Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Ne okt 03, 2010 4:38 pm

danatory je napisal/-a:Moje skromno mnenje.

Oče ima letnik 2007 2.0did z ralliart čipom(cca 165KM). Za to maso se zelo spodobno premika sploh na avtocesti, ko bi mislil, da bo umrl, ampak si upam rečt, da gre dosti bolje kot mamin cee'd 2.0dizl. Motor je veliko odzivnejši od CR dizlov(moram povedat, da nimam ogromno izkušenj :) ), bolj enakomerne vleče, ampak vseeno tja do 1800obratov dokaj bogi. Poraba na tank je približno 8-9l. Relacijo se da peljat tud z malo več kot 6l, avtocesta 7l. Če ni čipan je poraba cca 1l višja. Robatost motorja je najbolj slišna pri nižjih hitrostih. Ko se pelješ enkrat 130km/h pa skoraj ni razlik z ostalimi.

Notranjost je japonska. Tle nimaš kaj. Trda plastika. Ta novi ima usnje, je malo boljše. Pojavi se kakšen čriček. Sprednji sedeži so meni fenomenalni. Zadnji so obupni(klopce, nič bočne opore). Zelo moti pas, ki je na stebričku. Če je človek, ki sedi zadaj manjši, mu lahko drgne po vratu. Ne vem kaj se zgodi v primeru trka. Usnje je kvalitetno. Odlična, sicer roštilj, klima. Ozvočenje navdušuje.

Kar se voznih lastnosti tiče se pelje za takega "slona" zelo suvereno. Volan je zelo odziven, neposreden, nudi dosti informacij. Na snegu zelo rad uide zadnji konec. Po luknjasti cesti, makedamskih poteh je odličen. V hrib lahko prideš s tem avtom zelo daleč. Problem je navzdol. Žal nima nobenega sistema za spust po klancu. Prva prestava hitro preseže po strmem klancu navzdol 10km/h. Za kakšne ekstremne poti ni. Oddaljenost od tal ni ravno za po kakšnih skalah, tudi zaščitne plastike okoli avtomobila je zelo malo.

Če se odločiš zanj, ne kupi črnega. Vsak listek, ki podrajsa po te barvi pusti praskico.

Lepo napisano.
Tudi sam sem delal razne primerjave enega in drugega. Dobra sta oba in mislim, da z nobenim ne boš zgrešil. Mitsubishi je v svetu 4x4 dovolj znan, tako da v njihovo tehnologijo in kvaliteto ni za dvomit...hyundai pa čezdalje bolj pozitivno preseneča s svojimi novimi avtomobili in s tem preteklost hyundai pony-ev izginja.
Jah, sam sem se odločil za Outlanderja z instyle opremo. Veliko bonbončkov (rockford fostgate ozvočenje, usnje, bluetooth prostoročno telefoniranje, 7 sedežev, ...)
Kot je že danatory omenil se pa za svojo kilažo prav suvereno premika, sploh s čipom.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To okt 05, 2010 10:57 am

outlanderja brez dvoma
Slika Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To okt 05, 2010 12:19 pm

Tudi moj glas gre za Outlanderja. Sicer sem malo pristranski, ker imam Lancerja, ampak mogoče je pa to ok. Jaz z Micko nimam problemov, tudi kot drugi družinski avto je v planu Colt, ker z nobeno znamko do sedaj nisva imela tako malo opravkov po servisih, kot s tem. ;)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To okt 05, 2010 1:26 pm

Dobro, itak da je vsak pristranski, če si lasti katero od teh znamk. Tudi jaz sem, še posebno ker zaenkrat ni bilo težav (trktrk).

Tukaj imaš dva testa (če ju slučajno še nisi zasledil, kar dvomim), pa si malce preberi o obeh. Niso pa enake stopnje opreme..

Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D Avto-magazin

Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D Siol

in

Hyundai Santa Fe 2.2 CRDI Avto-magazin

Hyundai Santa Fe 2.2 CRDI Siol

Torej, kot sem rekel, kar se mene tiče, je pri Santa Fe-ju največja hiba oblika sedežev in pa po moji oceni, "rahla" podhranjenost. Vožnja čez kako Korensko sedlo itd, zahteva malce več prestavljanja navzdol, kot bi si človek želel.
Očetu je avto všeč, jaz ga sicer verjetno ne bi kupil, bi raje pogledal za kakim manjšim SUV-om npr, njemu je bil med drugim pomemben tudi velik in prilagodljiv (sedeži) prtljažnik pa tudi drugih znamk ni hotel gledati kaj preveč. Sem pa šele zdaj opazil, da ima Outlander 6 prestav in po sliki sodeč, kar dobre sedeže. 6. prestava zelo prav pride pri vožnji po AC, zato je mogoče že samo zaradi tega, v precejšnji prednosti.

Kar se dimenzij tiče, sta tu nekje, razen v širini, kjer je Santa Fe za 9 cm širši in skoraj 10 cm višji (zaradi kake garaže ipd). Aja, Santa Fe ima tudi večjo oddaljenost od tal, in sicer 203mm, napram Outlanderjevih 180mm.

Sicer pa veliko sreče pri iskanju ;)

P.S.: Si kaj gledal za kake Honde CR-V, RAV4, ipd?

mihec1510
Nov uporabnik

Napisal/-a mihec1510 Sr okt 06, 2010 1:58 pm

Hvala za odgovore. Zamima me še ali veste koliko pride velik servis saj sem gledal enga outlenderja in ima 110000 km in še ni bil narejen veliki servis.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov