joztom je napisal/-a:Zanimivo, nemci in švicarji, ki dosti prevozijo, si kupijo Citroene, ta velike in jih izrabijo....
jack86 je napisal/-a:joztom je napisal/-a:Zanimivo, nemci in švicarji, ki dosti prevozijo, si kupijo Citroene, ta velike in jih izrabijo....
Ker se ne obremenjujejo kakšen znak je vgraviran na haubi avtomobila. Njihove osebne vrednote ne temeljijo na materializmu.
Pri nas je pa še vedno tako prepričanje, povej mi kaj voziš in ti povem kdo si.
scoop je napisal/-a:V to temo pisejo vsi, razen tistega ki avto dejansko kupuje,... A ni brezveze pisat odgovorov, brez da bi vsaj priblizno vedeli cenovni razred ?Lahk da kupuje Puntota za 500 Eur... Lahko pa nekaj za 10k eur...
Pocakte mal... :P Umirite se....
Dido1976 je napisal/-a:Živjo,
Zahvaljujem se vam za odgovore, za avto sem pripravljen dati do 30000eurov. upam, da bo sedaj lažje dati kakšen predlog.
Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem.
LP
I.
aklan86 je napisal/-a:Glede na to, da je v igri 30k€ o lem drugem kot pa o novem avtu sploh nebi razmišljal.
Vseeno pa boš moral malo več povedati tudi svoje želje. Verjetno ne prideš v trgovino in rečeš dajte mi 10kg jabolk za do 50€. Prodajalec ti bo logično ponudil najdražje, ne bo ti pa povedal da niso primerne za ozimico, čez 3 mesece pa ugotoviš da je vse signilo.
Če se bo avto uporabljal izključno za vožnjo v službo in še ni kakšne družine in jo ni v načrtu je načeloma vsak višji srednji razred ala golf, octavia, mazda6, mondeo... OK.
Če hočeš malo bolj premium (v glavah nekaterih) so potem BMW, Audi, Mercedes...
Če se med vikendom prevažaš s familijo je dobro premislit vsaj o avtu s 5 vrati, če ne vsaj karavanom ali enoprostorcem.
Glede na tvoje trenutne info pa bi bila najbolj racionalna izbira Golf VI 2.0TDI Highline, ki ga boš lahko hitro prodal tudi z 400.000 in več km na števcu brez problema.
Recimo
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4182052&show=1
nevermind je napisal/-a:Jaz bi pa svetoval nekaj čisto drugega.
Pred tem bi pa omenil - zakaj ravno dizel, če se dela velike relacije?
Zakaj pa ne bencinar + avtomatik in predelava na plin?
Npr. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4124148&show=1 tak, ali pa še boljša varjanta - 2.7 motor. Vožnja bo dosti bolj uglajena, obrati pa minimalni zaradi dolge zadnje prestave in 6 cilindrov.
Dobi se jih za smešen denar, opreme ima veliko in udobje je precej na nivoju, celo boljše/višje udobje kot so nekateri predlagali npr. Golfe in podobne sajovce.
Se spomnim nekaj časa nazaj je ena ženska spraševala na forumu in bili so v izboru Kia Ceed ali Chrysler Sebring in odločila se je za Sebringa.
viewtopic.php?f=18&t=75843
Pa še nekaj me zanima. Kako nekateri gledate na udobje? Kaj če je avto drag (beri: 30000€) je potem udoben?
Vem za kar nekaj avtov (bovih), ki stanejo od 10 - 15 k€ pa so bolj udobni kot tisti za 30 k€.
Hren je napisal/-a:[ Megane je veliko bolj udoben že zaradi mehkosti, da ne omenjam Francozov...
Predlagam nov avto.
aklan86 je napisal/-a:Hren je napisal/-a:[ Megane je veliko bolj udoben že zaradi mehkosti, da ne omenjam Francozov...
Predlagam nov avto.
No tudi Megane je francoz. Sem pa testiral novega Megana in ti moram reči da je daleč od udobja, sploh pri 160 km/h je bil zelo porazen(beri glasen). Če praviš da je golf slabši v udobju predvidevam da si peljal oba in če je to res potem sigurno odpade. (Golfa namreč nisem vozil)
Moramo pa ločiti udobje na več delov. Na eni strani je mehko podvozje in fotelji namesto sedežev, drugo je pa ergonomija sedenja, sedež nastavljiv na čimvečih točkah, zvočna izolacija (kar pri meni veliko šteje)...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov