 27, 2010 10:27 am

Pa še to:
glede kvalitete izdelave Yarisa je sicer mogoče razpravljati - Toyota je (vsaj donedavnega) slovela kot izjemno zanesljiva (vsaj ljudski glas je to govoril), pa vidimo da ni vsemogočna..
Že v začetku te teme je recimo uporabnik 'monocit' naštel kar nekaj napak, ki so se pojavile v garancijskem roku - to ni dober znak, posebej če se bo to ponavljalo po izteku garancije, ko utegne biti kar drago...

V drugih temah tudi počasi odkrivamo, da ni vse tako rožnato - celi spiski okvar pri Avensisih... Pa recimo en moj znanec je nadvse nezadovoljen z Aurisom - težave z zavorami (in to ne samo nadležno cviljenje, ki je pri Aurisu sicer menda skoraj standard), neko pokanje podvozja, že utečen D-4D turbodizel mu spije nenormalno veliko olja (morda ima motor osebnostno motnjo in si domišlja, da je kak star TDI, hehe)...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

r3vo
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a r3vo Po sep 27, 2010 10:35 am

sonic je napisal/-a:Pa še to:
glede kvalitete izdelave Yarisa je sicer mogoče razpravljati - Toyota je (vsaj donedavnega) slovela kot izjemno zanesljiva (vsaj ljudski glas je to govoril), pa vidimo da ni vsemogočna..
Že v začetku te teme je recimo uporabnik 'monocit' naštel kar nekaj napak, ki so se pojavile v garancijskem roku - to ni dober znak, posebej če se bo to ponavljalo po izteku garancije, ko utegne biti kar drago...

V drugih temah tudi počasi odkrivamo, da ni vse tako rožnato - celi spiski okvar pri Avensisih... Pa recimo en moj znanec je nadvse nezadovoljen z Aurisom - težave z zavorami (in to ne samo nadležno cviljenje, ki je pri Aurisu sicer menda skoraj standard), neko pokanje podvozja, že utečen D-4D turbodizel mu spije nenormalno veliko olja (morda ima motor osebnostno motnjo in si domišlja, da je kak star TDI, hehe)...

Nadležn si že s tem pljuvanjem po non VAG avtomobilih. Noben avto ni neuničljiv, čisto odvisno kako ga voziš in pa na kakšno serijo naletiš, ker konec koncev je avtomobil potrošn material, veliko se je govorilo tudi o 2.0 TDI motorjih po forumih pa kaj koga briga, če crkne pod garancijo tko vredu. Človeka tukaj pa zanima za yaris, ti pa bučke soliš o polotih ki ga ne zanimajo.

Upam da ma vsaj tvoja boljša polovica v glavi mal več prostora za odprto razmišljanje kot ti, k si očitn mentalno omejen samo na VW.

LP

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po sep 27, 2010 10:52 am

r3vo je napisal/-a:Nadležn si že s tem pljuvanjem po non VAG avtomobilih.
Saj ne pljuvam po vseh non-VAG. Samo po Toyoti :)
Pa še pri VAGu so stvari ki jih ne maram (recimo kompletna ponudba Seata)....

r3vo je napisal/-a: kaj koga briga, če crkne pod garancijo tko vredu.
LP

Kako prosim? Seveda me briga, če kaj crkne.
Jasno da je bolje če je garancija kot če je ne bi imel - ampak v vsakem primeru imaš v primeru okvare vedno sitnosti, izgubo časa...

r3vo je napisal/-a: Človeka tukaj pa zanima za yaris, ti pa bučke soliš o polotih ki ga ne zanimajo.

Upam da ma vsaj tvoja boljša polovica v glavi mal več prostora za odprto razmišljanje kot ti, k si očitn mentalno omejen samo na VW.
LP
Hja, človek je pač postavil vprašanje na forumu - odgovore na forumu pa dobiš, kakor pač dobiš. Tako je.

Moja boljša polovica pa ima tudi VW, očitno nisi pozorno prebral mojega podpisa. :)
Je imela pred leti polota, vmes bila malo pri Toyoti, pa zamenjala za - spet VW. Zanimivo, a ne?

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

r3vo
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a r3vo Po sep 27, 2010 3:23 pm

sonic je napisal/-a:Kako prosim? Seveda me briga, če kaj crkne.
Jasno da je bolje če je garancija kot če je ne bi imel - ampak v vsakem primeru imaš v primeru okvare vedno sitnosti, izgubo časa...

Najbolje, da si kupiš kolo (pa še tam boš imel sitnosti, predrta pnevmatika, zvita felga..) :lol:

sonic je napisal/-a:Moja boljša polovica pa ima tudi VW, očitno nisi pozorno prebral mojega podpisa. :)
Je imela pred leti polota, vmes bila malo pri Toyoti, pa zamenjala za - spet VW. Zanimivo, a ne?

Zanimivo, nikjer pa nisem opazil da si lastiš yarisa ali avensisa (o katerem sploh ne teče pogovor) po katerem si pljuval?

Sicer me ne motijo toliko kritike, ker se definitivno najdejo pri vsakem avtomobilu (na tvojo žalost tudi pri VAG). Ne moreš pa kritizirat avtomobila, ki si ga nikoli nisi lastil, samo na podlagi "mi je kolega pravu" in podobne bedne fore.
Glede na to da ima boljša polovica tourana predvidevam da že imaš otroka? Če imam prav ti malo bolj zrelo in odgovorno razmišljanje nebi škodilo.

Uporabniški avatar
215709
Novinec

Napisal/-a 215709 Po sep 27, 2010 5:35 pm

no da še jaz povem svoje mnenje. mislim da se je kvaliteta toyot z leti poslabšala. oz. pa ne samo toyot tudi ostalih znamk. zakaj? preprosto zato ker avte ne delajo več za vse večne čase (pretiravam sam ok)... čez 20 let boš videl zelo malo toyot ali katere koli znamke 2010 letnik - vsaj v primerjavi glede na to da se dandanes brez večjih problemov vozi še kar veliko starih vozil 20+. in to pač moramo sprejeti. tako da je ubistvu na koncu čisto vseeno kateri avto kupiš ker ko se bo zjahu se ga ubistvu ne do splačal popravlat ker je use tako danes čudno narejno-prezapleteno(eletronika ipd). včasih je še vse bilo robustno si lahko vse sam popravil če si mel kaj soli v glavi danes brez prave opreme ne moreš nič(računalnikov in testerjev) ipd.. da se veliko na to razpravlat ... :D

aja pa še nekej... dones mislim da vsak avto katerei koli znamke nardi komot več kot 100k km sam pol se pa težave pri useh začnejo - oz. me ne morte skritizirat da pa pri nwm vw se pa nikoli nič ne pokvari... ipd

lp

Hren

Napisal/-a Hren Po sep 27, 2010 6:26 pm

Yaris je spodoben avtomobil, vendar nič bolj kot konkurenca. Napaka pri Yarisu so dizelski motorji 1.4 D4D, ki povzročajo mnogo sivih las in se jih je najbolje izogniti. Drugače je precej zanesljiv avtomobil.

Je pa morda nekoliko precenjen, pa tudi ceno kar drži, glede na ponujeno. Cena 11000 € ni previsoka, ni pa niti zelo nizka. Za ta denar se dobi praktično vso konkurenco, zgolj Polota morda ne ravno najbolje opremljenega - pa saj niti Yaris ni v tem cenovnem rangu ekstra opremljen.

Osebno se notri ne počutim dobro, je pa to stvar posameznika. Če se dobro počutiš, ga pač kupi.Predvsem pa preglej še ostalo konkurenco.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Po sep 27, 2010 7:16 pm

...še jaz dodam svoje mnenje...doma vozimo same japonce, ker so bile z vsemi ostalimi ( wv, audi, alfa ) težave, priznam da tudi sam opažam manjšo zanesljivost pri novih toyotah, posledica globalizacija itd...katera tovarna avtomobilov pa sploh še naredi vse dele sama, nobena! Yarisa vozi punca, sicer 1.0 mlinček, porabo ima 5,2 , jaz 6,4 ker ga res skoz tiščim :lol: , sam občutek mi je boljši kot v polu sploh pa boljši kot v ibizi, je res da materiali niso ravno najboljši, ampak pri konkurenci je tudi povsod plastika, predlagam ti 1.3 kot si napisal, avto gre odlično , 6 prestav ti zmanjša porabo....glede okvar v 2 letih in pol kar ima avto je crknil nek oddušek pri avspuhu , tega so zamenjal, drugače samo redni servisi, na 15000 ki so , mislim da je bil najdražji 170 eur, seveda pooblaščeni toyota dealer...še vedno je dober avto; pa še to, vsi avti imajo verigo, kar pomeni da ni menjave jermenov...ne rečem da so drugi slabi, mene prepričajo, vem da s tem avtom ne boš nič zgrešil...sicer pa tukaj vsak navija za svojo znamko ne bi se pa spušal v napake drugih avtov, katerih je veliko opisanih tudi tukaj....veliko varnih kilometrov...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po sep 27, 2010 7:21 pm

r3vo je napisal/-a:Zanimivo, nikjer pa nisem opazil da si lastiš yarisa ali avensisa (o katerem sploh ne teče pogovor) po katerem si pljuval?
Sem že povedal: yarisa smo imeli par dni kot nadomestno vozilo.

r3vo je napisal/-a:Glede na to da ima boljša polovica tourana predvidevam da že imaš otroka? Če imam prav ti malo bolj zrelo in odgovorno razmišljanje nebi škodilo.
Daj umiri se, ne potrebujem tvojih neumestnih pametovanj. Lahko bi bil nekoliko manj tečen in z več smisla za humor. Tukaj sva pa končala.

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Po sep 27, 2010 7:45 pm

No, da še jaz pristavim izkušnje iz skoraj prve roke :)

Moja boljša polovica vozi toyoto yaris, letnik 2000 z 1.0 motorjem. Kar je bilo poleg rednih servisov za zamenjat v desetih letih in 140 000km, sta bila sprednja končnika stabilizatorja(50€). Naj omenim, da avto ne spije kaplje olja in ga po AC vedno teram 150, kar je za tak majhen motor že kar napor :) Poraba pa je taka, kot je opisal nek uporabnik pred menoj..od 5 do 6l/100km.
Vozne lastnosti tega avta so odlične in bi ga takoj imel za lokalno uporabo, če bi za to potreboval še en avto in bi si ga lahko privoščil.

Edino majhen je ko nevem kaj:) Gajba pira gre komaj v prtljažnik no...matr vola :)

lp AS_
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To sep 28, 2010 8:06 am

Ma odkar se Toyote delajo v Franciji in Turčiji to enostavno ni več to, kar bi moralo biti. Saj podobno je tudi s Hondami v Angliji, z "renojevimi" Nissani in ostalimi japonci, ki se delajo v Evropi. Kaj še ostane od pristnih japoncev? Mazda (vsi modeli), Honda Accord, Toyota Prius, Subaru, Lexus, Infiniti, ostalo je pa več ali manj eksotika (Nissan Skyline npr.) ter avtomobili, ki so primerni le za japonski trg... Jebeš to globalizacijo.

Sej drugače pa se mi Yaris ne zdi napačen avto za po mestu in krajše relacije. Sem se že peljal z njim in nisem imel takega občutka, kot ga opisuje @sonic. Okusi so pač različni in marsikomu je pa morda ravno všeč ta fun factor oz. 'Legokocke-Duplo' styling. :lol: Zakaj bi pa moralo biti povsod vse strogo germansko urejeno? Avtomobilzem bi bil dolgočasnejši!
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To sep 28, 2010 8:26 am

Polo78 je napisal/-a:Okusi so pač različni in marsikomu je pa morda ravno všeč ta fun factor oz. 'Legokocke-Duplo' styling.
No to je pa tudi res, hehe.

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel To sep 28, 2010 8:34 am

Hren je napisal/-a:Yaris je spodoben avtomobil, vendar nič bolj kot konkurenca. Napaka pri Yarisu so dizelski motorji 1.4 D4D, ki povzročajo mnogo sivih las in se jih je najbolje izogniti. Drugače je precej zanesljiv avtomobil.

Je pa morda nekoliko precenjen, pa tudi ceno kar drži, glede na ponujeno. Cena 11000 € ni previsoka, ni pa niti zelo nizka. Za ta denar se dobi praktično vso konkurenco, zgolj Polota morda ne ravno najbolje opremljenega - pa saj niti Yaris ni v tem cenovnem rangu ekstra opremljen.

Osebno se notri ne počutim dobro, je pa to stvar posameznika. Če se dobro počutiš, ga pač kupi.Predvsem pa preglej še ostalo konkurenco.

Ptvič slišim, da so z dizelskimi motorji kakšni problemi. Žena ima pet let star 1,4 D4D z 130 000km pa razen rednih servisov in še imela drugih popravil. (razen manjših ličarskih z parkirišč)

Kar se počutja v njemu tiče, je to res stvar posameznika. Jaz sem nad njim navdušen.Res da nimam nekih izkušenj z športnimi vozili, a na kakšni ovinkasti cesti prav uživam.

Pred tem smo pa imeli Yarisa 1.0 motor in z njim naredili v šestih letih 260 000km brez popravil, tako da ga lahko samo pohvalim.

lp pavel

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 To sep 28, 2010 10:04 am

Ljudje ponavadi na podlagi nekaj problemov z določenim vozilom podajo končno oceno o vozilu in so prepričani da je to sranje, kaj več tudi nočejo sličati, videti ali vedeti. Žalostno. Jaz sem imel Yarisa 5 let in razen rednega servisa ni bilo drugih napak.

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV To sep 28, 2010 10:25 am

Jaz mam francoskega Yarisa pa moram do zdaj tudi potrkat 2 leti oz. 30k km kaj ga mam.
Zanimivo je recimo, da crkne res nič, je pa tak da ima vcasigh svoje muhe. Npr. sklopka škripa tu pa tam, zadnje bremze cvilijo nekaj časa pol pa se stvar popravi, potem sprednje šajbe med vožnjo ropotajo če jih imaš odprte, v glavnem nič kritičnega. Na servisu pa takih stvari itak ne znajo rešit.
Avto ima zdaj 75k km skupno, menjani pa so bli brisalci, sprednje zav. ploščice, pa ena H4 luč, ostalo pa še vse orginal gor.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To sep 28, 2010 10:43 am

Rajši avto, ki ga je užitek vozit pa ki se kvari kot jajce, ki je bedno za vozit in se nič ne kvari.
No meni yaris za vozit je kar uredu, ampak slabši kot vw grupa :D Njegova zunanjost mi je grda, notranjost z sredinskimi števci še več.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV To sep 28, 2010 10:52 am

treba povdarit, sredinski števci na prvi pogled res ne zgledajo dobro, pač navajeni smo drugač, ampak so za vožnjo dosti boljši saj ne gledaš nonstop pod volan ampak samo malo na desno in že imaš vse podatke, glede ne izkušnje so manj utrujajoči in bolj varni, ker si več časa na cesti kot pa v števcih, pa še kar je najbolj pomembno- števec ne more videt sopotnik, tak da faktor tečna punca odpade:D

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To sep 28, 2010 2:35 pm

Jaz sem vozil japonskega Yarisa l.00 motor 1,0, ki je imel 330 km drajsanja po mestu. Delal kot urica, samo poraba je bila 10 - 11 litrov in na avtocesti ni šel več kot 135 kmh. Neuničljiva zadeva z ogromno prostora glede na zunanje mere ;)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr sep 29, 2010 12:20 pm

Sam sicer nimam izkušenj z novim Yarisom (razen s prejšnjim modelom na testni vožnji), prijatelja pa sta preživela z njim zelo dolgo baltsko, vzhodnoevropsko, balkansko avanturo, z narejenimi dobrimi 10.000 km ter z zelo pohvalnimi besedami po končanem "mučenju" avtomobila. Morda ni neumestno pripomniti, da prisegata danes samo na Toyoto...
Sam gledam na Yarisa malce negativno zaradi malce nespretne cenovne politike. Čeravno gre za korekten avto, so njegove današnje cene že nekonkurenčne (glede na pakete opreme) - manjka mu vsaj serijski ESP.
Morda ne bi bilo napak razmišljanje o manjši alternativi znotraj Toyote v obliki Ayga, ki razen prtljažnega prostora ponuja podobno uporabnost - sam sem pred kratkim iskal mestni avto v razredu Pola, Yarisa, ipd, pa me je prepričala akcijska cena prej navedenega malčka (čeprav žal Toyota ne ponuja več tako dobre akcijske cene).

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Sr sep 29, 2010 3:17 pm

smesno je, da eni "kvaliteto" kot prvo enacijo z zanesljivostjo, se bolj smesno pa je, da se zanesljivost argumentira z nekaj 10k neproblematicnimi kilometri. Moje mnenje je, da do 160k noben avto ne bi smel imeti takorekoc nobene resnejse okvare zunaj klasicnih servisov.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če sep 30, 2010 5:57 pm

Andraz3d je napisal/-a:smesno je, da eni "kvaliteto" kot prvo enacijo z zanesljivostjo, se bolj smesno pa je, da se zanesljivost argumentira z nekaj 10k neproblematicnimi kilometri. Moje mnenje je, da do 160k noben avto ne bi smel imeti takorekoc nobene resnejse okvare zunaj klasicnih servisov.

Hja, to lahko vsak drugače interpretira. Zame recimo avto, ki se dosti kvari, ki je nasplošno nezanesljiv, enostavno ni kvaliteten in konec! In prav malo me briga za kakšno, še tako prestižno znamko gre. Kaj ti pomagajo natančno sestavljeni spoji karoserije, plastike, kvalitetni materiali na otip,... če te avto recimo večkrat pusti na cesti?!

Glede drugega se pa strinjam. Avto se ocenjuje po več desettisoč prevoženih km oz. po parih letih uporabe.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov