Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: 1. avto in sicer SUV

Napisal/-a nebivedu Po mar 21, 2011 2:12 pm

Samo za ceste in makadam pa pozimi po snegu, je forester z dobrimi zimskimi gumami premija. Pomoje je bolj malo osebnih avtomobilov, ki po snegu s tako lahkoto vozijo. Še posebej, če imaš navadnega z reduktorjem. Potem pa zasneženih cestah v breg res uživaš.

Za dol pa tudi - daš v prvo vklopiš reduktor in se po zasneženih klancih spuščaš tako da samo volan obračaš, brez bremzanja. Se pozna pri kakem zaledenelem klancu.
Old subarus never die, they just get faster!

loky20
Nov uporabnik

Napisal/-a loky20 Sr mar 23, 2011 10:06 am

vendar za kakšne malenkosti šraufat ali kaj podobnega je zakompliciran? ker nisem ravno mehanik, kakšne osnove poznam to je pa to... ker sem bral malo na subarujevem forumu pa imajo dost teh "malenkosti" ležaji, to-ono... ali je glede tega potem bolje Santa Fe-ja? :D samo to me še vleče k Santa Feju... drugače sem gledal za Forester-ja ja da ima in porabo manjšo, gume cenejše ker ima manjše, bolj ziher 4x4 pogon...

ne zamerte ker toliko sprašujem vendar prvi avto je vendarle prvi :P

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr mar 23, 2011 9:50 pm

Ja, problem foresterjev so bili zadnji ležaji. (enako velja za impreze) Vendar odkar se dobijo zadnji ležaji valjčni (imajo valjčke namesto kroglic) le ti manj crkujejo. Tam 150 do 200.000km zdržijo, kar niti ni malo.

Drugih nekih težav ni. Sploh ne z navadnimi (neturbo) foresteji, mogoče zadnji amortizerji, ker se posedejo od starosti, ampak to se pri vseh avtomobilih, pa dihtunge pokrova ventilov od starosti razpokajo - ampak je treba razumet, da je boxer motor in da ta dihtunga bolj trpi kot pri navadnem avtu (stane pa 60 evrov, menjaš pa na 200.000km).

Ni ti treba kej velik znat šraufat. Bolj je to, da moraš avto redno servisirat.

loky20
Nov uporabnik

Napisal/-a loky20 So jun 04, 2011 6:34 am

Ne gre in ne gre tole... Santa Fe - ju sem se že odpovedal ker so me s stroškim lastniki spravili na trdna tla nazaj na Zemljo. Gledal sem tudi še Scenic-a RX4 ali kaj je vendar baje zadnji pogon rad crkuje, začel sem gledati tudi Hondo CR-V. Torej izbiram med CR-V in Foresterjem. Edino če pozna kdo kakšno takšno varianto 4x4 diesel ne pregrob terenec, ker sem gledal ta dva in najcenejši diesel motorji so preko 10.000€ v tem primeru vzamem raje bencinarja potem za 3.500-4.000€.

Honda CR-V
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4815029&show=1

ali

Subaru Forester
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4198655&show=1

Če kdo pozna oba me zanima kdo ima kaj manjšo porabo in nasploh koga priporočate, cena je tako ali tako podobna modelov okrog te cene je več, letnik pa večinoma isti.

Hvala za vaše potrpljenje in pomoč :pivo

Rok

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist So jun 04, 2011 6:49 am

Ta subaru se prodaja že vsaj pol leta..
No escape from the mass mind rape...

loky20
Nov uporabnik

Napisal/-a loky20 So jun 04, 2011 5:22 pm

aha potem zna biti kaj resnega da ga nihče ne kupi, vidim da ste na tekočem :) morda pa katerega drugega saj jih je še nekaj na avto.net :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu So jun 04, 2011 6:50 pm

Ja vsaj pol leta, pa še turbak je, tako da poraba ni nizka.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO So jun 04, 2011 11:21 pm

težko je primerjat črva in forija; če gledava pogon. Če bo situacija resna, črvom ne boš prišel nikamor;
kupi redno vzdrževanega 2.0 ne-turbo forija,.. pozimi mu natakni dobre copatke, redno ga servisiraj, pa se boš dobro peljal še 10 let.

problem je, ker se dobri redko prodajajo; če že - ljudje kupujejo novejše, pa boxer dizle...
skušam bit objektiven; res;
pridi na subaru piknik; 11.6., pa boš probal, vprašal. izvedel; več na subaru forumu
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom So jun 04, 2011 11:39 pm

kot je GorazdO: napisal. primerjat hondo in subarjuja je greh vsaj kar se terenskih zmogljivosti tiče. oče si je lastil legacy-ja in ga pozimi ni ustavil za večino skoraj nepremagljivi makedamski klanec.

loky20
Nov uporabnik

Napisal/-a loky20 Ne jun 05, 2011 7:16 am

Ja saj za Subaruje vsi govorijo da so zelo kvalitetni le mogoče malo grobi na izgled kar me pa nikakor ne moti prej privlači :) pa mislim da je Forester tudi večji mislim, prostornejši kar je fino za kak bicikel dat notri, psa ali kaj drugega... drugo soboto sicer ne vem če bom imel čas lahko da bom na šihtu bom pa definitivno sporočil na koncu kaj bom vzel po vseh teh agonijah! :D

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4814905&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4791106&show=1

evo to bi še šlo vse druga je pa potem že predrago :D sem pa tistega izključil prej ko ste rekli da se že tako dolgo prodaja potem skoraj brez veze da ga grem gledat ker bohvej kaj je z njim...

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Ne jun 05, 2011 7:34 am

~toMmy~ je napisal/-a:SUV-i so sicer veliki, ampak ne nujno prostorni. Ravno Hyundai oz. korejci ne blestijo na tem področju, tako da je razmišljanje v tej smeri rahlo mimo.

Daj bodi konkreten...

on: Za 4k € ne boš dobil nič, sem kako leto gledal nazaj za kakimi terenci Pajero, Galloper, za 50% povečaj budget. Kot so ti že rekli, kak 4x4 karavan¸ bo glede vzdrževanja cenejša alternativa...
RiDe hArD

loky20
Nov uporabnik

Napisal/-a loky20 Ne jun 05, 2011 10:11 pm

Karavani so prenizki za mene imamo 2 doma in je včasih kje že kar proglem ker so dolgi in lahko kje poden pustiš, nebi si pa delal stroškov z liftingom karavana ker niti nisem dovolj spreten da bi se lotil česa takega

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po jun 06, 2011 12:50 pm

No, tole je bolj težko avto, kot je opisan. Imam enakega. Ker je bil v osnovi z vso opremo dražji od golfa, so ven vzeli komplet vse razen klime in servo volana. Avto ima ročno klimo in servo volan, pa nobenega airbaga, nima gretja sedežev, meglenke so naknadno vgrajene, pa če sploh delajo, ker stikala za vklop meglenk ni videti (na levi strani pod volanom ima prostor za 4 tipke, notri je pa samo tista za zadnje meglenke). Tako da opis za ta avto ne velja čisto.

Vreden pa je svojega denarja, če so servisi redno delani, mogoče mu še kakih 500 evrov ceno dol zbiješ.

Tega vzameš, če ti ga da za 2500 evrov, več ni vreden , ker je potrebno narediti veliki servis (vsaj 700 evrov pri fušarju), menjat sklopko (500 evrov samo cena materiala), menjat gume, ker so te čisto na koncu in še par stvari za poštimat, tako da moraš v avto vložiti vsaj 2000, če ne več evrov. točno tega je kolega takega kot je prodal en mesec nazaj za 3500 ali pa še manj, ker je videl, koliko bo stroškov z avtom.

loky20
Nov uporabnik

Napisal/-a loky20 Po jun 06, 2011 9:53 pm

aha hvala za vse informacije, bom preveril malo prvega v priliki :) no evo in smo prišli do ožjega izbora upam da bo kaj iz tega sedaj :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov