lizard je napisal/-a:Pa dobro FLINK a ti moremo 100-krat povedati, da Alfa GT in 159 sploh nista sorodna? Da sta povsem različna avta z 8 letnim razmakom v razvoju? Ne vem kaj primerjaš avte ki so si razvojno tako daleč. V bistvu je med Alfo GT in 159 neverjetna razlika, skupnega razen dizelskih agregatov nimata absolutno nič, sploh različni so menjalniki, volanski mehanizem, podvozje,...
Sicer se pa Alfa 159 po ovnikih pelje precej bolje kot Passat, ravno zato me čudi, ker si takrat izbiral kao avto z zelo dobro lego zdaj pa kupuješ Passata in povrhu vsega še odmevnega 2.0 TDI, medtem imajo Alfa 159, BMW 3, Audi A4 (B8 ), neprimerno boljše vozne lastnosti. Filmček na youtube kako dobro se Alfa pelje v primerjavi s konkurenco pa si že takrat pogledal.
Lej, ce si ti zafustriran z avtom, ki ga vozis, ti nisem kriv. Nikjer nisem primerjal Alfe s Passatom. Napisal sem samo to, da me v nakup avta ne vlece, ker me je tista karjola razocarala-napisal sem tudi, da je pa mozno vse, ker mi 159-ka zelo lepa in huda. Ker mi jih je pa nekaj reklo, da je 159 fajn avto, ga bom sel sigurno tudi pogledat.
Za Passata se pac zanimam, ker mi je highline in sportline oprema huda in predvsem, ker je super DSG. Skratka pa tudi, ker vem, da je zanesljiv avto.
Prosim pa, da se debata ne nadaljuje v smer Passat vs. Alfa...!