G-4S je napisal/-a:anixx je napisal/-a:Še citat serviserja: 'gred motorja se je preveč odmaknila in je pri semeringu začelo puščati olje'
Danes sem peljal na servis svoj avto in sem mehaniku povedal tole tvojo zgodbo. Pa mi je rekel, da vprašaj servisreja kako se glavna gred premakne![]()
...povedal mi je namreč, da je glavna gred privita s ca. 10 ORENK šraufi in da ko imaš motor raztavljen v prafaktorje, primeš gred in jo lahko premikaš za največ POL MILIMETRA! Torej da se glavna gred odmakne baje ni možno (tolk o strokovnost pooblaščenega servisa al pa kr neki basajo). To da je semering spustil pa definetivno ni tvoja napaka!!!
anixx je napisal/-a:Danes sem na vse pooblaščene servise, ki so objavljeni na www.avto-triglav.si in
predstavnikom podjetja Avto Triglav d.o.o.: mitja.mihelic@avto-triglav.si ; damijan.vuk@avto-triglav.si; iztok.galina@avto-triglav.si
poslal še spodnji email (počakajmo kdo bo prvi odgovoril - če sploh kdo
----- Original Message -----
From: Aleksander Potokar @ domenca.si
To: mitja.mihelic@avto-triglav.si ; damijan.vuk@avto-triglav.si ; Galina Iztok ; stepancic@siol.net ; podborsek.servis@siol.net ; avtotrade@siol.net ; avtoplus@siol.net ; info@asi.si
Sent: Thursday, November 27, 2003 10:35 AM
Subject: aksialni ležaj
Spoštovani strokovnjaki s področja vozil Alfa Romeo,
zelo na kratko, ker vam ne želim krasti preveč časa:
na motorju vozila AR 156 je prišlo do napake - obraba aksialnega ležaja oz. zračnost le tega. Posledica je pokvarjen motor, popravilo po predračunu znaša od 700.000 do 800.000 SIT. Glede na to, da serviserji (Avto Triglav d.o.o., Ljubljana) niso ugotovili konkretnega vzroka napake - zgolj obraba ležaja - me zanima, kakšna je predpisana življenska doba dotičnega ležaja in kako, da ni predpisan za zamenjavo ali vsaj pregled na enem od rednih servisov vsakih 15.000 km.
Za odgovore se vam v naprej zahvaljujem.
Hvala za vaš čas in lep pozdrav,
Aleksander Potokar
040 702 999
----------------------------------------------
podatki o vozilu
----------------------------------------------
- vozilo: Alfa Romeo 156 1.6TS
- letnik: 2000
- prevoženih km: 74.000
- zadnji redni servis: 70.000
Spoštovani g. Potokar!
Na spletni strani našega podjetja, Avta Triglav, d.o.o., je na razpolago seznam naših pooblaščenih servisov in trgovcev ter vsi podatki, ki našim strankam omogočajo, da se v primeru težav z vozilom ali pa zgolj vprašanj glede vozila in nadomestnih delov obrnejo na enega izmed njih. Naloga tehnične službe je predvsem podpora in pomoč pooblaščenim serviserjem pri reševanju kompleksnejših težav, kar je hkrati tudi posredna pomoč našim strankam. Na vsa vprašanja, ki jih naslavljate na nas, vam bodo lahko odgovorile pristojne osebe na servisu in v maloprodaji nadomestnih delov.
S prijaznimi pozdravi,
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov