danatory je napisal/-a:Moje skromno mnenje.
Oče ima letnik 2007 2.0did z ralliart čipom(cca 165KM). Za to maso se zelo spodobno premika sploh na avtocesti, ko bi mislil, da bo umrl, ampak si upam rečt, da gre dosti bolje kot mamin cee'd 2.0dizl. Motor je veliko odzivnejši od CR dizlov(moram povedat, da nimam ogromno izkušenj), bolj enakomerne vleče, ampak vseeno tja do 1800obratov dokaj bogi. Poraba na tank je približno 8-9l. Relacijo se da peljat tud z malo več kot 6l, avtocesta 7l. Če ni čipan je poraba cca 1l višja. Robatost motorja je najbolj slišna pri nižjih hitrostih. Ko se pelješ enkrat 130km/h pa skoraj ni razlik z ostalimi.
Notranjost je japonska. Tle nimaš kaj. Trda plastika. Ta novi ima usnje, je malo boljše. Pojavi se kakšen čriček. Sprednji sedeži so meni fenomenalni. Zadnji so obupni(klopce, nič bočne opore). Zelo moti pas, ki je na stebričku. Če je človek, ki sedi zadaj manjši, mu lahko drgne po vratu. Ne vem kaj se zgodi v primeru trka. Usnje je kvalitetno. Odlična, sicer roštilj, klima. Ozvočenje navdušuje.
Kar se voznih lastnosti tiče se pelje za takega "slona" zelo suvereno. Volan je zelo odziven, neposreden, nudi dosti informacij. Na snegu zelo rad uide zadnji konec. Po luknjasti cesti, makedamskih poteh je odličen. V hrib lahko prideš s tem avtom zelo daleč. Problem je navzdol. Žal nima nobenega sistema za spust po klancu. Prva prestava hitro preseže po strmem klancu navzdol 10km/h. Za kakšne ekstremne poti ni. Oddaljenost od tal ni ravno za po kakšnih skalah, tudi zaščitne plastike okoli avtomobila je zelo malo.
Če se odločiš zanj, ne kupi črnega. Vsak listek, ki podrajsa po te barvi pusti praskico.
Lepo napisano.
Tudi sam sem delal razne primerjave enega in drugega. Dobra sta oba in mislim, da z nobenim ne boš zgrešil. Mitsubishi je v svetu 4x4 dovolj znan, tako da v njihovo tehnologijo in kvaliteto ni za dvomit...hyundai pa čezdalje bolj pozitivno preseneča s svojimi novimi avtomobili in s tem preteklost hyundai pony-ev izginja.
Jah, sam sem se odločil za Outlanderja z instyle opremo. Veliko bonbončkov (rockford fostgate ozvočenje, usnje, bluetooth prostoročno telefoniranje, 7 sedežev, ...)
Kot je že danatory omenil se pa za svojo kilažo prav suvereno premika, sploh s čipom.