Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Sr okt 20, 2010 12:42 pm

grizli je napisal/-a:No ja, take velikanske razlike med Touranom in Alteo pa vseeno ni. Si pa že sam lepo zapisal vse pluse in minuse enega in drugega. Mene predvsem bode v oči cenovna razlika, ki je absolutno prevelika - 9000 € je veliko denarja in Touran po mojem mnenju nikakor ni vreden tolikšnega doplačila.
Jaz bi ti predlagal Alteo XL Style z 1.2 TSI motorjem - idealna kombinacija prostornosti, opreme in dovolj spodobnega motorja, tako glede zmogljivosti kot tudi glede stroškov.

Osebno se ne bi odločil za takšno kombinacijo avta in motorja.Altea XL je velik avto+prtljaga+kakšna kolesa na strehi,otroci...itd...pa je treba 1,2 mlinček že pošteno stiskati...posledica je pa,kar poštena poraba,glede na to kaj,da avto od sebe.
Če se boš odločil za nakup,ti priporočam,da vzameš v kombinaciji z 1,8tfsi motorjem...vrjemi,da ti ne bo žal.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr okt 20, 2010 12:47 pm

1.2 TSI lahko dobiš tudi v Touranu, BTW. Samo mogoče ne pri higline opremi, to pa ne vem.

Glede Altee - ja, je razlika med navadno in XL. Kakšna je, pa ne vem točno. Se v bistvu nismo zanimali za Seata ko smo kupovali, pravzaprav (predvsem za žensko) ni bilo druge variante kot Touran. Vsekakor pa glede prostornosti (vsaj v prtljažniku) pač težko najdeš boljšega konkurenta od Tourana, že zaradi strogo škatlaste oblike.

Če te mika tudi ALtea (XL), morda ne bi bilo slabo preizkusiti avto. Pa dobro premeriti prtljažnik itd - ne samo z metrom, ampak udi konkretno z recimo otroškim vozičkom, če se avto kupuje s takimi nameni.... (ponavadi se, čeprav ni vedno samo v takih primerih)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Sr okt 20, 2010 12:54 pm

Gorch je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:No ja, take velikanske razlike med Touranom in Alteo pa vseeno ni. Si pa že sam lepo zapisal vse pluse in minuse enega in drugega. Mene predvsem bode v oči cenovna razlika, ki je absolutno prevelika - 9000 € je veliko denarja in Touran po mojem mnenju nikakor ni vreden tolikšnega doplačila.
Jaz bi ti predlagal Alteo XL Style z 1.2 TSI motorjem - idealna kombinacija prostornosti, opreme in dovolj spodobnega motorja, tako glede zmogljivosti kot tudi glede stroškov.

Osebno se ne bi odločil za takšno kombinacijo avta in motorja.Altea XL je velik avto+prtljaga+kakšna kolesa na strehi,otroci...itd...pa je treba 1,2 mlinček že pošteno stiskati...posledica je pa,kar poštena poraba,glede na to kaj,da avto od sebe.
Če se boš odločil za nakup,ti priporočam,da vzameš v kombinaciji z 1,8tfsi motorjem...vrjemi,da ti ne bo žal.

Do neke mere se strinjam, čeprav saj veš kako je - nekomu zadošča 60 konjev, drugemu pa tudi 200 ni dovolj. Meni se pač zdi, da 105 KM zadošča v večini primerov, seveda pa od viška ne boli glava ;)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr okt 20, 2010 1:02 pm

Osebno se ne bi odločil za takšno kombinacijo avta in motorja.Altea XL je velik avto+prtljaga+kakšna kolesa na strehi,otroci...itd...pa je treba 1,2 mlinček že pošteno stiskati...posledica je pa,kar poštena poraba
Glede porabe ne vem če je to tak faktor, glede na to da dela menda 7500 km letno... Liter razlike v povprečni porabi torej nanese 80-90 EUR letno. Koliko je pa razlika v nabavni ceni 1.4 TSI - 1.2 TSI ? Pri Altei XL cca 2200 EUR...

Tako da če lastniku siceršnje motorne zmogljivosti zadoščajo, potem je 1.2 TSI lahko smiseln nakup. Koneckoncev, vozil sem ga v Golfu VI in je avto opazno poskočnejši od Golfa 1.6 - slednji motor pa so dajali tako v Tourana kot Alteo... za nekatere je to dovolj, zato bo 1.2 TSI še bolj.

Res pa je, da recimo jaz pri avtu tipa Touran ne bi šel kaj dosti pod 1.4 TSI, se mi zdi ravno prav.

Še enkrat pa pri Touranu priporočam DSG... če je problem v financah, se morda splača pogledati ali res potrebuješ opremo highline; npr. če ti je zares nujnih le par stvari v tem paketu, pa vzameš Comfortline in doplačaš tistih nekaj stvari... odvisno..

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 20, 2010 1:05 pm

grizli je napisal/-a:
Gorch je napisal/-a:

Do neke mere se strinjam, čeprav saj veš kako je - nekomu zadošča 60 konjev, drugemu pa tudi 200 ni dovolj. Meni se pač zdi, da 105 KM zadošča v večini primerov, seveda pa od viška ne boli glava ;)

Lahko te začne bolet ko pride zavarovalni agent zavarovat avto, sej veš, več kW= ve耀€ :D

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr okt 20, 2010 3:44 pm

Če bi izbiral samo glede na športno vožnjo ipd bi vzel Leona Cupro R, tako pa morem delati nek kompromis, saj bo avto vozila tudi žena, kateri ustreza višje sedenje.

Dva avta v družini pa ne prideta v poštev, saj bi potem en avtomobil večinoma časa stal v garaži.

Trenutno ssva še brez otrok, a nekako v prihodnjosti bo verjetno potreba po prevozu otroka, otroškega vozička ipd. Zato kupujeva avto tudi malo z pogledom v prihodnjost

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr okt 20, 2010 4:46 pm

Nevem kako lahko sploh kolebas med Touranom in Alteo :shock:
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Sr okt 20, 2010 5:02 pm

MBLeon je napisal/-a:Če bi izbiral samo glede na športno vožnjo ipd bi vzel Leona Cupro R, tako pa morem delati nek kompromis, saj bo avto vozila tudi žena, kateri ustreza višje sedenje.

Dva avta v družini pa ne prideta v poštev, saj bi potem en avtomobil večinoma časa stal v garaži.

Trenutno ssva še brez otrok, a nekako v prihodnjosti bo verjetno potreba po prevozu otroka, otroškega vozička ipd. Zato kupujeva avto tudi malo z pogledom v prihodnjost

Sej,ko se žena vsede v avto ji pa sedež do vrha dvigneš,pa bo višje sedela :lol: ...drugače pa moje mnenje...če z enim očesom gledaš CuproR,te bo 1.2tsi pošteno razočaral.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr okt 20, 2010 7:54 pm

Itak da te po voznih zmogljiostih marsikateri avto v primerjavi z cupro r razočara. Vožnja z 1.2 TSI je bila čisto vredu tako za vsakdan. Bo pa z 1.4 TSI ali 1.8 TFSI toliko boljša

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne okt 24, 2010 6:17 am

Da mam js možnost samo povohat Cupro R napram bilokaterem drugem Seatu in imam pod palcem za vdrževanje, kupim direkt ta avto. Altea XL je družinski avto, ki omogoča vožnjo primerljivo z običnim Leonom npr. (ok isto spet ni, sam je pa za enoprostora zelo blizu)., Cupra R, tisto je pa drugi svet - to ma pa dušo. Vprašanje je samo, če bi bila žena sposobna vozit 260 KM - ne da se norčujem, za tako močan avto rabiš pamet v glavi in tudi nekaj občutka pri vožnji.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne okt 24, 2010 6:31 am

Ah daj no. Zakaj ne bi ženska vozila takšen avtomobil. Moja je vozila mojega MkVGTI, Nissan Murana 3.5 V6 Aut...

Saj ni treba, da je skozi na obratih. :lol:

Če je Čepinova vozila Ferrarija ... :twisted:

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne okt 24, 2010 1:58 pm

Saj ap sploh ni težko vozit cupro R saj pa če ne tišiš do konca ni panike

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če okt 28, 2010 11:23 am

Vprašanej vzeti kit za popravilo pnevmatik in imeti v dnu prtljažnika en večji predal ali vzeti rezervno kolo in se odpovedati temu predalu?

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Če okt 28, 2010 5:16 pm

MBLeon je napisal/-a:Vprašanej vzeti kit za popravilo pnevmatik in imeti v dnu prtljažnika en večji predal ali vzeti rezervno kolo in se odpovedati temu predalu?

Obvezno vzami rezervno kolo.

Ker z tistim kitom si težko kaj začneš. V primeru da ti guma spušča spustiš tisto noter in se lahko pripelješ do vulkanizera kateri ti morem potem dat gor novo gumo namesto inekcije za par eurov. Če si boš presekal gumo ti nebo kit nič pomagal. Jaz sem zato da ukinejo te kite in so obvezne rezervne kole.

tudi če boš kupil avto z kitom in si boš potem premislil neboš mogel več naknadno vgradit rezervne kole. Ker bo dno prtlažnika drugačno.

Mi smo naleteli na takšen problem pri očetove tiguani, kjer nas ob nakupo niso na to opozorili(niti mi nismo bli na to pozorni), zdaj pa nemoremo nič več naredit.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re: Novi VW Touran 1.4 TSI (140KM)

Napisal/-a MBtouran Sr nov 03, 2010 11:17 pm

Nekaj me še zanima in bi bil zelo vesel odgovora:

Ali VW park assist samodejno parkira tudi iz voznikove strani? Na video posnetkih avto vedno parkira iz sovoznikove strani. To me zanima ker obstajajo enosmerne ulice kjer so parkirišča tudi iz leve strani. Prodajalec je rekel da parkira tako z leve kot z desne. Ima kdo izkušnje?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr nov 03, 2010 11:27 pm

MBLeon je napisal/-a:Nekaj me še zanima in bi bil zelo vesel odgovora:

Ali VW park assist samodejno parkira tudi iz voznikove strani? Na video posnetkih avto vedno parkira iz sovoznikove strani. To me zanima ker obstajajo enosmerne ulice kjer so parkirišča tudi iz leve strani. Prodajalec je rekel da parkira tako z leve kot z desne. Ima kdo izkušnje?
Hm, dobro vprašanje. Jaz sem na našem sprobal le enkrat ali dvakrat, pa vedno v parkplac na sovoznikovi strani... itak pa rabi precej veliko (dolgo) luknjo tako da v Ljubljani ne moreš prav pogosto izkoristiti... Bom ob priliki probal in poročal.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če nov 04, 2010 6:41 pm

Glej da ne koga razbiješ. Delovati mora v obe smeri.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če nov 04, 2010 7:59 pm

Danes naročil avtomobilček. Poročam ko prispe :)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če nov 04, 2010 8:34 pm

MBLeon je napisal/-a:Ali VW park assist samodejno parkira tudi iz voznikove strani? Na video posnetkih avto vedno parkira iz sovoznikove strani. To me zanima ker obstajajo enosmerne ulice kjer so parkirišča tudi iz leve strani. Prodajalec je rekel da parkira tako z leve kot z desne. Ima kdo izkušnje?

Lahko ti samodejno parkira tudi na voznikovi strani...na kateri strani naj parkira pa poveš s smernikom in sicer ko se pelješ po ulici prižgeš levi ali desni smernik in sistem išče primerna parkirna mesta na voznikovi (levi) strani ali sovoznikovi (desni) strani! ;)

sonic je napisal/-a:... itak pa rabi precej veliko (dolgo) luknjo tako da v Ljubljani ne moreš prav pogosto izkoristiti...

Pri novem Touranu in Sharanu je sistem že toliko izpopolnjen (Park Assist 2.0), da za uspešno parkiranje sistem potrebuje samo še +40 cm na vsako stran...hkrati pa sedaj sistem omogoča tudi izvoz iz bočnega parkirnega mesta in tudi parkiranje pravokotno na smer vožnje.

Park Assist 2.0
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če nov 04, 2010 8:40 pm

Super. Za izvoz iz bočnega parkirnega mesta nisem vedel.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tilzator, tomzzi in 4 gostov