Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če okt 07, 2010 1:54 pm

dolenc46 je napisal/-a:Za ceno delov ne vem točno ampak za hondo civic se mi zdi da so deli dokaj poceni, glede na mercedeza A-klasa. To je tudi razlog da noče več mercedeza ker so deli predragi, pa še crkne rado kaj.

Ko bo crknil razdelilec vžiga na hondi bo dav čez 500€ za novega ? :lol: :lol: :lol: :lol:
da ne omenjam kakih drugih delov :D
....

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Če okt 07, 2010 2:02 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:
dolenc46 je napisal/-a:Za ceno delov ne vem točno ampak za hondo civic se mi zdi da so deli dokaj poceni, glede na mercedeza A-klasa. To je tudi razlog da noče več mercedeza ker so deli predragi, pa še crkne rado kaj.

Ko bo crknil razdelilec vžiga na hondi bo dav čez 500€ za novega ? :lol: :lol: :lol: :lol:
da ne omenjam kakih drugih delov :D

Res je da do določeni deli dragi ampak vrjamem da določeni deli na npr mercedesu tut zasoljeni. Se pa da znajt in kupiš mogoče rabljenega. Sploh pa , ni nujno da crkne, ker če bi se vsi ozirali na to kaj je nekumu crknilo in da zaradi tega nebi kupili avta potem bi bili brez , ker vsak avto kdaj kaj crkne.

Sem pa enkrat videl motor mercedesa A bencin, kako je bla mastna mašina, tega nisem pričakoval od mercedesa. Sploh pa pravijo vozniki mercedesa da se "pravi" merđo začne pri S mogoče pri D, in pa če kupiš merđa kupi disla če pa bmw pa benza, malo za šalo malo za res :) .

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Če okt 07, 2010 2:23 pm

Je pa tut prednost da je milijon civicov in se da dobit čist vse, sem tut jst neki polomu pr civicu pa je blo na servisu 120€, rabljeno pa sem dobil za 20€. Stvar še vedno funkcionira.

Aja pa samo tako za info, iskal smo rabljeno pumpo za mercedeza pa če mi kdo verjame al pa ne NITI enga razbitga al pa na odpadu ni ki bi jo še imel notri....nova je pa 700€ :shock:

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če okt 07, 2010 2:28 pm

ja kakor se pač vsak znajde. Samo ne pa govorit da kupuje avto ker so deli za honde pocen ker so zasoljeni ko sto mamic :) Da ne govorim o kvaliteti originalnih nadomestnih delov HONDA. Bom prilimal eno sliko če jo najdem :D
....

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Če okt 07, 2010 2:32 pm

Sej ni samo to razlog, honda ima tut ugled kot zanesljiv avto, pri nas so dve, stric ma eno pa dozdej noben ni imel problemov.

Po drugi strani pa je od kolega mati(prejšnja lastnica A-ja) kupila mercedesa B-klaso pa ma skos probleme z njim, vse se začne z rjo na 2leti starem avtomobilu.....

Aja no to glede rezervnih delov me prav zanima kakšna je razlika med temi kij jih kupiš pri trgovcu z avtodeli ali pa na pooblaščencu? Na splošno me zanima.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če okt 07, 2010 2:32 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:ja kakor se pač vsak znajde. Samo ne pa govorit da kupuje avto ker so deli za honde pocen ker so zasoljeni ko sto mamic :) Da ne govorim o kvaliteti originalnih nadomestnih delov HONDA. Bom prilimal eno sliko če jo najdem :D

Saj mislim da ne kupije avte da so poceni deli ker pol ga čaka dost dela da preuči vse avtomobile, mislim da kopuješ avto da ti je vizualno lep, koliko imaš € oz hočeš dat za avto, in pa da ti je funkcionalen oz za kaj ga potrebuješ.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če okt 07, 2010 2:34 pm

No evo ena slika za vse hondaše in pristaše Originalnih rezervnih delov ki jih kupiš na AC Honda :lol:

Slika

Plačaš ko budala za izdelek iz kitajske ;)
ne mislim zdaj čist spljuvat honde. Saj so uredu avti. Ampak moti pa me ker so deli za njih tako dragi kvarijo se pa ravno tako kot drugi avti.
....

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Če okt 07, 2010 2:37 pm

:lol: :lol: :lol:

Jst za civica sem use kupu neoriginalne dele pa me je pršlo 50€ z oljem in svečkami plus usi filtri, za accorda sem dau na AC za use brez olja 170€.....nikol več

Ima pa oblika kar velik pomen pri avtu ki ga išče.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če okt 07, 2010 2:40 pm

No vidiš pa se razumemo. Pač fant je mlad in rad bi zamenju grdga mercedeza A za eno lepo civic ki dost bolš zgleda sploh za mlade. :D Samo naj vseeno dobro premisli jaz pravim da se to ne splača. Prvo zato ker je študent in drugo ker mašina na meci dela BP.
;)
....

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če okt 07, 2010 2:41 pm

dolenc46 je napisal/-a:Sej ni samo to razlog, honda ima tut ugled kot zanesljiv avto, pri nas so dve, stric ma eno pa dozdej noben ni imel problemov.

Po drugi strani pa je od kolega mati(prejšnja lastnica A-ja) kupila mercedesa B-klaso pa ma skos probleme z njim, vse se začne z rjo na 2leti starem avtomobilu.....

Aja no to glede rezervnih delov me prav zanima kakšna je razlika med temi kij jih kupiš pri trgovcu z avtodeli ali pa na pooblaščencu? Na splošno me zanima.

Če na dve leti starem avto rja je seriska napaka ali pa bil avto tam kdaj karamboliran.

Glede original delov in "ponaredkov". Sam vem da so original zelo dragi napram tem nadomestim ponarekdom. In pa da samo enkat, ko smo še imeli forda kupili tale releje al nevem kak se reče ko so ročke za brisalce in za luči in smerokaze gor cel tist kompelt ki se pritrdi pod volanom , smo kupili pri enem nebom delal reklame pač ki pordavajo "ponaredka" na delu in je bil original ford znak gor ampak je bil delno dol zbrušen. Se pa tudi ti nadomestni deli razlikujejo eni so kvalitetnejši eni pa slabši.

Pa če bo kupil hondo civic naj ne kopuje 75konjsko naj rajše vzame 90 ali 1.5 115 v porabi ni velike razlike v vožnji pa občutna.

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Če okt 07, 2010 4:18 pm

V bistvu mu je ta mercedes postal zelo všeč in bi ga takoj obdržal. Če je kdo link pogledu je najbrž opazu da je polavtomatik, in teji menjalniki naj ne bi bili ravno cvetke, tako da ga raje proda preden bo treba še to zamenjat. In zarda drugih razlogov prej omenjenih.

Civica se pomoje najbolj splača 75hp ker ga potem odpreš na 90hp samo z dihtngo in računalnikom, mam tut jst tko narjen.

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Če okt 07, 2010 4:23 pm

Vsakič ko Honda crkne en Japonc nardi samomor... (joke)
Meni se tisti redki deli za Civica, ki sem jih menjal, niso zdeli zelo dragi.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Če okt 07, 2010 4:30 pm

hnoda je napisal/-a:Vsakič ko Honda crkne en Japonc nardi samomor... (joke)

Pa ti veš, da so Japonci po samomorih v samem svetovnem vrhu? Mislim, da so tam celo uvedli denarno kazen za svojce, če nekdo naredi samomor.

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Če okt 07, 2010 5:23 pm

Energetik81 je napisal/-a:Tudi jaz ne vem, kje si zasledil, da se delov ne dobi ali so dragi. Jermene, filtre imajo povsod na zalogi neoriginalne po 5-10€.
Ne vem no, meni se vse to zdi poceni.

Se popolnoma strinjam!

Dobiš vse dele, če pa niso na zalogi, pa pridejo v kratkem, ampak glavno je to, da jih dobiš. Je pa res, da bojo za npr. golfa IV meli vse manjše drobnarije tudi na zalogi, za manj znane korejce pač ne.

Moj predlog Spectra

Pa ziher se lahko na na kakega rabljenega korejca bol zaneseš, kot pa na VAG-a(odvisno od sreče) :D

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Če okt 07, 2010 5:27 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:No evo ena slika za vse hondaše in pristaše Originalnih rezervnih delov ki jih kupiš na AC Honda :lol:

Slika

Plačaš ko budala za izdelek iz kitajske ;)
ne mislim zdaj čist spljuvat honde. Saj so uredu avti. Ampak moti pa me ker so deli za njih tako dragi kvarijo se pa ravno tako kot drugi avti.

Nisi odkril nič novega to delajo VSI To je pač GLOBALIZACIJA... vsi šparajo na kitajskem je pač najcenejša delovna sila.Sej katera tovarna avtomobilov pa sploh še naredi vse dele sama nobena!

Je pa dejstvo da je Honda svetovno ena najbolj zanesljiva in kvalitetna znamka polek ostalih japoncev...

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če okt 07, 2010 7:27 pm

To vem da nisem odkril tople vode. Sem hotel samo pokazat da je več ali manj isto ali kupiš original in plačaš dražje kot pa ponaredek ;)
....

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če okt 07, 2010 10:08 pm

rhino je napisal/-a:
hnoda je napisal/-a:Vsakič ko Honda crkne en Japonc nardi samomor... (joke)

Pa ti veš, da so Japonci po samomorih v samem svetovnem vrhu? Mislim, da so tam celo uvedli denarno kazen za svojce, če nekdo naredi samomor.

OFF
Raje ne piši takšne, da ne boš dal idejo naši vladi, da to pri nas uvedejo, ker je tudi Slovenija pri vrhu po samomorih.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe okt 08, 2010 7:07 am

Dejstvo je, da rezervni dela za japonce ravno poceni niso. Treba je namreč ločit ned rezervnim delom in potrošnim materialom. Svečke, filtri, itd., pač niso rezervni deli.

Rezervni deli so pa malce drugačna pesem. Motorček prostega teka za 2000 Nissan Primero 2.0 stane 590 € + DDV. Baje, da nikoli ne crkne. Yeah, right!

Torej, če že japonca, potem takšnega, ki so ga dejansko tam tudi naredili, ne pa nekih polovičarskih angleških j**c.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe okt 08, 2010 4:44 pm

M je napisal/-a:Dejstvo je, da rezervni dela za japonce ravno poceni niso. Treba je namreč ločit ned rezervnim delom in potrošnim materialom. Svečke, filtri, itd., pač niso rezervni deli.

Rezervni deli so pa malce drugačna pesem. Motorček prostega teka za 2000 Nissan Primero 2.0 stane 590 € + DDV. Baje, da nikoli ne crkne. Yeah, right!

Torej, če že japonca, potem takšnega, ki so ga dejansko tam tudi naredili, ne pa nekih polovičarskih angleških j**c.

res so za japonce dražji deli ampak dal si pa res pravi prime ker kaj se tiče nissan primere pa ima res ubijalske cene rezervnih delov. Sem gledal enkrat ceno sklopke je cena preko 550€ , kaj je napram podobnim avtom 2-3x več.

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 So okt 09, 2010 6:58 pm

Evo mal smo predebatiral in kolega se je odloču izbor skrčit samo na hondo civic 6.generacija.

To mislim da bolj spada na forum primernejši za to znamko in s tem se ta tema tu zaključi.

Hvala za pomoč smo izvedli (predvsem za golfa) to kar smo hoteli. :hi
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov