nevermind je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:OFF:
Nikoli ne bom razumel teh ubogih revnih študentov, ki so pripravljeni plačati "samo" 10.000eur za avto.
Ja, folk je ratal razvajen.
Avtorica pravi, da dnevno dela 100 km in čez vikende 500.
Jebenti še jaz kateri sem zaposlen jih ne naredim toliko.

to kilometrino bom delala čez čas, na žalost je zelo težko v mojem poklicu dobiti pripravništvo in zagrabila sem priložnost...posledica pa je da bom do šihta imela 100km. Kaj čem. Do staršev pa imam od mene do njih 250km v eno stran, torej bo na vikend to naneslo 500km, ko bom šla gor do njih in drug dan nazaj a ne? A to bo šele čez nekje 7mesecev. trenutno se vozim s kolesom po Ljubljani, starše pa vidim mogoče 4-5krta letno. Obup. Hočem da se to spremeni, zato tudi vedno večja težnja po avtu.
Ja, in napisala sem pa sem pripravljena dati 10.000, ( a v mislih imam financiranje, torej za ceno 10.000 bi to bilo na 10let ki me bi stalo nekje do 100eur na mesec...) Mi pa je čist vseeno kaka firma ali model je. Zato pišem tudi sem da mi svetujete. trenutno imam nagledan en hyunday 1,5TDI, 82KM za 3600!
Zakaj imam zahteve: varčen, poskočen, prostoren?
Prvič varčen: Ker računan na stroške dizla na mesec do 200eur, ( ker drugače brezveze da kupujem avto če ga ne bom morala plačevati a ne? ker drugače mi bo voda precej v grlo tekla ) , drugič prostoren: ker sem velika in imam težave s hrbtenico in rabim avto kjer bolj pokončno sedim, tretjič poskočen: živela bom zelo visoko v hribih oz, hodila na šiht po terenu kjer bo veliko zaviranja in pospeševanja, in mora avto imeti dovolj dober motor da ga ne bom prehitro skurila. Morate razumeti jaz NIMAM v mislih NOV športen audi a 3 , ki bo letu po cesti 250km/uro. V mislih imam rabljen avto, ki mi bo mi služu naslednjih 5 let, in ne bom čez leto zanj porabljala cele tisočake. Čez nekaj let bom pa že kak boljši avto kupovala. Ko bo nekaj časa šiht. Tako da hvala x_beat, ti me razumeš da rabim pomoč pri nakupu avta in ne kritik kako ter zakaj živim. Sicer sem se potrudila razložiti mojo situacijo, ker vidim, da si nekateri vse narobe razlagajo in ''preberejo''.
Želim pa se zahvaliti ostalim, ste mi dali veliko nasvetov na kaj moram paziti in predloge avtov, in sem si jih ogledala. Res hvala. vesela bom vsakega nasveta glede AVTA!