Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Avto za 3. življensko obdobje

Napisal/-a esem Pe dec 10, 2010 1:18 pm

brett je napisal/-a:... Osebno bi jima predlagal kako Škodo, ampak oče je alergičen na to znamke, ker prihaja z "vzhodnega" bloka in ima prepričanje, da VW daje v Škode in Seate manjvredno in nekakovostno robo oz. material.
Subaru bi bila odlična izbira amapak ali ni impreza nizek avto, bolj športno naravnan?!? Legacy pa je predrag nažalost

Najdi vse teste oz statistike zanesljivosti in se bosta sama prepričala, da je Škoda manj kvarljiva kot VW. Meni se zdi Octavia, tudi zaradi prtljažnika, še najbližje kriterijem.
In spravi jih na probno vožnjo.

brrr
Novinec

Napisal/-a brrr Pe dec 10, 2010 1:23 pm

letno karto za taxi. :idea:
mal se hecam, ker ne poznam tvojih starsev, ampak za vecino 'von siebzig bis todt' je to se najboljsa resitev.

ok, pa se info zate: prijatelja mojih starsev (skoraj 70) sta letos spomladi kupila c-maxa in sta vec kot zadovoljna. vem, da je titanium in dizel, ne vem pa tocno kateri motor in cena je bila okoli €18k. delata precej kilometrov (stalno po izletih, vikend na morju) in za sedaj BP. presedlala sta iz A6 karavana in odkar ju poznam (30+let) je bil pri hisi audi, pa nimata nobenih pripomb. ata pravi, da se isto super vozita, le avto ga 3x manj stane.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Pe dec 10, 2010 2:55 pm

Če bi dobila C-maxa s titanium opremo (ki je max) in bencinarja za tak denar (18 tisoč in ker bi bil bencinar še ceneje) bi ga najbrž takoj vzela! Sam mislim, da to ni varijante, ker so pri Summitu in drugod škrti glede popustov, če ne želiš njihovega financiranja.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe dec 10, 2010 3:05 pm

Kaj pa nova Opel Meriva?
Ima še zanimivo odpiranje vrat...

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Pe dec 10, 2010 3:11 pm

Meriva je tudi meni padla v oči in očetu tudi, mami pa oblika in število gumbov na armaturki ni ravno povšeči. Je pa ena izmed ožjega kroga favoritov.
Pri golfplusu je fajn, ker ima pomična zadnja sedeža in rata kar velik prtljažnik (iz 395L nastane lahko max 505L). Malce sem se poigral z VW golfplusom in dobil tole:

Golf Plus Comfortline 1.2 TSI
bencin / 77 kW/105 KM / 6-stopenjski / 4-vrata
Uradno izmerjena poraba goriva: 5.9l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 139g/km
emisije ogljikovega dioksida (NOx): 0,031g/km EUR 19.496,89

Zunanji laki + umetelno srebrna kovinska EUR 451,73
Sedežne prevleke Porch
Barva notranjosti: latte macchiato
Talna obloga: črna
Armaturna plošča: titanovo črna

brez oznake modela in motorja na zadku EUR 0,-

klimatska naprava climatronic
z avtomatskim uravnavanjem temperature
za levo in desno stran
Zapri EUR 197,52

paket luči in vidljivost:
- avtomatski vklop luči,funkcija
"coming/leaving home"
- senzor za dež
- osvetljen prostor za noge spredaj
- notranje vzratno ogledalo s samodejnim
zasenčenjem
Zapri EUR 197,35

radio RCD 310 z MP3:
- 4 x 20 W
- 8 zvočnikov,
- multimedijski priključek AUX-IN
Zapri EUR 87,20

Skupaj: EUR 20.430,68

Če bi dali kak res ugoden popust, recimo okoli 12% bi kar zneslo! Kak komentar?
Sam imam 1.4 TSI (122 KM) in je suprca. Naša nista divjaka (po AC oče ponavadi vozi tam okoli 110-120 km/h) tak da mislim, da ni ravno preslaboten avto. Ali pač?
Aja: dosti bo moral avto voziti osebno prikolico z materialom, orodjem, ipd.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe dec 10, 2010 3:25 pm

brett je napisal/-a:Malce sem se poigral z VW golfplusom in dobil tole:

Skupaj: EUR 20.430,68

Če bi dali kak res ugoden popust, recimo okoli 12% bi kar zneslo! Kak komentar?

Pri Golfu Plus je že kar nekaj časa tiha akcija in dobiš na osnovno ceno po ceniku 2.500 EUR popusta (kar znese ravno dobrih 12 %)...pojdi v salon in povprašaj! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe dec 10, 2010 3:27 pm

brett je napisal/-a:Golf Plus Comfortline 1.2 TSI
...
Lahko sicer da bo tudi za vleko male prikolice 1.2 TSI dovolj - vendar bi v tem primeru jaz skoraj raje gledal morda 1.4 TSI....

