Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: VW Touran, Sharan, Superb, s-max,... - kaj sploh izbrati

Napisal/-a sonic To nov 23, 2010 4:05 pm

Jerch_ je napisal/-a: srečujem pa ate, ki jih boli križ, ko dvigajo kolesa na visoke avte, ki se jezijo nad porabo na ac zaradi upora, ki kljub kakšnim lepim platiščem še vedno nimajo elegantnega avta. vse zato, da so in. družinski.

Ate in mame pomojem prej lahko križ boli, če morajo vsak dan otročad dajati noter in ven iz otroških sedežev v nizkih avtih (limuzine/karavani, hatchbacki)... v enoprostorcih so sedeži višji in se ti ni treba toliko sklanjati nad sedež....

Kdor ne mara enoprostorcev, naj jih pač ne vozi. Meni se zdi pa ravno enoprostorec idealen avto za družine. Res je manj primeren avto za podenje po ovinkih, ampak ko prevažaš otroke, to ponavadi ne pride v poštev.
Glede na podobno prostorne karavane je enoprostorec krajši (pomembno pri parkiranju), višji (večja preglednost, omenil sem že lažje rokovanje v otroki).

Če se vrnemo na temo - avtor ni pravzaprav povedal, za kaj točno bo avto potreboval (kaj bo prevažal) in kakšne poti bo predvidoma delal.
Ker mešanica avtov, ki jih preizkuša, je res precej pestra.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 To nov 23, 2010 5:48 pm

Glede treh otroških sedežev na zadnji klopi: dvomim če se jih da normalno spraviti v kakega karavana, mogoče v kako Škodo Super, ki ima zadaj res nenormanlno prostora (taxi wagen). Sicer pa je ponavadi za take težave edina rešitev enoprostorc (zaradi pomičnih sedežev) ali kak večji SUV (npr Volvo XC90)...

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ To nov 23, 2010 6:23 pm

aklan86 je napisal/-a:Napisal si do 30k€, najraje nemški, do 100.000 prevoženih.

No za takšen denar o čem drugem kot o novem avtomobilu nebi niti razmišljal.

Se popolnoma strinjam s tabo ... (ne namigujem na avto v katerega gredo 3 otr. sedeži brez problema, čeprav v tega verjetno gredo) ... za 32.000€ nov avto http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4271607&show=1 ki ima od opreme use in še 3x več, kot jo normalen uporabnik potrebuje, povsem dovolj poskočen motor, sodoben menjalnik in prostora kot manjše stanovanje.
Pri kaki pameti bi za 30.000€ iskal rabljen avtomobil do 100.000km.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi To nov 23, 2010 6:36 pm

No imam že dva otroka torej avto bo namenjen družinskim izletom oziroma prevažanju otrok če se temu tako reče :).

Evo v pdf-ju konfiguracija skode superb ter dodatne opreme. Bi mogoče kaj dodali ali odvzeli pri dodatni opremi?

No pa začneš malo šariti po konfiguraciji VW passata variant in ugotoviš da si z ceno kot pri škodi superb z nekaj več opreme in malo manj prostora.

Hvala!
Priponke
skoda_superb.pdf
(62.59 KiB) Prenešeno 99 krat

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To nov 23, 2010 8:05 pm

azen recimo xenona in usnja...

To je šele začetek opreme. Skupaj zneseta okrog 3500 EUR in si že na 27.000.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 23, 2010 8:29 pm

Če maš 2 otroka ne vem kaj ti sploh enoprostorci roijjo po glavi...

Škoda Superb je proti Passatu za moje pojme konkreten avto, ki je, pišem že DRUGIČ, za 2 razreda bolj prostorna. Pa še vsak seljak je nima...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To nov 23, 2010 8:35 pm

Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi To nov 23, 2010 8:41 pm

lizard je napisal/-a:Če maš 2 otroka ne vem kaj ti sploh enoprostorci roijjo po glavi...

Škoda Superb je proti Passatu za moje pojme konkreten avto, ki je, pišem že DRUGIČ, za 2 razreda bolj prostorna. Pa še vsak seljak je nima...

Ne razumem ravno argumenta zakaj enoprostorci ne če imaš 2 otroka. Ok mogoče si mislil da ne potrebujem tretjega sedeža na sredini?

Ja škoda superb je super , mi je všeč ni kaj samo ko pa gledaš recimo passata in primerjaš velikost pa nekako ugotoviš da je superb ogromna limuzina, passat pa nekoliko manjši pa vseeno nekoliko večji kot pa octavia. Mogoče za razmislit, da se ne bom s tako ladijo okrog vozu.

Kot pa vidim je cena novega pasata kar "ugodna" vs. superb. Bom šel probat pa naredit izračun ker teli konfiguratorji delajo čudno na netu. Neka oprema na VW passat se kar izključuje pa mi ni čist jasno zakaj ker govorijo o hruškah in jabolkih. Preverim v salonu.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 23, 2010 8:57 pm

Zato ker ima enoprostorec recimo odzadaj tri enake sedeže, dočim imajo avti tipa Superb odzadaj klop oblikovano tako, da 2 sedita kar se da komot, na sredi pa pravega sedeža ni, ampak je bolj zasilen. Torej se 2 precej priejtneje počutita odzadaj v Superbu kot v enoprostorcih, razen če ne govorimo o XXL enoprostorcih..

Kar se pa ostalih argumentov tiče, pa še 1x reberi moj prvi post v tej temi, mislim, da sem naštel več kot dovolj argumentov, zakaj kupit raje Superba kot kateregakoli enoprostorca. Imam občutek da precej prepovršno bereš kaj pišemo.

Mi pa ni jasno to - najprej kupuješ enoprostorca, verjetno zaradi prostora, ali? Potem pa napišeš da bi vzel Passata, ker ni tako velik.. konec koncev je Octavia notri enako velika kot Passat. Superb pa nima ravno kaj dosti večje mere od Passata, ampak je delan po drugačnem principu, konec koncev imata enaka platformo! Preberi malo moj posta od prej, kjer sem pisal zakaj ima Superb toliko mesta.

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi To nov 23, 2010 9:00 pm

lizard je napisal/-a:Mi pa ni jasno to - najprej kupuješ enoprostorca, verjetno zaradi prostora, ali? Potem pa napišeš da bi vzel Passata, ker ni tako velik.. konec koncev je Octavia notri enako velika kot Passat. Superb pa nima ravno kaj dosti večje mere od Passata, ampak je delan po drugačnem principu. Preberi malo moj posta od prej, kjer sem pisal zakaj ima Superb toliko mesta.

Sem prebral post brez skrbi. Bom se 1x. vseen. :)

Passat je bolj prostoren zadaj kot pa octavia vsaj kar sem jaz sedel v starem pasatu in aktualni octaviji.

Superb je res presidente zadaj v primerjavi z obema.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 23, 2010 9:01 pm

Superb je samo 6 cm daljši od Passata, tako mimogrede ;), ostalo je enako. Izkoristek prostora pa je kot vidiš povsem durgačen. Podobno je nekoč lancia naredila s kappo, ki je z merami 4,7 m v dolžino in 1,83 v širino bila v notranjosti prostorna bolj ali enako kot avti klaso više (A8, BMW 7), tudi prtljažnik je bil večji ali enako velik.

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi To nov 23, 2010 9:04 pm

lizard je napisal/-a:Če delaš dosti km dizel, če pa ne pa si nujno! naredi računico, ker je veliko vprašanje, če se kakšen TSI ne splača precej bolj kot dizel! Kajti anbavna cena zna biti precej nižja, in je ne dobiš nazaj v še pa še kilometrih v dizlom. Ob tem da ne smrdi, ima miren tek, lepši zvok, se hitreje ogreje, v zimi bolj prijeten...

Letno 30.000 km.

Mi je pa dizel všeč zaradi navora in same vožnje. Vržem uč še na TSI motorje samo ne vem če me bo to "potegnilo".

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi To nov 23, 2010 9:06 pm

lizard je napisal/-a:Superb je samo 6 cm daljši od Passata, tako mimogrede ;), ostalo je enako. Izkoristek prostora pa je kot vidiš povsem durgačen. Podobno je nekoč lancia naredila s kappo, ki je z merami 4,7 m v dolžino in 1,83 v širino bila v notranjosti prostorna bolj ali enako kot avti klaso više (A8, BMW 7), tudi prtljažnik je bil večji ali enako velik.

ravno gledam malo mere ja.

bi na tistem pdfju glede opreme na superbu kaj dodal?

usnje?

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 23, 2010 9:14 pm

No če delaš 30.000 km kar vzami dizla ;), pomojem se tudi računica izzide, a cen 2.0 TDI pa kakega 1.8 TSI-ja ne vem na pamet...

Glede opreme pa vsak po svojem okusu, zato pa je dodatna oprema ;). Sem šel malo skozi listo pa bi dodal Hill Holder (uporabna stvar), pa mogoče tiste dekorativne elemente iz aluminija, glede usnja pa se moraš itak sam odločit... za 28K evrov pa res dobiš precej avta za porabljen denar.

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 To nov 23, 2010 9:20 pm

cayzi je napisal/-a:No imam že dva otroka torej avto bo namenjen družinskim izletom oziroma prevažanju otrok če se temu tako reče :).

Evo v pdf-ju konfiguracija skode superb ter dodatne opreme. Bi mogoče kaj dodali ali odvzeli pri dodatni opremi?

No pa začneš malo šariti po konfiguraciji VW passata variant in ugotoviš da si z ceno kot pri škodi superb z nekaj več opreme in malo manj prostora.

Hvala!

Dvakrat so pisana ALU platišča kot osnovna oprema - mogoče samo napaka konfiguratorja. Jaz bi dodal samo še "polno" rezervno pnevmatiko (po možnosti z ALU platiščem). Če je sploh možno. Set za hitro popravilo pnevmatik mi ne diši ;)
Drugače pa bomba avto.

Aja glede enoprostorcev. Če je človek navajen vožnje s kombijem, ga ne prepričaš da se bo vsedel nazaj v avto ;) To je tudi prednost enoprostorca, da se sedi višje kot v avtu.

P.S. lizard, če jaz prav razumem cenik, je Hill hold doplačan, ALU dodatki pa tudi ;)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To nov 23, 2010 9:22 pm

konec koncev je Octavia notri enako velika kot Passat

Tu si ga malček mimo ustrelil.

Po novem letu bodo kar precejšni popusti pri Superbu, posebno tistih, ki jih še niso prodali in so letnik 2010.

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi To nov 23, 2010 9:23 pm

lizard je napisal/-a: za 28K evrov pa res dobiš precej avta za porabljen denar.

passat je razlika v ceni 1000e s tem da ima pasat vključene precej več moderne opreme.

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi To nov 23, 2010 9:25 pm

simply je napisal/-a:
konec koncev je Octavia notri enako velika kot Passat

Tu si ga malček mimo ustrelil.

Po novem letu bodo kar precejšni popusti pri Superbu, posebno tistih, ki jih še niso prodali in so letnik 2010.

glede na to da dodajam opremo notr me zanima custom build avto torej tisti iz zaloge odpadejo razen če bom dobil točno to kar rabim.

popusti pa zaradi passata ali kaj drugega ????

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 23, 2010 9:28 pm

simply je napisal/-a:Tu si ga malček mimo ustrelil.

Možno, ker v Octavii že dolgo nisem sedel, Passat pa je bil zadaj kar zadovoljiv...

@cayzi: O kateri sodobni opremi je govora? Malo naštej...

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli To nov 23, 2010 9:28 pm

bi na tistem pdfju glede opreme na superbu kaj dodal?
usnje?
Glede dodatne opreme pa moraš sam najbolje vedeti kaj potrebuješ in kaj ne.
Namesto usnja pa bi jaz raje razmišljal o alkantari, če na vsak način ne preneseš blaga... sicer bi pa raje vzel ambiente opremo in se z lahkoto odpovedal ksenonu, ogrevanim sedežem in steklu, kessy-ju, el. odpiranju vrat, hi-fi ju....itd, in tak Superb bi stal okoli 26k in še vedno bi bil super :D Če pa ti evri ne predstavljajo nobenega problema pa kar go for it. Sicer pa kot rečeno, sam moraš najbolje vedeti kakšne so tvoje želje in potrebe. Upam, da ne boš še za barvo iskal nasvete na forumu ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: esem in 20 gostov