Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

GregorM
Nov uporabnik

Re: Vožnja s starim oz. novim avtom.

Napisal/-a GregorM Ne jan 02, 2011 8:33 pm

Največjo razliko sem opazil pred leti, ko sem presedlal iz 2 leti starega Cliota na novega Volvota S40. Potem sem tega Volvota srečno vozil 8 let in bi ga še, če ne bi naredi totalke. Ko sem presedlal na Audija A4, nisem opazil nobene večje razlike. Moje mnenje: dokler stari avto dobro deluje, se ne splača menjati za novega istega razreda.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Ne jan 02, 2011 9:05 pm

Jaz sem presedlal na nov avto z namenom da presedlam v višji rang. Z 8 let staro Cordobo nisem imel težav z zanesljivostjo, me je pa zelo motila odsotnost ABS-a, šibka konjenica in slabša varnost avtomobila. Zaradi tega sem presedlal na Astro GTC in je ne bi zamenjal za noben drug avto pa četudi bi imela že 200kkm, saj povsem ustreza mojim potrebam. Ne bi pa nikakor presedlal iz Cordobe na kakšnega Clia Storio, saj bi se v njem vozil praktično isto kot prej.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne jan 02, 2011 10:08 pm

jst se zj cez zimo vozm v 21 let starem avtu.in morem rect da se nenormalno udobno peljem da je avto super.pa da se varno pocutim.motor odziven,menjalnik mehak,zavore super...sm kr vesel da se ne vozm z vw-jem.sam poraba je pa mal ubijalska,sam kaj cem..
drugo zimo bom spet kaj podobnega kupil
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne jan 02, 2011 10:17 pm

abbe je napisal/-a:jst se zj cez zimo vozm v 21 let starem avtu.in morem rect da se nenormalno udobno peljem da je avto super.pa da se varno pocutim.motor odziven,menjalnik mehak,zavore super...sm kr vesel da se ne vozm z vw-jem.sam poraba je pa mal ubijalska,sam kaj cem..
drugo zimo bom spet kaj podobnega kupil

kaj pa mas to zaeno lokomotivo?

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Ne jan 02, 2011 11:35 pm

tudi sam vozim 16 let star avto čisto brez dodatne opreme,samo da sem jaz samo 5 let starejši :lol: zankrat ni denarja in sem presrečen da se lahko sploh peljem posebi zaj ko je mraz :lol:
VW golf IV

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Po jan 03, 2011 1:44 am

Znotraj istega razreda, še posebej če gre za isti model avtomobila novejše generacije, so razlike med generacijami majhne. Lahko gre kaka stvar celo na slabše. Črički so odvisni od avta in ohranjenosti le-tega, tudi pri novih se znajo včasih hitro pojaviti. Tk da tu novi avti sami po sebi nimajo bistvenih prednosti, če ni razlika res 20+ let.

Glavna razlika je v zanesljivosti. Na nov avto se v 99% procentih lahko bolj zaneseš kot na starega. Ko govorim z marsikom, ki navdušeno vozi stare avte, češ da so kao boljši, se na koncu izkaže, da ima kup manjših ali večjih problemov, ki jih pri novem avtu v večini primerov ni. Material se pač obrablja in tu ni kaj pomagat, pa če je avto še tako lepo čuvan. Seveda se količina teh problemov bolj pozna, če se veliko voziš z avtom. Tisti ki delajo 10k na leto, pa še to bolj na kratke relacije, tega ne občutijo tako zelo.

Druga razlika je pa seveda v varnosti, kjer je IMO narejen največji napredek. Tako v pasivni kot v aktivni. To sicer ne občutiš, dokler ne gre kaj narobe, je pa vseeno boljši feeling se vozit v novem, bolj varnem avtu.

Glede opreme... glavno da ima klimo :)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po jan 03, 2011 8:34 am

tha_man je napisal/-a:Glavna razlika je v zanesljivosti. Na nov avto se v 99% procentih lahko bolj zaneseš kot na starega. Ko govorim z marsikom, ki navdušeno vozi stare avte, češ da so kao boljši, se na koncu izkaže, da ima kup manjših ali večjih problemov, ki jih pri novem avtu v večini primerov ni. Material se pač obrablja in tu ni kaj pomagat, pa če je avto še tako lepo čuvan. Seveda se količina teh problemov bolj pozna, če se veliko voziš z avtom. Tisti ki delajo 10k na leto, pa še to bolj na kratke relacije, tega ne občutijo tako zelo.

Druga razlika je pa seveda v varnosti, kjer je IMO narejen največji napredek. Tako v pasivni kot v aktivni. To sicer ne občutiš, dokler ne gre kaj narobe, je pa vseeno boljši feeling se vozit v novem, bolj varnem avtu.

Glede opreme... glavno da ima klimo :)

Kar se tiče zanesljivosti je zelo relativno- Najbolj je odvisno je od same kvalitete vozila potem pa še od ohranjenosti in vzdrževanja. Tudi precej novi in dragi avtomobili crknejo in stroški popravila so za take avtomobile za moje pojme nenormalno visoki. Glede boljšega filinga varnosti lahko rečem, da se veliko bolje počutim v mojih starih škatlah, kot pa v vozičkih razreda Clio, Punto, Pežo 207, polo....tudi v kakšnem Berlingu in podobnih vozilih nisem prav sproščen ;)

Glede opreme...klima je v redu, bolj fino pa je, da imaš še tempomat in aut. menjalnik.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po jan 03, 2011 9:37 am

cruiser1 je napisal/-a:Kar se tiče zanesljivosti je zelo relativno- Najbolj je odvisno je od same kvalitete vozila potem pa še od ohranjenosti in vzdrževanja. Tudi precej novi in dragi avtomobili crknejo in stroški popravila so za take avtomobile za moje pojme nenormalno visoki.

Tu se strinjam s teboj in v velikih primerih je tako. ;)

Glede boljšega filinga varnosti lahko rečem, da se veliko bolje počutim v mojih starih škatlah, kot pa v vozičkih razreda Clio, Punto, Pežo 207, polo....tudi v kakšnem Berlingu in podobnih vozilih nisem prav sproščen ;)

Tukaj se mi zdi, da prevlada tvoja navezanost na te tipe vozil in mogoče ne ravno najbolj primeren odgovor. Ampak dopuščam možnost, da je to pač tvoje mnenje in vsak ima pravico do njega. ;)

Podal bi nek dokaz, da temu glih ni tako kot ti misliš oz. je v realnosti stvar drugačna: Link: http://www.youtube.com/watch?v=lB0araA0T_k ; mislim pa da je zasnova tvojega forda še nekaj let sarejša in temu tudi primerna varnost. S tem ne mislim nič slabega a vendar smisel varnosti v tem primeru izgubi pomen pa čeprav je avto letnik 2001. :shock: :shock:
Primer " malih jajčk" ; link : http://www.youtube.com/watch?v=USas_poHSSI, samo prvih nekaj sekund na posnetku nam dosti pove.
: http://www.youtube.com/watch?v=3uY-0VRDngk isto kot zgoraj.
Sevea je takih primerov dosti in kaj nam to pove? Vemo praktično vsi. ;)

Še ena v nizu le teh: http://www.youtube.com/watch?v=rIKu1UDoa6s; res pa ne vem koliko let je med njunima razvojema.

Glede opreme...klima je v redu, bolj fino pa je, da imaš še tempomat in aut. menjalnik.

Tu se spet strinjam z klimo in tempomatom. Kar se tiče avt. menjalnika pa ne morem govorit, ker ga nimam oz se samo enkrat vozil avto z njim. mogoče bi me navdušil. ;)

Ne razumi ta post kot karkoli slabeg a žal je resnica vedno drugačna kot si jo predstavljamo.

Srečno vožnjo in veliko varnih kilometrov z američanom.

lp

p.s. malo čudno izgleda vse skupaj, ker sem napačno citiral ampak upam, da bo. oops oops

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po jan 03, 2011 9:54 am

tha_man je napisal/-a:Glavna razlika je v zanesljivosti. Na nov avto se v 99% procentih lahko bolj zaneseš kot na starega. Ko govorim z marsikom, ki navdušeno vozi stare avte, češ da so kao boljši, se na koncu izkaže, da ima kup manjših ali večjih problemov, ki jih pri novem avtu v večini primerov ni. Material se pač obrablja in tu ni kaj pomagat, pa če je avto še tako lepo čuvan. Seveda se količina teh problemov bolj pozna, če se veliko voziš z avtom. Tisti ki delajo 10k na leto, pa še to bolj na kratke relacije, tega ne občutijo tako zelo.

Tole glede na moje izkušnje ni res. Kakšni stari golfi 2, audiji (ki sem ga imel kar nekaj časa za 50k km na leto) ipd so bolj zanesljivi od novih avtomobilov. Voziš, tankaš, tu pa tam menjaš olje in to je to. Itak nima kaj crknit, motorji so bili pa neuničljivi.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po jan 03, 2011 10:03 am

@King1

Vem, da moji avtomobili niso neuničljivi in predvsem F150 ima precej slabe rezultate na crash testih. Ampak če bi že kdaj imel hujši karambol bi raje doživel, da mi v bok ali čelno v F150 prileti npr. clio, kot pa, da sem jaz v cliotu pa vame prileti F150 ;) !! Ampak to itak nima veze, tu govorimo o udobju, ki je v marsikaterem starejšem avtomobilu boljše, kot v popolnoma novem.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po jan 03, 2011 10:12 am

cruiser1 je napisal/-a:@King1

Vem, da moji avtomobili niso neuničljivi in predvsem F150 ima precej slabe rezultate na crash testih. Ampak če bi že kdaj imel hujši karambol bi raje doživel, da mi v bok ali čelno v F150 prileti npr. clio, kot pa, da sem jaz v cliotu pa vame prileti F150 ;) !! Ampak to itak nima veze, tu govorimo o udobju, ki je v marsikaterem starejšem avtomobilu boljše, kot v popolnoma novem.

Osebno se ne strinjam ampak spoštujem tvoje mnenje in želje. Pa varno vožnjo ti želim.

lp

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po jan 03, 2011 3:38 pm

King1 je napisal/-a:
Osebno se ne strinjam ampak spoštujem tvoje mnenje in želje. Pa varno vožnjo ti želim.

Ščim se ne strinjaš? Z karamboli ali udobjem?

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog Po jan 03, 2011 3:43 pm

verjetno s karambolom in varnostjo..

"podoben" primer :

http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po jan 03, 2011 3:47 pm

cruiser1 je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

Ščim se ne strinjaš? Z karamboli ali udobjem?

Se opravičujem, ker sem se narobe izrazil. oops Ne strinjam se z karamboli. Se pa strinjam z udobjem.

lp

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Po jan 03, 2011 3:52 pm

js mam 12let staro hondo in ko se vsedem v stričevga leona 1.6 s polovico manj konj mi gre na bruhanje avto ne gre nikamor porabo ma večjo kot moja honda je pa udobje tišina kar pri hondi ni :d
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Napisal/-a rizi007 Po jan 03, 2011 10:10 pm

Jaz se vozim s 30 let staro w123-ko, peljem se kot direktor, edino na malce daljše vožnje me mal hrbet boli, ampak ni panike. Res je da avto nikamor ne gre, ampak pelješ se pa kot na oblačku. Seveda le takrat, ko ni soli na cesti in dežja :evil: .

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po jan 03, 2011 10:13 pm

tomazpog je napisal/-a:verjetno s karambolom in varnostjo..

"podoben" primer :

http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY

Pozabljate, da sta tudi volvo in land rover majhna proti F150. Misli si lahko vsak kar hoče in jaz sem prepričan, da mali vozički tipa clio, polo...in potniki nebi dobro odnesli pri poštenem trku z f150. Mimogrede, že trije so si razbili svoje avtomobile na mojem F150. Najhuje je odnesel kakšne dve leti star audi a4 ,ki je bil tako zelo razbit, da je ostal nevozem in je moral klicati avto vleko. Na mojem avtu pa sta bila zvita samo nosilca zadnjega odbijača in manjša udrtina na odbijaču. Počilo je kot bomba, trk sem pa čutil tako, kot bi samo menjalnik cuknil ;) . Je pa velik odvisno od okoliščin in tudi sreče. Trk pri veliki hitrosti v drevo ali steno bi imel zelo hude posledice. Pri trkih z drugimi avtomobili je pa veliko odvisno od situacije in mnogo drugih dejavnikov in okoliščin, to velja za katerikoli avto, tudi za tistega "najvarnejšega"!

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po jan 03, 2011 10:20 pm

@cruiser1, koliko pa ima kilogramov tvoj F150? Ker pri temu veliko vpliva teža in tvoj avto je bil pomoje težji od vseh tisti treh, zato se je pa tako izteklo, v tvojo korist.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jan 03, 2011 10:35 pm

cruiser1 je napisal/-a:Mimogrede, že trije so si razbili svoje avtomobile na mojem F150.

Če pa debelo :shock: ko vidijo to ''grdosijo'' na cesti :-P
Si predstavljaš kaj bi bilo na kakšnem RAM-u heavy duty.
Zadnjič spremenil nevermind, dne Po jan 03, 2011 10:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po jan 03, 2011 10:36 pm

BBS je napisal/-a:@cruiser1, koliko pa ima kilogramov tvoj F150? Ker pri temu veliko vpliva teža in tvoj avto je bil pomoje težji od vseh tisti treh, zato se je pa tako izteklo, v tvojo korist.

Zagotovo je tudi nekaj na tem, čeprav ni tako zelo težek, kot marsikdo misli. Po papirjih naj bi imel 1850kg.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tilzator in 6 gostov