Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Hren

Re: Giulietta, Astra ali Golf

Napisal/-a Hren Če nov 25, 2010 3:06 pm

Kukec je napisal/-a:Za 21.500€ dobiš Giulietto 1.4 TB Multiair 16v 170KM Distinctive Sport 2 + bixenon

če pa ne rabiš sport paketa in s tem delnega usnja, 18", pragov, nižjega podvozja, alu dodatkov itd... pa je 1700€ manj..

Evo, pa imaš super avto, katerega nima ravno vsak kmet. Če imaš Golfa, imaš avto katerega vidiš na vsakem vogalu, kateri je čisto zdolgočasen ipd. - sicer pa povsem v redu avto. Ampak Giulietta je nekaj posebnega. Z Astro ravno tako ne boš razočaran, ampak ... je kar je pač.

Zdi se mi škoda dajat več kot 20 tisočakov za nekega zdolgočasenega Golfa ali Astro. Pa ne bi nič rekel, če bi kupoval avto za 15-16 tisoč.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Če nov 25, 2010 3:12 pm

Hren je napisal/-a:
Kukec je napisal/-a:Za 21.500€ dobiš Giulietto 1.4 TB Multiair 16v 170KM Distinctive Sport 2 + bixenon

če pa ne rabiš sport paketa in s tem delnega usnja, 18", pragov, nižjega podvozja, alu dodatkov itd... pa je 1700€ manj..

Evo, pa imaš super avto, katerega nima ravno vsak kmet. Če imaš Golfa, imaš avto katerega vidiš na vsakem vogalu, kateri je čisto zdolgočasen ipd. - sicer pa povsem v redu avto. Ampak Giulietta je nekaj posebnega. Z Astro ravno tako ne boš razočaran, ampak ... je kar je pač.

Zdi se mi škoda dajat več kot 20 tisočakov za nekega zdolgočasenega Golfa ali Astro. Pa ne bi nič rekel, če bi kupoval avto za 15-16 tisoč.
Pa ravno kmet ima tisto alfo o kateri sem govoril =P :lol: :D

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Če nov 25, 2010 3:13 pm

Tu imaš test Giuliette s prej omenjenim 1.4 TB Multiair 16v 170KM.

http://www.youtube.com/watch?v=cQjwvtAzgAk

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če nov 25, 2010 3:18 pm

lancia hf je napisal/-a:In potem greš pogledat to Astro v upanju, da ima vse kar je napisano, pa ti trgovec reče, ja vsega tega pa nima, saj piše, da je mošnost napak pri vnosu podatkov, zato smo pa na tel. dosegljivi. :huh: z vso to opremo bi pa avtomobil prišel dražji :jao:

in kaj po tvojem mnenju je odveč pri tej astri na linku?

Avtorju bom pa rekel samo to: probi vse te avte, ki so v igri (po možnosti z istim motorjem, ki ga gledaš), na testno vožnjo, pa naj ti v avtohišah sestavijo ponudbo, pa se potem odločiš.
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če nov 25, 2010 3:21 pm

Kot vedno, testna vožnja vseh treh kandidatov in izbor najboljšega po tvojem okusu, z nobenim ne boš zgrešil. ;) Ker tu gor bo itak vsak navijal za lastnega kandidata. Če pa že želiš slišat čimveč mnenj pa naj povem, da bi se sam osebno verjetno odločal med Giulietto in Golfom, izbral bi pa nekaj tretjega (pa nimam v mislih Astre). :mrgreen:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če nov 25, 2010 3:49 pm

Hren je napisal/-a:

lepše ne bi moral napisat. se popolnoma strinjam.

sam osebno bi šel prvo pogledat alfo, golfa pa nazadnje, samo zato ker je dolgočasen.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

matia
Novinec

Napisal/-a matia Če nov 25, 2010 3:54 pm

saj je Golf najbrž res najbolj ''dolgočasen'' od omenjene trojice ampak ko ga bo pa čez 5 let prodajal bo pa vseeno na vrednosti izgubil najmanj...

Lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če nov 25, 2010 4:00 pm

pa dal največ.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

duleman
Nov uporabnik

Napisal/-a duleman Če nov 25, 2010 4:08 pm

Polo78 je napisal/-a:Kot vedno, testna vožnja vseh treh kandidatov in izbor najboljšega po tvojem okusu, z nobenim ne boš zgrešil. ;) Ker tu gor bo itak vsak navijal za lastnega kandidata. Če pa že želiš slišat čimveč mnenj pa naj povem, da bi se sam osebno verjetno odločal med Giulietto in Golfom, izbral bi pa nekaj tretjega (pa nimam v mislih Astre). :mrgreen:

Lahko mogoče zaupaš kaj je tisto tretje ker me res zanima, tnx!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 25, 2010 4:12 pm

Mogoče Mazda 3? Se zelo lepo pelje, meni je bolj všeč od Astre in ima bolj prijetno notranjost od Focusa, čeprav je narejena na isti platformi. Je pa problem pomanjkanje turbo bencinarjev.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

duleman
Nov uporabnik

Napisal/-a duleman Če nov 25, 2010 4:22 pm

Mazda 3 mi je zanimiva ja, samo nima xenon...ali se motim? Gledal sem tx plus opremo!

Hren

Napisal/-a Hren Če nov 25, 2010 4:24 pm

matia je napisal/-a:saj je Golf najbrž res najbolj ''dolgočasen'' od omenjene trojice ampak ko ga bo pa čez 5 let prodajal bo pa vseeno na vrednosti izgubil najmanj...

Lp

Poglej cene na tržišču.
Če naredim majhno primerjavo:

Golf V TDI, cena na avto.netu za slovenski avto od prvega lastnika s potrjeno servisno knjižico, je natanko (povprečje vseh ki so dani gor s prej omenjenimi kriteriji): 9440 €
Opel Astra CDTI, cena na avto.netu za slovenski avto od prvega lastnika s potrjeno servisno knjižico, je natanko (povprečje vseh ki so dani gor s prej omenjenimi kriteriji): 7450 €

Poglej približno razliko v ceni enega in drugega in si tam-tam. S tem, da so vsi Golfi slabše opremljeni kot Astre - vemo zakaj.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 25, 2010 5:27 pm

In kakšno hudo dodatno opremo majo to 5 let stare slovenske Astre, razen zadnjih šip na ročko seveda? Pa da ne bi še o vseh "golih" 1.6 GTC... :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če nov 25, 2010 5:52 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
Hren je napisal/-a:

lepše ne bi moral napisat. se popolnoma strinjam.

sam osebno bi šel prvo pogledat alfo, golfa pa nazadnje, samo zato ker je dolgočasen.

Golfa ne gledaš, golfa enostavno..... kupiš :mrgreen:
Sicer pa za 21 jurjev jst točno vem kaj bi imel, še malo bi mi ostalo za kak dopust.

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 Če nov 25, 2010 6:05 pm

Pojdi probat vse 3.

Jaz bi vzel Julko (ja okrajšava za Đulijeto, oz. Đuli), pa ne zato ker sem ar fan - roko na srce, Julka ni najlepši avto kar jih je alfa naredila, pa vendar.

Vzel bi ga zaradi multiair motorja. Najnovejši hi-tech motor, napravm ostalim dvema ki nista nič posebnega + sladkorčki kot so serijski DNA sistem in elektronska zapora diffa ki bojda deluje zelo dobro, pa glede na to da maš tak budget boš verjetno doplačal še za "ta hude" bremze ki so na voljo pri alfi in imaš 4 batne brembote,če ne drugega zaradi lastne varnostil.

Mislim da je Alfa trenutno top izbira glede price-performance. Je pa važno da vzameš tistega ki ti ustreza in ki ti je - preprosto - lep.

LP Miholl
C u O r E S p O r T i V o

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 Če nov 25, 2010 6:16 pm

odvisno koliko zemlje imaš :)

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Če nov 25, 2010 6:23 pm

sicer nisem bral kaj ste pisal ampak samo kaj želi avtor.

vsekakor sprobaj prej vse 3. Danes sem imel šansko sprobat Alfo na testni vožnji dobih 20km regionalne ceste, po kateri vozim vsak dan. (max hitrost nekje 110 na odprtem delu).
Lahko povem, da se avto zelo lepo pele, volan je res odziven in točno to kar si (osebno) želim od avta. Po drugi strani pa zelo lepo požira neravnine na cesti. Sprobal sem tega 1.4 turbo bencinarja z 170km. Vleče zelo lepo, sicer se čuti kdaj potegne polžek, ampak ni strašen turbo lag. Sedeži udobni (no recimo, mal trši kot recimo moja Laguna :D - kera primerjava hehe). Preglednost je kar dobra tudi v vzvratni vožnji. Predvsem pa dokaj kratek menjalnik je zelo dobr.

Za ostala 2 ti nebi znal nič povedat, nisem probal.

Veliko užitka pri vožnji z novim avtom (ko bo)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 25, 2010 6:41 pm

Miholl84 je napisal/-a:Vzel bi ga zaradi multiair motorja. Najnovejši hi-tech motor, napravm ostalim dvema ki nista nič posebnega...
LP Miholl

A TSI ni nič posebnega, ker ima manjšo porabo od Alfinih mlinčkov in podobne zmogljivosti ali je še kak drug razlog? :D
Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Če nov 25, 2010 7:08 pm

Dolgo se je zdržalo da se ni omenilio nikjer TSIjeve super nizke porabe. čestitam :noro

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če nov 25, 2010 7:10 pm

B|ind je napisal/-a:Dolgo se je zdržalo da se ni omenilio nikjer TSIjeve super nizke porabe. čestitam :noro

Če pa tok mal žre no..ti tega ne razumeš ker maš alfo :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov