Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

zany
Uporabnik

Re: touran ali c max

Napisal/-a zany So jan 01, 2011 5:57 pm

glede na predzadnji post pa tole: mogoče tudi touran ni biser od bisera, ampak ko se primerja z c-maxom lahko tourana zlahka postavimo stopničko višje. :)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So jan 01, 2011 6:00 pm

Drugače je bil Touran vedno pri zadnjih mestih na lestvici zanesljivosti (zdej se bo pomoje kakšen tattoo oglasil al pa tommy)
Pa testirali so nemci.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So jan 01, 2011 6:40 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:
fantom je napisal/-a:nikoli nisem trdil da je ford kvaliteten avto, je pa novi c-max definitivno boj kod pa touran. nažalost sem jih moral prevečkrat tišat po hofu in popravljat tako da vem o čem govorim. da o raznoraznih škripajočih sedežih, predalih in podobno ne govorim.

potem pa mi povej tehtne razlike v kvaliteti med NOVIM Touranom in NOVIM C-Max-om

ne glumi pa pamet soli. mel tourana leto pa pol, pa vem, da kar se tiče kvalitete ni neki biser. ne more bit predalček na armaturki prvič zanič, da se ni odprl, dajo novega, pa visi in se težje zapira, dajo spet novega pa spet na eni strani rob na drugi pa pogrezjen. lepo te prosim no. pa da čez noč crkne board computer pa radio kar med vožnjo več ne dela in se resetira, ne dela zadnja štop luč, levi mehanizem šipe itd. itd. je to kvaliteta? mogoče če kupiš lado, ampak tam kupiš 3 za ceno enega holcwagna in se ne jokaš kot tukaj.

aja pa sej res, tudi to je za tebe normalno da mi je polosovino pri 42 000km vtrgalo na dva dela kot da bi s flexom vrezal ko sem štartal na križišču z mesta?

VW uber alles. hvalabogu da je bla garancija, da sem vse na njihove stroške porihtal, polosovino pa sem jaz kril 400€.

Noben ne glumi na pamet govora je o novih modelih ne starih!! Včasih je dobro prebrat tekst v celoti!

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So jan 01, 2011 6:43 pm

nevermind je napisal/-a:Drugače je bil Touran vedno pri zadnjih mestih na lestvici zanesljivosti (zdej se bo pomoje kakšen tattoo oglasil al pa tommy)
Pa testirali so nemci.

Seveda so bili vw modeli po dolgih testih bolj tako tako. Pa si je pogledal sedaj kdo zadnji dolgi test VW Tiguana od autobild-a? Torej se zadeve spreminjajo na bolje. Drugače nebi bil na prvem mestu ali? Zanimivo poslušat posploševanja ker se enemu ni odprl predalček na armaturi je potem celotna serija podn. Svašta

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So jan 01, 2011 7:03 pm

k****a si bedni . pa glumi dalje
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom So jan 01, 2011 7:38 pm

hahaha tiguan a? kar je blo 1.4 tsi-jev pr nas prodanih smo menjal mašine zarad počenih batov. nažalost to ni posploševanje to je dejstvo da vw ni več to kar je bil. včasih so ble 2-ke neuničljive danes pa to kar pač je. je pa res da danes tud avto ni nared za doug časa ker drugač prodaja neb šla nikamor in tud mi bi šli v maloro če se avti mebi kvarli. in hvala bogu da se vw kvari tako mam vsah službo. švabo hvala :mrgreen:

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So jan 01, 2011 8:35 pm

js druga več ne napišem ker vidim da si anti vw :

kolkor smo mi meli opravka z eno in drugo znamko, je vw definitivno boljša stvarca, še posebej ko se gre o kvaliteti. edina stvar kjer priznam da je ford boljši je udobje in sedeži :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jan 01, 2011 8:56 pm

Tema je o Touranu in C-Maxu in ne o raznih fiestah, passatih itd!

In če nekdo našteje nebroj konkretnih napak, ki se za VW nikakor ne spodobijo, to za nekatere ni argumentiranje, pač pa "antiVW"? Kaj je potem argumentiranje?

Sploh pa je bilo o Touranu že dosti napisanega - npr tu in se ni najbolje izkazal.
Potem je tu še "rabljenost" (torej ni nov Touran, ki ga eni tako hvalite - jasno, saj pri novem še ni toliko okvar) kot dodatna past.

Je pa tudi pri novejšem Touranu kvaliteta, ki je že prej bila največ enakovredna C-Maxu spet padla - dokaz - in ravno kaj takega (letnik) išče avtor teme.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So jan 01, 2011 9:30 pm

to se lahko samo smejiš :) :D :D :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem So jan 01, 2011 9:55 pm

Čemu se smejiš - poskusu, da vrnem debato na začetno vprašanje ali da prekinem neumno posploševanje?

Raje ustavi napad histeričnega smeha ob tej mali dozi kritike in piši, če že moraš, kaj, kar je podprto z argumenti.

Očitno je lažje in lepše slepo verovanje v priljubljeno znamko, vsaka kritika od nekoga, ki le-to popravlja že 15 let, pa ruši popoln svet, kot tako je ne priznamo in se raje zasmejimo. Dober odgovor, res. :roll: :evil:

Namesto, da bi bili veseli vsakega serviserja, ki nam odkrito pove kaj iz svojih bogatih izkušenj....

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So jan 01, 2011 11:31 pm

pol je ž tk če ti tk praviš :)

js pač povem svoje mnenje: bolše izkušnje mam z vw kot z fordom :) in iz svojega, kakor ti praviš "neumnega posploševanja" sem ti z argumenti jasno nakazal zakaj je moje mnenje takšno kot je :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem So jan 01, 2011 11:42 pm

Slabo bereš. Neumno posploševanje se je nanašalo samo na tale citat (povdarjeno): "In če nekdo našteje nebroj konkretnih napak, ki se za VW nikakor ne spodobijo, to za nekatere ni argumentiranje, pač pa "antiVW"? Kaj je potem argumentiranje?" A ti - ne bodi len - si spet posplošil, čeprav sem lepo rekel, da proti argumentom, ki si jih prej predstavil (in na katere brez veze opozarjaš), nimam nič.
Motijo pa take neum(est)ne izjave a la: "to se lahko samo smejiš"

Bo dovolj!

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So jan 01, 2011 11:57 pm

vglavnem nič slabo namernega ni blo mišlenega :)

tok smo se zanural z to debato da se bo člouk na koncu odločo za tretjo opcijo :) karkol bo kupu mu želim dober nakup :P

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne jan 02, 2011 11:14 am

@esem

po linki ki si ga dal od ADAC je Touran na 6. C-Max pa na 9. mestu in je posledično po tvoji tabeli C-Max boljši??

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 02, 2011 11:20 am

MBtouran je napisal/-a:@esem

po linki ki si ga dal od ADAC je Touran na 6. C-Max pa na 9. mestu in je posledično po tvoji tabeli C-Max boljši??

Ti pa sploh ne bereš nič. Kje pa je esem napisal, da je kateri boljši? Pred njim so pa fantje govorili nasplošno o (ne)kvaliteti Tourana (eni z lasnimi izkušnjami, eni z delom na pooblaščenem VW servisu,...), dokler se ni začel nedko "cmerit", da so pač uporabniki antiVW-jevski, češ VW pa ja nikoli ni anredil nekvalitetnega avta... Manjka še tisti podaljšani test iz AutoBild-a, kjer Touran razočara na celi črti...
Zadnjič spremenil lizard, dne Ne jan 02, 2011 11:22 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed Ne jan 02, 2011 11:22 am

Pa poglej tabelo C-Maxu se kvaliteta izbolšuje, Touranu pa pada.
Lp, Boštjan

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne jan 02, 2011 3:15 pm

BS-speed je napisal/-a:

Pa poglej tabelo C-Maxu se kvaliteta izbolšuje, Touranu pa pada.

Ne govorimo o trendu temveč o stanju. Če gledamo Tabelo potem je Touran še vedno pred C-Maxom. Če se odsredotočimo samo na tabelo je Touran boljši od C-Maxa. Razen če je 6. mesto slabše od 9. mesta.

Drugače pa je meni čisto vseeno kaj si kdo misli o katerem avtomobilu, samo motijo me debate v smislu kaj je kolega od kolega rekel.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 02, 2011 3:19 pm

Kje je kdo rekel, da mu je kaj kolega povedal?

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Ne jan 02, 2011 4:24 pm

mislim da MBtouran: noče razumet/sprejet kar mu nekateri govorijo. zame je še vedno touran kup nemškega nekvalitetnega s.....! to vidim skoraj vsak dan v službi. je pa res da so nekateri celo nadpovprečno zadovoljni z njim. tako da v končni fazi zbereš avto ki ti je všeč vizualno in v katerem se dobro počutiš, pa naj bo to c-max, touran ali kateri drugi. ;)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Ne jan 02, 2011 4:26 pm

fantom je napisal/-a:mislim da MBtouran: noče razumet/sprejet kar mu nekateri govorijo. zame je še vedno touran kup nemškega nekvalitetnega s.....! to vidim skoraj vsak dan v službi. je pa res da so nekateri celo nadpovprečno zadovoljni z njim. tako da v končni fazi zbereš avto ki ti je všeč vizualno in v katerem se dobro počutiš, pa naj bo to c-max, touran ali kateri drugi. ;)

Še dobr da je to samo tvoje skromno mnenje.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov