mrtwelvetrees je napisal/-a:mislim da je bil motor 1,4 16V ukinjen ze veliko prej ko je prisel na trg 1,2 TCE
Tole pa ne drži (zakaj, ti je pa odgovoru že uporabnik pred mano).
mrtwelvetrees je napisal/-a:mislim da je bil motor 1,4 16V ukinjen ze veliko prej ko je prisel na trg 1,2 TCE
krimič je napisal/-a:Moč je tukaj relativna stvar. Jaz npr sem imel zdaj R19 79km, ampak se z Polom 75km (Classic, 1999) ne more primerjati. Čeprav ima Polo manj konjev bolj vleče. Tako da je možno, da me tudi Clio preseneti! Sploh pa mene ne interesira končna hitrost, le pri prehitevanju ne bi želel ravno dajati 7 prestav nižje, da spodobno prehitim
Drugače pa se mi zdi poraba 8,3l kar dosti za takšen jajček...pričakoval sem kakšen l nižje
^^[LuKa]^^ je napisal/-a:krimič je napisal/-a:Moč je tukaj relativna stvar. Jaz npr sem imel zdaj R19 79km, ampak se z Polom 75km (Classic, 1999) ne more primerjati. Čeprav ima Polo manj konjev bolj vleče. Tako da je možno, da me tudi Clio preseneti! Sploh pa mene ne interesira končna hitrost, le pri prehitevanju ne bi želel ravno dajati 7 prestav nižje, da spodobno prehitim
Drugače pa se mi zdi poraba 8,3l kar dosti za takšen jajček...pričakoval sem kakšen l nižje
Tu primerjaš R19 z polotom. Sej res da ma R19 cele 4 konje več v prometni, samo je tukaj pomembna tudi teža, katera je pri polotu manjša.
Če se motim naj me kdo ki ve točne teže popravi![]()
LP
Luka
R 26 je napisal/-a:Odvisno zakaj spet ga bos uporabljal. Če se boš večino časa vozil sam za prevoz v službo in domov (pa izredne seje v gostilni), bi na tvojem mestu kupil Clia II, ki je bolj praktičen, pravi jajček, ki se pelje za šalo in stisneš ga v vsako luknjo, vendar pa je z 1.2 motorjem močno podhranjen, zato bi na tem mestu bila boljša izbira 1.4 ali 1.2 tce. Če pa se v avtu vozijo še ostali potniki bi bil bolj primeren Clio III, ki ponuja več prostora predvsem za sedeče zadaj.....v Cliu II se zadaj ne sedi ravno udobno, se posebej višji bodo imeli kar nekaj težav z bolečimi vratovi in ukrivljenimi nogami. Pri naši hiši imamo že 4-ga Clia II in v vseh teh 10 letih (ali kukr jih je blu) s motorjem (vedno 1.2) nobenih težav ob rednih servisih, prav tako se sprašujemo "kaj je vzdrževanje"? (morm potrkat, v vseh teh letih je bil le na enem menjaj ležaj in zobnik za ABS). Mogoče bi bil za tvoj budget celo bolj primeren Clio II, saj bi za tak denar dobil veliko bolj čuvanega kot 3-ko.
krimič je napisal/-a:
Mogoče kdo ve kako poteka prepis vozila (davek in te zadeve)?
Renault VG je napisal/-a:Mi imamo Cliota III ph2 z 10.000 km.Motor je 1.2 16v 75 KM.Motor je ravno pravšnji za vožnjo od 110-130 km/h gre pa do recimo 150 km/h.Zaenkrat z avtomobilom ni bilo nobenih problemov,le menjalnik gre včasih težko v vzvratno prestavo.Poraba pa je 8,3 l/100 km.Tale se mi zdi ni Dynamique comfort ampak Lux(kar je seveda boljše).Če pa je res Lux boš pa izvedel če doda zraven platišča kot so na tej slikihttp://imganuncios.mitula.net/used_renault_clio_dynamique_dci_3dr_for_sale_92505297596052356.jpgkrimič je napisal/-a:Drugače pa gledam tegale: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4428371&show=1
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov