Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Re: kopvanje avta za 500-800eurov

Napisal/-a zuzek Sr nov 03, 2010 9:55 pm

kupuješ avto v rangu starosti 12-15 let in pričakuješ da se boš brez financ peljal 3, 4 leta? ne sanjarit prosim..

čene drugo je vsako leto servis (filtri, olja itd. ) min 30€
poleg bencina nekateri avti pijejo olje, dodaten strošek

ponavadi se pri avtu ob nakupu naredi konkretno servis, to je cca 250€ +
potem pa pride potrošni material, podvozje, avspuh, tesnila itd..

morem rečt, da imam srečo, da imam doma še en nedelujoč avto za dele, saj sem z njim prišparal najmanj 300€
pa ne glej na znamko, pri večini avt gre z 130k - 200k km sklopka, benzinska pumpa, itd...

svetujem ti, da ne kupuješ avta, če nimaš trenutno malo več denarja, saj je avto navsezadnje strošek.

jaz imam trenutno 95 letnik avto z 150k km, ampak ob nakupu pri 110k km je bil narejeno poleg glavnega servisa
še menjano: bencinska pumpa, baterija, leva roka ( desna bo še potrebna), vsi 4 diski, alternator, karborator, štarter pa še sem kaj pozabil...
pa hvalabogu da sem 50% teh delov imel že na starem tipu, katerga je fotr redno servisiral bi zdaj še več €€€ ;)
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Sr nov 03, 2010 10:24 pm

drajce je napisal/-a:zdravo
sem izredni student in bi si kupil avto za cca 500-800 evrov.
letno bi naredil cca 7000 km.
avto bi potreboval za na delo pa nazaj domov, pa tako za par krat na leto za domov it.
zato se obracam na vas in vas prosim za kaksna mnjenja.

prvo nasploh kaj se bol splaca stroskovno - japonc vs evropejc?
honda civic- kolkor sem slisal so za ta denar kaz zgonjeni je to res?
mazda 323- ta je mani naljubsa - en lusten primerek http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4203512&show=1
potem suzuki baleno je tudi eden izmed avtov ki bi ga imel.
mitsubishi colt, pa suzuki swift?
accenti so poceni, vendar mi delujejo nesigurno-so res nesigurni ali samo delujejo tako?

fiat pa citroen odpadeta.

kaksna menja o zgoraj nastetih avtih, vesel pa bom tudi nasvetov o avtomobilih ki niso zgoraj nasteti.
avto bom kupil verjetno cez kake 3 ,4 mesce, do takrat se pa mislim "izobrazevati" oz zbirati menja :)

najlepsa hvala :)

Hm... zanimiva tema. Prvo kot prvo... napisal si: prvo nasploh kaj se bol splaca stroskovno - japonc vs evropejc?

in v temi avtomatsko izključil že dva evropejca in niti enega do sedaj omenil..... kar mi ni čist jasno... :)

ampak ok... predlagam (če ti videz avtomobila ni pomemben) enga golfa 2jko.... rezervnih delov kokr toče in je neuničljiv stroj :) dizel porabi praktično nič bencinarji pa tut niso bli švoh.... my opinion ampak kokr vidim si se že odločil za japonsko/koerjski avto...
>>ZIDEK<<
Slika

drajce
Nov uporabnik

Napisal/-a drajce Če nov 04, 2010 4:20 pm

nisem se odlocil zato sem temo nacel..s fiati pa renaulti majo pri nas usi slabe izkusnje zato sem jih odpisal...

stvar jev tem da ne poznam niti toliko evropskih avtov...zdaj o mazdi pa o teh se je veliko govorilo ko sem bil mali..zdaj pa clioti pa megani pa kaktrca ,petka to poznam...potem se pa konca pocasi....

....zato prasam :)

golnar
Nov uporabnik

Napisal/-a golnar Če nov 04, 2010 4:44 pm

če bi jaz kupoval avto za tak denar in tako kilometrino, bi kupil starejši mali avto z malo kilometri. za tak denar bi iskal Citroen Saxo, Peugeot 106, Fiat Uno in punto. Vse to se da dobiti z manj kot 70k prevoženimi, 1. lastnik in neredko tudi garažiran avto (ni rjavine). Seveda pa nesmes pričakovat da pol z takim avtom nebo stroškov, vendar bodo stroški več ali manj le standard potrošni material ki ga leta iztrošijo (gumice pa tako). Ob nakupu bi tudi opravil servis. Če se ti ne mudi z nakupom bi ti predlagal da išči kaj v tej smeri.

EDIT: po pregledu a.net je trenutno precej švoh ponudba glede takih avtov. Pa da nebo kdo mislil da favoriziram evropejce, tudi japonci se mi zdijo super, glavno da je lepo ohranjen in po možnosti brez rjavine.

drajce
Nov uporabnik

Napisal/-a drajce Po nov 08, 2010 6:23 pm

najlepsa hvala za vaso pomoc :) bila mi je v veliko pomoc :=)

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Po nov 08, 2010 6:36 pm

in za kaj si se odločil .. :)
>>ZIDEK<<
Slika

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Po nov 08, 2010 6:54 pm

od sončka acenta je zih uzel :mrgreen:

drajce
Nov uporabnik

Napisal/-a drajce Po nov 08, 2010 8:56 pm

accent je bil res lep, a ker smo imeli doma tezave s hjundai- podvozje, zato mama ni podpirala tega nakupa... pa sem en vecer - eden izmed mnogih ki sem jih prebil na forumih, avto.net itd itd itd.... odpru par linkov rabljenih avtov in je mama to precekirala....pa je bla ena mazda lepa 323 1.5c z 140k km letnik 96 za 1k evrov, pa se moznost odplacila na obroke, takoj mama rekla naj ne uzamem accenta in da ce uzamem to mazdo da mi bo pristavla nekaj malega....pa grem naslednji vecer iz ng v mb studirat, se ustavim u BTCju in tam bil zbor mazd, in mazda katero pojdem iskat ta konec tedna je bila tam...naredu par krogov, pogledal , poslusal motor...stima use ko urca...zdaj konec tedna pojde se en starejsi mozak ki se spozna na avtomobile pogledat ga z mano in ce bo use ok ga uzamem :)

po tistem kar sem videl ne bi smel bit prevec razocaran :) glede na to da je brez rje bi mogel imeti mir s podvozjem se usaj par let :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov