Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kateri avto izbrati?

Glasovanje se je zaključilo dne To mar 22, 2011 12:09 pm

TOYOTA VERSO 1.6 STYLE+ cena 20000EUR
24
50%
VW TOURAN 1.2 TSI Comfortline cena 19600EUR
24
50%

Skupaj glasov : 48

MadIggy
Novinec

Re: Toyota Verso VS VW Touran

Napisal/-a MadIggy Če dec 23, 2010 11:39 pm

sej pravim, po statistiki v primerjavi s konkurenco nove Toyote niso nič slabše ob tastarih in so še vedno v vrhu pri praktično vseh modelih.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe dec 24, 2010 12:50 am

MadIggy je napisal/-a:sej pravim, po statistiki v primerjavi s konkurenco nove Toyote niso nič slabše ob tastarih in so še vedno v vrhu pri praktično vseh modelih.

Zakaj ne bi raje konkretno o Versu, če je že tema o enoprostorcih? Tu se je prejšnja generacija Versa (Corolla Verso) izkazala precej slabo in te postavlja na laž - so dosti slabše od tastarih Toyot! Da ne omenjam milijonov vpoklicev.
dokaz
To, da je TCV daleč najmanj zanesljiv kompakten enoprostorc (sledi pa mu Touran!), je dovolj močan argument - tudi ob upoštevanju delne nezanesljivosti oz neaktualnosti takih statistik. Verjetno bo tudi novi Verso imel kakšne otroške bolezni.
Toliko o zanesljivosti kot možnem kriteriju izbora. Ravno Touran in Verso sta na dnu.

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Pe dec 24, 2010 1:13 am

Ja no po JD power in TUV je pa na vrhu, tolk o zanesljivosti teh anket hehe

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe dec 24, 2010 3:04 am

Govorimo o zanesljivosti Versa!

1. Eno so ankete o zadovoljstvu z avtom (JD Power - očitno so ameri zadovoljni s Toyotami, kar lahko in običajno pomeni tudi v osnovi nižja pričakovanja), drugo je statistika okvar (ADAC).

2. Kje si našel Toyoto Verso v JD Power?

Za TUV se mi ne da iskat - imaš kak link? Je tudi tam anketa o zadovoljstvu ali je statistika okvar?

dmozet1
Nov uporabnik

Napisal/-a dmozet1 Pe dec 24, 2010 7:39 am

Nekaj pa vselej moram napisat.

Tast ima Toyoto Yaris, Oče ima Toyoto Rav4 In sodelavec Corolo vsi trije avti so stari cca 6let in s temi avti ni nobenih problemov ljudjem zaupam.
Osebno vozim Škodo Octavijo 1.8 20V (motor vemo čigav je VW) sami problemi 3krat me je že pustil motor na cesti, dobro ampak to je Škoda.
Večina voznikov res vozijo VW in so z njimi tudi zadovolnji??? Ker vsak osel hvali svojega konjička.
Osebno menim, da je Touran grd napram Versotu ampak to ni to, danes je potrebno gledati tudi porabo saj gorivo je vsak mesec dražje.
Glede vzdržljivosti obeh avtov mislim, da mi bo Toyota bolj prizanesla kot VW z turbino predvsem zaradi kilometrov, ki jih delam ter moram povedati, da avto mi bo služil najmajn 10let.

PA ŠE TO ŽAL REDKO KDO BO POVEDAL, DA JE IMEL Z AVTOM VELIKE PROBLEME IN TAKO VSAK HVALI SVOJE TUDI, ČE JE BIL NA SERVISIH VSAK MESEC.
Žal je tudi tukaj na forumu precej ljudi, ki znajo samo blatiti ostala vozila čeprav nevejo zakaj. Resnično nevem zakaj bi bila Toyota majn kvalitetna od VW (kje so dejstva), če je to samo velikost oz. prostornost potem zame to ni problem.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe dec 24, 2010 8:42 am

Jah saj to sem na prejšnji strani napisal, da tu vsak hvali svojo znamko, dostikrat neupravičeno ali pa so recimo temu to precej subjektivna mnenja (npr. oblika, ergonomija, uporabljeni materiali - vse to in še kaj je zelo subjektivno ocenjevat). Če si se že odločil za nakup Versa, ker ti pač najbolj ustreza, potem je itak brezveze spraševat za mnenja glede avta, ki ga ne nameravaš kupit (Touran). Verso zagotovo ni slab avto, bencinski motor pa bo za razliko od dizelskih, s katerimi imajo pri Toyoti nekaj problemov, zagotovo neproblematičen, pozitivne izkušnje znancev pa lahko tudi nekaj štejejo. Čeprav je potrebno povedat, da imajo sedaj tudi vsi novi VW-ji 4 letno jamstvo in to zagotovo ni zanemarljiv podatek!

Res je sicer, da je kvaliteta Toyot v zadnjih letih padla, verjetno tudi zaradi dejstva, da večino evropskih modelov ne delajo več na Japonskem ampak v Turčiji in Franciji. Pa vendarle bi tudi sam osebno imel rajši znamko, ki svoje serijske napake prizna in jih z odpoklici odpravi, kot pa znamko, ki teh ne prizna, stroški popravil pa lahko precej udarijo po žepu nezadovoljnega lastnika. Verjetno tudi odtod zelo dober rezultat iz anket o zadovoljstvu kupcev.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne dec 26, 2010 5:22 pm

Osebno se mi zdi kregarija okrog subjektivnih opažanj brezpredmetna.

Glede okvar pa noben avto ni umin tako VW kot Toyota ne. Vem za primerkolega ko mu je po pol leta crknila turbina na RAV 4.

Osebno ne maram debat v katerih nekdo sprašuje kaj naj kupi, ke rpotem je vedno kregarija, pa tudi mi ne moremo vedet natančnih potreb o prostornosti, zmogljivosti ipd o določenem avtomobilu.

Mislim da je debata bolj produktivna če se v temi vpraša le o detajlih npr kateri motor vzeti pri določeni znamki (ali je dovolj manjši ipd.). Spraševati kateri avto vzeti pa je popolnoma neproduktivno kar kaže tudi rezultat ankete, ki je dokaj izenačen

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Ne dec 26, 2010 5:40 pm

dmozet1 je napisal/-a:Nekaj pa vselej moram napisat.

Tast ima Toyoto Yaris, Oče ima Toyoto Rav4 In sodelavec Corolo vsi trije avti so stari cca 6let in s temi avti ni nobenih problemov ljudjem zaupam.
Osebno vozim Škodo Octavijo 1.8 20V (motor vemo čigav je VW) sami problemi 3krat me je že pustil motor na cesti, dobro ampak to je Škoda.
Večina voznikov res vozijo VW in so z njimi tudi zadovolnji??? Ker vsak osel hvali svojega konjička.
Osebno menim, da je Touran grd napram Versotu ampak to ni to, danes je potrebno gledati tudi porabo saj gorivo je vsak mesec dražje.
Glede vzdržljivosti obeh avtov mislim, da mi bo Toyota bolj prizanesla kot VW z turbino predvsem zaradi kilometrov, ki jih delam ter moram povedati, da avto mi bo služil najmajn 10let.

PA ŠE TO ŽAL REDKO KDO BO POVEDAL, DA JE IMEL Z AVTOM VELIKE PROBLEME IN TAKO VSAK HVALI SVOJE TUDI, ČE JE BIL NA SERVISIH VSAK MESEC.
Žal je tudi tukaj na forumu precej ljudi, ki znajo samo blatiti ostala vozila čeprav nevejo zakaj. Resnično nevem zakaj bi bila Toyota majn kvalitetna od VW (kje so dejstva), če je to samo velikost oz. prostornost potem zame to ni problem.

Bom jst neki kontra napisal, v 90ih sem kupil novo felicio in jo imel 6 let, potem fabio 5 let, zdej mam golfa 4 leta. Pri feliciji ni blo nobenih problemov, pri fabiji sem 1x menjal stabilizatorje ali neki tazga-serijska težava vseh fabij, pa klima je neki štekala, pri golfu za1x nikakršnih težav. Tako da VAG pri meni zapisan z zlatimi črkami. :)

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Ne dec 26, 2010 6:44 pm

Ah večni boji. Vsak hvali svojo kobilo in ni nikoli samokritičen do sebe in svojega avta. Poročilo nemcev http://avto.over.net/novica.php?id=2782

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Ne dec 26, 2010 6:55 pm

Pa še ena za srfati po letnikih.

http://www.anusedcar.com/

majota
Nov uporabnik

Napisal/-a majota Sr dec 29, 2010 12:20 pm

Sonic, ko sem se jaz vsedel v Tourana sem dobil občutek kot da sedim v Caddyu. Meni se je zdelo vse enako. Edina razlika, ki mi je na oko padla je ta, da je caddy višji. Če si to šteješ v plus pol nevem. Mene bi že iz tega razloga odvrnilo od nakupa. Ne vem o kakšni kvaliteti govoriš.

Kot drugo bi Sonica opomnil glede cene. Omenil si, da je bil auris 1,6 vvt-i dražji od golfa 1,6 FSI. Da si pristranski mi je razumljivo ampak da znaš pa tako nakladat pa ne. Na siolu imaš test golf 1,6 fsi z opremo comfortline. Z vso dadatno opremo (sredinski naslon za roko, odlagalni paket, klimatska naprava, štiri vrata, potovalni računalnik, kovinska barva) te je stalo 21.531,12 EUR. Auris z opremo Luna stane 17.700,00 EUR. Po mojem se cenovna politika iz leta 2004 do 2007 ni bistveno nič spremenila. Golf je precenjen in pika. Pa ne me narobe razumeti. Jaz sem si lastil golfa 2,0 tdi, letnik 2005. Niti 3 leta ga nisem imel. Zelo zanesljiv avto, ga ni para. Pa da ne boš res mislil.

Kot tretje bi za konec samo še dodal. Res je, da je Verso dražji (20.600,00 EUR). Vendar ne pozabite, da pri Touranu manjka cel kup opreme, katero imate pri Versotu že serijsko. Tako Touranu manjkajo sprednje meglenke, bluetooth, hlajen predal pred sovoznikom, zavorna luč v LED tehnologiji. zračna blazina za zaščito voznikovih kolen, sistem zmanjšanja poškodb vratu, stranske letve v barvi vozila itd. Pri Toyoti versu sem zasledil da manjka tempomat (250,00) in pa 8 zvočnikov (Verso jih ima 6). To je pa tudi vse. Potem so še popusti. Pri Versotu imaš popusta do 2.000,00 EUR. Medtem ko pri Touranu 1.000,00 EUR. Če greš preračunat te pride Verso za cca 500,00 cenej. In pa seveda bolje opremljen.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr dec 29, 2010 2:58 pm

majota je napisal/-a:Sonic, ko sem se jaz vsedel v Tourana sem dobil občutek kot da sedim v Caddyu. Meni se je zdelo vse enako. Edina razlika, ki mi je na oko padla je ta, da je caddy višji. .
Hja potem pa sklepam da je tudi caddy znotraj zelo dobro narejen, hehe. Sicer nisem v njem še sedel...
No, šalo na stran - jaz sem sedel (sicer ne več kot to) tudi v S-maxu, C4 Picassu, Scenicu, Corolli Verso in v novem Versu. V nobenem od teh se nisem počutil tako dobro kot v Touranu (razen morda v Citroenu) , moja boljša polovica pa sploh.
Usesti se v kabino in videti občutke - to je pač prva faza resnega izbiranja avtomobila in pri nama je bilo že v tej fazi jasno, da ne bo ustrezal noben drug kot Touran.

majota je napisal/-a:Kot drugo bi Sonica opomnil glede cene. Omenil si, da je bil auris 1,6 vvt-i dražji od golfa 1,6 FSI. Da si pristranski mi je razumljivo ampak da znaš pa tako nakladat pa ne. Na siolu imaš test golf 1,6 fsi z opremo comfortline. Z vso dadatno opremo (sredinski naslon za roko, odlagalni paket, klimatska naprava, štiri vrata, potovalni računalnik, kovinska barva) te je stalo 21.531,12 EUR. Auris z opremo Luna stane 17.700,00 EUR. Po mojem se cenovna politika iz leta 2004 do 2007 ni bistveno nič spremenila. Golf je precenjen in pika.

Prvič, nisem govoril o 1.6 FSI, ampak o navadnem 1.6 motorju v golfu.
Drugič, očitno si malo naiven če se glede cen avtov zanašaš na

Cene so bile pa dejansko take:
jaz sem za golfa 1.9 TDI (105 KM) sredi leta 2007 plačal 18.500 EUR - če bi pa vzel golfa z 1.6 bencinskim motorjem, bi bil pa 16.000 ali 16.500 EUR (sem pozabil točno, ker sem pri svojem doplačal 500 EUR za RCD500 - boljši radio in ozvočenje). Brez doplačila za radio bi bil bencinar mislm da celo pod 16 jurjev...

Moja pa je za Aurisa 1.6 bencin dobre pol leta kasneje plačala 17.500 EUR.
Ob tem bil je formalni* spisek opreme pri obeh avtih praktično enak, le da je Auris imel na volanu tipke za radio (Golf pa ne), Golf pa dober sredinski naslon za roko.

Če bi vzela enakovredno (formalno enako, dejansko pa bolje) opremljenega Golfa 1.6, bi torej glede na Toyoto prišparala najmanj jurja evrčkov..

* formalni pravim zato, ker marsikaj pri Aurisu niti približno ni primerlljivo z Golfom V, čeprav imata določeno opremo oba - recimo potovalni računalnik s slabšimi informacijami in kriminalno (nevarno!) postavljenim gumbom za preklapljanje, avtoradio ki sicer predvaja mp3, a ne zna prikazati naslovov., po občutku precej slabše usnje na volanu (tudi nasplošno vsi materiali na videz in otip delujejo bolj ceneno), v primerjavi z golfom se nasplošno sedi neudobno ...

Ko potegnemo črto, je Auris slabši avto od Golfa V (kaj šele Golfa VI, verjetno), paradoksalno pa kljub temu celo še dražji...
Tako pač je, pa če se eni na glavo postavite.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 29, 2010 3:18 pm

sonic je napisal/-a:Ko potegnemo črto, je Auris slabši avto od Golfa V (kaj šele Golfa VI, verjetno), paradoksalno pa kljub temu celo še dražji...
Tako pač je, pa če se eni na glavo postavite.

Toyote tudi meni dajejo občutek cenenosti, boljši občutek je v zajetnem kupu konkurence, od japonske do francoske! O "papirnati" opremi se da tudi marsikje marsikaj povedat, v praksi je pogosto čisto drugače.

Saj če se avtor počuti "udobno" v obeh, ne vidim ovire za nakup Toyote, ampak pri meni se v tem razredu definitivno ne bi pojavila v "finalu".
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr dec 29, 2010 3:58 pm

Leta 2007 je mene 5 vratni bencinski golf 1.6 SI oprema prišel 15.700€, sedaj recimo dobiš 1.4 TSI (122 KM) komfortline z doplačilom za radio RCD300 in klimatronikom za cca. 17.000€. Za 21.000 € mora bit tak golf že kak highline z precej dodatne opreme.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če dec 30, 2010 12:16 pm

sonic je napisal/-a:
majota je napisal/-a:Sonic, ko sem se jaz vsedel v Tourana sem dobil občutek kot da sedim v Caddyu. Meni se je zdelo vse enako. Edina razlika, ki mi je na oko padla je ta, da je caddy višji. .
Hja potem pa sklepam da je tudi caddy znotraj zelo dobro narejen, hehe. Sicer nisem v njem še sedel...
No, šalo na stran - jaz sem sedel (sicer ne več kot to) tudi v S-maxu, C4 Picassu, Scenicu, Corolli Verso in v novem Versu. V nobenem od teh se nisem počutil tako dobro kot v Touranu (razen morda v Citroenu) , moja boljša polovica pa sploh.
Usesti se v kabino in videti občutke - to je pač prva faza resnega izbiranja avtomobila in pri nama je bilo že v tej fazi jasno, da ne bo ustrezal noben drug kot Touran.

Upam, da si se z S-maxom hecal oz. zmotil in v resnici mislil na C-maxa. Ker razlika med S-maxom in Touranom pri položaju za volanom je enormna v prid prvega. Vem, da so okusi različni ampak kar ne morem in ne morem mimo, na eni strani preveč tovornjakarskega občutka sedenja pri Touranu in na drugi strani že skoraj da limuzinskega sedenja pri S-maxu (s to razliko, da si seveda višje) in tako neprimerno boljšega kot pri Touranu. In enako opažanje so zasledili pri mnogih avtomobilskih testih, tako da bo nekaj na tem. :idea:

In v tem delu se moram strinjat z uporabnikom @majota, ki vidi precejšnjo podobnost med Touranom in Caddyjem. In ne, za moje pojme ni noben nevem kako dobro narejen, kar se tiče položaja za volanom. Pa tudi uporabljeni materiali pri obeh delujejo, tako na pogled kot tudi na otip, bolj ceneno kot v Golfu VI, kar seveda še vedno ni slabo pa vendar ti pusti rahlo razočaranje, ko se iz Golfa presedeš v Tourana...
Antiznačkar po prepričanju

Hren

Napisal/-a Hren Če dec 30, 2010 12:33 pm

Daj no sonic, razumem da si podrejen VW-ju in da boljša firma zate ne obstaja, ampak... doma imamo Tourana in če je to zate en boljših enoprostorcev kar se tiče položaja pred volanom... se mi resnično smiliš. Sicer je res precej prostoren, ampak trd in neudoben in tovornjakarski še kako.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če dec 30, 2010 1:54 pm

Kje ste našli to cvetko o tovornjakarskem položaju v Touranu, mi ni jasno. V Touranu se sedi praktično enako kot v Golfu V in Vi, le da si pač nekoliko višje.
Logično, saj si oba avta delita precejšnji del 'DNA'...

doma imamo Tourana in če je to zate en boljših enoprostorcev kar se tiče položaja pred volanom...
Jaz bi se bolj natančno izrazil takole: Touran je ne eden boljših, temveč definitivno najboljši enoprostorec v svojem velikostnem razredu (pustimo torej ob strani mrcine kot so Sharan, Espace, Voyager, P806 itd.). Pa morda ne nujno najboljši po položaju za volanom, temveč nasplošno.

.. podobnost med Touranom in Caddyjem. In ne, za moje pojme ni noben nevem kako dobro narejen, kar se tiče položaja za volanom. Pa tudi uporabljeni materiali pri obeh delujejo, tako na pogled kot tudi na otip, bolj ceneno kot v Golfu VI, kar seveda še vedno ni slabo pa vendar ti pusti rahlo razočaranje, ko se iz Golfa presedeš v Tourana...
Ne vem od kod eni dobite tak občutek.
Možna razlaga je sicer, da ste za primerjavo vzeli prve letnike Tourana (2003-2006, pred faceliftom), ki so res malo bolj bogi, posebej v najnižjih stopnjah opreme.

Sam sedel v spodobno opremljenih Golfih VI (kjer se človek notri res dobro počuti), pa ko se usedem v našega domačega Tourana (2009), ni nobenega razočaranja, le ponovno dobro počutje...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

majota
Nov uporabnik

Napisal/-a majota Če dec 30, 2010 10:31 pm

Jaz iz tvoje glave ne znam razbrati kaj ti misliš. Lahko pa samo predvidevam. Tokrat tudi zdaj ne vem o kateri opremi govorimo. Predvidevam, da comfortline. Brskal sem po netu in sem ugotovil, da je leta 2004 bil navadni (8v) 1,6 cenejši od 1,6 fsi za 600.000,00 sit. Preračunano v eure je to 2.503,75 eur. Se pravi 1,6 motor z opremo comforline je takrat kostal 16.339,23 eur. Zraven je treba dodati še kovinsko barvo (98.162,00 sit), 4 vrata (187.954,00), Climatronic z avtomatskim uravanavanjem temperature na levo in desno stran (37.286,00 sit), naslon za roke (42.032,00 sit) meglenke (38.428,00) sit, radio rcd (27.014,00 sit). In če upoštevaš še dodatno opremo, ki sem ti jo pravkar napisal potem s ceno prideš na 18.137,24 eur. Tudi to ti povem, da si se glede opreme zelo slabo pozanimal. Kajti golf poleg tipke za radio na volanu nima še varnostne blazine pri vozniku za kolena, električni pomik zadnjih stekel, umik volana v primeru trka, sistem zaščite vratu pri trku, itd. Priznam da ko sem kupoval svoj 3 avto (auris), da golfa nisem uvrstil na seznam. Sem si pa pred tem lastil golfa 2,0 tdi (140 KM) z opremo sportline. Takrat me je z vso dodatno opremo ( climatronic z avt. uravnavanjem temp. na levo in desno stran, naslon za roko, meglenke, kovinska barva, radio rcd, esp) in pa s popustom koštal malenkost več kot 23.000,00 eur. Kupljen je bil pri ah vrtač Kranj. Žal nimam nič dobrega povedati ne o golfu, niti o pooblaščenem servisu.

Prva stvar, ki me je motilo pri aurisu je bilo previsoko sedenje. Ampak po 3 letih sem se navadil. Sem pa opazil, da iz avta ne hodim več utrujen (bolečine v križu), kot denimo v golfu. Verjetno svoje doda tudi "športno" podvozje pri golfu. Glede potovalnega računalnika. Jaz imam recimo nastavljeno samo zunanjo temperaturo, čas in pa km. Priznam, da je zadeva precej nerodna ampak vsekakor ni neki bav bav. Sicer se pa sprašujem kaj ti počneš med vožnjo. V mojo matko (honda civic, letnik 2010) se je eden zaletel od zadaj ker je vse drugo počel (iskal mobitel??) razen vozil. In to v koloni. In poleg tega bi skoraj povzročil verižno trčenje. Meni na otip deluje plastika boljša in bolje kakovostna kot pri golfu 5. Nisem si pa od bliže pogledal 6. V zimskem času z zimskimi gumami v povprečju naredim 650 km z 50l tankom. Poleti z letnimi pnevmatikami tudi do 730 km. Nad 3000 rpm je motor precej glasen. Prestavna razmerja so med boljšimi v konkurenci. Do zdaj sam imel samo en vpoklic. Zaradi stopalke in pa eno reklamacijo in sicer sprednje diske so mi stružili. Do tega trenutka (cca 75000 km) dela avto brezhibno. Niti kapljico olja ne porabi. In ne kot sem bil to navajen v golfu 2,0 tdi. Ko sem moral kantico olja s sabo vozit, pa sproti preverjat.

Jaz mislim, da je 1,6 FSI primerljiv z 1,6 vvt-i. Kar pa ne morem povedati za 1,6 8v. Vsaj po teh specifikacijah, ki jih gledam. Neglede, da papir vse prenese. Dam roko v ogenj če sem se tukaj zmotil. Me pa še ena zadeva zanima in sicer sonic zakaj nisi potemtakem kupil golfa 1,6, če je bil jurja cenej.

Hren

Napisal/-a Hren Če dec 30, 2010 11:13 pm

sonic je napisal/-a:
doma imamo Tourana in če je to zate en boljših enoprostorcev kar se tiče položaja pred volanom...
Jaz bi se bolj natančno izrazil takole: Touran je ne eden boljših, temveč definitivno najboljši enoprostorec v svojem velikostnem razredu (pustimo torej ob strani mrcine kot so Sharan, Espace, Voyager, P806 itd.). Pa morda ne nujno najboljši po položaju za volanom, temveč nasplošno.

Lahko ti rečem le, da si bolan na VW. Touran je zame en najslabših izdelkov.

majota
Nov uporabnik

Napisal/-a majota Če dec 30, 2010 11:22 pm

1,4 tsi (122/90) 6.st.m., z opremo comfortline stane 19.616,33 eur + upoštevaj še dodatno opremo. Objavljeno na spletni strani vw.si. Ne vem od kje vam informacija o 17.000,00 eur.

na avto magazin je objavljen test audi a1 1,4 tsi. Najbolj me je osupnila poraba pri dinamični vožnji (130 km/h - ). Rezultat 15 l.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tilzator, tomzzi in 5 gostov