Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Sr nov 26, 2003 10:41 am

tukile si bil pa ReBorn....

Uporabniški avatar
AR-146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR-146 Sr nov 26, 2003 11:11 am

je klele si pa lepo lepotno oblikoval

heeeeee

G-4S

Re: avto triglav - kdaj jim bo kdo odvzel licenco?

Napisal/-a G-4S Sr nov 26, 2003 11:28 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

anixx
Nov uporabnik

Napisal/-a anixx Če nov 27, 2003 5:04 pm

Danes sem na vse pooblaščene servise, ki so objavljeni na www.avto-triglav.si in
predstavnikom podjetja Avto Triglav d.o.o.: mitja.mihelic@avto-triglav.si ; damijan.vuk@avto-triglav.si; iztok.galina@avto-triglav.si

poslal še spodnji email (počakajmo kdo bo prvi odgovoril - če sploh kdo ;-)

----- Original Message -----
From: Aleksander Potokar @ domenca.si
To: mitja.mihelic@avto-triglav.si ; damijan.vuk@avto-triglav.si ; Galina Iztok ; stepancic@siol.net ; podborsek.servis@siol.net ; avtotrade@siol.net ; avtoplus@siol.net ; info@asi.si
Sent: Thursday, November 27, 2003 10:35 AM
Subject: aksialni ležaj

Spoštovani strokovnjaki s področja vozil Alfa Romeo,

zelo na kratko, ker vam ne želim krasti preveč časa:

na motorju vozila AR 156 je prišlo do napake - obraba aksialnega ležaja oz. zračnost le tega. Posledica je pokvarjen motor, popravilo po predračunu znaša od 700.000 do 800.000 SIT. Glede na to, da serviserji (Avto Triglav d.o.o., Ljubljana) niso ugotovili konkretnega vzroka napake - zgolj obraba ležaja - me zanima, kakšna je predpisana življenska doba dotičnega ležaja in kako, da ni predpisan za zamenjavo ali vsaj pregled na enem od rednih servisov vsakih 15.000 km.

Za odgovore se vam v naprej zahvaljujem.

Hvala za vaš čas in lep pozdrav,
Aleksander Potokar
040 702 999
----------------------------------------------
podatki o vozilu
- vozilo: Alfa Romeo 156 1.6TS
- letnik: 2000
- prevoženih km: 74.000
- zadnji redni servis: 70.000

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če nov 27, 2003 7:09 pm

JAO JAO JAO JAO

Brez besed.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Če nov 27, 2003 8:43 pm

G-4S je napisal/-a:
anixx je napisal/-a:Še citat serviserja: 'gred motorja se je preveč odmaknila in je pri semeringu začelo puščati olje'

Danes sem peljal na servis svoj avto in sem mehaniku povedal tole tvojo zgodbo. Pa mi je rekel, da vprašaj servisreja kako se glavna gred premakne :twisted:

...povedal mi je namreč, da je glavna gred privita s ca. 10 ORENK šraufi in da ko imaš motor raztavljen v prafaktorje, primeš gred in jo lahko premikaš za največ POL MILIMETRA! Torej da se glavna gred odmakne baje ni možno (tolk o strokovnost pooblaščenega servisa al pa kr neki basajo). To da je semering spustil pa definetivno ni tvoja napaka!!!

em..... je možno, če se (tako kot je napisano) obrabi aksialni ležaj oz. naležna površina aksialnega ležaja na glavni gredi, ampak vzroka pa niso navedli - verjetno napaka v materialu (glavne gredi ali ležaja). Kakorkoli že, mi pa ni jasno, da se je glavna gred premaknila v toliki meri (po moje za 5-10mm :shock: ), da je začelo puščati pri semeringu, v tem primeru bi lahko že vstrajnik po ohišju čohal, pa kaj se je dogajalo z ojnicami...... :? , ali pa na veliko mutijo, kaj se je v resnici dogajalo z vozilom, ko je bil še v njihovi lasti.

Kaj pa varijanta z (nevem kako se pravilno imenuje) oglednikom :?: , ker tudi jaz se strinjam, da do takšne velike okvare nebi smelo priti pri takšnih km, niti pri Tavriji, kaj šele pri Alfi.

Upam da boš čim bolj ugodno rešil :wink:
Slika

Uporabniški avatar
tj
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a tj Če nov 27, 2003 9:44 pm

Najprej seveda moje sožalje!

Mel sem podoben problem z mojmu P206, ne bom o detajlih, ocena popravila je bila okol 700.000 sit, avto seveda izven garancije; Po dopisu na Peugeot Slovenia in poslanim še v vednost na moj servis sem mel avto v 14 dneh zrihtan (bil je v 3, sam je blo treba en kon čakat, ki ga niso dobil prej...). Js nisem plačal niti 1 sit...
Kdo pa JE plaču pa nevem...

Moj predlog: Poklič na varstvo potrošnikov in se dogovor za sestanek, poklič medije...

In bistveno: NE pošiljat emailov... Pošiljaj Dopise na papirju, podpiši, pošlji priporočeno, zahtevaj pisne odgovore po pošti; Tako so mi svetovali na varstvu potrošnikov, saj tako imaš trdnejše dokaze o dogajanju!! Mail se hitro zbriše in pol rečejo, da niso nč dobil... Zabeleži si vsak telefonski pogovor (povzetek, kdaj, s kom)...

lp

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen Če nov 27, 2003 11:17 pm

Če že po pošti potem s povratnico (priporočeno je "premalo" in ni dokaz da so pošto prejeli).
Sicer pa odličen nasvet. Vprašanje koliko velja elektronska pošta pri dokazovanju.

G-4S

Napisal/-a G-4S Če nov 27, 2003 11:20 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

LiXo
Novinec

Kraj: Ljubljana

Avto Triglav

Napisal/-a LiXo Če nov 27, 2003 11:58 pm

Sem prebral clanek o Avto Triglavu..sami se doma srecujemo s podobno tezavo. Julija 2000 smo kupili punta..niti mesec dni po nakupu je crknil servo volan(popravilo znasa cca.200000sit)a nismo placali nic ker je bil avto v garanciji, vredu smo si rekl. Tukaj se tezave sele zacnejo,v treh letih so nam crkovale zarnice tko na 2 tedna ena, so zamenjali zaromete ki so se rosili a stvar ni pomagala. Zarnice so crkovale naprej...Avto je po dveh letih pac padel v izvengarancijski rok, tocno 3 tedne kasneje nam je crknil menjalnik, posledica tega je kao bila prevec stisnjena sklopka, kwwaa??
So menjal sklopko in neki na menjalniku, popravilo je stalo mislim da 150 tisoc tolarjev, zraven naj omenim popolno primitivno obnasanje serviserjev in usluzbencev v avto triglavu.
Minilo ni niti pol leta ko so avtu v prostem teku,se zaceli dvigovati obrati tudi preko 5000, tako da je avto tulil na semaforju...
Izgovarjali so se na mrzlo masino, a to je avto delal tudi ob segreti masini. Zdej zadne pol leta se dobesedno JEBEMO z avto triglavom, ki spoh ne vrjame. Nekaj so sicer menjali a avto se zmeri steka, men ni jasn kaj je to, prevozenih imamo 43000kilometrov vec ali manj relacijska umirjena voznja. Avto se vedno na vsake par dni dodaja gas preko 500 obratov in do blokade, folk na semaforju misl da sm prfuknen, jst mam pa avto u leru in nobene noge na plinu, tko se slis kt da bi gas dodaju. Polhn k**** mam Avto Triglava, upam da ga bo koncno kdo zjebu, in jst sm takoj zraven.
Pa se to, oni vejo kolk je mel nas avto tezav, me zanima kolk bi ponudili zanga ce bi menjal staro za novo(ziher 400cukov) manj kot po evro taksu, ker avta kot takega, v taksnem stanju kot je ne bojo prodal.

Jst nevem, in tud zdej vidm da nism edini k ma probleme z Avto Triglavom, njih boli k****, oni teb avto prodajo pol se pa j*** kolkr ves in znans, jst bi jim ce bi jim lahko l uzel licenco.
Pa se to , bodocim kupcom punta, stila ali kateregakoli Fiata v Avto Triglavu odsvetujem nakup!

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Pe nov 28, 2003 2:34 am

Ja bo treba zjebat ta Avto triglav in podobne ki jih je verjetno se kar nekaj. Oni pa itak sam da ti prodajo kisto pol se pa sam znajdi kokr se mores. In pol vse kar cakajo je se da potece garancija.
Mislim sej prow ne morm verjet da se lahko spuscajo tolk nizko in se pol se neumnega delajo. :!: :!:
Upam da ti bo ratal dobit nov avto in da jim mal podobno stisne ta zadno ker to kar delajo je pa res svinjarija!

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ Pe nov 28, 2003 2:51 am

lol

na servisu oz. rezervnih delih so itak nesposobni do amena..

pridem kupit srauf, pa jim narisem se skico kje se nahaja (pac cist obican srauf potreben da drzi zadnji odbijac na mestu), pa ga loleki niso najdl v računalniku in ga nism mogu kupit :evil:

pa pošljem fotra pol z takim šraufom (načeloma je neke vrste matica v igri in ne šrauf no) na servis ene 2 meseca kasneje..jim ga pokaže, mu rečejo da valda da ga majo, samo lahko le 10 komadov skupi kup (what the f***?!?! Če pa samo 2 rabiš na avtu, zakaj 10?!).

ok, cena pač 200 sit po enem, ni pretirano, vzame vseh 10, jst vesel, k bom lahko spet zašraufu zadnji odbijač kot se zagre...

se spravim delat...podrobno pogledam..99% ista zadeva, sam kaj ko ni 100% in ne paše..

dreki nemarni...mrš.

Uporabniški avatar
LaserJaMM
Novinec

Napisal/-a LaserJaMM Pe nov 28, 2003 10:13 am

Nič fantje bomo pa pisali FIAT SPA v Italijo... naj pride inšpekcija iz Torina na checking...avtotriglav je in bo podn...ker ime so si uničl in popravl si ga nikol ne bojo..
Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
AR-146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR-146 Pe nov 28, 2003 10:27 am

ampak prov res lokeki in loleki bojo triglav morjo ukint ker tist k tja voz avto pa tud ni normaln najbolš je zega če bo kej narobe pel zegi res pa da je delć ampak vsaj nardi k se zagre

anixx
Nov uporabnik

Napisal/-a anixx To dec 02, 2003 2:47 pm

ko človek misli, da je že vse doživel:

moj email na teh. službo podjetja Auto Triglav (včeraj):
------------------------------------
Subject: Fiat Auto s.p.a.

Pozdravljeni,

iz Alfa Romeo oddelka podjetja Fiat Auto s.p.a. so mi prejšnji četrtek sporočili, da so prevzeli zadevo v zvezi z mojim vozilom (priložen email).

Zanima me ali so vas že kontaktirali oz. na koga se lahko obrnem za to informacijo?

Lep pozdrav,
Aleksander Potokar
040702999
in odgovor:
Spoštovani g. Potokar!

Komunikacija med proizvajalcem in generalnim uvoznikom je interna stvar in ne zadeva stranko. Prepričani pa smo, da vam bo proizvajalec posredoval odgovor, kolikor hitro bo to mogoče.

Lep pozdrav,

in še moj z dobršno mero potrpljenja:
Prosim, če še enkrat preberete moj email.

Sprašujem o vzpostavljenem kontaktu ne o vsebini komunikacije. Torej preprosto: so vas kontaktirali ali ne?

LP
Aleksander Potokar
-----------------------------

pa kaj jim je?!?! sem se odločal ali naj grem do odvetnika ali ne... no, zdej vem kaj bom

anixx
Nov uporabnik

Napisal/-a anixx To dec 02, 2003 3:47 pm

anixx je napisal/-a:Danes sem na vse pooblaščene servise, ki so objavljeni na www.avto-triglav.si in
predstavnikom podjetja Avto Triglav d.o.o.: mitja.mihelic@avto-triglav.si ; damijan.vuk@avto-triglav.si; iztok.galina@avto-triglav.si

poslal še spodnji email (počakajmo kdo bo prvi odgovoril - če sploh kdo ;-)

----- Original Message -----
From: Aleksander Potokar @ domenca.si
To: mitja.mihelic@avto-triglav.si ; damijan.vuk@avto-triglav.si ; Galina Iztok ; stepancic@siol.net ; podborsek.servis@siol.net ; avtotrade@siol.net ; avtoplus@siol.net ; info@asi.si
Sent: Thursday, November 27, 2003 10:35 AM
Subject: aksialni ležaj

Spoštovani strokovnjaki s področja vozil Alfa Romeo,

zelo na kratko, ker vam ne želim krasti preveč časa:

na motorju vozila AR 156 je prišlo do napake - obraba aksialnega ležaja oz. zračnost le tega. Posledica je pokvarjen motor, popravilo po predračunu znaša od 700.000 do 800.000 SIT. Glede na to, da serviserji (Avto Triglav d.o.o., Ljubljana) niso ugotovili konkretnega vzroka napake - zgolj obraba ležaja - me zanima, kakšna je predpisana življenska doba dotičnega ležaja in kako, da ni predpisan za zamenjavo ali vsaj pregled na enem od rednih servisov vsakih 15.000 km.

Za odgovore se vam v naprej zahvaljujem.

Hvala za vaš čas in lep pozdrav,
Aleksander Potokar
040 702 999
podatki o vozilu
- vozilo: Alfa Romeo 156 1.6TS
- letnik: 2000
- prevoženih km: 74.000
- zadnji redni servis: 70.000

na tole sem danes še dobil odgovor :-) :
Spoštovani g. Potokar!

Zamenjava aksialnega ležaja motorne gredi ni predvidena pri rednem servisiranju. Zamenja se ga le v primeru okvare, kar se je zgodilo tudi pri vašem vozilu.

Lep pozdrav.
Tehnična služba
pa seveda vprašanje, ki se poraja kar samo:
Kako pa je s preventivnimi pregledi? Namreč okvara aksialnega ležaja motorne gredi povzroči nemalo škode, ki pa bi jo lahko preprečili s preprostim pregledom na enem izmed serivsov.

Aleksander

nevem, če ste opazili, dragi avtomobilisti, vendar odgovarjajo mi samo na vprašanja, ki jih sami izberejo :-) - zato sem se popravil:

Prosim, če mi sporočite še ceno novega aksialnega ležaja njegovo predpisano življenjsko dobo in ali je predpisan vsaj en preventivni pregled tega elementa.

S spoštovanjem,
Aleksander Potokar
------------------------------

če kdorkoli ve odgovor na katerega od mojih vprašanj naj mi prosim sporoči...
hvala

tudi mnenja so dobrodošla... pa užitek ob vožnji :-)

anixx
Nov uporabnik

Napisal/-a anixx Če dec 04, 2003 11:09 am

izbrisano (edit/mod)

anixx
Nov uporabnik

Napisal/-a anixx Če dec 04, 2003 11:56 am

Avtomobilisti in vsi ostali obiskovalci foruma:

Ali ste vedeli, da tehnična služba podjetja Avto Triglav d.o.o. ne ve kakšno nalogo ima v podjetju:

Spoštovani g. Potokar!

Na spletni strani našega podjetja, Avta Triglav, d.o.o., je na razpolago seznam naših pooblaščenih servisov in trgovcev ter vsi podatki, ki našim strankam omogočajo, da se v primeru težav z vozilom ali pa zgolj vprašanj glede vozila in nadomestnih delov obrnejo na enega izmed njih. Naloga tehnične službe je predvsem podpora in pomoč pooblaščenim serviserjem pri reševanju kompleksnejših težav, kar je hkrati tudi posredna pomoč našim strankam. Na vsa vprašanja, ki jih naslavljate na nas, vam bodo lahko odgovorile pristojne osebe na servisu in v maloprodaji nadomestnih delov.

S prijaznimi pozdravi,

-------------------------------------------------------------------------------
LOL - z vsakim stavkom se negirajo, spravljajo v zadrego... najboljš bi blo za njih če bi bli kr tih, pa počakal kaj bodo Italijani rekl...
-------------------------------------------------------------------------------
Pravite, da je vaša naloga pomoč pooblaščenim serviserjem.

Zakaj potem na vaši spletni strani (http://www.avto-triglav.si) piše, da je vaša naloga:

Tehnična služba ima nalogo pomagati lastnikom vozil pri vseh problemih, ki se pojavijo po nakupu vozila - v garancijskem roku in izven njega. V sodelovanju s FIAT AUTO - m skrbi za urejenost servisne mreže, izobraževanja mehanikov, ter nudi podporo pri reševanju zahtevnejših tehničnih problemov.'

V skladu z objavljenim na vaši spletni strani, vas prosim, da mi priskrbite odgovore na vprašanja iz prejšnjih emailov. Če jih nimate mi sporočite, da jih še enkrat pošljem.
LPaleksander

Uporabniški avatar
jansan
Nov uporabnik

Napisal/-a jansan Če dec 04, 2003 5:50 pm

anixx, ti samo ne obupat, pa bo... 8)

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če dec 04, 2003 5:58 pm

Tako tako - kar naprej!