Sicer sem ti pa v svojem prvem odzivu na to temo dal link na novega Golfa Plus 1.4 TSi za malo manj kot 18 jurjev - očitno se da zdilati za tako ceno, če je 1.4 TSI toliko, bo verjetno tudi 1.2 TSI (tudi če bo po naročilu)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Pe dec 10, 2010 3:51 pm

sonic je napisal/-a:
brett je napisal/-a:Golf Plus Comfortline 1.2 TSI
...
Lahko sicer da bo tudi za vleko male prikolice 1.2 TSI dovolj - vendar bi v tem primeru jaz skoraj raje gledal morda 1.4 TSI....

Sicer sem ti pa v svojem prvem odzivu na to temo dal link na novega Golfa Plus 1.4 TSi za malo manj kot 18 jurjev - očitno se da zdilati za tako ceno, če je 1.4 TSI toliko, bo verjetno tudi 1.2 TSI (tudi če bo po naročilu)

Jap, sem si ogledal tisti oglas in nisem mogel verjeti, da ga dajo za tako ceno. Res pa je, da je tisto trendline, ki ima dokaj skopo opremo. Pa to bi še šlo, če bi imel ok sedeže. Ker tisti v trendlinu so v primerjavi z ostalima paketoma opreme res ubogi. Govorim iz lastnih izkušenj.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 10, 2010 4:34 pm

Golf Plus je s temi kriteriji odlična izbira, če dodaš še:

Podvozje za slabše terene:
-trši blažilniki
-približno 20 mm višje podvozje

Podvozje za slabše terene:
-zaščita spodnjega dela motorja(dodatna možnost)

Skupaj pride cca. 400+200€

Za foro klikni še na konfigurator za gospodarska vozila in malo pobrskaj kakšnega Caddy-a se da dobit za ta dnar. Super bi bilo kaj v smislu Kangoo 4x4, ampak ne vem če je trenutno sploh na trgu kaj podobnega...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe dec 10, 2010 4:44 pm

Kaj pa Kia Venga ?
zdaj prihaja že njegov bratec Hyundai ix20

jaz sem imel enake kriteije kot ti, pred slabim letom, po številnih testnih vožnjah sem na koncu kupil novega Scenica, za ta denar nisem dobil boljše kje drugje. Priporočam.

aja 4x4 pa si zbriši iz glave za ta denar :)
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe dec 10, 2010 5:05 pm

To je pa zdaj čist nov kriterij za material pa orodje :)

Doma ima oče SX4 pred FL verzijo 1.6 bencinarja. Zdaj je tanov z 120hp. No ta stara mašina je za moje pojme obup ampak 4x4 dobro deluje, sedi se visoko in se jima nebo problem noter vsest. Oče tud dosti orodja prevozi v avtu, je pa tukaj odvisno kakšne zadeve misli prevažat v samem avtu, da potrebuje dolg prtljažnik, saj s podrtimi sedeži dobiš ravno dno. Za vse ostalo je kot si povedal prikolica. Poraba je ob njegovi normalni vožnji 8l konstantna s tem, da je poleti vedno vklopljena avtomatska klima, ki se nikoli ne izklaplja.

Drugih avtov v tem rangu pomoje tudi ne dobiš. Sicer pa če je to njegov zadnji avto potem nebo dolgo vozil orodja in bo začel bolj uživat in gledat na druge stvari kot pa delo. Potem je dovol tudi Polo Cross, ki je pa nekako drag.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Pe dec 10, 2010 5:31 pm

Verjetno avto, ki bi zadostil vsem tem kriterijem še ne obstaja..., tako da bi bilo mogoče smiselno gledati malce širše.

Drugače pa, ne vem zakaj je še ni nihče omenil, ampak kot nek kompromis bi jaz razmišljal predvsem o Zafiri in mogoče še Cmax-u. Nekako bi rekel, da izpolnjujeta več kriterijev kot Golf plus, pri katerem ne vidim kakšnih bistvenih prednosti, razen da je par cm višji kot običajen Golf. Zafira je bolj prostorna in prilagodljiva, ima visoko sedenje...itd, manjka edino 4-kolesni pogon.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Pe dec 10, 2010 5:43 pm

brett je napisal/-a:Starša počasi kupujeta nov avto, ker sta se "naveličala" 10 let stare Honde (Civic Sedan 1.4).

Oče je šel v pokoj, mama mu kmalu sledi in s tem so se spremenile tudi potrebe za vožnjo. In tu je še starost in manjša gibčnost (čeprav sta še vedno zelo vitalna, ampak sklanjat in sedeti v nizki Hondi je postala nadležna stvar), ki se bo tekom let stopnjevala.
Zato iščeta in sprašujeta, kaj bi bilo pametno kupiti dandanes: nista namreč na tekočem, kaj je te dni vse na trgu. Sam seveda spremljam zadeve, ampak enostavno ne vem kaj bi jima svetoval, ker so ...:

njune želje oz. pogoji (in od tega ne odstopata!!):
1.) Vozilo mora biti novo
2.) Cena je max. 17.000 + par stotakov za rezervo (s popusti vred - torej če se ga da dobiti za tak denar, čeprav je redna cena višja)
3.) Vozilo mora biti nemškega ali japonskega proizvajalca (Škoda, Seat ipd. odpade :? ). Izjema je korejski Hyundai. Imata pač stara prepričanja, kaj moremo! oops
4.) Vozilo naj ima visoko sedenje
5.) Uporaben in čim večji prtljažnik (zaželjena je dolžina, ne višina), ampak ne sme biti karavan
6.) Bencinski motor + če se le da pogon na vse 4, ker hodita na vikend, ki je na Dolenjskem (drugače pa sta iz okloce Domžal)
7.) Avto bosta imela najmanj 10 let in mogoče jima bo to zadnje vozilo, zato je zelo zaželjeno, da gre za zanesljiv + vzdržljiv avto

Želja jima je kakšen manjši SUV, ampak so na žalost predragi (najbolj ustrezajo karakteristikam). Za primer kaj bi jima ustrezalo (razen prtljažnika - obupno majhen): Suzuki SX4.

Ker enostavno ne vem kaj bilo pametno, se obračam na vas in vaše KONSTRUKTIVNE predloge!

Res hvala in LP

Lej, naša dva sta v čist isti situaciji ko tvoja in sta kupila Opel Merivo :)
Slika

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe dec 10, 2010 6:22 pm

Nevem sicer zakaj mora biti avto tak kot ste napisali.Moj sosed je star približno 70 let ima birgle ima pa megana limuzino.Sicer pa imata sorodnika Suzukija SX4 letos sta kupila prenovljenega.Avto dela brez problema je pa res da ima majhen prtljažnik(mislim da okoli 290l).

zoltan88
Nov uporabnik

Napisal/-a zoltan88 Pe dec 10, 2010 6:22 pm

Če sta res old school se temu ne moreta upreti:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4198188&show=1

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe dec 10, 2010 6:26 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4197383&show=1

to bi blo to, čeprav je škoda NE, naj probata :D

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Pe dec 10, 2010 7:41 pm

Kaj pa kaki CrossPolo?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4296527&show=1

Izpolnjuje vse razen pritljažnika, kjer se pa enostavno podre zadnjo klop pa je...itak pa nimajo (mali) enoprostorci nič večjih pritljanžnikov od hatchov...

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe dec 10, 2010 7:54 pm

3. obdobje? Mercedes S 320 CDI. Pa gasa 15 let.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe dec 10, 2010 7:59 pm

brett je napisal/-a:i za malo manj kot 18 jurjev - očitno se da zdilati za tako ceno, če je 1.4 TSI toliko, bo verjetno tudi 1.2 TSI (tudi če bo po naročilu)

Jap, sem si ogledal tisti oglas in nisem mogel verjeti, da ga dajo za tako ceno. Res pa je, da je tisto trendline, ki ima dokaj skopo opremo. Pa to bi še šlo, če bi imel ok sedeže. Ker tisti v trendlinu so v primerjavi z ostalima paketoma opreme res ubogi. Govorim iz lastnih izkušenj.[/quote]

Drži, preskušeno so sedeži podobni tistim na lesenem vozu. Z namenom, da prešaltaš komlet opreme ravno zaradi tega. Pa volan je plastičen in če imaš potne roke, drsi oz. zdrsi pri kakšen obračanju. Itd. veliko stvari govori v prid comfortline opreme.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe dec 10, 2010 8:20 pm

Jaz bi ti priporočil da si pogledaš Ford Fusiona. Avta si ne lastim, ampak ko sem naredil vozniški izpit sem z družinskim naredil okoli 10.000km.
V avtu se sedi presenetljivo visoko, tudi sama višina od tal ni ravno nizka. Motorji so solidni (Ford), v pritljažnik pa gresta z podrtimi sedeži dva gorska kolesa.
Cena ni pretiravno visoka, 2.0D je odličen motor, pravtako 1.6 bencinar.

C-max je podobna žival, samo meni je bil Fusion nekoliko boljši za vozit. Focus je nekoliko nižji, a za svojo velikost vseeno kar prostoren.

Avto ima trenutno za sabo okoli 3,4 leta ter 85.000km. V tem času je bilo menjano olje in napolnjena klima. Drugih stroškov skorajda ni bilo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov