Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Golf R32

Napisal/-a ~toMmy~ To nov 09, 2010 2:33 am

Če se že gre omenjat performanse v primerjavi s čipanim GTI-jem, ni ravno za zanemarit ogromen tuning potencial pri R32, res pa da to tudi stane. Svoje seveda naredita tudi 4motion in brutalen zvok. To, da je "samo" Golf, je za moje pojme glavna prednost tega avta, ker nima tistega "pozerskega" imidža kot so si ga pri nas nažalost prislužili med drugim ravno BMW-ji, hkrati je pa zame osebno po vtisu, ki ga pusti na cesti, na čisto drugem planetu kot (preveč razpaseni) GTI-ji.

Vso srečo pri iskanju in (upam da tudi) nakupu! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash To nov 09, 2010 10:05 am

Kaj takega te pa ne mika glede na vozilo, ki si ga lastiš?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3965148&show=1

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To nov 09, 2010 10:31 am

S kolegi se veliko ubadamo s takimi in podobnimi vprašanji, pa ti napišem naše ugotovitve.
Prijatelj je imel novega R32 eno leto, na koncu ga je menjal ravno zaradi tega...kakorkoli obrneš, še vedno je golf (beri dolgčas).
Avto je za to klaso absolutno pretežek, ozr. ima prekratko medosno za tako maso. 4kolesni pogon pomeni, da moraš biti k****n težke klase, da avto spraviš do meje gripa (se pravi do nasmeha na tvojemu obrazu) in na cesti s tem avtom to resnično ni varno početje.

Jasno mi je, da iščeš nekaj zabavnega za normalen denar. Če ga najdeš, vzemi 130icoupe, ta avto ima neverjetno "sladko" šasijo, ki jo v golfu lahko samo sanjaš. Tudi masa (ki je nižja) je boljše porazdeljena in rezultat je okreten avto, z m packom imaš tudi odličen feedback na volanu...res super igrača za vsak dan.
Pojdi na BMW pa se zmeni za testno. Jaz sem vozil malo podhranjenega 120d z m packom in zadeva je (z izjemo motorja) fenomenalna. Kontrolirano (varno) lahko drsiš znotraj omejitve hitrosti, točno veš kam gre nos avta in kam zadek.
Golfa se naveličaš, serija 1 coupe pa ima šasijo s katero boš lahko užival še leta, sploh v kombinaciji s končnico 30 ali 35 .
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To nov 09, 2010 11:59 am

Zato je pa prišel ven R20, ki je lažji za več kot 100kg od BMW 135i. Osebno mislim, da je čisto odvisno za katero znamko navijaš.
Evo še link, kjer je lepo prikazano da R32 ni kar tako oz pogon na vse 4 naredi svoje čeprav je teža večja proti BMW-ju - http://www.youtube.com/watch?v=dXKVKc9rObI

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom To nov 09, 2010 12:43 pm

osebno bi se raje odločil za r32. kar se pa vožnje tiče se mi pa zdi da bi bmw pradnjačil samo na zaprti progi, ker mi na navadni cesti neko brezglavo driftanje čez ovinke ne diši najbolj. :huh: je pa res da je to avto za poznavalce in kot je nekdo prej napisal da je "samo golf"-ali je bmw kaj drugega kot "samo bmw" razen tega da v "balkanizmu" kovan v zvezde? (stem nism hotel nobenega užalit ;) )

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To nov 09, 2010 2:57 pm

Kupit 1ko zato, ker je bolj zabavna oz. ima z drugimi besedami manj oprijema in po nepotrebnem pretvarja zadnje gume v dim? Saj štekam, da je to bolj "zabavno", ne bi si pa želel takega avta za vsakodnevno uporabo in vožnjo po mokrem, snegu oz. tudi suhem gladkem asfaltu. No mogoče enkrat na mesec... :D

Pač sta zelo zelo različna avtomobila, en je "zabavnejši" in nepraktičen, drugi pa ponuja oprijem tudi v najslabših pogojih in je hkrati v osnovi eden najbolj ergonomsko dovršenih, praktičnih in (za potnike) prostornih avtomobilov svojega razreda te generacije. Meni se zdi to prevelika razlika, da bi sploh imel kaj za premišljati med njima, večina ima v takšnem primeru že prej ustvarjeno mnenje.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Sr nov 10, 2010 3:08 pm

Če že teče debata o R32 vs BMW 130i :

http://www.youtube.com/watch?v=EXY6fNA-cI8

Pri TopGear-ovem testu Golf zmaga na vseh področjih (track time, price, how its made, usability ...).

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr nov 10, 2010 7:17 pm

Sam imam izkušnje z Golfom GTI V + RSR ( bil sem lastnik ) in BMW 130i ( vozilo sem imel v najemu ).

Z obema sem naredil več kot 20.000km. Če bi imel za izbirat bi absolutno izbral BMW, predvsem zaradi performansa in občutka v vožnji. Da o zvoku motorja ne govorim.

Glede balkanizma in BMWjev : Dal sem veliko avtomobilov skozi in me zelo čudi da me primerjaš z njimi. Če ti pa ni povšeči, da se ne strinjam s tvojo ljubo znamko ( navkljub temu, da sem imel - in še imam vozila iz VWjevega loga ) ni moj problem.

Kar se pa tiče R6 vs. V6 je primerjava smešna.

Prav tako mi je lepljenje filmčkov iz youtuba malodane smešno, saj avtomobil kupim na podlagi občutka v vožnji.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Sr nov 10, 2010 10:11 pm

simply: stem "balkanizmom" nism hotel nikogar užalit in poniževat. ampak ko se peljem in vidim na cesti mulote s svojimi bmw-ji iz katerih ropotajo narodnjaki nemorem misliti isto kod sem pred 15 leti, ko je zame bil bmw simol nekega uspeha v življenju. aja pa tudi pristaš vw-jev nisem, daleč od tega ;) pa brez zamere.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če nov 11, 2010 1:45 am

fantom je napisal/-a:osebno bi se raje odločil za r32. kar se pa vožnje tiče se mi pa zdi da bi bmw pradnjačil samo na zaprti progi, ker mi na navadni cesti neko brezglavo driftanje čez ovinke ne diši najbolj. :huh: je pa res da je to avto za poznavalce in kot je nekdo prej napisal da je "samo golf"-ali je bmw kaj drugega kot "samo bmw" razen tega da v "balkanizmu" kovan v zvezde? (stem nism hotel nobenega užalit ;) )

Hudo se motiš. R32 ima boljši čas na Nurnburgringu od 130i, prav tako na TG testni stezi, a to za navadnega smrtnika ni pomembno.

Ne gre se za brezglavo driftanje. Gre se za to, da ko izklopiš elektronska pomagala, je šasija avtomobila tako uravnotežena, da LAHKO (ni seveda nujno, če ti to ne diši ali karkoli že) uživaš na meji gripa pri daleč od brezglavih hitrosti.
Avto daje izredno kompakten občutek, iz tega domnevam, da ima šasija tudi visoko torzijsko trdnost, kar v preprosti slovenščini pomeni, da je dobra. V kupejevski varianti je enka smerno še bolj stabilna, verjetno ima sicer enako medosno razdaljo kot hatchback, a občutek daje vtis daljšega avtomobila, a hkrati ohranja okretnost hatchbacka, kar je win-win situacija.

Golf ni avto za poznavalce, sorry. V to skupino spadajo kakšni Lotusi, Wiessmanni, Morgani, TVRji ipd. Golf je pa golf. Pa če ma reaktiven motor.
Sploh pa se ne gre za neko značkarstvo in da bi bil nekdo z BMWjem zato več vreden kot nekdo s VWjem. Poanta je v sami filozofiji tovarne in v tem, da BMW dela avtomobile za voznike, VW pa za rajo in se to odraža tudi na občutku za volanom...golf je pač bolj sterilen od enke, če bi pa človek želel neke emocije bi gledal giulietto 1.8TBi...in članstvo pri AMZSju.

Kateri od teh avtov je bolj čefurski je pa res nesmiselno sodit, saj sta v osnovi obe znamki pri južnjakih izredno priljubljeni (poleg audija in "mećke").
Zate ne vem, jaz si kupim avto, ki ustreza meni in se ne oziram na sosede in na njihove frustracije.
Kot pa smo že nekako dognali, je na papirju boljši golf R32, 130(c)i pa malo slabši a obenem veliko bolj zabaven za voznika.

My 2cents
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov