Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin Sr okt 27, 2010 1:53 pm

Polo78 je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:Ste probali idrijske ride na poti Idrija - Godovič? Proti njim je AC omembe nevredna. Na tistih ridah razni mlinčki predstavljajo oviro. Poleg tega so ovinki takšni, da rabiš dobro vzmetenje, ki bo zdržalo.

Se pravi po tej definiciji rabi športen avto z odličnim vzmetenjem ter vsaj 150km+, da se bo sploh spodobno vozila, ker sicer bo morala v klancih še z nogo porivat, da se bo avto sploh premikal?! :bonk Zakaj vedno, ko priporočate razne avte, nekateri gledate le čez sebe, kaj bi vi rabili, ne znate se pa postavit v kožo drugih, ki morda niso tako zahtevni in ne rabijo ravno avta, ki pospešuje in se drži na cesti kot formula?! :roll: Pa to je že prav bolezen tega foruma, da avtomobili, ki nimajo 150+ konjev, so kao nepremičnine. :roll:

Še vedno sem mnenja, da bo 1.4 motor, kot je npr. v novi Fiesti povsem dovolj. Ali pa v Polu, Cliu ali Puntu če hočete. Doma imamo star model Fieste z 1.4 motorjem z manj konji kot jih ima nova in je avto več kot dovolj poskočen, da z njim ne delaš zastojev. Tudi po avtocesti se do 140 km/h čist solidno pelje, sam nimam občutka da bi se "mlinček" matral.

x2, Tudi pri nas majo doma ford fiesto 1.4 65km , Avto je za svoje konje prav poskočen in tudi na avtocesti se prav tako lahko brez problema pelješ 140 km/h

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Sr okt 27, 2010 1:59 pm

Saj je to popolnoma res da se lahko pelješ 140km/h. Tako z motorjem 1.2, 1.4 ali pa 3.0. Problem je le v tem, da ti 1.2 in 1.4 motorji pri taki hitrosti goltajo bencin ko žolne :) Jaz mam recimo 6l povprečne porabe z 1.4 16v, na avtocesti pa se mi tako dvigne na 8+

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Sr okt 27, 2010 2:16 pm

Trenutno pomoje največ ponuja Opel Corsa. Dovolj močen motor, ESP, klima...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr okt 27, 2010 4:07 pm

no danes je odšla v Postojno.
sicer ta corsa ni nova, je cenejša ampak se ji je zdela primerna. ima tudi avtomatsko klimo in 80km, kar pravi da je dovolj.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4110043&show=1

pozna kdo? kako je s tem trgovcem? izkušnje? je predrag? je kakšen strokovnjak iz postojne ali okolice, ki bi ji pomagal, če bi se odločila za nakup seveda za kakšno :pivo ?
nove avte ima zelo ugodne to vem.. kaj pa rabljeni? baje je preverljivo od 1. lastnika..

hvala za pomoč

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin Sr okt 27, 2010 5:06 pm

Glede tiste corse zgoraj. Ima nekam malo kilometrov. Drugače pa če že gleda tako stare, bi predlagal da naj raje pogleda za kakšen novi model corse.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4172269&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4195111&show=1

Skratka, naj malo še pregleda, testira... Ni se dobro prehitro "zaleteti" točno v en avto, saj lahko pride čez kak teden že boljši ;)

l.p
Žiga

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Sr okt 27, 2010 5:14 pm

A se samo meni zdi ali so te rabljene Corse res malenkost precenjene? Tri leta in pol stara od 2. lastnika za 7 jurjev?! Sploh pa ne vem kako lahko nekdo to priporoča kot pameten nakup? Hudiča, saj že novo tako dobiš za dobrih 9 tisoč!!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr okt 27, 2010 5:18 pm

ziga555 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4172269&show=1

Uvožena
Slika

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin Sr okt 27, 2010 5:27 pm

Vem da je, ampak sem samo dal primer. Prej je rekla da želi novo oz. čisto malo rabljeno in si nato ogleduje 4 leta staro corso, sicer kilometrov je res malo(vprašanje če so realni)

Ja novo corso se da dobiti za 9.510€. Vendar kakšno? 1.0 , 65km motor / Essentia oprema. (osnovna cena)

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Sr okt 27, 2010 5:54 pm

ziga555 je napisal/-a:Ja novo corso se da dobiti za 9.510€. Vendar kakšno? 1.0 , 65km motor / Essentia oprema. (osnovna cena)

Dej ne pretiravaj. A še nisi slišal za besedi popusti in akcija?

Sicer pa ali nisi ravno ti že prej limal eno skoraj novo za ta denar? 1.4 100KM, s precej opreme - avt. klima, ESP, ...., turbo itd. :twisted:

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin Sr okt 27, 2010 6:44 pm

grizli je napisal/-a:
ziga555 je napisal/-a:Ja novo corso se da dobiti za 9.510€. Vendar kakšno? 1.0 , 65km motor / Essentia oprema. (osnovna cena)

Dej ne pretiravaj. A še nisi slišal za besedi popusti in akcija?

Sicer pa ali nisi ravno ti že prej limal eno skoraj novo za ta denar? 1.4 100KM, s precej opreme - avt. klima, ESP, ...., turbo itd. :twisted:

Napisal sem osnovna cena. :)
Z vsemi akcijami in popusti pa res dobiš dobro corso za slabih 10 000 €

Drugače pa ja, če že vstrajamo pri corsi, bi sam še vedno predlagal tisto z mojega prvega linka + še kaj se zmeniš za popust.

Imaš pa drugače čisto prav rabljene corse imajo kar nabito ceno.

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Sr okt 27, 2010 7:38 pm

Tist za 9.510 € je Fiesta, ki sem jo jaz predlagal, a ne znate brat?

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Sr okt 27, 2010 7:48 pm

Poglej še novega C3. Pravi ženski avto. Midva z ženo sva marsikaj pregledala. Dokazano najbolj udoben, zelo všečen, lepe barve, dovolj notranje opreme, primerna cena, servis ugoden (120 € na leto), ugodni pogoji plačila. Motor je tudi zadovoljiv. Poraba je, sedaj ko je nov 6, 5l mešani ciklus. Žena ima prav takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4011568&show=1

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr okt 27, 2010 8:03 pm

glede na to, da se bo vsakodnevno vozila v lj na delo, bi bil dober razmislek najprej ali bencinarja ali dizla! pri novih avtih zdaj tudi bencinarji malo porabijo, pa vendar je večina dizelskih motorjev veliko bolj trpežnih, zdrži veliko več km.

glede majhnega avta, v upoštev pride mogoče še Clio?

vseeno bi jaz za AC vzel malo bolj višji rang avto, večji, da imaš neko udobje, pač odvisno od posameznika.

glede KM, avti z 60, 70 KM je treba kar gonit, in zna poraba kar narasti, zato bi bilo dobro premisliti da ima avto vsaj 90 KM

Jerch_ je napisal/-a:no danes je odšla v Postojno.
sicer ta corsa ni nova, je cenejša ampak se ji je zdela primerna. ima tudi avtomatsko klimo in 80km, kar pravi da je dovolj.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4110043&show=1

pozna kdo? kako je s tem trgovcem? izkušnje? je predrag? je kakšen strokovnjak iz postojne ali okolice, ki bi ji pomagal, če bi se odločila za nakup seveda za kakšno :pivo ?
nove avte ima zelo ugodne to vem.. kaj pa rabljeni? baje je preverljivo od 1. lastnika..

hvala za pomoč

SAVAL POSTOJNA, kar nekaj ljudi poznam, ki so tam kupili rabljen avto in vsi so zadovoljni. Tudi sami smo kupili tam avto, vendar nov.
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr okt 27, 2010 9:16 pm

evo za 9000eu smo najdli nekaj pri malgaju na tržaški 108 v LJ..
gre za salonsko vozilo. me pa zanima ali lahko kdo pove ker je zelo ugodna varianta, če so meli avte tam poplavljene?
gre se za nov avto s 4km deklariranimi. plus podaljšana garancija.
hvala za pomoč do zdej!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če okt 28, 2010 7:12 am

Mislim, da je bil Malgaj na Tržaški res poplavljen (za toyotin salon poleg sem 100%), tako da kaj pa vem... V vsakem primeru previdnost ne bo odveč, ker poplavljen avto ne bo nikoli več isti. :?

Mogoče res ne bi bilo slabo razmislit o kaki dizel varianti, letno se bo nabralo kar nekaj kilometrine. Res je, da mora potem za ta denar gledat rabljene primerke ampak, če ji je načeloma ustrezal 4 leta star ter obenem prejšni model Corse z 1.2 motorjem, potem tu ne vidim problema. Kaka Corsa 1.3 cdti bi bila idealna, Yaris 1.4 d-4d, Fiesta 1.4 tdci,... Samo nekaj primerov na hitro:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4022906&show=1 - star model Fieste
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4154977&show=1 - nov model Fieste
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4097243&show=1 - Corsa
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3907111&show=1 - Yaris

Sploh tale Yaris se mi zdi v redu ponudba, ker ima močnejši dizel kot npr. Ford. Vsekakor bi ga šel pogledat in če je z avtom vse tako kot mora bit (trdijo, da je kot nov), ne bi znal bit slab nakup. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če okt 28, 2010 7:59 am

Jerch_ je napisal/-a:evo za 9000eu smo najdli nekaj pri malgaju na tržaški 108 v LJ..
gre za salonsko vozilo. me pa zanima ali lahko kdo pove ker je zelo ugodna varianta, če so meli avte tam poplavljene?
gre se za nov avto s 4km deklariranimi. plus podaljšana garancija.
hvala za pomoč do zdej!

Za kateri avto gre?

Morda še ena varianta v obliki Suzukijevega Swifta, katerega uporabniki zelo hvalijo. Nekaj modelov pa je še na zalogi v starejši verziji ter z ugodno ceno - v prodajo je namreč prišel že novejši (faceliftan ?) model. Npr: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3899356&show=1

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Če okt 28, 2010 6:54 pm

Fiat klub Slovenija

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če okt 28, 2010 7:23 pm

ziga555 je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:Ste probali idrijske ride na poti Idrija - Godovič? Proti njim je AC omembe nevredna. Na tistih ridah razni mlinčki predstavljajo oviro. Poleg tega so ovinki takšni, da rabiš dobro vzmetenje, ki bo zdržalo.

Se pravi po tej definiciji rabi športen avto z odličnim vzmetenjem ter vsaj 150km+, da se bo sploh spodobno vozila, ker sicer bo morala v klancih še z nogo porivat, da se bo avto sploh premikal?! :bonk Zakaj vedno, ko priporočate razne avte, nekateri gledate le čez sebe, kaj bi vi rabili, ne znate se pa postavit v kožo drugih, ki morda niso tako zahtevni in ne rabijo ravno avta, ki pospešuje in se drži na cesti kot formula?! :roll: Pa to je že prav bolezen tega foruma, da avtomobili, ki nimajo 150+ konjev, so kao nepremičnine. :roll:

Še vedno sem mnenja, da bo 1.4 motor, kot je npr. v novi Fiesti povsem dovolj. Ali pa v Polu, Cliu ali Puntu če hočete. Doma imamo star model Fieste z 1.4 motorjem z manj konji kot jih ima nova in je avto več kot dovolj poskočen, da z njim ne delaš zastojev. Tudi po avtocesti se do 140 km/h čist solidno pelje, sam nimam občutka da bi se "mlinček" matral.

x2, Tudi pri nas majo doma ford fiesto 1.4 65km , Avto je za svoje konje prav poskočen in tudi na avtocesti se prav tako lahko brez problema pelješ 140 km/h

Kaj guncaš?
Tu ni vprašanje AC, temveč bolj zahtevne ceste iz Idrije proti Godoviču. Tam je ovink na ovink, kjer je eno samo pospeševanje in ustavljanje itd. Vzmetenje mora biti dobro zato, ker je cesta izrazito ovinkasta. Meni je na isti cesti šel npr. amortizer od Golfa in je bila kriza pripeljati v Idrijo. Glede na vprašanje je pač to odgovor, nič drugega, če ne, se pač dobimo na samem in rešimo.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če okt 28, 2010 7:29 pm

se pač dobimo na samem in rešimo.

:shock:

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Če okt 28, 2010 8:56 pm

nič ne bo s tistim yarison, je že prodan. Drugače pa ta dizel z yarisom leti ko strela, preizkušeno :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov