Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: rezervna guma vs. "kompresor" vs. contiseal

Napisal/-a B|ind Sr dec 15, 2010 7:32 pm

Tudi jaz imam ta kompresor.. in tudi jaz imam namen kupiti rezervo pa dvigalko in ključ.
Se strinjam, take in podobne naprave bi morali prepovedati in vsak avto bi moral imeti rezervno kolo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr dec 15, 2010 8:22 pm

FoxTer je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Tega se tudi jaz bojim, da bi bil kje v tujini, pa še dimenzija gume je 225/35R18 ki jo je zelo teško dobit oz jih je treba naročit. To ni nič drugega kot šparanje denarja samo da bi bila izdelava čim cenejša

V takem primeru je bolje, da vzameš s seboj rezervno gumo. Manj glavobola boš imel vsekakor....

Zadaj nimam placa za rezervno kolo, ker je poden raven, pritlažnik pa rabim za pritljago če grem recimo na morje.

lancia hf je napisal/-a:Pa saj je mogoče zadeva uporabna, če predreš pnevmatiko, ampak to verjetno samo sedaj ko je stvar še dokaj nova, kaj pa ko bo avto enkat star 5 ali 8 let, bo zadeva sploh še funkcionirala po tokih letih :?:

Kaj pa ne bi funkcioniralo? Polnilo ko porabiš moraš kupit drugega novega, kompresor pa itak mora delat tistih recimo 30min v 10 letih. Kupit se pa da tudi polnilo, ki je pod pritiskom in samo noter našibaš brez potrebe po kompresorju.

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Sr dec 15, 2010 9:13 pm

Polnilo ima rok trajanja

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG So dec 18, 2010 9:04 am

To za flikanje gum ni vse skupaj nič.Če ti razcefra gumo se ne premakneš več sicer se pa to ni preveč prijelo imamo namreč laguno III 2007 ki ima set za popravljanje pnevmatik,letos poleti pa sem šel v salon in ugotovil da ima laguna rezervno gumo in tudi prodajalec mi je povedal da nima skoraj nobena več tega seta za popravljenje.
lancia hf je napisal/-a:Samo informativno, kaj je res imel Peugeot 206cc, prvi serisko te doze namesto rezervne gume :?:
Nevem tudi Fiat Grande Punto je to imel leta 2006(se še spomnim testa ko sem se čudil kaj je to :D ).

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 18, 2010 10:12 am

Samo Peugeot je imel to že leta 2000-2001, nevem gdaj točno so jih začel delati.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG So dec 18, 2010 10:23 am

lancia hf je napisal/-a:Samo Peugeot je imel to že leta 2000-2001, nevem gdaj točno so jih začel delati.
Aha potem pa je bil Peugeot vrjetno prvi nevem zakaj sem imel ves čas ko sem pisal post v glavi da je bilo to leta 2006.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So dec 18, 2010 12:10 pm

Pri npr. novem Golfu je doplačilo za rezervno gumo. Verjetno če ne doplačaš rabiš tisti set, al kako?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 18, 2010 12:20 pm

nevermind je napisal/-a:Pri npr. novem Golfu je doplačilo za rezervno gumo. Verjetno če ne doplačaš rabiš tisti set, al kako?

Ma pri golfu itak moraš še doplačat, če hočeš imeti sopotnikov sedež, in zadnjo klop. :mrgreen:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So dec 18, 2010 12:23 pm

v originalu imaš namesto rezervne ta kit, samo brez kompresorja, če pa doplačaš ti pa tisti kit ven vzemejo in dajo noter rezervno kolo, dvigalko in ključ

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So dec 18, 2010 12:34 pm

OFF

- normalno rezervno kolo z jeklenim platiščem = 57,37 €
zmanjšana prostornina prtljažnega prostora

- normalno rezervno kolo z aluminijastim platiščem = 218,01 €

- zasilno rezervno kolo 16" = 47,53 €

- zasilno rezervno kolo 18" = 47,53 €

Zanimivo, da je pri zasilnem rezervnem kolesu cena za 16'' in 18'' ista.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So dec 18, 2010 12:51 pm

nevermind je napisal/-a:OFF

- normalno rezervno kolo z jeklenim platiščem = 57,37 €

- normalno rezervno kolo z aluminijastim platiščem = 218,01 €

- zasilno rezervno kolo 16" = 47,53 €

- zasilno rezervno kolo 18" = 47,53 €

Zanimivo, da je pri zasilnem rezervnem kolesu cena za 16'' in 18'' ista.

To so cene od VW-ja?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So dec 18, 2010 1:36 pm

Ja, Za Golfa.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So dec 18, 2010 1:52 pm

Zgleda, da imajo toliko rezerve, ko vzameš original 18" da je tista rezerva že večinoma všteta v to ceno. Mogoče se bodo tudi Nemci malo poboljšal glede dodatne opreme

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM So dec 18, 2010 2:17 pm

Jaz sem v zadnjih 5 letih doživel 2 gumja defekta. Obakrat sem uspel presekat gumo ob strani v dolžini par cm, kar nebi rešil noben komplet za flikanje. Po mojem mnenju je komplet za flikanje čisto v redu zasilna rešitev za mestne avtomobile, kjer se v 50% primerov, ko stvar ne dela ali si lastnik ne želi mazati rok, pokliče asistenco.
Pri avtu kot je Golf je izbira ene ali druge opcije smiselna - eni ga kupijo ženi za vozit otroke v vrtec, drugi pa za dolge poti.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So dec 18, 2010 3:24 pm

lancia hf je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Pri npr. novem Golfu je doplačilo za rezervno gumo. Verjetno če ne doplačaš rabiš tisti set, al kako?

Ma pri golfu itak moraš še doplačat, če hočeš imeti sopotnikov sedež, in zadnjo klop. :mrgreen:

Tako pač je s to zadevo. Pa ni golf edini avto ki ima za doplačilo rezervo. Konec koncev pa v tem ni nič slabega. V osnovi dobi kupec komplet za popravilo, če si zaželi rezervno kolo pa pri naročilu vozila enostavno to naroči in je problem rešen, kar smatram glede na različne želje kupcev kot prednost ne slabost. Glede ostalega se ne bom spuščal v debato ker bova šla stran od teme.

Na splošno pa je moje mnenje glede rezervnega kolesa tako:
Rezervno kolo je najboljša rešitev in vedno pomaga, ima pa slabo lastnost da v prtljažniku požre nekaj litrov prostornine in da je tudi rezervo treba kdaj prekontrolirati ne samo da leži skrita v prtljažniku. Razni kiti za zasilno krpanje gum pa so zakonsko gledano sicer zadostna rešitev imajo pa tudi določene slabosti, kadar je vzrok predrti gumi kaj drugega kot povožen žebelj v mestu. Kot primer naj povem kaj se mi je zgodilo pred nekaj meseci. V soboto po kosilu se z boljšo polovico odpraviva na obisk k mojim. Na poti do AC sem izpod kolesa zaslišal čuden ropot. Kak km sem vozil z ugasnjenim radijem in poslušal ali je kaj narobe. Z gumami je bilo videti vse OK. Zato sem pot nadaljeval. Ko sem pripeljal na AC poženem do potovalne hitrosti (cca 150km/h), ko na volanu občutim močne treslaje. Takoj sem previdno ustavil. Prednje desno kolo je bilo prazno. Na srečo ima moj avto rezervno kolo polne velikosti in sem pot lahko nadaljeval. Če samo pomislim kako zanesljivo bi bilo nadaljevati pot z gumo s katero sem po prazni naredil slab kilometer (od trenutka ko je začela tresti in da sem ne preveč sunkovito ustavil). Da bi tako gumo brez da jo pregleda vulkanizer zakrpal in nadaljeval vožnjo???? Ne hvala imam preveč rad sebe in druge udeležence v prometu. Če že v avtomobilu ni rezervnega kolesa pa naj bodo nameščene runflat gume.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So dec 18, 2010 6:35 pm

Se strinjam z predhodnikom.

Glede enake cene "zasilne" pnevmatike z platiščem : cena je enaka za obe dimenziji, ker je izdelava obeh popolnoma enaka, stroški pa skoraj enaki.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po dec 20, 2010 1:11 am

pskoda je napisal/-a:
FoxTer je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Tega se tudi jaz bojim, da bi bil kje v tujini, pa še dimenzija gume je 225/35R18 ki jo je zelo teško dobit oz jih je treba naročit. To ni nič drugega kot šparanje denarja samo da bi bila izdelava čim cenejša

V takem primeru je bolje, da vzameš s seboj rezervno gumo. Manj glavobola boš imel vsekakor....

Zadaj nimam placa za rezervno kolo, ker je poden raven, pritlažnik pa rabim za pritljago če grem recimo na morje.

boš že našel plac za gumo pa drugič, ko boš ta prvič kje ostal :lol:

mislim, kakšno butasto mišljenje :roll:
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po dec 20, 2010 1:12 am

pskoda je napisal/-a:
FoxTer je napisal/-a:

boš že našel plac za gumo pa drugič, ko boš ta prvič kje ostal :lol:

mislim, kakšno butasto mišljenje :roll:
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jul 22, 2011 6:35 pm

pozdravljeni,

da malo obudim temo.

na bmw e90 nimam rezerve in nažalost trenutno tudi ne "run flat" pnevmatik, ker so že bile takšne na avtu.

zanima me sledeče:
-kateri set za popravilo pnevmatike priporočate?
-ali je možno kje kupiti zasilno rezervno kolo? ampak bi potreboval prav za bmw e90 (srednja luknja, razmak med vijaki, ...)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jul 22, 2011 7:28 pm

pškoda bi naj odgovoril v temi pa sploh ne vidim odgovora :(
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov