Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Mister Twister
Novinec

Kraj: kamnik

Re: Iščem športnega karavana

Napisal/-a Mister Twister To feb 01, 2011 9:12 pm

Samo za info. V hondo jazz spraviš kolo brez odstranitve prednjega kolesa pa tudi spati se da. poraba je majhna (6L/100km pri 75 konjski), je pa res da je najmočnejši motor 1.4 100km, kar pa spet ni tako malo za lahek avto.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist To feb 01, 2011 9:44 pm

Če išče športen avto po izgledo, in voznih lastnosti je najboljša izbira 159, lepšega karavana težko najdeš. Ampak 2.4 tut ni tko varčna, zato raje gledaj 1.9.
Alfa romeo 147

najnaj.si
Nov uporabnik

Napisal/-a najnaj.si To feb 01, 2011 9:46 pm

Ja verjetno se mi samo zaradi tega kolesa ne splača sploh kupovati tako velikega avta.

V bistvu bi še najrajši imel Golfa GTI ali kaj podobnega, na plinu bi bla poraba ugodna. Mogoče je edini čas za take igrače zdak ko še ni familije :twisted:

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist To feb 01, 2011 10:04 pm

najnaj.si je napisal/-a:Ja verjetno se mi samo zaradi tega kolesa ne splača sploh kupovati tako velikega avta.

V bistvu bi še najrajši imel Golfa GTI ali kaj podobnega, na plinu bi bla poraba ugodna. Mogoče je edini čas za take igrače zdak ko še ni familije :twisted:

Edino prav, zaj ko si mlad treba izkoristit to, da nisi pol kot nekateri ki imajo otroka v otroškem sedežu pa vozijo ko norci, po po možnosti z največjo bedarijo- nalepko otrok v avtu in še po možnosti z večjo neumnostjo otrokovim imenom. Koga sploh zanima kak je otroku ime in v čem smisel nalepke? :roll:
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To feb 01, 2011 10:22 pm

Si pa res malo zakompliciral zadevo. Pa GTI pa varčnost tud ne gresta skupaj...niti s plinom. Plin je pesek v oči.

Seveda če si mlad, je še prezgodaj za kakšen resnoben avto, glede na to, da imaš sedaj pocket rocket ti garantiram, da boš razočaran karkoli kupiš (v smislu varčnega karavana). Zakaj pa ne razmišljaš o prtljažniku za na streho??

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To feb 01, 2011 10:36 pm

sicer nevem kaj želiš ampak čipan jtd 150-->175KM v 159 karavanu bi pa ja moralo biti dovolj? vzdrževanje, registracija in zavarovanje še vzdržna.. naslednja stopnja torej 200+KM je bistvno dražja. poleg tega pa vgradnja plina nekaj stane, kot tudi vzdrževanje.. na žalost pa plin ni več tako zelo poceni kot je bil.

Sba
Novinec

Napisal/-a Sba To feb 01, 2011 10:38 pm

C4V4L13R je napisal/-a:Seveda če si mlad, je še prezgodaj za kakšen resnoben avto, glede na to, da imaš sedaj pocket rocket ti garantiram, da boš razočaran karkoli kupiš (v smislu varčnega karavana). Zakaj pa ne razmišljaš o prtljažniku za na streho??

x2

Karavana boš lahko še vedno kupil, pocket rocket pa se nekako spodobi za dvajseta leta. :)
Mogoče boš imel malo več dela s samim prtljažnikom (montaža), ampak bi tudi sicer imel delo s kolesom in podiranjem zicev ... Če si zadovoljen s Fiesto, jo magar obdrži.

najnaj.si
Nov uporabnik

Napisal/-a najnaj.si To feb 01, 2011 11:10 pm

V bistvu sem se Fieste naveličal in bi rad zamenjal avto.

Ne ciljam na porabo 5.5, ampak porabe z kakšnim 3.0 bencincam 15+ pa tud ne bi imel. Z golfom če u izi pelješ se pomoje da spravit na 9l, če ga pritisneš mi je pa tako useeno. Zdaj imam s fiesto 9.5.

Fiesta je premajhna. Golf je že toliko večji, da lahko spravim tisto kolo notri. Prtljažniki odpadejo, ker kolo vozim parkrat na teden, ves čas pa ne mislim imeti ptrljažnika gor...

Res me skrbi, da bom nad vsemi karavani razočaran, ker fiesta je le kratka in igriva.

Sicer so me pa pol ure nazaj namerili točno 100km/h (95 ko se odšteje toleranca) :evil: Pri znaku 60 sem peljal po omejitvah, potem je bi pa znak za konec naselja sem pa dal gas....no policaj je reku, da je bil znak za začetek naselja :lol: Prsežem, da sem tko vidu :)
Aja kakšna bo to kazen?

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s To feb 01, 2011 11:29 pm

najnaj.si je napisal/-a:Sicer so me pa pol ure nazaj namerili točno 100km/h (95 ko se odšteje toleranca) :evil: Pri znaku 60 sem peljal po omejitvah, potem je bi pa znak za konec naselja sem pa dal gas....no policaj je reku, da je bil znak za začetek naselja :lol: Prsežem, da sem tko vidu :)
Aja kakšna bo to kazen?

Torej če razumem si peljal 95 v naselju, kjer je omejitev 50. Kazni so sledeče:

(5) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno
hitrost na cesti v naselju, se kaznuje za prekršek z globo:

1. 100 eurov, če prekorači hitrost do vključno 10 km/h;

2. 300 eurov, če prekorači hitrost nad 10 do vključno 20 km/h. Vozniku
motornega vozila se izrečejo tudi 3 kazenske točke;

3. 500 eurov, če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h. Vozniku
motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk;

4. najmanj 1.000 eurov, če prekorači hitrost za več kot 30 km/h. Vozniku
motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk in prepoved vožnje
motornega vozila;

5. najmanj 1.200 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost za več kot 50 km/h.
Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Ti pa spadaš pod točko 4.). Upam, da nimaš preveč pik od prej, ker sodeč po tem, ti jih pripade 9. Pa še budget za novi avto boš moral malo znižat.

LP

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 01, 2011 11:33 pm

Ja potem pa res kakšen GTI, mogoče tudi Megane RS.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

najnaj.si
Nov uporabnik

Napisal/-a najnaj.si To feb 01, 2011 11:38 pm

Uf 1000 oz 500 eur... res se bo malo budget zmanjšal :?
Pike nimam nobene

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To feb 01, 2011 11:53 pm

Sba je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:Seveda če si mlad, je še prezgodaj za kakšen resnoben avto, glede na to, da imaš sedaj pocket rocket ti garantiram, da boš razočaran karkoli kupiš (v smislu varčnega karavana). Zakaj pa ne razmišljaš o prtljažniku za na streho??

x2

Karavana boš lahko še vedno kupil, pocket rocket pa se nekako spodobi za dvajseta leta. :)
Mogoče boš imel malo več dela s samim prtljažnikom (montaža), ampak bi tudi sicer imel delo s kolesom in podiranjem zicev ... Če si zadovoljen s Fiesto, jo magar obdrži.

x3 .. obdrži pocket rocket še nekaj let, pa kolo počiš na streho..

...v nasprotnem primeru ( :D ) ..je v mazdi več kot dovolj prosora za kolo ali za spanje, lahko tudi za kolo in spanje, če imaš kolo zelo rad :) ..meni je dovolj že 120km, mogoče ga kdaj kasneje še čipiram.. evo slika s sardinije... punca ( ni ravno največja) komot spi.. jaz pa s svojimi 180cm tudi..

Slika

EDIT: nisem videl tvojega posta o tem, da prevažaš kolo večkrat na teden...
Zadnjič spremenil a_sist, dne Sr feb 02, 2011 1:09 am, skupaj popravljeno 1 krat.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Sr feb 02, 2011 12:49 am

najnaj.si je napisal/-a:V bistvu sem se Fieste naveličal in bi rad zamenjal avto.

Ne ciljam na porabo 5.5, ampak porabe z kakšnim 3.0 bencincam 15+ pa tud ne bi imel. Z golfom če u izi pelješ se pomoje da spravit na 9l, če ga pritisneš mi je pa tako useeno. Zdaj imam s fiesto 9.5.

Fiesta je premajhna. Golf je že toliko večji, da lahko spravim tisto kolo notri. Prtljažniki odpadejo, ker kolo vozim parkrat na teden, ves čas pa ne mislim imeti ptrljažnika gor...

Res me skrbi, da bom nad vsemi karavani razočaran, ker fiesta je le kratka in igriva.

iz prve roke ti povem da lepe vožnje z gtijem 7.6L porabe, po omejitvah ;)
moja povprečna trenutna poraba je 8.9l pa sem naredil cca 1300km od zadnjega reseta. vozim pa po omejitvah ker imam večinoma mestne relacije, kdaj pa kdaj tudi stisnem za par sekund ;)
seveda če je z motorjem use OK in redno servisiran :)

če imaš pa teško nogo je pa to povsem druga zgodba :)

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr feb 02, 2011 11:49 am

v kakršenkoli avto tlačiš bicikl, boš slej ali prej nekje nekaj podrgnil, polomil, raztrgal...sploh če to počneš tako pogosto, kot si rekel. pa da se ti da to tlačit not pa ven vsakič. js bi popenu že in bi sigurno nabavil prtljažnik.

kot se reče...bli bi je*eni i nevini. lepota pa praktičnost pač ne gresta preveč skupaj. lahko pa kupiš corso, ki ima v odbijaču integriran nosilec za bicikl (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4329048&show=1), samo ne vem kako je z gsi, če imaš to možnost...pa tud rabljenih ni, nova bo pa predraga.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr feb 02, 2011 12:22 pm

Kupiš subaru imprezo WRX STi karavan, pa si rešil dve muhi na en mah.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Sr feb 02, 2011 5:34 pm

najnaj.si je napisal/-a:Res me skrbi, da bom nad vsemi karavani razočaran, ker fiesta je le kratka in igriva.

Nad Audijem S6 Avant sigurno ne boš razočaran, niti glede motorja (sploh ni primerjave glede zmogljivosti, gre za čisto drugi svet, katerega moraš okusiti :twisted: ), niti glede lege (Fiesta ST je boljša kvečjemu v zaprtih ovinkih).
Poraba 4.2 V8 motorja z 341KM? Z normalno vožnjo 9-10 litrov ni problem (govorim o par % nad omejitvami), le obvladovati se je treba, da ne izkoriščaš vseh konjev. Če ne paziš na porabo, ti Audijev V8 popije 12-15litrov na 100km.

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Sr feb 02, 2011 6:21 pm

Evo en predlog. Placa ima ogromno, 175KM VR6, pa poceni je! :D

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4480824&show=1

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Sr feb 02, 2011 6:24 pm

Pa crkuje vse povrsti in žre 15l+... :lol:
Zadnjič spremenil nejc1, dne Sr feb 02, 2011 7:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr feb 02, 2011 6:50 pm

kakšne predloge pa eni dajate, mislim, škoda besed!

drugače pa ti lahko povem po svojih izkušnjah, da sem bil presenečen, ko je v stilota 5 vrat, šlo kolo katerega nisem rabo nič razstavit, samo sedeže podrl, kolo not naložo, pa je to to. pasalo ko ata na mamo.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

udd
Nov uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a udd Sr feb 02, 2011 7:10 pm

Kupi BMW 330d majhna poraba ,športni avto in dost veselja do vožnje nebo ti žal.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4356213&show=1
mmnn
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov