Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: avto za 300km na dan

Napisal/-a joztom So nov 06, 2010 6:58 pm

Zanimivo, nemci in švicarji, ki dosti prevozijo, si kupijo Citroene, ta velike in jih izrabijo. Prvič, ker je na vse na pol cene ali še manj, tehnika je odlična in zdržijo ogromno. Ga pa ni nemca po udobju za vsak dan. Ni pa to tako trajno, da bi dalj časa prakticiral, pa zamenjaš.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 So nov 06, 2010 7:57 pm

joztom je napisal/-a:Zanimivo, nemci in švicarji, ki dosti prevozijo, si kupijo Citroene, ta velike in jih izrabijo....

Ker se ne obremenjujejo kakšen znak je vgraviran na haubi avtomobila. Njihove osebne vrednote ne temeljijo na materializmu.
Pri nas je pa še vedno tako prepričanje, povej mi kaj voziš in ti povem kdo si.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy So nov 06, 2010 8:56 pm

jack86 je napisal/-a:
joztom je napisal/-a:Zanimivo, nemci in švicarji, ki dosti prevozijo, si kupijo Citroene, ta velike in jih izrabijo....

Ker se ne obremenjujejo kakšen znak je vgraviran na haubi avtomobila. Njihove osebne vrednote ne temeljijo na materializmu.
Pri nas je pa še vedno tako prepričanje, povej mi kaj voziš in ti povem kdo si.

Optimista:D le prepričujta sama sebe da ne dajejo nič na znamke...hahaha no sem živel v avstriji samo v nemčiji ni kaj drugače

Hren

Napisal/-a Hren So nov 06, 2010 11:38 pm

Se vam ne zdi brezpredmetno razpravljati v tej temi, dokler se avtor ne zjasni, koliko denarja namerava nameniti za nakup avtomobila?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne nov 07, 2010 2:00 pm

scoop je napisal/-a:V to temo pisejo vsi, razen tistega ki avto dejansko kupuje,... A ni brezveze pisat odgovorov, brez da bi vsaj priblizno vedeli cenovni razred ? :) Lahk da kupuje Puntota za 500 Eur... Lahko pa nekaj za 10k eur... :) Pocakte mal... :P Umirite se.... ;)

Takšnim jaz rečem profesionalni spammerji.

Dido1976
Nov uporabnik

Napisal/-a Dido1976 So nov 20, 2010 2:00 pm

Živjo,

Zahvaljujem se vam za odgovore, za avto sem pripravljen dati do 30000eurov. upam, da bo sedaj lažje dati kakšen predlog.

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem.
LP
I.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So nov 20, 2010 2:13 pm

Dido1976 je napisal/-a:Živjo,

Zahvaljujem se vam za odgovore, za avto sem pripravljen dati do 30000eurov. upam, da bo sedaj lažje dati kakšen predlog.

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem.
LP
I.

Precej bolje bi bilo če bi poleg budgeta definiral še kaj pričakuješ. V tem cenovnem rangu lahko kupiš marsikaj. Od malega do precej velikega vozila, karavana, enoprostorca, od novega do rabljenega, da ne omenjam še več možnosti. Bodi malce bolj natančen, sicer boš med nadebudnimi namigi dobil tudi kakšenga o 7 metrski limuzini ali celo avtobusu.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 So nov 20, 2010 3:06 pm

V tem cenovnem rangu bi se jaz odločil za nekaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3955104&show=1

Ampak najprej povej kako velik avto želiš, kaj pričakuješ, kakšno moč..., potem pa ti bomo lahko bolj svetovali. ;)

bvb
Nov uporabnik

Napisal/-a bvb Ne nov 21, 2010 12:49 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4230886&show=1

Volvo S80, letnik 2008, 27k €, 15 000 km, AVTO aktiv ga prodaja. Super avto.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3819589&show=1

Ali pa od Summita. Nimaš kaj zgrešiti.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2878114&show=1

Ponovno od Summita a le, da ima 120kw kar se zelo pozna pri registraciji.

Jaz osebno bi se odločil za S80. Dolg, udoben, kvaliteten ter zelo malo jih je na cesti. Servisi niso nevem kako dragi.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne nov 21, 2010 3:16 pm

Meni se je zdelo - še v času ko sem vozil S60, da so Volvo servisi - uradni, kar dragi. Seveda glede na ceno njihovih rabljenih vozil. Pa tudi S80 je le višji razred.

Kako je pa s tem summitom? Ima kdo izkušnje?

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Ne nov 21, 2010 3:33 pm

Glede na to, da je v igri 30k€ o lem drugem kot pa o novem avtu sploh nebi razmišljal.

Vseeno pa boš moral malo več povedati tudi svoje želje. Verjetno ne prideš v trgovino in rečeš dajte mi 10kg jabolk za do 50€. Prodajalec ti bo logično ponudil najdražje, ne bo ti pa povedal da niso primerne za ozimico, čez 3 mesece pa ugotoviš da je vse signilo.

Če se bo avto uporabljal izključno za vožnjo v službo in še ni kakšne družine in jo ni v načrtu je načeloma vsak višji srednji razred ala golf, octavia, mazda6, mondeo... OK.
Če hočeš malo bolj premium (v glavah nekaterih) so potem BMW, Audi, Mercedes...

Če se med vikendom prevažaš s familijo je dobro premislit vsaj o avtu s 5 vrati, če ne vsaj karavanom ali enoprostorcem.

Glede na tvoje trenutne info pa bi bila najbolj racionalna izbira Golf VI 2.0TDI Highline, ki ga boš lahko hitro prodal tudi z 400.000 in več km na števcu brez problema.
Recimo
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4182052&show=1
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne nov 21, 2010 3:37 pm

Ta kar kliče po zbijanju cene.

Jaz bi ponudil 21000 EUR. Najverjetneje bi ugriznili. Kaj menite?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne nov 21, 2010 4:03 pm

Jaz bi pa svetoval nekaj čisto drugega.
Pred tem bi pa omenil - zakaj ravno dizel, če se dela velike relacije?
Zakaj pa ne bencinar + avtomatik in predelava na plin?
Npr. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4124148&show=1 tak, ali pa še boljša varjanta - 2.7 motor. Vožnja bo dosti bolj uglajena, obrati pa minimalni zaradi dolge zadnje prestave in 6 cilindrov.
Dobi se jih za smešen denar, opreme ima veliko in udobje je precej na nivoju, celo boljše/višje udobje kot so nekateri predlagali npr. Golfe in podobne sajovce.

Se spomnim nekaj časa nazaj je ena ženska spraševala na forumu in bili so v izboru Kia Ceed ali Chrysler Sebring in odločila se je za Sebringa.
viewtopic.php?f=18&t=75843

Pa še nekaj me zanima. Kako nekateri gledate na udobje? Kaj če je avto drag (beri: 30000€) je potem udoben?
Vem za kar nekaj avtov (bovih), ki stanejo od 10 - 15 k€ pa so bolj udobni kot tisti za 30 k€.

Hren

Napisal/-a Hren Ne nov 21, 2010 4:33 pm

aklan86 je napisal/-a:Glede na to, da je v igri 30k€ o lem drugem kot pa o novem avtu sploh nebi razmišljal.

Vseeno pa boš moral malo več povedati tudi svoje želje. Verjetno ne prideš v trgovino in rečeš dajte mi 10kg jabolk za do 50€. Prodajalec ti bo logično ponudil najdražje, ne bo ti pa povedal da niso primerne za ozimico, čez 3 mesece pa ugotoviš da je vse signilo.

Če se bo avto uporabljal izključno za vožnjo v službo in še ni kakšne družine in jo ni v načrtu je načeloma vsak višji srednji razred ala golf, octavia, mazda6, mondeo... OK.
Če hočeš malo bolj premium (v glavah nekaterih) so potem BMW, Audi, Mercedes...

Če se med vikendom prevažaš s familijo je dobro premislit vsaj o avtu s 5 vrati, če ne vsaj karavanom ali enoprostorcem.

Glede na tvoje trenutne info pa bi bila najbolj racionalna izbira Golf VI 2.0TDI Highline, ki ga boš lahko hitro prodal tudi z 400.000 in več km na števcu brez problema.
Recimo
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4182052&show=1

Noben od teh avtov ne bo nikoli videl višjega srednjega razreda; Golf in Octavia spadata v nižji srednji razred, Mazda6 in Mondeo pa v srednji razred.

Sicer pa: če bi sam bil na mestu avtorja, bi iskal predvsem udoben avtomobil, ki naj bo vsaj v srednjem razredu (Laguna, Passat ipd.) ali višje. Nikakor ne avtomobilov tipa Golf, sploh pa ne slednjega zaradi neudobja - roko na srce, Golf je udoben le po najboljših cestah, drugje pa ga premaga vsak (drugi) konkurent - recimo Megane je veliko bolj udoben že zaradi mehkosti, da ne omenjam Francozov...
Predlagam nov avto.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne nov 21, 2010 4:53 pm

nevermind je napisal/-a:Jaz bi pa svetoval nekaj čisto drugega.
Pred tem bi pa omenil - zakaj ravno dizel, če se dela velike relacije?
Zakaj pa ne bencinar + avtomatik in predelava na plin?
Npr. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4124148&show=1 tak, ali pa še boljša varjanta - 2.7 motor. Vožnja bo dosti bolj uglajena, obrati pa minimalni zaradi dolge zadnje prestave in 6 cilindrov.
Dobi se jih za smešen denar, opreme ima veliko in udobje je precej na nivoju, celo boljše/višje udobje kot so nekateri predlagali npr. Golfe in podobne sajovce.

Se spomnim nekaj časa nazaj je ena ženska spraševala na forumu in bili so v izboru Kia Ceed ali Chrysler Sebring in odločila se je za Sebringa.
viewtopic.php?f=18&t=75843

Pa še nekaj me zanima. Kako nekateri gledate na udobje? Kaj če je avto drag (beri: 30000€) je potem udoben?
Vem za kar nekaj avtov (bovih), ki stanejo od 10 - 15 k€ pa so bolj udobni kot tisti za 30 k€.

Jaz osebno se za plin ne bi odločil, ker je kompliciran. Dodatne možnosti za okvare, preklapljanje, tankanje, prostor... Mogoče izjemoma, če bi si lastil dobro očuvanega bencinarja z nekoliko večjo kubikažo in bi ga bilo res škoda prodat oz. ne bi imel ravno dobre cene. Pri novem se v to zaplest je pa za moje pojme precej nesmiselno.

Te svoje zgodbice o udobju avtov do 15k € pa prihrani za otroški vrtec. Kaj pomeni udobje? Zame dobro ergonomijo, prostornost, dobre sedeže, dobro zvočno izolacijo, spodobno opremeljenost ipd. In večino tega ti low budget avti niti približno ne ponujajo v tej meri kot tisti višjega razreda, to je jasno že takoj ko se vsedeš v njih, kaj šele ko se zapelješ.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Ne nov 21, 2010 5:09 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4181351&show=1
jaz bi še za čem takšnim pogledal.... bil zelo presenečen glede udobja
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Ne nov 21, 2010 5:59 pm

Hren je napisal/-a:[ Megane je veliko bolj udoben že zaradi mehkosti, da ne omenjam Francozov...
Predlagam nov avto.

No tudi Megane je francoz. Sem pa testiral novega Megana in ti moram reči da je daleč od udobja, sploh pri 160 km/h je bil zelo porazen(beri glasen). Če praviš da je golf slabši v udobju predvidevam da si peljal oba in če je to res potem sigurno odpade. (Golfa namreč nisem vozil)
Moramo pa ločiti udobje na več delov. Na eni strani je mehko podvozje in fotelji namesto sedežev, drugo je pa ergonomija sedenja, sedež nastavljiv na čimvečih točkah, zvočna izolacija (kar pri meni veliko šteje)...

Kot sem že rekel. Brez boljši info kaj uporabnik rabi težko karkoli debatiramo. Sem pa še zmerja mnenja, da če bo avto delal 70.000km letno (v 5 letih 350.000) je boljše čimbolj pogosti avto, kot pa neke eksotike.

Glede udobje do cca. 25k€ pa mislim da zmaga
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3870294&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4215665&show=1
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne nov 21, 2010 6:11 pm

aklan86 je napisal/-a:
Hren je napisal/-a:[ Megane je veliko bolj udoben že zaradi mehkosti, da ne omenjam Francozov...
Predlagam nov avto.

No tudi Megane je francoz. Sem pa testiral novega Megana in ti moram reči da je daleč od udobja, sploh pri 160 km/h je bil zelo porazen(beri glasen). Če praviš da je golf slabši v udobju predvidevam da si peljal oba in če je to res potem sigurno odpade. (Golfa namreč nisem vozil)
Moramo pa ločiti udobje na več delov. Na eni strani je mehko podvozje in fotelji namesto sedežev, drugo je pa ergonomija sedenja, sedež nastavljiv na čimvečih točkah, zvočna izolacija (kar pri meni veliko šteje)...

Jaz sem vozil oba in Megane kar se tiče zvočne izolacije, izkoristka prostora in ergonomije kar precej zaostaja. To, da ima totalno sterilen volan in ni praktično nobenih povratnih informacij od avta, še ne pomeni, da je udoben. So pa ti novi Golfi glede na razred pravo presenečenje na dolge ture, po 5,6 urah s krajšimi postanki si že z osnovnimi sedeži spočit.

Vsekakor pa še vedno predlagam razred višje.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne nov 21, 2010 6:38 pm

Dajte odpisat razne Golfe in podobna mala jajčka za 300 km na dan.

V tem primeru ni druge varjante kot (nov ali rabljen) avto srednjega razreda ali pa (rabljen) avto višjega srednejga razreda.

Predlagan BMW 5 je sicer udoben avto, a ima v primejravi z ostalimi tekmeci v razredu najbolj trdo nastavljeno podovzje. Vsak ki se je peljal z nekaj avti z tega razreda ve o čem govorim.

Jaz bi v tem primeru izbiral nekako takole, razpolagal bi pa z 25.000 €, 5000 pa naj ostane, Citroen C5 2.7 HDI, ali pa 3.0 HDI, mogoče Citroen C6 2.7 HDI (če ti je všeč). Potem imaš tudi Volva S80 2.4 dizla, pa nemško klasiko Audi A6 2.7 ali 3.0 TDI, MB E-klasa 270 CDI ali 320 CDI, pa tudi C-klasa zna biti dovolj prijetna, dočim BMW 3 ali pa A4 mene na AC v primerjavi z klaso više ne prepričata, v primejavi z večino ostalimi avti na cesti pa sta seveda odlična (da ne bo kdo narobe razumel).

Zakaj ne Golf razred? Ker za tak denar denajsko dobiš avto. Saj višji sredji razred prekaša nižji srednji razred prav vsepovosd - od zvočne izolacije, do prostornisti, večjih udobnejših sedežev, večje medosne razdalje in s tem povsem drug občutek na AC, varnost, opremlejnost,... Že srednji razred nudi akr nekaj več kot nižji sredji.

Ne vem no, za 30.000 € jaz ne bi niti slučajno razmišljal o novem avtu v velikosti Golfa...

Hren

Napisal/-a Hren Ne nov 21, 2010 6:43 pm

@aklan86: Res je, zmotil sem se. Namesto Francozev sem želel napisati Citroenov.

Vozil sem pa tako novega Megana 1.5 DCI 106 KM kot tudi Golfa z 1.6 TDI 105 KM in bi rad povedal sledeče: Golf je morda kot celota boljši avtomobil, predvsem materiali so na nekoliko višjem nivoju (Megane je bil Dynamique, Golf pa Highline), no, vsaj v najvišji opremi. Najbrž so tudi materiali v Comfortline paketu, ki je, recimo da primerljiv z Dynamique, nekoliko slabši kot v Highlineu. Kar me moti pri Golfu je še vedno: občutno glasnejši motor v notranjosti vozila napram pri Meganeu, čeravno sta oba dizelska - očitno ima tukaj Megane boljšo zvočno izolacijo ali tišji motor. Dejstvo je, da ima Golf po novem common-rail motorje in so glede na predhodnike precej tišji, vendar kakor kaže, še vedno delujejo glasnejši kot pri konkurenci - kot pravim, tako se sliši v notranjosti vozila. Agregat je precej zamorjen, vsaj do dobrih 2000 obratov na minuto, sicer pa niti pri Renaultu agregat ni ravno biser - naj bi posodobljena verzija s 110 KM bila občutno bolj "premična", a bi jo za dodatne bese moral preizkusiti. Minus pri Golfu je tudi cena, ki ob spodobni opremi nanese cca 19000 € v kombinaciji z 1.6 TDI-jem. Cena primerljivega Meganea ne preseže 17000 €. Ergonomija je sicer v Golfu na mestu, vendar me nekaj moti : VW loverji vedno tako omenjate to ergonomijo, kot da bi to bilo vse kar poznate na avtu - meni se zdi recimo nova Astra po sicer precej kratki testni vožnji nekoliko bolj ergonomična od novega Golfa. Ergonomija je en dejavnik ob nakupu vozila, vse pa tudi ni - zakaj bi izbral Golfa, če recimo pri konkurentu za nižjo / enako ceno dobim celotno gledano boljši avto (avto, ki posamezniku najbolj ustreza). Sva pa že precej ven iz teme, tako da bi bilo bolje, da pogovor prenehava - po želji se mi oglasi na ZS ali v drugi temi.

@aklan86: Predlog glede C5 je povsem na mestu in je zelo dobra odločitev; pa še za par potovanj ti ostane zraven.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov