Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če okt 14, 2010 11:10 pm

aklan86 je napisal/-a:
Broz je napisal/-a:Pogledam listke na mašini in :shock: ne se hecat marija se mi je prikazala...listki na 130 k km, 145, 160, 175 k km trenutno stanje 177 000. Juhej, mu reče mza papirje in ugotovim,da je avto imel do 130 skozi potrjeno servisno pri Veitu, dalje pa pri drugem mehaniku. Celo datum med servisi so mi štimali :)

Za 2500 eu solidno ohranjen avto z zgodovino, ali to še obstaja v današnji družbi??
[/img]

Kaj bi potem rekel o Mitshubishi Carismi z 216.000km in do 180.000 poštempljana servisna z računi in ne na 15k km ampak 7,5k km. Naprej pa vsi računi vsega kar je bilo na avtu menjano. V glavnem... še se dobi avto z znano zgodovino. Je pa res da mica ni vredna več kot 1500€. Mogoče imaš prevelik budget. :lol: :lol:

Carisma sploh ne bi bila slaba izbira tudi za njihov budget! Kaj takšnega je verjetno najlažje dobit ohranjeno, z realnimi kilometri, spodobno mašino in dovolj prostora.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če okt 14, 2010 11:50 pm

Bi pa tudi lahko vedel, da odlične vozne lastnosti ali dobre vozne lastnosti pišejo kao samo preprodajalci avtov, tako da ste rdečga stilota gledal od preprodajalca, če se ne motim.
Ljudje hočejo svoje zgonjene j***a prodat za dober gnar, 2-3000 evrov niti ni malo za tako ohranjen avto, če sem jaz dobil pred dvema letoma Hondo, kot iz škatlice, vse ohranjeno v nulo, edino redne servis bi moral delat, ni vrag da tudi ti ne dobiš tak avto, ti samo išči dalje.
Brat je dobil ibizo l.01 za 2500 evrov s klimo,a vto je sicer že bil farban, ampak je še kar ohranjen, dela itak vse, polomljeno ni nič.

Išči dalje.
Član od leta 2004

Aleen_RS
Nov uporabnik

Kraj: RS

Napisal/-a Aleen_RS Pe okt 15, 2010 7:47 am

Broz je napisal/-a:Hvala za predloge ampak bratu focus vizualno ne potegne. Po moje bi bil dobra izbira in tudi kakšen dober primerek se najde, kar se pa Octavie tiče, ne da ne bi zaupal bratu ampak ali resnično misliš da bi bil 150 konjski avto z porabo 8 do 12 litrov primeren za začetnika?

Glede na to, da že imamo 3 avte pri hiši in je treba gledati tudi na registracijo in vzdrževanje :)

Ja glede na to da mu bo skoraj vsak avto imel porabo okoli 7-8l .... je pa čisto odvisno od njega npr ko bo šel kaj prehitevat je bolje da ja avto močnejši da lahko komot prehiti kokr da se bo lovol ali bo prehitel ali ne ..... ter to lahko sam oceniš ali bolj divji voznik ali umirjen ... če je umirjem voznik potem je zanj močnejši avto še bolje če je pa bolj divji potem je pa res malo vprašanje kej bi bilo dobro ;) ;)

Broz
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Re: Nakup prvega avtomobila

Napisal/-a Broz Ne okt 09, 2011 12:45 pm

Evo da malce osvežim temo...

Cca mesec nazaj je bratec zapeljal s ceste in je tako poslal mojega belega taxija a.k.a p406 v pokoj... :cry:
Nobenih notranjih poškodb, ampak si je pa zlomil lobanjo na 3 mestih. Slaba 2 mesca po tem hodi naokrog, govori in normalno hodi na faks. Edine ostale večje posledice so poslabšan vid na desnem očesu in očala + praske. Še okulistka je rekla da se je ponovno rodil.

Glede na to da je bratec komaj da preživel in hvala bogu okreva, smo se nekako odločili da pugiji nekako ne pridejo več v upoštev.
Sedaj sta pri hiši samo 2 avta in nekako hodi na tesno. Gledamo za renoji megani, ker so staremu tk grdi da so že lepi hkrati... pač :)
Zanima me če pozna kdo mogoče naslednji avto

P.s. išče se še vedno bencin okoli 80 kw , dizli Ne pridejo v upoštev.

Verjetno bo novi član :) Me pa zanima če pozna kdo ta dotični avto, ali pa mogoče kake serijske napake

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5208199&show=1

Ne gre se za to da je eden izmed cenejših ampak, mi je prodajalec povedal še tisto kar me ni zanimalo.
1. Lastnik je par dni, zaradi menjave avta z šefom, ugl par 100 € sta bla drug drugemu dolžna itd... :?
2. Komplet vse poštemplano, garantira ( lahko greva skupaj preverit kamorkoli isto glede amzs pregleda)
3. Poleg ima celo vse račune servisov oz. dokumentacijo ( njegov šef bil prvi oz drugi lastnik ) prvi je bla avtohiša
4. Povedal mi je svoje osebne podatke, naslove, lahko se dobimo z njegovim šefom ki je bil dolgoletni lastnik avta
5. Dobre zimske gume, vinjeta itd...
6. Spusti za cca 200 €
7. Sem preveril baze podatkov in štimajo stvari
8. Ker že dolgo nisem kupoval sem mogoče kaj pozabil ???!!
9. Morem pa povedat da mi prodajalec ni deloval kot neki diler, oz mi je bp povedal št. prometne in ostale stvari. Trenutno je ta avto favorit!

Drugi morebitni kandidat, vendar se zanj še nisem pozanimal.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5228911&show=1

Me pa zanima če so bile kake večje okvare na teh avtih, da se potem preventivno zamenja. Nekaj sem slišal o menjavi cinšpul?

Glede ostalih fanatikov na poraba.com piše od 6.5 do 9 litrov. Se pravi zame sprejemljiva je 7.5 - 8.5 primestne seveda. Je to realno?
Zadnjič spremenil Broz, dne Ne okt 09, 2011 12:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Zamenjam Opel Astro GTC Black & White za Laguno II grandtour Dynamique :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 09, 2011 12:49 pm

Broz je napisal/-a:Evo da malce osvežim temo...

Cca mesec nazaj je bratec zapeljal s ceste in je tako poslal mojega belega taxija a.k.a p406 v pokoj... :cry:
Nobenih notranjih poškodb, ampak si je pa zlomil lobanjo na 3 mestih. Slaba 2 mesca po tem hodi naokrog, govori in normalno hodi na faks. Edine ostale večje posledice so poslabšan vid na desnem očesu in očala + praske. Še okulistka je rekla da se je ponovno rodil.

Glede na to da je bratec komaj da preživel in hvala bogu okreva, smo se nekako odločili da pugiji nekako ne pridejo več v upoštev.
Sedaj sta pri hiši samo 2 avta in nekako hodi na tesno. Gledamo za renoji megani, ker so staremu tk grdi da so že lepi hkrati... pač :)

P.s. išče se še vedno bencin okoli 80 kw , dizli Ne pridejo v upoštev.

Verjetno bo novi član :) Me pa zanima če pozna kdo ta dotični avto, ali pa mogoče kake serijske napake

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5208199&show=1

Ne gre se za to da je eden izmed cenejših ampak, mi je prodajalec povedal še tisto kar me ni zanimalo.
1. Lastnik je par dni, zaradi menjave avta z šefom, ugl par 100 € sta bla drug drugemu dolžna itd... :?
2. Komplet vse poštemplano, garantira ( lahko greva skupaj preverit kamorkoli isto glede amzs pregleda)
3. Poleg ima celo vse račune servisov oz. dokumentacijo ( njegov šef bil prvi oz drugi lastnik ) prvi je bla avtohiša
4. Povedal mi je svoje osebne podatke, naslove, lahko se dobimo z njegovim šefom ki je bil dolgoletni lastnik avta
5. Dobre zimske gume, vinjeta itd...
6. Spusti za cca 200 €
7. Sem preveril baze podatkov in štimajo stvari
8. Ker že dolgo nisem kupoval sem mogoče kaj pozabil ???!!

Me pa zanima če so bile kake večje okvare na teh avtih, da se potem preventivno zamenja. Nekaj sem slišal o menjavi cinšpul?

Glede ostalih fanatikov na poraba.com piše od 6.5 do 9 litrov. Se pravi zame sprejemljiva je 7.5 - 8.5 primestne seveda. Je to realno?

Poraba bo kr realna, lahko še kaj manj odvisno kake relacije delaš.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne okt 09, 2011 1:35 pm

Motor ni problematičen, edino ostaja napaka iz bivšega 1.6 16v, ki si jo že mimogrede omenil - cinšpule in pa kak senzor (recimo T motorja).
servisi so ugodni, zoprno je to da ima 83kW in si po nepotrebnem v višjem cenovnem razredu.
Porabo lahko pričakuješ če se voziš primestno brez problema okrog 7-7.5 litra.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne okt 09, 2011 6:18 pm

Broz je napisal/-a: Glede na to da je bratec komaj da preživel in hvala bogu okreva, smo se nekako odločili da pugiji nekako ne pridejo več v upoštev.

zakaj? zaradi nesreče? kvarljivosti?

če nesreče, nvem če ma pri tem veze kej znamka
Alergičen na rjo

Broz
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Broz Ne okt 09, 2011 7:30 pm

Heh, ne da bi avto bil kaj kriv ampak pač niti jaz niti brat nisma imela neke sreče z modelom 406 :) Kot avto je b.p. vsaj naše izkušnje in mogoče v kakšnem drugačnem času bi še kupili pač tretjega. Pač stvar osebne odločitve, drugače mi pa od novejših Pežojev nobeden kaj extra vizualno ne sede razen novega 508. ( 407 je ql samo je za 3 avto trenutno prevelik )
Zamenjam Opel Astro GTC Black & White za Laguno II grandtour Dynamique :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov