Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Re: Seat Altea XL ali Škoda Octavia Combi

Napisal/-a aklan86 To feb 15, 2011 9:18 am

Ne prva ne druga nima ESP-ja, vzadi imaš šipe na roštilj, če ti je to ok...
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 15, 2011 10:14 am

pskoda je napisal/-a:
Ali je že kdo mogoče pomislil, da bo ob prodaji dizla tudi več dobil za avto kot za bencinarja :?: :?:

A si že mogoče pomislil, da daš že v samem štartu za dizla 2 jurja več? Po 5., 6. letih avto prodaš pa dvomim da dobiš tud 2 jurja več. Plus še dražji servis in kasko zavarovanje.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 15, 2011 10:15 am

aklan86 je napisal/-a:Ne prva ne druga nima ESP-ja, vzadi imaš šipe na roštilj, če ti je to ok...

Ne prvega ne drugega nujno ne potrebuješ.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To feb 15, 2011 10:48 am

aklan86 je napisal/-a:Ne prva ne druga nima ESP-ja, vzadi imaš šipe na roštilj, če ti je to ok...

Tako kot še marsikateri precej dražji....

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To feb 15, 2011 11:33 am

speedfreak je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:Glede bencnar vs dizel sicer mislim, da pri navedeni kilometrini ni nujno TDI. Če kupuješ znotraj VAG koncerna, so na voljo TSI motorji, ki so precej boljši od prejšnjih bencinarjev in ravno pri kilometrini do 15-20 kkm letno je IMO izbira TDI vs TSI bolj stvar osebnega okusa...
Moram tole svoje malo dopolnit: sem na hitro pregledal cifre in najcenejša Octavia Combi 1.6 TDI je ene 2100 EUR dražja od najcenejše 1.2 TSI... razlika v povprečni porabi po tovarni je pa 1,2 litra na 100 km - pri 20.000 km letno (praviš da ne boš prevozil več to pomeni pri dizlu prihranek manj kot 300 EUR letno, torej TDIja notri prineseš šele po 7 letih (če pa bo tvoje kilometrina bližje 15.000 km letno, je pa še slabše...)

Tudi če smo maksimalno sumničavi glede porabe TSIja in razliko bogato zaokrožimo navzgor na 2 litra, je to še vedno manj kot 500 EUR letno, pri 2100 EUR razlike v nabavni ceni in krepkih 20.000 km letno še vedno več kot 4 leta da notri prineseš...

Pa še malenkost več boš pri TDIju plačal vsako leto pri registraciji za nadomestilo za uporabo cest (OK, 25 EUR letno, to vsekakor ni tragično, ampak takole se počasi nabere...), pa ker je ob nakupu dražji avto, bo recimo tudi za kasko spet malo več stroškov...

Glede zmogljivosti tudi dvomim da bo 1.6 TDI letel nevem kako bolje od 1.2 TSI... sem takega TSI enkrat vozil v Golfu VI (Octavia pa je, poenostavljeno rečeno, v nekem smislu pač malo podaljšan Golf) in za moj okus nobene podhranjenosti, dovolj dobro potegne.

Hmm glede podhranjenosti se bom pa js oglasil. 1.2 tsi je komaj zadosti za polota, za kaj težjega je premalo zato zadevo odsvetujem, pa tudi poraba bo za več kot dva litra večja na 100 km, vsekakor pa ne mislim da ne sprobajta 1.2 tsii, če vama zadostujejo zmoglivosti, go for it.
No,hvala bogu da že končno nekdo lepo iz svojih izkušenj prizna da je 1.2tsi mašina za majhne in nikakor ne za avte velikosti Altee xl ali kaj podobnega!

tesfalar
Nov uporabnik

Napisal/-a tesfalar To feb 15, 2011 11:46 am

Bisiness ima (kar se ne-varčevalne opreme tiče) glede na Greenline mali usnjeni paket (volan + prestavna ročica) in 16" aluplatišča (kar je meni dejansko minus, na moji so jih menali s 15").
- Climatronic sicer ni nujen, je pa ena od prvih stvari za dodati,
- radio Bolero je metanje denarja skozi okno (250€), Swing dela čisto ok,
- parkirni senzorji niso nujni, sploh za tak denar (320€), če že, potem raje aftermarket za 100€,
- namesto teh dveh stvari raje ESP (440€),
- ker bosta vozila otroke razmislita o stranskih zračnih zavesah (360€),
- NUJNO zraven še normalno (jekleno) rezervno kolo (45€),
- zadnja električna stekla so 160€, jih izklopiš z gumbom, pa se otroci ne igrajo,
- glede na kilometrino je po moje boljša izbira bencinar, celo mogoče (ja vem, bogokletno) 1.6 102KM - za 2+1 okrog prevažat je dovolj, poraba 8, bulletproof motor, redni servis 68€,
- dobavni roki so bili pred časom 6 tednov, tako da si raje sestavita takega kot vama paše in ne vzet takega, ki ga nihče noče,
- pojdita do Škerjanca v Domžale in se pogovita z Minko, pri meni so bili daleeeeč bolj prilagodljivi in ugodni kot Verovškova.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To feb 15, 2011 12:00 pm

fare je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:Glede bencnar vs dizel sicer mislim, da pri navedeni kilometrini ni nujno TDI. Če kupuješ znotraj VAG koncerna, so na voljo TSI motorji, ki so precej boljši od prejšnjih bencinarjev in ravno pri kilometrini do 15-20 kkm letno je IMO izbira TDI vs TSI bolj stvar osebnega okusa...
Moram tole svoje malo dopolnit: sem na hitro pregledal cifre in najcenejša Octavia Combi 1.6 TDI je ene 2100 EUR dražja od najcenejše 1.2 TSI... razlika v povprečni porabi po tovarni je pa 1,2 litra na 100 km - pri 20.000 km letno (praviš da ne boš prevozil več to pomeni pri dizlu prihranek manj kot 300 EUR letno, torej TDIja notri prineseš šele po 7 letih (če pa bo tvoje kilometrina bližje 15.000 km letno, je pa še slabše...)

Tudi če smo maksimalno sumničavi glede porabe TSIja in razliko bogato zaokrožimo navzgor na 2 litra, je to še vedno manj kot 500 EUR letno, pri 2100 EUR razlike v nabavni ceni in krepkih 20.000 km letno še vedno več kot 4 leta da notri prineseš...

Pa še malenkost več boš pri TDIju plačal vsako leto pri registraciji za nadomestilo za uporabo cest (OK, 25 EUR letno, to vsekakor ni tragično, ampak takole se počasi nabere...), pa ker je ob nakupu dražji avto, bo recimo tudi za kasko spet malo več stroškov...

Glede zmogljivosti tudi dvomim da bo 1.6 TDI letel nevem kako bolje od 1.2 TSI... sem takega TSI enkrat vozil v Golfu VI (Octavia pa je, poenostavljeno rečeno, v nekem smislu pač malo podaljšan Golf) in za moj okus nobene podhranjenosti, dovolj dobro potegne.

Hmm glede podhranjenosti se bom pa js oglasil. 1.2 tsi je komaj zadosti za polota, za kaj težjega je premalo zato zadevo odsvetujem, pa tudi poraba bo za več kot dva litra večja na 100 km, vsekakor pa ne mislim da ne sprobajta 1.2 tsii, če vama zadostujejo zmoglivosti, go for it.
No,hvala bogu da že končno nekdo lepo iz svojih izkušenj prizna da je 1.2tsi mašina za majhne in nikakor ne za avte velikosti Altee xl ali kaj podobnega!

X2

Pa ne toliko zaradi zmogljivosti kakor zaradi porabe. Med 1.6 tdi in 1.2 tsi je treba pri večjih/težjih avtih kar mirno računat vsaj 2,5 litra, če že ne 3 litre več porabe pri tsi motorju. Kogar to ne moti ter hkrati dela malo km (pod 15k letno) potem tudi jaz pravim, go for it. :)

Fajn bi pa tudi bilo, da bi končno enkrat nekdo napisal dejansko razliko med cenami rednih servisov med 1.6 tdi in 1.2/1.4 tsi, da razbijemo še to famo in naredimo en izračun kaj se dejansko splača in kaj ne. :idea:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 15, 2011 12:09 pm

Prvi servis golf 1.4 TSI (122 KM) na pooblaščenem servisu (olje castrol)=140€
Prvi servis golf V 1.6 (102 KM) na pooblaščenem servisu (olje aral 10W40)=90€

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Sr feb 16, 2011 12:11 am

Polo78 je napisal/-a:
fare je napisal/-a:

X2

Pa ne toliko zaradi zmogljivosti kakor zaradi porabe. Med 1.6 tdi in 1.2 tsi je treba pri večjih/težjih avtih kar mirno računat vsaj 2,5 litra, če že ne 3 litre več porabe pri tsi motorju. Kogar to ne moti ter hkrati dela malo km (pod 15k letno) potem tudi jaz pravim, go for it. :)

Fajn bi pa tudi bilo, da bi končno enkrat nekdo napisal dejansko razliko med cenami rednih servisov med 1.6 tdi in 1.2/1.4 tsi, da razbijemo še to famo in naredimo en izračun kaj se dejansko splača in kaj ne. :idea:

Mislim, da eni malo pretiravate tukaj. Potemtakem bi meni TDI, sedaj pozimi in 2/3 mestnih voženj, moral pit 3,5 do 4,5 l/100km? Ker imam sedaj z Golfom 1.2TSI povprečno porabo 6,5l
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=10559
Pa tukaj zdaleč ni penzionistična vožnja, ampak normalno tekoče z prometom in nemalokrat pritisnjen pedal do daske.

Razlika v porabi med dizlom in bencinarjem je kakšnih 1,5 litra.
Sem poiskal podatke za Octavio 1.6 TDI in 1.2TSI, da bo avtor teme imel tudi kaj od tega.

TSI 1.2 povprečje 6,99l/100km
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

1.6TDI povprečje 5,65l/100km
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

Glede podhranjenosti, pa bom takole rekel. Pri ekstremno zahtevnih uporabnikih, tipa speedfreak je 10 sekund od 0-100 pri Polotu in 10,6s od 0-100 pri Octaviji, res lahko premalo. Za eno normalno vožnjo, pa je moči več kot zadosti.
Pa ne kujem TSI-ja v zvezde, tudi sam bi verjetno raje vzel TDI-ja, ampak se mi glede na letno prevožene kilometre in kratke relacije, ki jih delam, računica ni izšla.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Sr feb 16, 2011 8:39 am

Za Golfa se strinjam, da je razlika v porabi med primerljivim dizlom in bencinarjem nekje 1,5 litra. Pri večjih avtih pa se le ta poveča in tu je govor ravno o tem. Kot vedno pravim, je veliko tudi odvisno od načina in kraja vožnje. Hec je v tem, da se poraba pri priganjanju ali pogostih mestnih vožnjah ne veča premosorazmerno, ampak pri bencinarjih narašča hitreje. In strinjam se tudi, da je pri manjši letni kilometrini bolj smotrn nakup bencinarja, v tem primeru TSI. Vsak zase sam ve, na podlagi okoliščin ali morda želja, kaj je zanj najboljše. ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr feb 16, 2011 9:17 am

ban je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
Ali je že kdo mogoče pomislil, da bo ob prodaji dizla tudi več dobil za avto kot za bencinarja :?: :?:

A si že mogoče pomislil, da daš že v samem štartu za dizla 2 jurja več? Po 5., 6. letih avto prodaš pa dvomim da dobiš tud 2 jurja več. Plus še dražji servis in kasko zavarovanje.

Če ga imaš 6 let in delaš dobrih 25kkm kar ni veliko in je v porabi razlike 2l kar je 100% jaz bi prej rekel vsaj 3l pri isti vožnji pa to nanese okrog 3,8k eur za 2l (5,7k eur za 3l) na 6 let oz 150kkm. Za avto boš po 6 letih sigurno dobil več denarja, mašina tudi če bo imela 150kkm bo še zmeraj v top stanju z rednimi servisi, kar je za benzinarja zelo vprašljivo. Servis pa tudi ni bistveno dražji, kar gre mogoče kakšen 1l olja več noter, za obnovo diz, pumpe pa itak dlje zdrži kot 150kkm, vse ostalo je isto če se prav spomnim.
Pač vsak ima svoje razmišljanje in osebno sploh ne maram dizla, razen če bi delal 40kkm-50kkm letno

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr feb 16, 2011 9:23 am

ban je napisal/-a:

Ne prvega ne drugega nujno ne potrebuješ.

Jaz tudi ne vem, kaj rabiš ESP :?: Če nisi hitri (hitrejši) voznik, voziš po predpisih sigurno ga ne rabiš.

tesfalar
Nov uporabnik

Napisal/-a tesfalar Sr feb 16, 2011 9:57 am

pskoda je napisal/-a: Jaz tudi ne vem, kaj rabiš ESP :?: Če nisi hitri (hitrejši) voznik, voziš po predpisih sigurno ga ne rabiš.

Rabiš tudi centralnega zaklepanja ne ali elektrike ne prednjih šipah, da ne omenjam klime; saj lahko okno odpreš...

Glej - ko se bo žena peljala v službo z dvema otrokoma zadaj, da jih odloži v vrtcu in jo bo na ovinku (malo dežja ali poledice) zavrtelo, v njo pa bo nekdo priletel: se boš kaj sekiral, da nisi plačal 400€ za ESP, pa tega mogoče ne bi bilo? Jaz bi se, zato novega avta brez ESPja nisem hotel imeti.

"Rabiš" pa seveda samo tisto kar je na Renault 5 Campus letnik 1992. Pa še tam je opreme skoraj preveč.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr feb 16, 2011 10:48 am

Dobro da ljudje sploh preživijo/mo brez ESPja. Malo ljudi je, ki dokupi ESP zaradi varnosti, veliko je takih ki ga imajo noter, potem pa mislijo da lahko vse počnejo. Ali pa nakup avta z ESPjem pa razne nangkang in podobne čungalunga kinderjajc znamke gum na avtu. Bučke!
Sicer pa noben kos opreme ni nujno potreben, ni pa slabo če je tam. ESP je super zadeva, če veš zakaj je tam, pa da ni ves čas na koncu izklopljen.

Sicer pa, sem že v drugi temi odgovoril SPEEDFREAKU na njegov post, ki ga je v času pisanja mojega odgovora zbrisal, glasilo se je pa nekako takole:
Ne zastopim na kakšen način ti voziš avte oz kaj pričakuješ od avta. Ne vem a si vozil prej GT3 turbo, pa zaradi recesije prodal, nabavil polo 1.2 turbača in rekel "pah saj nek nadomestek namesto porša pa le je, če druzga ne, je pa TURBO"!!?? "Sem en čisto navaden 1.2TSI rad bi bil pa ferrari." Pričakuješ da bo avto imel 2sekunde do 100ke in razvil max hitrost el. omejeno 250, če boš pa dal blokado ven bo pa letel 286?
Moja izkušnja z Octavio karavan 1.2TSI je sledeča: avto potegne zelo lepo iz nizkih obratov. Ne vrti se rad preveč v visoke obrate (nad 5000rpm držat motor nima smisla), motor nudi popolnoma zadovoljivo premikanje. Prehitavnj takrat nisem izvajal, tako da žal ne morem rečt da so prehiteanja mala malica ali pa težava. Na AC v 6 zelo lepo vleče. Avto sem peljal "samo" do 160km/h tako da kako je nad 160km/h ne vem do tja je zadeva čisto solidna. 4je potniki v avtu, klima, vožnja po mestu po obvoznici, en kup zaganjanja in vrtenja motorja v obrate, da se vidi kaj zmore. Na obvoznici velik zaviranj na 90/80 pa pospeševanje od tam v različnih pestavah 4., 5., 6. trenutna poraba pri 130km/h po BC je med 6.8 in 7.1 Če bi človek rekel 7 mislim da ne zgreši. Končana poraba s priganjanjem po mestu (ki ga tudi ni bilo malo) je znesla PO BCju 7.8/100km. Ob tem bi rad povdaril da so porabe odčitek BCja na kratki razdalji 100km nekje (za natančnejše bi rabil en poln tank vsaj), pa še ne vem koliko pri Škodi BC laže. S tem da si upam trditi da bi s svojim načinom vožnje imel porabo precej nižjo od 7.8.
Avto se po zmogljivostih bp kosa če ni celo malenkost boljša od Megana I karavan 1.6 16v - to sva rekla dva (jaz in oče). Jaz pa tudi vozim močnejši avto od octavie (oz. vsaj avto bolj športnega duha :lol: ) tako da nisem nek uporbnik 40 konjske petke, kjer se mi zdi vsak traktor aston martin.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr feb 16, 2011 10:59 am

tesfalar je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a: Jaz tudi ne vem, kaj rabiš ESP :?: Če nisi hitri (hitrejši) voznik, voziš po predpisih sigurno ga ne rabiš.

Rabiš tudi centralnega zaklepanja ne ali elektrike ne prednjih šipah, da ne omenjam klime; saj lahko okno odpreš...

Glej - ko se bo žena peljala v službo z dvema otrokoma zadaj, da jih odloži v vrtcu in jo bo na ovinku (malo dežja ali poledice) zavrtelo, v njo pa bo nekdo priletel: se boš kaj sekiral, da nisi plačal 400€ za ESP, pa tega mogoče ne bi bilo? Jaz bi se, zato novega avta brez ESPja nisem hotel imeti.

"Rabiš" pa seveda samo tisto kar je na Renault 5 Campus letnik 1992. Pa še tam je opreme skoraj preveč.

Badzo je napisal/-a:Dobro da ljudje sploh preživijo/mo brez ESPja. Malo ljudi je, ki dokupi ESP zaradi varnosti, veliko je takih ki ga imajo noter, potem pa mislijo da lahko vse počnejo. Ali pa nakup avta z ESPjem pa razne nangkang in podobne čungalunga kinderjajc znamke gum na avtu. Bučke!

Nekaj podobnega sem ti hotel napisat, kot je že @Badzo.
ESP ne dela čudežov. Osebno sem avto razbil tudi zaradi ESP-ja in seveda bil je glavni vzrok prehitra vožnja, ampak ker nisem bil navajen na ESP sem avtomacko zadnji konec (zagrabil rob cestišča) lovil z volanom, kar je popolnoma narobe, če imaš ESP in tako sem zletel

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr feb 16, 2011 11:20 am

Moje mnenje glede porabe 1.2tsi in nasploh turbačev. 1.2tsi zna biti zelo varčen motor pod pogojem, da voziš po omejitvah, ga ne teraš do daske, hitro pospešuješ, itd. Ko pa to mašinco tiščiš po AC 150-160km/h takrat pa zna dobesedno žret za tako kubikažo. Vsaj pri mojmu je podobno, če ga tiščiš skoraj do konca oz 3/4 gasa. Upam da bo speedy kaj več povedal :D

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr feb 16, 2011 11:43 am

pskoda je napisal/-a:Moje mnenje glede porabe 1.2tsi in nasploh turbačev. 1.2tsi zna biti zelo varčen motor pod pogojem, da voziš po omejitvah, ga ne teraš do daske, hitro pospešuješ, itd. Ko pa to mašinco tiščiš po AC 150-160km/h takrat pa zna dobesedno žret za tako kubikažo. Vsaj pri mojmu je podobno, če ga tiščiš skoraj do konca oz 3/4 gasa. Upam da bo speedy kaj več povedal :D

Točno tako, ampak roko na srce, 105 konjev in 1200ccm mlinčka ne kupuješ za izživljanje in tiščanje po AC 150km/h in več.
1.2TSI ni dirkač in ljudje ga kupujejo z namenom prevoza od točke A do B (brez večjih naporov) in ne zato da bi konkuriral večini testiranih avtov
v oddaji Top Gear! Tisti ki pa kupi tega TSIja zato da bo zganjal športnost z njim - tak človek ima zeloo nerazčiščene pojme.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr feb 16, 2011 12:01 pm

pskoda je napisal/-a:Moje mnenje glede porabe 1.2tsi in nasploh turbačev. 1.2tsi zna biti zelo varčen motor pod pogojem, da voziš po omejitvah, ga ne teraš do daske, hitro pospešuješ, itd. Ko pa to mašinco tiščiš po AC 150-160km/h takrat pa zna dobesedno žret za tako kubikažo. Vsaj pri mojmu je podobno, če ga tiščiš skoraj do konca oz 3/4 gasa. Upam da bo speedy kaj več povedal :D

Zgolj retorično vprašanje si že kdaj vozil 1.2 TSI o katerem je govora? Tale motorček se vozi kot DIZEL, vsako tiščanje do bolokade in ostalo nagradi le z nemogoče visoko porabo. Za vsakodnevno vožnjo, precej hitrejšo od omejitev na AC pa ne rabi videt več kot 3.000RPM, kjer je dinamičnejši od 1.6l atmosferca, tudi če bi slednjega vrtel čez 4.000 RPM. na račun 6 brzinskega menjalnika tudi na AC poraba ni velika, dokler se vsaj približno držiš omejitev. NPR v 6 prestavi s 3.000 RPM dosegaš hitrost cca 145km po števcu (prestavno razmerje primerljivo z mojo Octavio 1.9 TDI, ki ravno tako v peti pri 3.000 RPM dosega 145km/h). Pri normalni mestni vožnji sledi indikatorju optimalne prestave in v večinoma se bo motor vrtel okrog 2.000 RPM +/- nekaj 100 vrtljajev. Motor je dovolj prožen da to zmore.

Pa še razmislek o servisiranju. 1.2 TSI motor rabi dobro sintetično olje. 1.6 TDI je motor z DPF filtrom in v prid normalnemu delovanju DPF na dolgi rok je potrebno posebno olje primerno za take motorje. Razlika v ceni olja je ogromna in tudi nižja poraba je ne more upravičiti, razen v redkih primerih.

Glede na to da je 1.6 TDI v nizkih vrtljajih skoraj mrtev, se poraja vprašanje kaj je ima TDI, kar ne more ponuditi nekoliko cenejši TSI? Racionalno gledano povprečen uporabnik težko upraviči nakup osnovnega TDI. Precej krivde za tako razmišljanje pa lahko pripišemo še predhodnikoma obeh motorjev. 1.6l atmosferski motor ni bil nikdar kak poseben biser. Zmerna poraba in nezahtevno vzdrževanje sta bila njegova edina aduta. Kot takšnega ga TSI z lahkoto prekaša v skoraj vseh pogledih. Medtem ko novi 1.6 TDI tekmuje s skoraj legendarnim 1.9TDI ki poganja skoraj vse modele VAG skupine. Glede na vozne lastnosti starega 1.9 TDI je novi 1.6 TDI naredil korak nazaj (neprožen motor v nizkih vrtljajih). Zato so razlike med obema motorjema še toliko manjše. In tisti ki smo vajeni starega 1.9 TDI novega nikakor ne moremo sprejeti.

Kakorkoli zadevo obračamo pa še vedno debatiramo le o vstopnih modelih in kot takšna ne eden ne drugi ne nudita presežkov v obliki dirkaških užitkov na cesti. Le bolj ali manj solidno opravljata svojo nalogo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Sr feb 16, 2011 12:12 pm

Ko že primerjamo motorja 1.6 tdi vs. 1.9 tdi, nekateri tu gor pravite tako, drugi pravijo drugače:
http://www.siol.net/avtomoto/testi/avto ... ouran.aspx

V zgornjem testu ravno hvalijo nov motor napram staremu. Če samo prilepim odstavek, kaj so zapisali:
Najbolj priljubljen motor v touranih je bil do sedaj 1,9-litrski TDI. Ti časi so minili, saj ga je nadomestil manjši, tišji in bolj kultiviran 1,6-litrski TDI s sistemom vbrizgavanja prek skupnega voda. Motor je dober in je brez dvoma najpomembnejša pridobitev ob prenovi. Je dokaj tih in kultiviran (brez neprijetne "turbo luknje"). Pravo nasprotje svojega predhodnika, torej.

Zdaj pa bodi pameten in vedi kaj je res in kaj ne... :lol:

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr feb 16, 2011 12:17 pm

Polo78 je napisal/-a:
Zdaj pa bodi pameten in vedi kaj je res in kaj ne... :lol:

:lol: Veš tako ali tako takrat, ko si vozil oba.

Tristan, lepo napisano! Se ne bi mogel bolj strinjat s teboj!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov