majota je napisal/-a:Sonic, ko sem se jaz vsedel v Tourana sem dobil občutek kot da sedim v Caddyu. Meni se je zdelo vse enako. Edina razlika, ki mi je na oko padla je ta, da je caddy višji. .
Hja potem pa sklepam da je tudi caddy znotraj zelo dobro narejen, hehe. Sicer nisem v njem še sedel...
No, šalo na stran - jaz sem sedel (sicer ne več kot to) tudi v S-maxu, C4 Picassu, Scenicu, Corolli Verso in v novem Versu. V nobenem od teh se nisem počutil tako dobro kot v Touranu (razen morda v Citroenu) , moja boljša polovica pa sploh.
Usesti se v kabino in videti občutke - to je pač prva faza resnega izbiranja avtomobila in pri nama je bilo že v tej fazi jasno, da ne bo ustrezal noben drug kot Touran.
majota je napisal/-a:Kot drugo bi Sonica opomnil glede cene. Omenil si, da je bil auris 1,6 vvt-i dražji od golfa 1,6 FSI. Da si pristranski mi je razumljivo ampak da znaš pa tako nakladat pa ne. Na siolu imaš test golf 1,6 fsi z opremo comfortline. Z vso dadatno opremo (sredinski naslon za roko, odlagalni paket, klimatska naprava, štiri vrata, potovalni računalnik, kovinska barva) te je stalo 21.531,12 EUR. Auris z opremo Luna stane 17.700,00 EUR. Po mojem se cenovna politika iz leta 2004 do 2007 ni bistveno nič spremenila. Golf je precenjen in pika.
Prvič, nisem govoril o 1.6 FSI, ampak o navadnem 1.6 motorju v golfu.
Drugič, očitno si malo naiven če se glede cen avtov zanašaš na
Cene so bile pa dejansko take:
jaz sem za golfa 1.9 TDI (105 KM) sredi leta 2007 plačal 18.500 EUR - če bi pa vzel golfa z 1.6 bencinskim motorjem, bi bil pa 16.000 ali 16.500 EUR (sem pozabil točno, ker sem pri svojem doplačal 500 EUR za RCD500 - boljši radio in ozvočenje). Brez doplačila za radio bi bil bencinar mislm da celo pod 16 jurjev...
Moja pa je za Aurisa 1.6 bencin dobre pol leta kasneje plačala 17.500 EUR.
Ob tem bil je formalni* spisek opreme pri obeh avtih praktično enak, le da je Auris imel na volanu tipke za radio (Golf pa ne), Golf pa dober sredinski naslon za roko.
Če bi vzela enakovredno (formalno enako, dejansko pa bolje) opremljenega Golfa 1.6, bi torej glede na Toyoto prišparala najmanj jurja evrčkov..
* formalni pravim zato, ker marsikaj pri Aurisu niti približno ni primerlljivo z Golfom V, čeprav imata določeno opremo oba - recimo potovalni računalnik s slabšimi informacijami in kriminalno (nevarno!) postavljenim gumbom za preklapljanje, avtoradio ki sicer predvaja mp3, a ne zna prikazati naslovov., po občutku precej slabše usnje na volanu (tudi nasplošno vsi materiali na videz in otip delujejo bolj ceneno), v primerjavi z golfom se nasplošno sedi neudobno ...
Ko potegnemo črto, je Auris slabši avto od Golfa V (kaj šele Golfa VI, verjetno), paradoksalno pa kljub temu celo še dražji...
Tako pač je, pa če se eni na glavo postavite.