Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Re: Za 500 evrov ljudje pričakujejo NOV avto

Napisal/-a tiguan Po nov 08, 2010 5:26 pm

Še niste pokapiral, pa porkadijo, avto sem prodajal za 550 evrov, izobražen človek bo vedel, da avto za 500 evrov nikakor ne more bit tip top s tako opremo, samo mal poglejte, kolk pride en senzor pri novejšmu avtu.

Nisem prodajal ravno nov avto za 500 evrov, razumen človek bo vedel, da kupuje avto za ta denar k bo treba še kakšnih 200-300 evrov vložit.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po nov 08, 2010 5:28 pm

hnoda je napisal/-a:Avtorja teme bi vprašal kakšna se mu zdi poštena cena za ta avto?

Poštena cena je bila tudi dobljena sicer sem na začetku ciljal na 600 evrov, ampak sem videl da bom mogoče dobil 550 evrov, no za 10 evrov sem se zmotil.
Član od leta 2004

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Po nov 08, 2010 7:02 pm

Nekdo je omenil, da korejci ne držijo cene.
Že nekaj časa ovohavam i30/ceed in moram priznati, da so cene nesramno visoke; verjetno so se nalezli folCvagnovega sindroma. Zakaj hudiča zakon prenasičenosti ne velja za korejce?

PS: Avtor teme, ne žali pripadnikov drugih narodov, ker izpadeš skrajno nekulturen in predstavljaš slab zgled za ugled tega foruma.

LP

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po nov 08, 2010 7:31 pm

marjan novak je napisal/-a:Nekdo je omenil, da korejci ne držijo cene.
Že nekaj časa ovohavam i30/ceed in moram priznati, da so cene nesramno visoke; verjetno so se nalezli folCvagnovega sindroma.
LP

Heh, odkrito dvomim..

dreja
Nov uporabnik

Napisal/-a dreja Po nov 08, 2010 7:36 pm

Po svoje avtorja teme razumem...

Ko avto prodajas, je prav, da kupcu poves, kaj je z avtom narobe, ter postavis ceno, na katero potem naredis kaj popusta, ali pa tudi ne.
Ce kot kupec nisi vec zainteresiran za avto, oz. ce avto ali cena ne izpolnjuje tvojih zelja, se pac zahvalis in odides.

Vsekakor pa prodajalec ni dolzan poslusat (namisljenega) kritiziranja svojega avta ter raznoraznih primerjalnih zgodbic, koliko ostali avti stanejo in kaj vse bi lahko dobil za tako ceno.
Italjani imajo za take kupce lep izraz : "perditempo" . To so taki, ki ze od vsega zacetka avta ne mislijo kupit ter samo drazijo prodajalca, da jim hitreje mine cas.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po nov 08, 2010 8:37 pm

W|zz je napisal/-a:
Že nekaj časa ovohavam i30/ceed in moram priznati, da so cene nesramno visoke; verjetno so se nalezli folCvagnovega sindroma.
LP

Heh, odkrito dvomim..

G. Novak ima prav, res imajo visoko ceno te Ceedi in i30. Neverjetno visoko v primerjavi z prodajnimi cenami novih modelov, cene skoraj niso padle.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po nov 08, 2010 9:27 pm

@dreja

Dvakrat v času prodaje sem se moral, kar usedit v avto in oditi, ker so kupci kompliciral 100 na uro (itak so bli to neki Južnjaki, ne vem točno iz kje-temne polti, samo 1 kupec je pršu iz LJ, ki ni kompliciral sam pač se je odločil za drug avto). Če me poznate eni sem od l.04 na a.com. Ne vem, kaj je zadnje čase kupcem, včasih sem prodal avto prvemu kupcu ali na drugemu, noben Slovenček ni kompliciral, ampak je samo rekel lej dam ti tolk in tolk recimo 50 evrov manj pa sem reku ajd OK, prepis, zavarovanje, vljudnost je bila na visokem, razgledn folk, izobražen, nič te ne psihično zbijal, vse OK, vse se je dalo zmenit.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Po nov 08, 2010 9:38 pm

BBS je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:
LP

Heh, odkrito dvomim..

G. Novak ima prav, res imajo visoko ceno te Ceedi in i30. Neverjetno visoko v primerjavi z prodajnimi cenami novih modelov, cene skoraj niso padle.

Se opravičujem, nisem bil dovolj konkreten. Tega okoli cen ne zanikam, ciljal sem bol na tisti drugi del okoli sindroma.. Razlog za to pomoje ni isti.
Jaz tega sicer ne trdim, ampak uporabniki pravijo, da ima VW nek precenjen image, v smislu, da si nekdo kupi avto in pol kupi volkswagna, zato da se počuti več al ne vem kaj..
Pri Kii verjetno ne bomo slišali stavka v stilu
-sosed ima pa nov avto
-ja, in to Kio, waw

Sej ne da se pri vw-ju to dogaja, sam veliko jih pač trdi, da folk kupuje vw tudi zato, da se hvali pred sosedi in da zaradi nekega nemškega "das auto" image-a držijo ceno..

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Po nov 08, 2010 9:41 pm

pa sej sploh nimaš kaj komplicirat pridi, poglej avto,cena je takšna kot je,in avto je v takšnem stanju kot je.Če vidiš da je normaln in resn interisent mu znižaš ceno magari 50€ če ti hoče pa kaj sam zbijat ceno pa lepo odgovoris NE cena je takšna kot je in konec! Sam sem tudi prodajal polona za 700€ pa me je velik južnih klical pa iz prve zbijal ceno na 500€ ali manj.Ko pa se mu povedal da ne gre tko pa ni blo kaj drujga za slišat kot pa hvala lepa in adijo :D
VW golf IV

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po nov 08, 2010 9:50 pm

tiguan je napisal/-a:@dreja

Dvakrat v času prodaje sem se moral, kar usedit v avto in oditi, ker so kupci kompliciral 100 na uro (itak so bli to neki Južnjaki, ne vem točno iz kje-temne polti, samo 1 kupec je pršu iz LJ, ki ni kompliciral sam pač se je odločil za drug avto). Če me poznate eni sem od l.04 na a.com. Ne vem, kaj je zadnje čase kupcem, včasih sem prodal avto prvemu kupcu ali na drugemu, noben Slovenček ni kompliciral, ampak je samo rekel lej dam ti tolk in tolk recimo 50 evrov manj pa sem reku ajd OK, prepis, zavarovanje, vljudnost je bila na visokem, razgledn folk, izobražen, nič te ne psihično zbijal, vse OK, vse se je dalo zmenit.

Bogi sonček k ga bosanci mučijo, ne vem kaj se tok obremenjuješ
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po nov 08, 2010 10:36 pm

Ko sem jaz AR 155 letnik 95 prodajal za 300€, sta takoj dva albanca prišla iz Maribora, naredili prepis, dala € in stvar je bila zaklučena.
Avto sem pa hotel takrat prodat, in ne prodajat u nedoglet za 800€ kakršne cene so imele takrat te Alfe.
Ford fiesto letnik 93, prišel nek bosanec iz Celja, in odpeljal avto za 80€ Edino oba sta dodatno še zeleno karto vzela :D
Zadnjič spremenil lancia hf, dne Po nov 08, 2010 10:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po nov 08, 2010 10:37 pm

Vem kje je meja, niso bosančki, bog vedi keri so bli.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To nov 09, 2010 12:59 am

sašo5 je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:
pistON je napisal/-a:Oprosti, ampak za tole kar si opisal, bi ti jaz ponudil ... mogoče... če sem zelo dobre volje... 50€. Sploh nisem pogledal na avto.net, tako da se mi niti ne sanja, koliko so približne cene takih avtov, pa vseeno.

Veš kaj, 50€ staneta 2 gumi z zračnicama za mojga gorca. Če misliš, da je avto vreden toliko kot 2 gumi, milorečeno čudno razmišljaš. Avto, ki je tehnično pregledan, normalno vozen, ima gume še vsaj za 2 leti in načeloma vse deluje, ne more biti vreden manj kot 500€. Še posebno če ima letno vinjeto.

vprašanje.....

PS 50 eur je vreden, če ima poln tank :arrow: še to vprašanje - "pistON" mu je prav napisal....

Tudi jaz se kar strinjam z pistONom.
Avto pa je vreden toliko kolikor ti zanj ponudi najboljši kupec! Res je, da 500eur ni neki resen denar za avto, ampak, če ni kupca za ta denar ti tudi jokcanje po forumu ne bo pomagalo. Kdor ima čas dolgo prodajat avto mu morda uspe iztržiti tolikšno ceno kakršno je postavil. Tudi jaz sem vedno, ko sem kupoval avto zbijal ceno pa čeprav že itak ni bila visoka in to za avtomobile, ki so bili brezhibni in zelo lepo ohranjeni. Naprimer chrysler 300M letnik 1999 z vso možno in delujočo opremo, brez rje odlično delujočem, redno servisiran in brez najmanše napake, samo pelješ! Na začetku je bila cena mislim, da 3500eur, po nekaj mescih je počasi padla na 2000eur in takrat sem ga šel dvakrat pogledat in na koncu zbil ceno na 1500eur vendar ga nisem vzel, ker sem se potem odloči za drugi avto. Potem je bil ta 300M prodan za piškavih 1300eur. In če sklepam po tem tale korejski voz poln napak res ni vreden 50eur! Vse je odvisno od ponudbe in povpraševanja in vsak, ki kupuje bo zbijal ceno tudi, če je samo 100eur.
Ravno zdaj vem za en precej zanimiv in dober avto, ki je malo za porihtat. Avto sicer lepo dela in je vozen, vendar ima lepotne napake, nekaj rje in nekaj stvari je za porihtat, da bi bil dober. Cena je bila 100eur, kupca nobenega! Zdaj ga prodajalec podari zasotnj in baje se je končno našel nekdo, ki ga bo vzel. Ja tako je to.

Uporabniški avatar
pistON
Nov uporabnik

Napisal/-a pistON To nov 09, 2010 7:17 am

Ja.
Avtorja teme nikakor nisem hotel žaliti. Verjamem, da je ta avto zanj vreden 500€, tudi jaz tako razmišljam o svojem, ampak trg je pač zakon.
Problem je v tem (kot so že drugi napisali), da je PREVEČ BREZHIBNIH rabljenih avtomobilov, ki nimajo nobene cene, tako da kdo bi zgubljal čas s takim, ki je potreben še nevemkakih popravil.
Pa vseeno srečno pri prodaji.
You just better start sniffin' your own
rank subjugation jack 'cause it's just you
against your tattered libido, the bank and
the mortician, forever man and it wouldn't
be luck if you could get out of life alive.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To nov 09, 2010 8:21 am

Vem, da je trg zakon, ampak osebno avta, ki je lepo vozen in pri katerem vse deluje, ne bi dal iz rok za manj kot 400€. Raje ga gledam na dvorišču oz. v najslabšem primeru podarim kakšnemu sorodniku.
Ne more bit en kitajski gorc iz Hervisa z bedno opremo vreden enako kot avto. Že gume in bencin so vredni ~150€.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To nov 09, 2010 8:39 am

@tiguan: ne s***!

enkrat pišeš, da so v igri bili bosančki enkrat pa da so bili južnjaki južneje od BIH in še temnejše polti...

take zadeve me čisto ra**izdijo!

kaj si pa mislil, da boš prodal avto za celih 550€ ? cz ne dela, ena gumica je sumljiva pa avto malo cuka, kako te sploh ni sram takšen avto prodati kot brezhiben?

jaz ti podarjam enodnevno vstopnico za terme! uživaj.

tiguan je napisal/-a:Ne vem, kaj je zadnje čase kupcem, včasih sem prodal avto prvemu kupcu ali na drugemu, noben Slovenček ni kompliciral, ampak je samo rekel lej dam ti tolk in tolk recimo 50 evrov manj pa sem reku ajd OK, prepis, zavarovanje, vljudnost je bila na visokem, razgledn folk, izobražen, nič te ne psihično zbijal, vse OK, vse se je dalo zmenit.

a južnjaki so pa nevljudni, ne na visokem nivoju, neizobraženi? ali pa se samo ti tako visoko nosiš, da misliš da si BOG I BATINA?

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 To nov 09, 2010 9:44 am

Sam menim, da je avtomobil, ki je porihtan, pa naj bo to stari accent, petka, fiesta ... absolutno vreden premalo, saj ga lahko dobiš že za par evrov. Sam sem v dveh letih prodal dva takšna avtomobila, pa bi radi kupci iz piškavih 200 € shandlali na 50. Raje ga vžgem na dvorišču, kot pa ga nekomu "podarim". Pleha je enostavno preveč na cestah, rabljeni avtomobili niso vredni nič.

Tiguan, sekiraš se za 50 € in brezveze odpiraš novo temo. Sam sem par mesecev nazaj imel preblisk, da bi prodal cliota in sem ga dal na avto.net. Pa sem dobival ponudbe, ki so za 1000 ali 1500€ nižje od navedene cene (ki je že tako nizka). Ko sem videl, da niti približno ne dobim toliko, koliko sem želel, sem oglas umaknil in se veselo vozim naprej.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To nov 09, 2010 10:39 am

Sosed je pred cca. 2 leti kupil več kot 10 let starega Accenta za 400 eur za na šiht. Ampak tehnično je bil brezhiben in imel je za razliko od avtorjevega še klimo, CZ je delalo, airbagi, el. šipe, skratka oprema ni da ni in vse je štimal, še celo pleh je bil kolikortoliko ok, edino barva se je luščila. Tako da tale kaj več kot 200-250 eur ni vreden pa še to je velik ČE.

Kar se pa tiče i30/Ceed, ki sta bila omenjena zgoraj, ne samo da držijo ceno, tudi prodaja se jih bolj malo glede na to, kako veliko jih je bilo pri nas prodanih, ko so svoj čas padali prodajni rekordi. Zakaj se jih prodaja tako malo, je vsaj meni kot lastniku povsem jasno - pa ne bi zdaj o tem diskutiral, tako, da mogoče ali pa kar zelo verjetno je tudi to vzrok visokih cen. Čim bi bila ponudba na trgu rabljenih večja, bi bili prodajalci primorani znižati cene. :)
Antiznačkar po prepričanju

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix To nov 09, 2010 7:11 pm

Za avtorja teme;

sem prodajal razbit, vendar popravljen avto, me je klical slovenec (sodeč po imenu in faci), sem mu povedal da je zbit z dveh strani, popravljen, vsi servisi, računi, skratka brezhiben, skušal biti pošten, ga prodajal za pol manj, pa je frajer vseeno prišel z merilcem laka in meril. Povrhu mi je še govoril, kje je in kje ni bil razbit, kot da jaz tega nisem vedel, je.biga be.dak pač. Tko da, ne se razburjat, to je pač sestavni del tega posla. Aja, pa avto sem prodal za isto ceno dva dni kasneje. ;)

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To nov 09, 2010 11:34 pm

Energetik81 je napisal/-a:Vem, da je trg zakon, ampak osebno avta, ki je lepo vozen in pri katerem vse deluje, ne bi dal iz rok za manj kot 400€. Raje ga gledam na dvorišču oz. v najslabšem primeru podarim kakšnemu sorodniku.
Ne more bit en kitajski gorc iz Hervisa z bedno opremo vreden enako kot avto. Že gume in bencin so vredni ~150€.

a ti ne kaže pamet, da:

nov avto je cca 14k € .... nov bicikl je cca. 400€
14 let star avto 300€ ... 14 let star bicikl mogoče 20€

leta, trg, konkurenca delajo svoje
Alergičen na rjo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov