Evo še mojih 0,03€;
Z AR159 sem zelo zadovoljen, samo če ne kupuješ nove imaš velik problem - uvožene so večinoma zelo zelo slabe, slabo popravljene, uničene, slabo servisirane.
Kolega je našel lepo 2008 slovensko in jo je dobil za noro ceno (ker pač ni "nemec") in se mu še vedno smeji vsaki dan
Če nimaš veliko denarja, potem ni druge, kot lastni uvoz iz tujine, tam je dosti manj "balkanizma", sploh ker se dela dosti bolj masovno in za to tudi ni nekega interesa, pa nadzor in kazni so dosti hujše.
Sam sem si jo uvozil in sem zelo zadovoljen s svojo, je pa res da delam servise na piko redno, oziroma preden mi začne avto težit, da je čas za servis. Pelje se fenomenalno, par rangov bolje, kot FL 156, če je kdo že peljal. Vožnja ni tako udobna, kot pri kakšnem primerljivem Citroenu, je pa čisto OK za mojih običajnih 50Km v eno stran vsak dan, utrujen nisem nikoli.
Motorji: nekaj malega je bilo težav z 2,4JTD 200HP različico (zato popravljena in izboljšana 210HP različica), drugače pa brez težav, razen z običajnimi senzorčki, kot pri vseh novejših modelih...
Dizla ne kupuj za kratke relacije, to velja čisto na splošno, ne glede na znamko.