Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

h4ck
Stalni uporabnik

Re: Avto kupljen - nateg?

Napisal/-a h4ck So jan 01, 2011 6:48 pm

MBtouran je napisal/-a:
h4ck je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Jaz pa ji dam prav, da se pritožuje. Tip se ji je lagal.
Drugače akustika druge roke je itak riskantna zadeva. za vrata od prtljažnika je verjetno kriv amortizer :?: sicer pa nič kritičnega. Sploh če uporabljaš prtljažnik enx na teden. Prevoženi kilometri pa so taki kot so. Lahko bo avto z 300k km delal boljše kot en z 150k.

Ja ce bi to vse skup preverila, bi lahko ceno zbila in se nebi mela kaj pritozevati, če bi sploh kaj zbila, sicer pa kaj se pričakuje od avta za taki € ?

Hecna logika nekaterih češ da saj je samo 600€ potem je lahko tako pol pokvarjenega.

Ne nič ni hecno, ce bi na lico mesta preverila vse to, je druga zgodba, takrat nebi mel prodajalec nic za rect, pa ce avto preveris verjetno preveris te stvari. In se napise da tega ni mogla prej preverit ? Mislim ..

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So jan 01, 2011 6:50 pm

Absolutno storjena napaka to sem napisal takoj v enem izmed prejšnjih odgovorov.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So jan 01, 2011 7:24 pm

Ni tukaj fora da se bo pri tako poceni avtu nekaj kvarilo.Problem je ker je avto za 600€ vsekakor star vsaj 10 let ima vsaj 100000 km in nekaj na njem sigurno ne štima,ker tisti kjer vse štima se prodajo naprej poznanim (familija,prijatli...) ali pa je cen višja

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom So jan 01, 2011 7:45 pm

se strinjam z MBtouran: v končni fazi dnarja ne pobiramo po cesti in naj govori kdo kar hoče ampak zame je teh 600e tud kar velka vsota in je nebi dau nekomu za kup sranja na kolesih. sm pa v taprvem postu mislu da gre za napako in je gospodična misla 6k :huh: . sicer pa amortizer nemore bit več k 50e zvočnike boš tud zamenjala važn je da so druge stvari vredu (motor, menjalnik, zavore,...)

Nina.bl
Nov uporabnik

Napisal/-a Nina.bl So jan 01, 2011 9:06 pm

Jaz razumem da ne morem dobit novega mercedeza za 600€, ampak ne mi pa prodajat neki, kar ni res in me napizdovat.
Če bi mi povedal tak kot je, bi vzela od koga drugega ki ima manj prevoženih pa magari brez vse opreme, se pa ne bi zdaj spraševala, kolko km ma že prevoženih, ne bi se ubala z servisi ipd.Sej je krivda tudi moja, ampak punco poslat samo kupovat avto, se ne bi moglo boljš končat kot se je, v kolikor res dobim nekaj € nazaj.
Še vedno pa pričakujem odgovor glede zavarovalne police, hvala že vnaprej.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo So jan 01, 2011 9:17 pm

Še zmeri nisi napisala kaj si kupila.
Pri taki starosti nikoli nisi ziher al so km tapravi ali ne. Dobro je imeti nekoga zraven, ki ti svetuje, to pa zato, ker tudi če si expert za avte se ti lahko isto zgodi kot tebi. To pa zaradi psihe človeka ko gre nekaj nakupovat. Čisto drugače se odzivaš ali kupuješ ti ali pa kdo poleg tebe in temu primerno tudi vidiš stvari.
Prodajalcu lahka rečeš, da mu ne boš dala kopije svoje zavarovalne police, tako da on ne more uveljavljat popusta pri zavarovanju drugega avta. Ampak tudi to se da danes zaobiti.
Jaz te razumem, da si jezna in razočarana.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking So jan 01, 2011 10:00 pm

Glede iz tvojega opisa, ne moreš storiti prav nič. Avto si imela možnost ogledati, celo prtljažna ti je odprl, pokazal ti je servisno knjižico, prižgal ozvočenje... Iz tvojega opisa je razbrati, da vseeno nisi tako nahitro pregledala avtomobila. Torej kaj pravzaprav si gledala v avtomobilu? Da je posesan in opran?

Žal je avto takšne nizke vrednosti, da se ti tožit ne splača, edino upaš lahko, da se bo dalo z njim pomenit. Vsekakor ne zahtevaj vračila denarja, ker bo 100% rekel NE. Zahtevaj popravilo vrat in avtoakustike. Kar se tiče pa km, pa ne moreš veliko storiti. Verjetno je lahko prišlo do okvare števca in jje bil menjam s takšnim ki je imel manj km. Možnost pogleda v papirje pa si imela več kot dovolj. Če se avto lepo pelje, bodi zadovoljna.
Sicer pa kakšen avtomobil si kupila?

Pa ponavadi se vedno zgodi, da takorekoč vse pogledaš, pa se vedno še kasneje ko avtomobil kupiš zgodi da s najde kakšna priktrita manjša napaka.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne jan 02, 2011 2:17 am

kot vidim se zelo cenite ampak morate pa vedeti nekaj pri nakupu RABLJENEGA
avta in to še za samo 600€ in zganjat cel rompompom in pričakovat nevemkaj !

potrošni material ne morate pričakovati da bo kar ves zamenjan itd.. potrošni material je pač potrošni material

to so npr. ko ste napisali da prtljažnik ne stoji, tam je treba menjat amortizerčke pri straneh, ki so par €

pa npr. ozvočenje: če ste dobili radio je to pač dobra volja, in ozvočenje pa smatram da je še prvo. tako da je spet zvočniki so strošeni, je treba zamenjat - potrošni material!

hifi vas mogoče res nategnil, čeprav jaz za tisto ne bi kompliciral :roll:

servisna se ponavadi če mislite prav potrdila, se ponavadi delajo do 8 let starosti avta, še to ne. potem se vse dela pri nepooblaščenih serviserjih. zdaj če dela sklopka in vse

avto užge, baterija ok. potem ne vem od kje ideja, da servisi niso delani :roll:

Glede kilometrine je pa res, da vas je zafrknil. Samo če avto dela vse ok, usi "potrošni materiali trenutno delujejo" ni treba nič menjat, jaz ne bi zganjal

cirkusa in pričakoval nov avto. Kaj bi bilo da je sklopka na koncu ali šrkta v menjalniku, bi ga tožili? :lol:

me razjezi tak folk, k kupuje RABLJENO pričakuje pa novo :roll: !!!
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne jan 02, 2011 2:31 am

MBtouran je napisal/-a:Hecna logika nekaterih češ da saj je samo 600€ potem je lahko tako pol pokvarjenega.

hecna logika je, da je avtorici teme ni čisto jasno, kaj dobi za 600€ oz. 10+let star avto

če se pritožuje zaradi amortizerčkov, k je potrošni material in dodatnih zvočnikov pol vemo kolk je ura

večji vprašaj je četudi so km previti, kakšno je stanje sz sklopko, pa rokami ter drugim potrošnim materialom.

če je ta ok se jaz ne bi prav nič bunil na njenem mestu.

primer: frend je kupil avto pred 1 mescem, sklopko bo treba menjat. samo to moraš vedet da je potrošni material

nimaš kaj težit kupcu za takšne stvari :roll:
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
heretic_
Nov uporabnik

Kraj: wasteland

Napisal/-a heretic_ Ne jan 02, 2011 7:33 am

Verjamem da te "boli" ker te je prodajalec "nategnil" oz. ti ni pokazal vsega, vendar....
kolikor sem uspel razbrati iz tega kar si napisala bi ti želela za 600€ avto z potrjeno servisno, z manj kot 150k km, nekim super duper ozvočenjem in da vse na avtu deluje brezhibno...hmm, prva stvar ki mi pade na pamet je get real!

Če je samo to kar si napisala narobe si lahko zelooo srečna ;) sicer pa čas bo pokazal kaj si dejansko kupila za 600€.

Veš vsaka stvar se začne z dolžnostmi, šele nato pridejo pravice...torej, če nisi ti izpolnila svoje dolžnosti pri nakupu avta (to je če želiš da bo delal u piko, ga tudi pregledaš u piko) ne pričakuj potem nekih pravic....vidljeno, kupljeno ;)

Pa brez zamere!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jan 02, 2011 8:25 am

Pochi soldi - pocha musica.

Koliko si stara?

Za kateri avtomobil se pa gre? Clio?

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Ne jan 02, 2011 10:03 am

Dokazljivo vrtenje kilometrov? Gospod, dnar nazaj pa vse stroške prepisa, al pa ovadba na policiji ... Your call.

S tok lepimi dokazi kot je pogodba prejšne prodaje se pa nimaš kej plašit...
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jan 02, 2011 10:40 am

heretic_ je napisal/-a:Verjamem da te "boli" ker te je prodajalec "nategnil" oz. ti ni pokazal vsega, vendar....
kolikor sem uspel razbrati iz tega kar si napisala bi ti želela za 600€ avto z potrjeno servisno, z manj kot 150k km, nekim super duper ozvočenjem in da vse na avtu deluje brezhibno..

Ja če prodajalec zatrjuje, da ima potrjeno servisno, da je avto brezhiben ipd je prav, da ona pričakuje, da je tako kot je prodajalec opisal.

Po tvoji logiki če obrnemo lahko jaz avto, ki ni več v voznem stanju, tebi prodam češ 10 let stari avti, ki se prodajajo, imajo tu pa tam kašno napako ampak so v voznem stanju. In ti boš od avta pričakoval, da se bo dalo ga vozit še nekaj let, preden ne ribne motor ali ga požre rja :) čeprav sem ti jaz kot prodajalec rekel, da je za na odpad, ker ima zvit okvir, motor ne užge, menjalnik je bil prodan :mrgreen:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 02, 2011 11:02 am

simply je napisal/-a:Pochi soldi - pocha musica.

Koliko si stara?

Za kateri avtomobil se pa gre? Clio?

Ne eno ne drugo se mi zdi, da v tej temi nima veze. Je pa čisto tak , kot so povedal drugi. Star avto, mela si možnost ogleda prodajalec ti je pokazal kako in kaj....Par stvari si pač spregledala in to je to. Ozvočenje ti je pokazal in je igralo...torej dela. Na glas nisi dajala ker se ti ni zdelo potrebno....prodajalcu je pa mogoče bilo dovolj glasno in glasneje niti poslušal ni in tako niti ni vedel , da ne dela kot more....Prtljažnik...hja potrošni material. Edino kaj bi bilo dobro še sedaj, ko še nisi zagbala vik in krik pri prodajalcu, da daš avto nekomu pregledat(tud po moje kter s foruma bi se ponudil samo povedat moreš s kot si) in potem raziskuješ dalje. Mogoče so to tiste vidne napake za katere je prodajalec vedel in ker je vedel, da se boš zapiknila v to boš ostale stvari spregledala....Torej prvo ornk pregled in potem dalje...
Res pa je, da pri tako starem avtu za manj kot povprečno slovensko plačo ne moreš pričakovat tip top avta.
Edino kaj lahko povprašaš prodajalca je to kaj se je dejansko dogajalo s kilometrino.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jan 02, 2011 11:11 am

Seveda je važno.

Namreč če je dekle rosnih let z srednjo šolo ji najverjetneje ni lahko ker ima sklumpan avtomobil in mora na svoje stroške popravljat.

Me pa čudi, da ne vemo niti znamke avtomobila ampak modrujemo tja v en dan.
Saj smo le na avto forumu in ne na Cosmobejbah.com.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne jan 02, 2011 11:16 am

@zuzek:

Absolutno ne moreš pričakovati novega avtomobila. Se pa bi mi zdelo fer, da reče prodajalec to in to in to ne dela zato pa je cena samo 600€. Čisto druga pesem ne?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 02, 2011 11:25 am

simply je napisal/-a:Seveda je važno.

Namreč če je dekle rosnih let z srednjo šolo ji najverjetneje ni lahko ker ima sklumpan avtomobil in mora na svoje stroške popravljat.

Me pa čudi, da ne vemo niti znamke avtomobila ampak modrujemo tja v en dan.
Saj smo le na avto forumu in ne na Cosmobejbah.com.

Hja po moje nobenemu ni lahko, če si komaj kaj privošči en avto in je nato sklumpan. Iz tega razloga se mi potem zdi da starost ni toliko pomembna. Znamka spet ni toliko pomembna pri takem znesku. Po moje je bolj pomembno v kakem stanju je avtek in bomo potem modrovali. Zato sem omenil naj se avto dodobra pregleda in potem modruje kako in kaj dalje. Saj bolj kot ozvočenje in pa amortizerji prtljažnika je ključnega pomena podvozje (lufti, zavore) in pa pogonski sklop.
Ker lahko je pa avto v tip top stanju in ima pač ti dve napaki....lahko pa je zjahan do konca in sta pač ti dve napaki najbolj vidni(ker pač sklepam , da avtorica se lih ne spozna v mehaniko).
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Ne jan 02, 2011 12:27 pm

Pojdimo od začetka.

Napisana kupoprodajna pogodba še ni nič. Mora biti overjena. Overi jo lahko izključno lastnik. Pogodbo se najlažje overi na tehničnih pregledih, kjer se lahko tudi uredi vso dokumentacijo za zavarovanje. Danes je prepis vozila med dvema fizičnima osebama stvar 20min.

Kilometri. Našla ni napako v prevoženih kilometrih. V kolikor naj bi bil on resnično drugi lastnik, to lahko preveriš enostavno tako da iz prometnega dovoljenja podatke vneseš tukaj https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava . tukaj dobiš podatke o številu lastnikov.

V kolikor pa lahko dokažeš da so kilometri prevrteni, pa enostavno zavrneš vozilo in zahtevaš denar nazaj. V nasprotnem primeru pokličeš policijo. Preden boš lastniku mahala z papriji, jih skopiraj in shrani ene doma.

Če še kaj rabiš lahko vprašaš tukaj ali pa preko zasebnih spročil.

Polomljeni amortizerji in pa nedelujoča akustika je še najmanjši problem in je lahko rešljiv zelo hitro

lp

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne jan 02, 2011 2:54 pm

simply je napisal/-a:Seveda je važno.

amortizerčki pa ozvočenje ni čisto noben strošek oz. popravilo, daj no mir.

10+ let avto bo treba še kako popravlat, če bo hotela imeti avto še nekaj časa!
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne jan 02, 2011 3:56 pm

Za 600€ še pecikla ne dobiš pametnega! kaj ti pričakuješ potem od avta za tako vrednost, da bo enak kot iz salona ? daj nena se osmešuj...
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tilzator, tomzzi in 4 gostov