Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Re: Nov avto za oceta

Napisal/-a Polo78 Po feb 14, 2011 7:53 am

LukL je napisal/-a:ko sem videl prometno nesrečo tiguan vs. ix 35 čelno bi se defenitivno odloču za tiguana... (v ix 35 je ženska imela zlomljeno nogo, in pa reševati so jo morali gasilci, med tem ko se na tiguanu šoferska vrata niso več normalno zapirala, so šla malo navzkriž

Po eni nesreči pri kateri tudi ti sam ne veš določenih dejstev oz. okoliščin (čeprav si jo kao videl), ne moremo dajati takih zaključkov. Včasih lahko že zrahljan varnostni pas povzroči poškodbe, ki jih sicer ne bi bilo pa ima avto lahko 10 zvezdic in je statistično 2x bolj varen od drugega. Da niti ne govorim o drugih dejavnikih, ki vplivajo na to kako se kak avto mečka (kot naleta, hitrost,...) ipd. Pač splet nesrečnih okoliščin za žensko v ix35 bi rekel, kakor pa to, da je Tiguan varnejši - buče! :|
Antiznačkar po prepričanju

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po feb 14, 2011 8:17 am

@LukL Na EURO NCAP nimajo blage, morali bi upoštevati tvoja opažanja. :idea:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 14, 2011 8:44 am

Če je do zdaj vozil audija in preferira nemce, bi rad višje sedel in ne rabi 4x4, mu bo Tiguan verjetno zelo odgovarjal.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po feb 14, 2011 9:24 am

Golfa plus TSI naj si kup.

jozeG
Nov uporabnik

Napisal/-a jozeG Po feb 14, 2011 9:31 am

Jah saj pravim, da prikacuje zanesljivost, kot s trenutnim avtom, se pravi da ne bo nic narobe 20 let (kar mu pa jaz govorim da bo tezka) in ko slisi, da imata vec kot dva iste probleme, ga kar nekako mine... Tiguan bo izgleda ta prvi, ki ga bomo sli pogledat ko bo cas. Porabo bi pa lahko kaksno pricakoval z 1.4TSI (na poraba.com je en vnos z 8.9l)?

Uporabniški avatar
Shadez
Novinec

Kraj: Lost in stereo

Napisal/-a Shadez Po feb 14, 2011 9:43 am

Je kar nekaj tem odprtih na forumu o tem, kakšni super šparovci so TSIji :mrgreen:
Patience is something you admire in the driver behind you and scorn in the one ahead.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po feb 14, 2011 10:10 am

Foter ma golfa TSI 122 KM in naredi z enim tankom okoli 700 km, torej ima porabo malo nad 7 litrov. Ima pa večinoma mestno vožno in ker je že malo v letih tusi penzionerski stil vožnje =P

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po feb 14, 2011 10:13 am

Shadez je napisal/-a:Je kar nekaj tem odprtih na forumu o tem, kakšni super šparovci so TSIji :mrgreen:

zato sem pa predlagal bmw X1. čeprav meni ni všeč in se mi ne zdi preveč uporaben, ker je dejansko dvignjen osebni avto, se mi tukaj zdi primeren.. pa še šparovca ima na kvadrat.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po feb 14, 2011 10:20 am

tiguan tsi porabi kr več kot golf. tsi pri tiguanu je močnejši - 150 km - in tiguanova karoserija je težja in manj aerodinamična.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

jozeG
Nov uporabnik

Napisal/-a jozeG Po feb 14, 2011 10:28 am

@Jerch, na zalost je X1 predrag, namrec 25k€ je definitivno max, pa kupuje bencinarja in ne dizla

Se pravi je 8 - 9l kar primerno za Tiguana?

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Po feb 14, 2011 10:56 am

jozeG je napisal/-a:@Jerch, na zalost je X1 predrag, namrec 25k€ je definitivno max, pa kupuje bencinarja in ne dizla

Se pravi je 8 - 9l kar primerno za Tiguana?

Tu nekje ja. Računaj bolj 9 kot 8.

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po feb 14, 2011 11:18 am

Ja, med 8 in 9 po mestu najverjetneje. Toliko za tiguana TSI napoveduje tovarna in po mojih izkušnjah (ne le z VW, tudi z Renaultom) se da dokaj zanesti na te napovedi.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po feb 14, 2011 11:24 am

Jaz bi takemu fotru in za navedene potrebe jajcanja po mestu ter max 15 kkm letno sicer priporočil Škodo Yeti 1.2 TSI z DSG menjalnikom. Z osnovno opremo je že po uradnem ceniku pod 20 jurji, za razliko do 25 jurjev ga lahko do daske nabaše z opremo - če ne mara veliko opreme, kot praviš, pa pač nekaj prišpara, kje pa piše da moraš za avto vedno do konca zagonit predvideni max proračun... (pogosto je sicer bolj verjetno, da ga še presežeš, hehe)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Po feb 14, 2011 12:46 pm

jozeG je napisal/-a:Jah saj pravim, da prikacuje zanesljivost, kot s trenutnim avtom, se pravi da ne bo nic narobe 20 let (kar mu pa jaz govorim da bo tezka) in ko slisi, da imata vec kot dva iste probleme, ga kar nekako mine...

To zanesljivost, da bo 20 let mir, naj si kar izbije iz glave, ker je ne bo. Res je, da so bencinarji manj problematični od dizlov pa vendar je tudi tu preveč ene elektronike, da bi avto stalno brezhibno deloval.

Kar se pa tiče TSI motorjev pa pri Tiguanu kar pričakuj konkretno porabo od 9 litrov dalje. Sicer je veliko odvisno od načina vožje ter kje se voziš, ampak če slišim, da ima nek Golf TSI s penzionistično vožnjo porabe nad 7 litrov, potem bo tistih 9 litrov za večje, težje in manj aerodinamične avte kar držalo. Kot tudi držijo meritve na testih, kjer z raznimi Golfi ne pridejo pod 8 litrov...

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Po feb 14, 2011 1:11 pm

Če bo imel kakšna vprašanja glede tiguana lahko jaz tudi povem, čeprav imam jaz dizla sicer.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

jozeG
Nov uporabnik

Napisal/-a jozeG Po feb 14, 2011 1:15 pm

Saj ima tudi on penzionisticni nacin voznje - vozi se max 110 po avtocesti :)Noce imeti avtomatskega menjalnika, ker pravi da bi mu bilo potem dolgcas med voznjo, pa se dost je pozoren na porabo in zavira z masino kokr se le da, tako da pride v postev samo rocni. Ga bom preprical, da gremo yetija pogledat in upam da bo vsaj on spregledal, ce ze sestra ni, ko sem ji predlagal roomsterja :D

@GrEgEcN95, katero opremo pa imas?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po feb 14, 2011 1:15 pm

Polo78 je napisal/-a:
jozeG je napisal/-a:Jah saj pravim, da prikacuje zanesljivost, kot s trenutnim avtom, se pravi da ne bo nic narobe 20 let (kar mu pa jaz govorim da bo tezka) in ko slisi, da imata vec kot dva iste probleme, ga kar nekako mine...

To zanesljivost, da bo 20 let mir, naj si kar izbije iz glave, ker je ne bo. Res je, da so bencinarji manj problematični od dizlov pa vendar je tudi tu preveč ene elektronike, da bi avto stalno brezhibno deloval.

Kar se pa tiče TSI motorjev pa pri Tiguanu kar pričakuj konkretno porabo od 9 litrov dalje. Sicer je veliko odvisno od načina vožje ter kje se voziš, ampak če slišim, da ima nek Golf TSI s penzionistično vožnjo porabe nad 7 litrov, potem bo tistih 9 litrov za večje, težje in manj aerodinamične avte kar držalo. Kot tudi držijo meritve na testih, kjer z raznimi Golfi ne pridejo pod 8 litrov...

pa zakaj soliš pamet kjer te ne srbi? te je okužil TSI virus. normalno, da ljudje jamrajo nad temi motorji, če pa se tlačijo 1.2tsi-ji v avte tipa alteaXL. ali pa vozijo polote namesto po priporočilu računalnika (razen po klancih gor s 1700-2700/o) na 4000-6000/o. avti s turbino nikoli niso bili sparovni ob priganjanju.. ker sam vozim dizla sem se hitro navadil v novem polotu na stil varčne vožnje in razen v mestu kar kršim predpise. poleg tega lahko izbira med 122 ali 150km. zdej pa nevem kaj se pričakuje, da bo avto s 150km, slabo aerodinamiko in težo 1580kg porabil 6 litrov bencina?
tisti, ki bi šparal ima še vedno v ponudbi 2.0TDI 110km, ki pa nebo več dolgo.

meni osebno bi bil zelo pri srcu tudi kuga.. problem je da je v slo na voljo skoraj le z dizlom 2.0 140km. solidnega se dobi za 20.000, medtem ko tiguana za 25.000 oskubljenega.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po feb 14, 2011 1:47 pm

Glede na to, da praviš, da živi v Lj., da ima penzionističen način vožnje in da mu je poraba zelo pomembna, mogoče "terenec" oz. SUV tipa Tiguan in podobni ni najbolj smiselna izbira. Ko sem še enkrat preletel tvoje želje, sem mnenja, da bi bil Golf Plus 1.2 TSI še najbližje neki optimalni izbiri. Samo malo "prepoceni" bo ;)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po feb 14, 2011 1:47 pm

Jerch, se pocutis uzaljenega?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Po feb 14, 2011 2:00 pm

Jerch_ je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:

pa zakaj soliš pamet kjer te ne srbi? te je okužil TSI virus. normalno, da ljudje jamrajo nad temi motorji, če pa se tlačijo 1.2tsi-ji v avte tipa alteaXL. ali pa vozijo polote namesto po priporočilu računalnika (razen po klancih gor s 1700-2700/o) na 4000-6000/o. avti s turbino nikoli niso bili sparovni ob priganjanju.. ker sam vozim dizla sem se hitro navadil v novem polotu na stil varčne vožnje in razen v mestu kar kršim predpise. poleg tega lahko izbira med 122 ali 150km. zdej pa nevem kaj se pričakuje, da bo avto s 150km, slabo aerodinamiko in težo 1580kg porabil 6 litrov bencina?
tisti, ki bi šparal ima še vedno v ponudbi 2.0TDI 110km, ki pa nebo več dolgo.

meni osebno bi bil zelo pri srcu tudi kuga.. problem je da je v slo na voljo skoraj le z dizlom 2.0 140km. solidnega se dobi za 20.000, medtem ko tiguana za 25.000 oskubljenega.

Kaj pa ti zdej jokaš? :roll: Samo povedal sem kar je res (glede porabe TSI motorjev) in nič drugega. V čem je problem?!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov