Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

zeldi
Nov uporabnik

Re: Espace 2.0 175KM ali S-max 2.0 130KM

Napisal/-a zeldi Po jun 15, 2015 6:54 am

Sicer je tema že totalno stara, bom pa vseeno poskusil, ker sem pred zelo podobno dilemo, rabljena espace 2.0dCi (175) Proactive ali S-max, do 150.000 kilometrov. Dilema je predvsem v tem, da ima espace precej več opreme za podoben denar, je pa tveganje za popravila večje pa tudi poraba je kar nekaj večja.

@arzzen: kaj ste potem kupili in kako ste bili zadovoljni z nakupom?

Kolikor sem uspel prebrati je 2.0dCi zanesljiv motor, naj bi bila pa turbina pri teh kilometrih večinoma že zrela za zamenjavo, klasičen proactive avtomatik pa prinese še kakšen dodaten liter porabe.
Po drugi strani pa naj bi bil S-max brez večjih težav in z avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko, ki je zelo učinkovita.

dvorjan
Nov uporabnik

Kraj: Polarna Primorska

Napisal/-a dvorjan Po jun 15, 2015 7:20 am

@zeldi:
Bolj napacnih ugotovitev ne bi mogel najti.

V Renaultu je vgrajen japonski klasicni avtomatski menjalnik (mislim, da je v originalu Jatco), ki morebiti res prispeva kak deciliter vec k porabi, a se zato odkupi z izjemno zanesljivostjo. Tudi 2.0 DCI so odlicni motorji, priporocljivo pa je, da interval menjave olja iz 30.000km skrajsas na 15 ali 20k km, ce nisi veliko na avtocesti ali vozis daljse relacije. S turbinami je pa tako - odvisno od tega, kako je avto vozil lastnik, tu nihce ne more reci, da bo zdrzala toliko in toliko. Lahko dela 500.000 km brez problema ali pa po 50.000 km vzame konec, ce je imel avto v lasti sportno navdahnjen mesar ...

Fordovi dvosklopcni menjalniki imajo bistveno vec okvar, posebno ce so sparjeni s cipanimi dizelskimi agregati. Pa saj to lahko ze z ustrezno poizvedbo v Googlu izves.

zeldi
Nov uporabnik

Napisal/-a zeldi Po jun 15, 2015 3:49 pm

Zdravo,

hvala za hiter odgovor.
No, saj tako ekstremno nisem zgrešil:) Ugotovil sem, da je 2.0dci je dober motor, za povprečno trajanje turbine pa vsaj po prebiranju renaultovega foruma in strani avtonasveti bi lahko rekel, da uporabniki menijo, da je bolj občutljiva. Ker pa gre za precej težak avto, predvidevam, da je turbina pri pospeških precej obremenjena. Poraba pa je na spritmonitor.de v povprečju res zgolj 0,2 litra večja.

Ali je to ista mašina in turbina kot v grand scenicih ali je tam drugačna?

Za powershift sem pa malo bolje pogledal, gre za Getrag 6DCT450. Na avtonasveti ni na to temo napisanega nič, na Honest John in nemških forumih pa je dejansko več pritožb čez menjalnik, še posebej če ne menjaš olja dovolj pogosto, cena popravila pa kolikor vidim vsaj 2.000€, lahko še kaj več, kar je bistveno več kot pa cena Renaultove turbine.

@dvorjan, če sem te prav razumel, meniš da je pri rabljenem bolj tvegan fordov powershift kot espaceova turbina? Ima še kdo tako mnenje?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov