Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: Renault Clio III

Napisal/-a IcEm4n So jan 22, 2011 12:59 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:mislim da je bil motor 1,4 16V ukinjen ze veliko prej ko je prisel na trg 1,2 TCE

Tole pa ne drži (zakaj, ti je pa odgovoru že uporabnik pred mano).
Slika

Uporabniški avatar
^^[LuKa]^^
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ^^[LuKa]^^ So jan 22, 2011 1:16 pm

krimič je napisal/-a:Moč je tukaj relativna stvar. Jaz npr sem imel zdaj R19 79km, ampak se z Polom 75km (Classic, 1999) ne more primerjati. Čeprav ima Polo manj konjev bolj vleče. Tako da je možno, da me tudi Clio preseneti! Sploh pa mene ne interesira končna hitrost, le pri prehitevanju ne bi želel ravno dajati 7 prestav nižje, da spodobno prehitim :D
Drugače pa se mi zdi poraba 8,3l kar dosti za takšen jajček...pričakoval sem kakšen l nižje

Tu primerjaš R19 z polotom. Sej res da ma R19 cele 4 konje več v prometni, samo je tukaj pomembna tudi teža, katera je pri polotu manjša.
Če se motim naj me kdo ki ve točne teže popravi :D

LP
Luka
\m/ metal heart is hard to tear apart \m/

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 So jan 22, 2011 1:34 pm

Odvisno zakaj spet ga bos uporabljal. Če se boš večino časa vozil sam za prevoz v službo in domov (pa izredne seje v gostilni), bi na tvojem mestu kupil Clia II, ki je bolj praktičen, pravi jajček, ki se pelje za šalo in stisneš ga v vsako luknjo, vendar pa je z 1.2 motorjem močno podhranjen, zato bi na tem mestu bila boljša izbira 1.4 ali 1.2 tce. Če pa se v avtu vozijo še ostali potniki bi bil bolj primeren Clio III, ki ponuja več prostora predvsem za sedeče zadaj.....v Cliu II se zadaj ne sedi ravno udobno, se posebej višji bodo imeli kar nekaj težav z bolečimi vratovi in ukrivljenimi nogami. Pri naši hiši imamo že 4-ga Clia II in v vseh teh 10 letih (ali kukr jih je blu) s motorjem (vedno 1.2) nobenih težav ob rednih servisih, prav tako se sprašujemo "kaj je vzdrževanje"? (morm potrkat, v vseh teh letih je bil le na enem menjaj ležaj in zobnik za ABS). Mogoče bi bil za tvoj budget celo bolj primeren Clio II, saj bi za tak denar dobil veliko bolj čuvanega kot 3-ko.

krimič
Novinec

Napisal/-a krimič So jan 22, 2011 1:48 pm

^^[LuKa]^^ je napisal/-a:
krimič je napisal/-a:Moč je tukaj relativna stvar. Jaz npr sem imel zdaj R19 79km, ampak se z Polom 75km (Classic, 1999) ne more primerjati. Čeprav ima Polo manj konjev bolj vleče. Tako da je možno, da me tudi Clio preseneti! Sploh pa mene ne interesira končna hitrost, le pri prehitevanju ne bi želel ravno dajati 7 prestav nižje, da spodobno prehitim :D
Drugače pa se mi zdi poraba 8,3l kar dosti za takšen jajček...pričakoval sem kakšen l nižje

Tu primerjaš R19 z polotom. Sej res da ma R19 cele 4 konje več v prometni, samo je tukaj pomembna tudi teža, katera je pri polotu manjša.
Če se motim naj me kdo ki ve točne teže popravi :D

LP
Luka

No nevem ali je res takšna razlika v kilaži, saj se gre za Polo Classic (limuzino).
R 26 je napisal/-a:Odvisno zakaj spet ga bos uporabljal. Če se boš večino časa vozil sam za prevoz v službo in domov (pa izredne seje v gostilni), bi na tvojem mestu kupil Clia II, ki je bolj praktičen, pravi jajček, ki se pelje za šalo in stisneš ga v vsako luknjo, vendar pa je z 1.2 motorjem močno podhranjen, zato bi na tem mestu bila boljša izbira 1.4 ali 1.2 tce. Če pa se v avtu vozijo še ostali potniki bi bil bolj primeren Clio III, ki ponuja več prostora predvsem za sedeče zadaj.....v Cliu II se zadaj ne sedi ravno udobno, se posebej višji bodo imeli kar nekaj težav z bolečimi vratovi in ukrivljenimi nogami. Pri naši hiši imamo že 4-ga Clia II in v vseh teh 10 letih (ali kukr jih je blu) s motorjem (vedno 1.2) nobenih težav ob rednih servisih, prav tako se sprašujemo "kaj je vzdrževanje"? (morm potrkat, v vseh teh letih je bil le na enem menjaj ležaj in zobnik za ABS). Mogoče bi bil za tvoj budget celo bolj primeren Clio II, saj bi za tak denar dobil veliko bolj čuvanega kot 3-ko.

Po pravici povedano mi je Clio II malce premajhen, je le III mislim, da nekaj čez 20 cm večja, pa še izgled mi je neprimerno boljši.

No uglavnem, ker sem VAG fan grem ju3 gledat VW Polota 2006 in bom še kakšnega jurčka dodal zraven. Pa tudi max navor ima Polo dosti prej, kar meni osebno dosti bolj odgovarja: http://www.um.co.za/specifications/volk ... 05%29.aspx http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=129503
Če pa ne bo kakšnega pametnega, pa vzamem Cliota (v sili hudič še muhe žre :P)

Mogoče kdo ve kako poteka prepis vozila (davek in te zadeve)?

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike So jan 22, 2011 2:01 pm

krimič je napisal/-a:
Mogoče kdo ve kako poteka prepis vozila (davek in te zadeve)?

Greš na AMZS plačaš cca 20€ pa ti VSE uredijo tam.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To feb 08, 2011 11:14 am

Renault VG je napisal/-a:Mi imamo Cliota III ph2 z 10.000 km.Motor je 1.2 16v 75 KM.Motor je ravno pravšnji za vožnjo od 110-130 km/h gre pa do recimo 150 km/h.Zaenkrat z avtomobilom ni bilo nobenih problemov,le menjalnik gre včasih težko v vzvratno prestavo.Poraba pa je 8,3 l/100 km.
krimič je napisal/-a:Drugače pa gledam tegale: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4428371&show=1
Tale se mi zdi ni Dynamique comfort ampak Lux(kar je seveda boljše).Če pa je res Lux boš pa izvedel če doda zraven platišča kot so na tej slikihttp://imganuncios.mitula.net/used_renault_clio_dynamique_dci_3dr_for_sale_92505297596052356.jpg

Oprosti ampak v vsaki temi ko se pojaviš ti se pojavi tud kak "vaš" avto. smešno že :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov