sonic je napisal/-a:Dvomim da ima toliko otrok, ker sicer povečanje družine za 1 dodatnega otroka ni skladno s situacijo, da je bil prej mali hatchback dovolj, sedaj pa naenkrat rabiš 7-sedežnika?
(ali pa pričakuješ dvojčke/trojčke?)
dreja je napisal/-a:
Moje izkusnje glede 3 otrok in Hatchbacka:
Zame je hatchback - 3 vratni Civic l.96 ze 4 leta popolnoma dovolj za 5 oseb (2 odrasla in 3 otroke). Otroci so trenutno stari 7.5 ,5.5 in 4 leta.
Kar se tice komoditete sedenja jo za otroke doloca itak sirina otroskega sedeza (2 romerja ter 1 Cybex), tako bi v vecjem avtu z vecjim avtom otroci ne bi bili nic bolj komot.
Poleg tega mi je 3 vratni se posebno vsec, saj lahko otroke zapnem (npr. ko zunaj dezuje) tudi tako, da cepim ob zadnji klopi v zaprtem avtu (sovoznikov sedez se premakne naprej) - ostanem suh, ker mi ni potrebno stat zunaj avtomobila.
Ko gremo smucat, peljem v Montani smucke, sanke, lopate, pancarje itd. S prtljago ni problema.
Na morje sicer ne gremo kampirat, vendar (tudi z Montano) peljem poleg osebne prtljage (igrac, plavutk, itd.) tudi gumotex coln za 4 osebe s karbonskim veslom, lesen trip trap stolcek, zlozljiv vozicek (z malimi kolesi), 3x six pack 1.5l plastenk vode, itd.
Vse se da, ce je clovek malo racionalen.
Edini problem je varnost zaradi starosti avtomobila. Sem pa zgleda eden redkih, ki ga ni prijel sindrom "prvega otroka in nakupa karavana".
Pa po mestu (v vrtec, in po opravkih) smo se do pred kratkim vsi vozili tudi z AX-om (dokler smo lahko imeli lupinico spredaj)...
DrSaso je napisal/-a:Dreja tole bi pa rad videl kako to izvedeš. Imaš kakšno sliko? Nekako se mi zdi neverjetno, brez predelave sedežev.
Lp,
Sašo
johann je napisal/-a:...Pri rabljenem ne dobim povrnjene dajatve (DDV)...
sonic je napisal/-a:Kdor sedi v 3. vrsti, ima glavo praktično na zadnji šipi in si lahko mislimo, koliko varnosti to nudi v primeru naleta drugega vozila od zadaj
tesfalar je napisal/-a:johann je napisal/-a:...Pri rabljenem ne dobim povrnjene dajatve (DDV)...
Ne dobiš povrnjenega DDV, ampak DMV, ki je pa cca 10× manjši.
Mogoče si mislil prav, ampak napisal si pa narobe.
Za povrnjen DDV, bi moral kot pravna oseba kupiti tovorno vozilo. To je koneckoncev lahko tudi Doblo ali Berlingo (brez zadnjh šip ipd.)
dreja je napisal/-a:tesfalar je napisal/-a:johann je napisal/-a:...Pri rabljenem ne dobim povrnjene dajatve (DDV)...
Ne dobiš povrnjenega DDV, ampak DMV, ki je pa cca 10× manjši.
Mogoče si mislil prav, ampak napisal si pa narobe.
Za povrnjen DDV, bi moral kot pravna oseba kupiti tovorno vozilo. To je koneckoncev lahko tudi Doblo ali Berlingo (brez zadnjh šip ipd.)
Si se ze pozanimal, koliko DMV-ja dobis povrnjenega ?
Ker ce dobis povrnjen celoten DMV, je to pri avtomobilih z vecjim izpustom ze kar lepa vsota...
dreja je napisal/-a:Mislim da trgovina pri vracilu DMV-ja nima kaj dosti, saj moras placat polno ceno in nato na upravni enoti vlozit prosnjo...
Dobro, če takole nesmiselno pretiravamo v tej smeri, zakaj potem ne omenjamo kar smarta, kjer ima tudi voznik takorekoč glavo že na zadnji šipi?Speedfighter je napisal/-a:sonic je napisal/-a:Kdor sedi v 3. vrsti, ima glavo praktično na zadnji šipi in si lahko mislimo, koliko varnosti to nudi v primeru naleta drugega vozila od zadaj
Verjetno nič manj kot na zadnjih sedežih twingov ipd., pa jih vseeno pogosto srečujem z otroškimi sedeži zadaj...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov