Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: focus 1.6 tdci

Napisal/-a adis To feb 08, 2011 10:03 pm

pskoda je napisal/-a:Na poraba.com je največja 6.7l na 100km

okrog 7 bi se znala lepo vrteti poraba....ampak glede na to, da je to diesel je to za takšno "hitrost" pač pričakovano in ni takšnega šoka...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 08, 2011 10:14 pm

pero, nisem prodal vw, če dobim dobro ceno ga dam v račun oziroma probam prodat, drugače ostane.

ja no okrog 7 pri 150 je malo v primerjavi s tsi-jem......
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To feb 08, 2011 10:16 pm

speedfreak je napisal/-a:pero, nisem prodal vw, če dobim dobro ceno ga dam v račun oziroma probam prodat, drugače ostane.

pa kok so vsi "navalili" na te TSI-je pa porabo....

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI To feb 08, 2011 10:18 pm

Mislim da boš z 1.6 razočaran, focus ni tako majhen avto. Jaz imam 2.0 tdci z 100kw ter z dinamično vožnjo porabo 6.8l/100km, pa na trenutke pomislim da kak kojnček več ne bi škodoval. Avto se zelo lepo pelje, razni golfi ter kie se ne morejo primerjati z njim, mal še glede motorja premisli da ti ne bo potem žal.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To feb 08, 2011 10:21 pm

speedfreak je napisal/-a:pero, nisem prodal vw, če dobim dobro ceno ga dam v račun oziroma probam prodat, drugače ostane.

Vprašal sem zato, ker se v naših koncih vozi en bel na novo. S punco sva šla na sprehod čez center Trebnjega in se je ne vem kolikokrat mim peljal

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 08, 2011 10:23 pm

YugoGTI je napisal/-a:Mislim da boš z 1.6 razočaran, focus ni tako majhen avto. Jaz imam 2.0 tdci z 100kw ter z dinamično vožnjo porabo 6.8l/100km, pa na trenutke pomislim da kak kojnček več ne bi škodoval. Avto se zelo lepo pelje, razni golfi ter kie se ne morejo primerjati z njim, mal še glede motorja premisli da ti ne bo potem žal.

Ma nemoj? :D Kolega, ki pogosto vozi focusa in se je veliko prevozil z mano v golfu 5, nekaj pa tudi v 6ki, ni ravno takšnega mnenja. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ To feb 08, 2011 10:29 pm

@Speedfreak
Kaj pa če bi počakal do junija, ko pride novi focus ven ?? Z 2.0 diezel motorji ... 163KM naj bi meu porabo cca. 5.5 l/100km
Drugač pa ne pričakovat nevem kako nizke porabe pri 150 km/h ... okoli 8 l/100km nebi blo nič presenetljivega.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To feb 08, 2011 10:32 pm

Mondeo bi mogoče pri 150km/h pil 8l, focusa je malo velik

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI To feb 08, 2011 10:35 pm

5ka se pelje ko feder gajba, probaj pa boš vidu.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 08, 2011 10:38 pm

YugoGTI je napisal/-a:5ka se pelje ko feder gajba, probaj pa boš vidu.

x2.

p.s.: Golf 5.5 (ali po "njihovo" Golf 6) pa tut ni nič boljši.

ON:
Če že mora bit focus z francoskim motorjem, potem naj bo 2.0. 1,6 je bolj tak....švohoten...

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 08, 2011 11:53 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
YugoGTI je napisal/-a:5ka se pelje ko feder gajba, probaj pa boš vidu.

x2.

p.s.: Golf 5.5 (ali po "njihovo" Golf 6) pa tut ni nič boljši.

Na 15 colah sta 5ka in 6ka res navidez bolj plavajoči, ampak v tem primeru je krivo zvijanje gum. Vozim 5ko, 6ko sem pa dva dni z istimi dimenzijami gum in je bila dosti slabša zaradi tovarniškega ET-ja in varčnih gum. 5ka z malo manjšim ET-jem in pravimi gumami se brez posebnih težav postavi ob bok novemu Focusu. Vozil sem nove Golfa, Focusa, Mazdo3, Astro in Megana v tem razredu.

V praksi pa Focus (l. 08 1.8 CDTI 116KM, 16 col Sport Contact 3) in Golf V (l. 05 , 1.9 TDI 130KM, 16 col Turanza ER300). Focus je imel manj izkušenega voznika, nekaj manj konjev in boljše podvozje ter bolj športne gume. Golf ima manjši ET, kot v orginalu, to pa v praksi pri tem avtu (nenavadno) dosti pomeni. Vglavnem pri enem nočnem priganjanju sem mu po ovinkih brez težav sledil s še nekaj "lufta" in šel v dolgem odprtem ovinku s cca 170km/h mimo, on je vozil cca. 160 km/h. Se strinjam, da ima Focus v osnovi za odtenek boljše podvozje, je pa ta razlika daleč od mitološke superiornosti, ki se mu jo (pri nas) pogosto pripisuje. Angleži, ki imajo Focusa praktično za svojega, v dosti testih pri kakšnem avtu tega razreda omenijo, da ni tako dinamično naravnan kot recimo Golf ali Focus, ne delajo (velike) razlike med njima.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Sr feb 09, 2011 12:25 am

Sem imel Leon II in Focusa II pa lahko rečem da sta si po dinamiki res blizu, samo Focus deluje bolj mirno, tako da ga z lažjim srcem nateraš v ovinku, pri tem je pa še bolj udoben za vozit. Saj ni problem narediti šprtnega podvozja za divjanje po ovinkih, problem je narediti tako podvozje pa da se z avtom lahko še zmeraj mirno pelješ 100+ po razritih slovenskih cestah...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr feb 09, 2011 3:21 am

Kolega je že več kot eno leto vozil golfa 5 l. 05 vsak dan, ko sem mu dal v roke volan l.02 focusa en teden po tem, ko sem ga kupil. Oba avta sta bila na serijskem podvozju in serijskih 15". In je kot zaprisežen VAG-ovc z roko na srcu priznal, da so lega,handling in udobje focusa daleč pred golfom. Tudi sam sem preizkusil golfa 5 in golfa 5.5 (po "vaše" golfa 6)....pa me v nobenem primeru nista prepričala (no ja....razen nekaj konjev več pod havbo)......mogoče je krivo to, ker poleti vozim focusa na 17" na -35mm h&r...oba golfa pa sta bila na nekih 16" in na nevem katerih -35mm.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Sr feb 09, 2011 6:31 am

Focus 1.8 tdci (115KM), tankal na Petrolu, večinoma mestna in medkrajevna vožnja, na kratko AC, nekaj pospeševanja, jutranji vžig hladnega motorja in vožnja v službo(6km)... poraba na računalniku kaže 7,4l. Kadar vozim nekaj več AC in daljše relacije v kombinaciji z mestno vožnjo pa 6,5l.
to je to, brez nakladanja o nekih nikoli dosegljivih 5 litrih... :D
Ima pa moj focus malenkost boljšo lego od navadnega, koliko ne vem - sport podvozje.
Slaba lastnost, rošenje šip.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 09, 2011 6:28 pm

Hvala za odgovore.

Pol pravite da bi 1.6 znal bit svohoten?, to me tud skrbi, ker mi je tsi premalo pa ima avto kakih 200 kg manj od focusa, 2,0 dizla pa tak al tak ni več za dobit.

Ta nov focus mi bo predrag, o tem kako obupno grd je pa raje ne bi :mrgreen: .

Sem pa danes bil spet malo po salonih pa me zanima a se vam tud zdi, da ma focus premeh naslon sedeža, kar je zelo neudobno, vsaj zame, pa naslon za roko je predaleč nazaj zame...

glede ergonomije mi ne odgovarja nič bolj kot polo in je bistveno slabši od golfa 6, vsaj zame, da ne bo kreganja, je pa naprimer astra H, meni odgovarjala prav tako kot golf 6, da ne napišem da še bolj, pa je strarejši model, astra J mi ne odgovarja tako, pač stvar okusa oziroma telesnih mer, da se ne bo kak našel enačiti položaja za sedenje in ergonomije s kvaliteto plastike ipd, vse to je stvar MOJIH opažanj.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr feb 09, 2011 6:35 pm

Kako ti je naslon predaleč nazaj... saj ga lahko nastaviš kot pri golfu.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Sr feb 09, 2011 6:36 pm

Če ti astra H odgovarja zakaj jo potem ne kupiš, dokler so še na voljo, npr.:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3690832&show=1
Zadnjič spremenil nejc1, dne Sr feb 09, 2011 6:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 09, 2011 6:37 pm

evilfury je napisal/-a:Kako ti je naslon predaleč nazaj... saj ga lahko nastaviš kot pri golfu.

ni se dal, ali pa nism znal oops

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 09, 2011 6:39 pm

nejc1 je napisal/-a:Če ti astra H odgovarja zakaj jo potem ne kupiš, dokler so še na voljo, npr.:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3690832&show=1

To sem mel do decembra ( 1.9 cdti ), mi je žal, da sem jo prodal... :cry:

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Sr feb 09, 2011 7:08 pm

Pojdi na testno vožnjo, pa boš takoj vedel, ali je dovolj močan in kakšna je poraba. Da se ne boš spet nasral. =P Pa naredi vsaj 50km, da dobiš vsaj približno občutek. Bc kaže za deci do dva višjo porabo, kot je realna. Serijskih težav z motorjem ni. Pa preberi si kakšen test od avtomagazina, kjer se mi zdi da najbolj realno opišejo pluse in minuse v zvezi s tem avtomobilom, poraba bi pa tudi morala biti blizu tvoji ;) Je pa avto za ta razred kar prostoren, namenjen predvsem tistim, ki ga radi poženejo tudi čez ovinke.

p.s.: kar se tiče naslona za roke, je res preveč nazaj, ampak po enem tednu nisem imel več težav, ko sem se navadil kako nasloniti roko. Drugače bi se pa moral izvleči zgornji del naprej pri novem modelu (facelift), če prav vem...
Zadnjič spremenil noj, dne Sr feb 09, 2011 7:35 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov