Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To sep 28, 2010 6:48 pm

Zvok in glasnost sta bolj stvar okusa - no, tudi decibelov, veliko pa je odvisno ne samo ods amega motorja ,temveč ogromno od zvočne izolacije. Dvomim pa da bo razlika dramatična. Dizel je pač dizel in če ti je všeč ti je všeč, če jih ne preneseš ti pa najbrž noben ne bo OK...

Razlika med PD 1.9 TDI in 1.6 CR je ogromna kar se hrupnosti tiče.
1.6 CR je dosti tišji - preizkušano.

Sam bi si resnično ogledal malega TSIja.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To sep 28, 2010 6:58 pm

simply je napisal/-a:
Razlika med PD 1.9 TDI in 1.6 CR je ogromna kar se hrupnosti tiče.
1.6 CR je dosti tišji - preizkušano.

Sam bi si resnično ogledal malega TSIja.

x2 :)

1.9TDI PD se počasi poslavlja, ima pa še vedno eno veliko prednost pred CR-om...s čipom leti kot sneta sekira, zmogljivosti CR-a so pa v vsakem primeru povprečne.

Jaz bom pogrešal PD motorje, pa naj bodo še tako hrupni, robati itn., njihova eksplozivnost odtehta vse to :twisted:

lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To sep 28, 2010 6:59 pm

Če lahko prebaviš ropotanje.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To sep 28, 2010 7:21 pm

Te t.i. eksploznivnosti pri novejših motrjih več ni, ker sta navor (predvsem tale) in moč precej lepše razporejena in ne dobiš šusa v hrbet kot si to nekoč, tako pri turbo dizlih kot turbo bencinarjih.

Sicer pa x2 @simply.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 28, 2010 8:29 pm

Pa ste vi prepričani, da ni zmanjšan hrup (v kabini) posledica predvsem izboljšane zvočne izolacije z novimi modeli oz. FL? Ker Golf 6ka ima recimo občutno boljšo od 5ke in verjetno je tudi pri Octavii kaj razlike. Je kdo vozil oba motorja v popolnoma istem modelu?

Sicer pa mene zvok dobrega starega PD vse prej kot moti! :twisted:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To sep 28, 2010 8:54 pm

Iz firbca: tisti ki govorite o zvoku 1.6 TDI napram 1.9 TDI - v katerih avtomobilih pa ste vozili oba omenjena motorja?
Pomoje je precej odvisno od posameznih modelov avtov...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To sep 28, 2010 8:57 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Pa ste vi prepričani, da ni zmanjšan hrup (v kabini) posledica predvsem izboljšane zvočne izolacije z novimi modeli oz. FL? Ker Golf 6ka ima recimo občutno boljšo od 5ke in verjetno je tudi pri Octavii kaj razlike. Je kdo vozil oba motorja v popolnoma istem modelu?
To tudi jaz vedno pravim - ni vse odvisno od motorja, temveč tudi od izolacije.

Recimo 1.9 TDI s 77kW sem doslej (znotraj avta) slišal v 3 različnih avtih: v svojem golfu (se ga sliši, a za moj okus še nemoteče), v testnem touranu (se ga sliši občutno manj kot v golfu) in v passatu (motor praktično neslišen)...

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ To sep 28, 2010 9:01 pm

Prednost 1.2 TSI pred 1.9 TDI je tudi v letni dajatvi - je približno 55eur nižja, to pa pomeni približno en rezervoar goriva. Torej bi 1.9TDI še težje lovil tisto ekonomsko računico.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To sep 28, 2010 9:02 pm

pred mescem sem se zanimal za nakup tega avtomobila. Prodajalec mi je rekel, da bi on če bi kupoval vzel raje 1.9, čeprav se umika. Razlogi pa so ti ki so jih napisali predhodniki.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To sep 28, 2010 9:02 pm

peroRS je napisal/-a:1.9TDI PD se počasi poslavlja, ima pa še vedno eno veliko prednost pred CR-om...s čipom leti kot sneta sekira, zmogljivosti CR-a so pa v vsakem primeru povprečne.lp
No, v tem konkretnem primeru to niti ni posledica CR vbrizga, ampak je 1.6 motor najbrž enostavno premajhen, da bi lahko stal ob boku starim TDIjem.

No, itak pa mislim da lahko zaključimo naslednje: pri takih cenah Octavie kot smo jih videli ter pričakovani porabi, je verjetno še najboljša izbira kar 1.2 TSI...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To sep 28, 2010 9:08 pm

DaDek je napisal/-a:pred mescem sem se zanimal za nakup tega avtomobila. Prodajalec mi je rekel, da bi on če bi kupoval vzel raje 1.9, čeprav se umika. Razlogi pa so ti ki so jih napisali predhodniki.
No ja. Njegovi razlogi so bili sicer najbrž bolj v tej smeri, da popuca stare zaloge 1.9 TDIjev, hehe...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To sep 28, 2010 9:09 pm

Jaz osebno pa mislim, da 1.2 TSI sploh ni primeren za octavio, prej za fabio.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To sep 28, 2010 9:16 pm

O primerjavi med CR in PD dizlom je Infiniti lepo povedal, da je njegov PD Superb glasnejši od Seat Exea, ki je imel CR dizel. Mislim da to pove vse, ker Superb je bolje zvočno izoliran in novejši prestižnejši avto. Exeo konec koncev sloni na zdaj že res stari zasnovi in je vseeno bil tišji. Toliko o manj kultuviranih in bolj robatih PD dizlih.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To sep 28, 2010 9:27 pm

sam sem imel 1.9 tdi motor v touranu in ko sem vozil dva dni 1.6 tdi golf 6,je bila razlika več kot očitna. 1.6 tdi je dosti, dosti tišji med vožnjo
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 28, 2010 9:30 pm

Saj je nedvomno tišji CR in tudi precej bolj uglajen(v primeru 2.0 TDI, 1.6 še nisem imel priložnosti vozit), ampak ni pa razlika le v motorju, izredno pomembna je tudi izolacija. Meni drugače ni tak "problem" poslušat motor, kot recimo zvok iz kolotekov, šumenje vetra pri višjih hitrostih ipd.

Patrik_A3 je napisal/-a:sam sem imel 1.9 tdi motor v touranu in ko sem vozil dva dni 1.6 tdi golf 6,je bila razlika več kot očitna. 1.6 tdi je dosti, dosti tišji med vožnjo

Hrupa med vožnjo ne zmanjšuje le posebna folija v vetrobranskem steklu, temveč tudi izpopolnjen sistem tesnjenja v predelu vrat in vodil stranskih stekel. Manj hrupa povzročata tudi novo oblikovani ohišji zunanjih ogledal, k boljši izolaciji dodatno prispevajo tudi posebni ukrepi v motornem in potniškem prostoru, pnevmatike z izjemno tihim tekom in novi ležaji motorja.

Get the point? Motor je le eden od razlogov za tišino. Še vedno nobenega, ki bi vozil novo Octavio tako z 1.9 PD kot z 1.6 CR?
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne To sep 28, 2010 9:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To sep 28, 2010 9:36 pm

Seveda je izolacija pomembna, ampak če je PD od CR glasnejši tudi v bolje izoliranem avtu potem vemo koliko je ura :). Glede poslušanja zvoka - raje poslušam zvok iz kolotekov in piš vetra kot dizla, sploh 1.9 TDI kdarkoli :D.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To sep 28, 2010 9:41 pm

Kot sem rekel, primerjave niso zanesljive, če nimaš izkušenj.
- ali isti motor v različnih avtih
- ali v istem avtu različni motorji.

Ne moreš resno primerjati Superba z enim motorjem ter Exea z drugim motorjem. Enačba z dvema neznankama - nerešljivo. Če priemrjaš dva motorja, moraš oba slišati v Exeo ali pa oba v Superbu, recimo. Sicer ne moreš nič pametnega sklepati.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To sep 28, 2010 9:43 pm

@sonic no ja takšne znanstvene fantastike pa res ni med temi vag garami glede izolacije :roll: mislim pa da sta touran in golf kar na enakem nivoju kvalitete izolacije, ali se motim?
Zadnjič spremenil Patrik_A3, dne To sep 28, 2010 9:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To sep 28, 2010 9:44 pm

sonic je napisal/-a:Kot sem rekel, primerjave niso zanesljive, če nimaš izkušenj.
- ali isti motor v različnih avtih
- ali v istem avtu različni motorji.

Ne moreš resno primerjati Superba z enim motorjem ter Exea z drugim motorjem. Enačba z dvema neznankama - nerešljivo. Če priemrjaš dva motorja, moraš oba slišati v Exeo ali pa oba v Superbu, recimo. Sicer ne moreš nič pametnega sklepati.

Ha? Vemo da je Superb bolje izoliran, s tem neznanke izginejo, tvoja teorija pa apde v vodo. Znano je tudi da so CR motorji tišji, bolj kultivirani kot PD, kar samo še podkrepi dognanje v praksi. Nimamo sicer tako zanesljivih podatkov kot če bi oboje probali v Superbu, ampak so več kot zaodovoljivi da je jasno kam pes taco moil.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To sep 28, 2010 9:50 pm

Patrik_A3 je napisal/-a: mislim pa da sta touran in golf kar na enakem nivoju kvalitete izolacije, ali se motim?
Pomoje ne povsem, mislim da je v touranu malo boljša, v passatu pa sploh.
Še enkrat preberi drugi stavek ki sem ga napisal danes ob 21:57...

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov