Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Fabia C. 1.6 TDI 105 KM

Napisal/-a pskoda Po dec 27, 2010 6:30 pm

simply je napisal/-a:Vse OK, samo ESP bi vzel pod nujno.

Avto čez 15k eur pa nima ESP-ja :shock: svašta

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Po dec 27, 2010 6:54 pm

Troje vprašanj :

Koliko km letno bo avto prevozil ?

Koliko let bo avto pri hiši ?

koliko je max vsota namenjana za nakup ?

edit : dodal še 3 vpr
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI To dec 28, 2010 12:31 pm

Me zanima, če ima kdo še izkušnje s to mašino (1.6 TDI)? Ker sem prebrala v temi o TSI-jih, da je precej počasna v primerjavi s TSI-jem. Je pa tako - včasih res dobro naložimo avto in gremo na dolgo pot, če je lepo vreme vsak vikend in potem tale naš bencinar vozi za tovornjaki, kjer je kakšen klanec na AC. Kot sem razumela v tisti temi, bi bil za nas bolj primeren TDI kot TSI, ki je bolj primeren za mestno vožnjo.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI To dec 28, 2010 12:35 pm

rosonero je napisal/-a:Troje vprašanj :

Koliko km letno bo avto prevozil ?

Koliko let bo avto pri hiši ?

koliko je max vsota namenjana za nakup ?

edit : dodal še 3 vpr

Ok, računam, da bo prevoženih min. 30.000, seveda se vse lahko spremeni, če kateri od naju zamenja službo ipd. Ampak tudi v tem primeru bo vsaj 20.000. Upam, da bo pri hiši čimdalj, ker imam že počasi dovolj teh menjav. Vsota za nakup - v bistvu bova prodala 2 avta in kupila tega, tako da upam, da ne bo treba nič doplačati (zaradi spremembe službe nimava več potrebe po dveh avtih). Cena novega avta s popustom pa mora biti do max. 15.000km.
Ja, to da nima ESP-ja je res kr neki, pa še nosilce in rezervno gumo je treba doplačat po novem. Upam, da še dvoje ključev ni treba posebaj plačat :?

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Kraj: NG

Napisal/-a Mare_K To dec 28, 2010 2:33 pm

pskoda je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Vse OK, samo ESP bi vzel pod nujno.

Avto čez 15k eur pa nima ESP-ja :shock: svašta

Avto ni čez 15k, če pa že je, potem pa že ima ESP. ;)

Kar se pa tiče doplačila rezervne pnevmatike (30€), je zato ker rezerva ni več obvezna oprema v avtomobilu.

Lp
♫ ♫ ♫

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI To dec 28, 2010 2:44 pm

Ja, sej jaz tud razumem, zakaj je treba doplačat rezervno gumo, ker itak 90% ljudi je ne zna zamenjati. To pa res nisem vedela, da ni več obvezna, je pa nekako logično. No, nama se je že večkrat zgodilo, da sva mogla zamenjat gumo, ker se voziva tudi po takih koncih, kjer ne lovi telefon, tako da je to kar nujno treba imeti.

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Napisal/-a Mare_K To dec 28, 2010 2:51 pm

MajaI je napisal/-a:Ja, sej jaz tud razumem, zakaj je treba doplačat rezervno gumo, ker itak 90% ljudi je ne zna zamenjati. To pa res nisem vedela, da ni več obvezna, je pa nekako logično. No, nama se je že večkrat zgodilo, da sva mogla zamenjat gumo, ker se voziva tudi po takih koncih, kjer ne lovi telefon, tako da je to kar nujno treba imeti.

Zato pa dobiš zdraven set za popravilo koles, ki je najbolj enostaven za uporabit pa nič se ne namatraš. :mrgreen:

Je pa res da je potem pnevmatika neuporabna.
♫ ♫ ♫

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI To dec 28, 2010 3:02 pm

Res ne vem, kako se to uporablja. Stisneš notr al kako? In koliko časa se lahko potem voziš s tem? In kaj, gumo potem zavržeš in moraš kupit novo?

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Napisal/-a Mare_K To dec 28, 2010 3:29 pm

MajaI je napisal/-a:Res ne vem, kako se to uporablja. Stisneš notr al kako? In koliko časa se lahko potem voziš s tem? In kaj, gumo potem zavržeš in moraš kupit novo?

Da, guma je neuporabna po tem.

Enostavno vtakneš na ventil pnevmatike, ter "kompresor" priklopiš na 12V vtičnico avtomobila.... hitrost pa nesme preseči 80km/h. Voziš se pa lahko približno 100km oz. do najbližjega serviserja.... s tem, da moraš po 10min vožnje prekontolirat tlak v pnevmatiki...
♫ ♫ ♫

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To dec 28, 2010 3:37 pm

Mare_K je napisal/-a:
MajaI je napisal/-a:Ja, sej jaz tud razumem, zakaj je treba doplačat rezervno gumo, ker itak 90% ljudi je ne zna zamenjati. To pa res nisem vedela, da ni več obvezna, je pa nekako logično. No, nama se je že večkrat zgodilo, da sva mogla zamenjat gumo, ker se voziva tudi po takih koncih, kjer ne lovi telefon, tako da je to kar nujno treba imeti.

Zato pa dobiš zdraven set za popravilo koles, ki je najbolj enostaven za uporabit pa nič se ne namatraš. :mrgreen:

če pa narediš veliko lukno v gumo/gumo prerežeš itd, pa veš kam si lahko tisti set vtakneš ne?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI To dec 28, 2010 3:47 pm

V bistvu je veliko bolje potem dati tistih 30€ za rezervno gumo, ker če moraš potem kupiti novo, je to vsaj 50€. Pa če ti jo prerežejo, res lahko kličeš samo še AMZS. Meni je sicer še niso prerezali, sem pa velikokrat zapeljala na žebelj ali kakšen drug kos ostrega železja. Nazadnje, ko sem se peljala mimo enega gradbišča v Avstriji (previdevam).

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Napisal/-a Mare_K To dec 28, 2010 3:47 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
Mare_K je napisal/-a:

če pa narediš veliko lukno v gumo/gumo prerežeš itd, pa veš kam si lahko tisti set vtakneš ne?

popolnoma :lol:

(do premera 4mm, velja ta set)
♫ ♫ ♫

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne jan 09, 2011 10:59 pm

Naj še jaz dodam mnenje glede ESPja. Stane 350 €, je nekaj denarja. Prihrani vam pa lahko celo vrednost avtomobila ali pa celo kaj več. Tudi če se ne vozite hitro, do nepredvidljive situacije na katero nismo pripravljeni lahko pride zelo hitro in takrat bo ESP prišel še kako prav.

Je pa tako, da ESP brez ASRa ni možen. Ker pa ima TDI tudi malo več navora, zna v kakšnem ovinku tudi ASR pomagati, da z avtom ne začneš plesati po cesti. Zaradi ASRa jaz osebno še nisem imel problema, da ne bi mogel speljati (sicer avto letnik 2000).

Dober in ugoden nakup želim!
Slika

frankinja
Nov uporabnik

Napisal/-a frankinja Ne jan 09, 2011 11:39 pm

KAJ GA ŠKODA FABIA SERJE!!! TEJ ŠKODA FABIA 1.6 TDI 105KM BI NUJNO RABLA ŠE 6 PRESTAVO!!!
RES ŠKODA DA TEGA NE NAREDIJO ŽE V TOVARNI!!!!!!!!!! SICER PA MALO POGLEJ PRI DRUGIH POOBLAŠČENIH PRODAJNIH SERVISIH ŠKODA!!! DAJEJO RAZLIČNE POPUSTE!!! NPR. LAHKO POVEM DA JE DO SEDAJ ŠKODA ŠKERJANEC V DOMŽALAH BLIZU LJUBLJANE DJAL BOLJŠE PONUDBE KOT DRUGOD!!!
SICER PA NAJ TI AVTO DOBRO SLUŽI!!!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jan 10, 2011 3:24 pm

Jao, daj nauči se pisat. :roll: Izklop CAPS lock-a, postavljanje ločil in pravopis za začetek. Potem pa še nepoznavanje avtomobilizma: Namreč Škoda ga tu prav nič ne "serje", da motor 1.6 tdi 105km nima 6 prestav. Motor je VW-jev in če ga kdo "serje", ga oni. :lol:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jan 12, 2011 10:56 am

Malachi je napisal/-a:Ne zganjajte panike s temi asr in esp forami lepo bi prosil. Td sam sem bil podobnega mnenja, ko pa to enkrat maš pa sploh ne veš čemu ti to. Vsaj v naš hrib ko je sneg z asr ne prideš, pa ne samo jaz. Esp ti pa res pomaga le v izjemno kritični situaciji na suhi cesti, v snegu deluje res bolj za hec. Kr če ni oprijema ti sto esp ne pomaga...
Glede gume: Marsikdo gumo prej zamenja, kot naštudira to sranje s flikanjem gume. Poleg tega v polovici primerov je neuporabno, hitrost je omejena, velika možnost da sprazniš aku.

Glej, če ti ne veš čemu ti to služi, morda ostali vemo bolje. Tud sam prejt nisem imel asr, zdej ga imam in sem že parkat na njegov račun lepo ven prilezel iz snega. Če maš pa pol metra snega ti pa res ne more pomagat.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Sr jan 12, 2011 11:03 am

Malachi je napisal/-a:Ne zganjajte panike s temi asr in esp forami lepo bi prosil. Td sam sem bil podobnega mnenja, ko pa to enkrat maš pa sploh ne veš čemu ti to. Vsaj v naš hrib ko je sneg z asr ne prideš, pa ne samo jaz. Esp ti pa res pomaga le v izjemno kritični situaciji na suhi cesti, v snegu deluje res bolj za hec. Kr če ni oprijema ti sto esp ne pomaga...

Kir beden komentar. Saj ravno v temu je štos, da včasih še sam ne veš, da te je ESP rešil!! In to niso nobene brezvezne "fore" ampak dejansko uporabne zadeve, ki ti lahko povrh vsega rešijo življenje. In ja, tudi v snegu ti ESP lahko pomaga, če ga pa ne maraš oz. bi se rad vrtel z ročno, ga enostavno izklopiš (pri večini avtov se to da), kakor se tudi da izklopit ASR, da prideš v hrib.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Sr jan 12, 2011 2:14 pm

Ne rabiš vozit hitro, da se avto obrne pri kakšni nepredvideni situaciji. Avto brez esp-ja se da že pri 50km/h obrnit na streho čist kamot. Če kupuješ nov avto vzemi obvezno ESP neglede na to kak voznik si. Če do zdaj ni bilo potrebe po njem, še ne pomeni da je v prihodnje ne bo. Pravijo da ESP reši na cestah veliko več življenj kot airbagi, ponavadi na tak način, da sploh ne pride do trka ali pa so posledice konkretno manjše.
Priporočam.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 12, 2011 3:14 pm

No ja, saj je ESP res dober dodatek, ki te lahko kdaj reši... lahko pa nikoli. Celo škodi lahko, če sam preventivno bolj namotaš volan na spolzki podlagi. Ob takšni ceni avtomobila bi definitivno že sodil zraven, se da pa tudi brez njega komot preživet, ker so novejši avti na cesti bistveno bolj nevtralni kot prej, ASR ima v vsakem primeru(če se ne motim), ABS je verjetno kaj napredoval od svojih začetkov in potem so tu še zadnje generacije gum, ki tudi niso od muh.

Je super stvar, ni pa nujno da bo sploh kdaj kaj rešil, kaj šele življenje. Ali pa...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če jan 13, 2011 8:50 am

Se mi zdi, da smo enkrat o tem že debatiral, da ni problem v ESP-ju, ki te lahko ali pa te tudi ne reši. Problem je v miselnosti ljudi, ki so, zavedajoč se, da imajo vse mogoče elektronske pripomočke, preveč brezskrbni ter prepričani v superiornost le teh in grejo čez meje, ki jih dovoljuje fizika. To in nič drugega. V zelo redkih ampak res redkih primerih naredi ESP več škode kot koristi zaradi samih karakteristik le tega.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov