Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Nov avtomobil za 20k €??

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 25, 2011 1:30 pm

razor911 je napisal/-a:pri insigniji smo dobil 7 k € popusta, torej je bila konča cena dobrih 20 k €

To je že zanimiva cena, čeprav osebno nimam več popolnoma nobenega zaupanja v Opel in se mi bo težko povrnilo! :D Kakšen motor in oprema?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 25, 2011 1:36 pm

Kaj pa kakšna octavia? Za tak denar bi dobil že spodobno opremljeno, res da mogoče ni tako prostorna kot insigna, superb, mazda6....ampak klub vsemu s prostorom ne bi smel imeti težav.

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek To jan 25, 2011 1:38 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4423266&show=1

kaj takega mogoče - imaš praktično nov avto pa še 5 tisočakov v žepu :)

Uporabniški avatar
vanmarkus
Nov uporabnik

Kraj: Izola(ribarija)

Napisal/-a vanmarkus To jan 25, 2011 1:42 pm

sicer ni v budgetu ampak niti ni dosti čez...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2869325&show=1
nekje piše da sem pameten

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 25, 2011 1:44 pm

ban je napisal/-a:Kaj pa kakšna octavia? Za tak denar bi dobil že spodobno opremljeno, res da mogoče ni tako prostorna kot insigna, superb, mazda6....ampak klub vsemu s prostorom ne bi smel imeti težav.

Octavia je le postavljena na bazi Golfa in vožnja z njo ne bo nikoli takšna, kot z razrededom višje, čeprav bo v praksi za manj zahtevne uporabnike podobna. Je pa res, da si za ta denar lahko omisliš boljšo motorizacijo in dosti opreme, če dobiš pravi popust.

baucek je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4423266&show=1

kaj takega mogoče - imaš praktično nov avto pa še 5 tisočakov v žepu :)

Imaš praktično zastarel rabljen avto, ki to tudi vizualno jasno pokaže! =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To jan 25, 2011 2:49 pm

Sicer je absolutno pravilno, da izbiraš avto po svojih željah in okusu - pa bom vseeno vprašal, zakaj želiš ravno limuzino? Zaradi navajenosti na sedanji avto (Toledo)?

Kajti če si ravnokar končal faks in dobil službo, pa očitno še ni čisto takoj na vidiku ustvarjanje svoje družine (če prav razumem), bi bil v takem življenjskem obdobju primernejši bolj mladosten, 'frajerski' avto, kar našteti (passat, C5, mazda6, superb, octavia, tudi mondeo...) pač nekako niso, vsaj za moje pojme ne.

Jaz bi v takem položaju gledal kaj v velikostnem razredu golfa (pa sploh ni nujno ravno VW). Glede na svoj siceršnji stil/okus in stopnjo drznosti ('odf**anosti') bi se dalo recimo izbirati med avti, kot so AR Giulietta, Mini One, morda celo C3 Picasso - tehle se pač spomnim takole na hitro. Ali, če si bolj zadržan, npr. spodobno opremljen Golf 1.4 TSI... vsi ti našteti avti bodo tudi povsem novi načeloma stali opazno manj kot znaša tvoj predvideni budžet...

Samo kot ideja...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

razor911
Nov uporabnik

Napisal/-a razor911 To jan 25, 2011 3:50 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
razor911 je napisal/-a:pri insigniji smo dobil 7 k € popusta, torej je bila konča cena dobrih 20 k €

To je že zanimiva cena, čeprav osebno nimam več popolnoma nobenega zaupanja v Opel in se mi bo težko povrnilo! :D Kakšen motor in oprema?

1.8 bencin, cosmo, bixenon, cd 500 , kovinska barva.. na dizle so popusti še višji

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo To jan 25, 2011 6:42 pm

1.8 bencin, cosmo, bixenon, cd 500 , kovinska barva.. na dizle so popusti še višji

razor: Kakšno imaš porabo? Z avtom zadovoljen? Morda lahko navedeš avto hišo če ni skrivnost?

sonic:
Tudi sam sem razmišljal v isti smeri. Načeloma sem najprej imel v načrtu kupit Astra/Mazda3/Golf/Focus. Kot si že sam ugotovil, sem navajen na večji avto. Nekako so mi bolj všeč,.. bolje se počutim. Avto bom kupil za malo daljše obdobje, če seveda nebo kakšnih neprijetnih presenečenj, ki bi me prisilile v zamenjavo.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jan 25, 2011 7:22 pm

Če bi izbiral med limuzinami : Superb TDI.

Če bi izbiral za dušo : Scirocco - ker si mlad.

Passat Edition : Nič mu ne fali, le star je. oops

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo Sr jan 26, 2011 9:16 am

Všeč mi je tudi prihajajoči C4

http://www.citroen.si/aktualno/novice/n ... itroen-c4/

Tako po slikah sodeč mi je zelo všeč. Sicer vem da ni limuzina. Morda pa dobim novega že za 16 -17 k €?
Kaj menite? Kakšne izkušnje z citroeni?

LP!

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Sr jan 26, 2011 9:44 am

C4/DS4 je meni tut zelo všeč. Če bi jaz vzel ta avto, ziher nebi šparal na opremi, sploh tile usnjeni sedeži mi zgledajo super pa tut armaturka mi je ql. Glede na to, da je osn. model tam 12 al 13 jurjov potem bi moral za 17 jurjov z vsemi popusti dobit že kr spodobno motoriziranega in opremljenega.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr jan 26, 2011 9:53 am

Mene pri tem citroenu edino moti preveč posreden volan, kar je že navada pri francozih...

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Sr jan 26, 2011 9:56 am

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr jan 26, 2011 10:50 am

Pozdravljen!

Bom še jaz svoje mnenje povedal. Tako bi jaz na tvojem mestu naredil (in tudi sem);

Za moje pojme je traparija kupovat avto za tako vsoto denarja, povrh tega pa še za tako velik lizing.
Jaz bi vzel avto za 10k€, pol ga bi plačal takoj, pol pa na lizing. Da ne pozabim omenit, za 10.000€ se že dobi zelo soliden avto za naslednjih 6-8 let (mazda, passat, saab 9-3, laguna, c5, kaka toyota, volvo, golf,..) Malo morje izbire.

Če si študent, predivdevam da si (boš) še absolvent. Torej, ostane ti 5k€, da ga zapraviš za uživanje. Nikol več ne boš tako brez skrbi, kot v študentskih letih. Jaz sem vzel skor 2 mesca dopusta (kar ni problem dokler nisi zaposlen) in sem šel na drugo stran sveta, kjer nisem nič šparal - užival na polno!
Za moje pojme, je bila to boljša investicija, kot pa v boljši avto.
Avto zgublja vrednost vsak dan, trenutki ki se ti vtisnejo v spomin za vedno, pa ravno obratno.

To je sam moje mnenje, malo premisli preden se kam zapičiš. Odvisno, kaj ti je prioriteta.

lp J

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr jan 26, 2011 11:21 am

JaNo je napisal/-a:sonic:
Tudi sam sem razmišljal v isti smeri. Načeloma sem najprej imel v načrtu kupit Astra/Mazda3/Golf/Focus. Kot si že sam ugotovil, sem navajen na večji avto. Nekako so mi bolj všeč,.. bolje se počutim. Avto bom kupil za malo daljše obdobje, če seveda nebo kakšnih neprijetnih presenečenj, ki bi me prisilile v zamenjavo.

Če pod navajenostjo na 'večji avto' misliš svojega sedanjega Toleda, potem te pomojem nima kaj skrbeti - kolikor sem gledal, je Toledo osnovan na platformi Golfa (odvisno od generacije, na Golfu II ali na Golfu IV) in udobje bo torej v Golfu VI (ter verjetno v večini njegove trenutne konkurence, ki jo del tudi navajaš) gotovo podobno, če še ne boljše kot v starem Toledu... (predvidevam, preizkusit moraš pa sam, če še nisi).

Še enkrat, jaz bi na tvojem mestu in ob trenutni ponudbi, najverjetneje izbral kako Giulietto. Golf VI je tudi OK, je bolj ziheraška izbira, pa pomoje še načeloma vedno dovolj mladostna (ob ustrezni izbiri barve, platišč itd).
Pri obeh je pomembno tudi, da sta na voljo z turbobencinskimi motorji (pri Golfu itak atmosferskih sploh ni več v ponudbi , tudi bencinarjev ne), kajti pri 15 tisoč km letno načeloma ne rabiš dizla - če ga želiš ker ti je všeč TDIjev navor, pa ga bo turbobencinar pomojem dokaj zadovoljivo nadomestil (vsaj za TSI motorje to lahko trdim).

Upoštevaj še to, da pri manjšem avtomobilu lahko kaj prihraniš od svojih ciljnih 20 jurjev (no ali pa jih zagoniš in avto nabašeš z opremo, hehe), v naslednjih letih pa boš imel pri cenejšem avtu manjše sprotne stroške z vsem - od financiranja kredita/leasinga, do registracije in kaska, goriva, morda tudi rednega vzdrževanja...
Ne pozabi tudi na ceno gum, recimo golfove 205/55/R16 stanejo 87 EUR po komadu (Bridgestone Turanza, H), Passat ima menda dimenzijo 215/55 R16 in enak model stane 137 EUR po komadu! To je 200 EUR razlike pri kompletu 4 gum...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
mp_63
Nov uporabnik

Napisal/-a mp_63 Sr jan 26, 2011 3:47 pm

Kaj pa: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4302181&show=1
Sicer malo čez buget, pa vendar. Nimam pa izkušenj z Renaulti, govori se marsikaj... :huh:
Po mojih izkušnjah, pa je višina popusta, ki ga dobiš pri trgovcu veliko odvisna od opreme (beri cene) vozila, ki je predmet nakupa. Konkretno pred 14 dnevi, so mi za Opel Astro, Cosmo opremo, 1.7 dizel motor z še nekaj dodatki iz doplačilne liste nudili 14,5% popusta. Seveda pod pogoji Opel Lizinga.

LP Matija
My bumper sticker "If you can read this...I can slam on my brakes and sue you"

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr jan 26, 2011 4:48 pm

mp_63 je napisal/-a:Kaj pa: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4302181&show=1
Sicer malo čez buget, pa vendar. Nimam pa izkušenj z Renaulti, govori se marsikaj... :huh:
Po mojih izkušnjah, pa je višina popusta, ki ga dobiš pri trgovcu veliko odvisna od opreme (beri cene) vozila, ki je predmet nakupa. Konkretno pred 14 dnevi, so mi za Opel Astro, Cosmo opremo, 1.7 dizel motor z še nekaj dodatki iz doplačilne liste nudili 14,5% popusta. Seveda pod pogoji Opel Lizinga.

LP Matija

sam imam laguno z enakimi karakteristikami kot je ta na linku;moja sicer ni karavan...je pa avto res dober.Pa ne hvalim svojega avta nekaj v tri dni.Prepričan sem,da bi bila laguna 3 generacije zelo dobra izbira,pa tudi pod 20k euro bi zlahka prišel z kako rabljeno,ki pa je kot nova s 3-letno garancijo.Najdi slo poreklo,prvi lastnik,vsa dokumentacija in skoraj ne moreš zgrešit.
btw: sem vozil nov model BMW serije 3...in ko sem spet zapeljal GT-jko mi je prišel le nasmešek na obraz 8)

lp tdk

evo:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4457302&show=1
in lepotica: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4403379&show=1

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jan 26, 2011 5:26 pm

evilfury je napisal/-a:Mene pri tem citroenu edino moti preveč posreden volan, kar je že navada pri francozih...

Si ga že vozil? Novega? Če ne, ne trapaj s takimi! BTW - Peugeot in Citroen se ravno tu zadnje čase popravljata, ohranjata pa dobro lego (stari C4 je zmagal na primerjalnem testu "držanja" ceste vseh konkurenčnih avtomobilov - s solidno prednostjo!).

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr jan 26, 2011 5:53 pm

meni se tudi zdi, da (glede na to, da iščeš večji avto zaradi navajenosti in ne zaradi prostora) bi se lahko ozrl za kakšnimi večjimi kupeji ali pa avti, ki imajo večjo medosno razdaljo (predvidevam, da te to privlači) in ne nujno ogromno prostora.

škoda superb.. je cenovno primerna, toda ko pogledaš avto iz strani, hitro dobiš občutek, da je namenjena tako zadaj (čene še bolj), kot spredaj sedečim.. hitro je jasno zakaj jih toliko vozi kot taxi vozil.
vsekakor bi navijal za ta avto, ampak glede na tvojo starost in uporabo se mi zdi prevelik.

octavia je res da v razredu golfa, ampak tudi do sedaj si imel avto narejen na podobni karoseriji. moje osebne izkušnje so take, da ima za razred solidno lego na cesti, ampak avto nikakor ne nudi udobja razreda passat (primerjal sem letnik 2009, oba vozil isti dan). me pa muči, da je solidno opremljena octavia z recimo 1.4TSI motorjem le za 2000eu cenejša od superba. pri superbu je namreč precej bogatejša serijska oprema.. poleg tega precej lažje dobiš salonskega superba (novega) bogato opremljenega z velikim popustom, kot pa podobno opremljeno octavio in procentualno enakim popustom. glede na to, da imata avta enakedimenzije pnevmatik in enak motor, dvomim da so tudi servisi dražji pri superbu.

z ostalimi avti nimam preveč izkušenj. glede na obliko in ceno pa se mi zdi da veliko nudi laguna GT. ostale znamke so v tem razredu s coupe-ji bodisi krepko nad proračunom ali pa enostavno nimajo pravega GTja..

vsekakor pa se zapelji z vsemi, ki imaš možnost, ker kot piše esem se stvari izboljšujejo.
vem pa samo eno, da peugot (razen za RCZ nevem) ni popolnoma nič izboljšal katastrofalnega prestavljanja v svoji paleti. nisem značkar, ampak sramota je, da se po toliko letih niso nič izučili in v 207 še vedno držiš v rokah trhlo kuhovnico namesto prestavne ročice..

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo Sr jan 26, 2011 6:09 pm

Oj,

Danes sem se mimogrede ustavil v avto hiši. Šel sem pogledat novega citroen c4. Avto je lep. Za testno vožnjo sem že naročen. Seveda se nikakor ne mislim zaletet. Preizkusit imam namen čim več avtov.

Za citroena:

Exclusive Vti 120 BVM ( 88/120 ) so mi ponudli ceno 16.000.
1.900 €ker je kao v akciji in 1000€ če vzamem pri njih leasing. Ima pa res ogromno opreme. Od vseh senzorjev, celo masaže zicov.. Če še shandlam 1k € ali pa še kak dodane cukrček v njem ( LCD z navigacijo ), je to trenutno najbolj mamljiva ponudba kar sem jih dozdaj prejel..

LP

Ga je že kdo preizkusil??
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov