Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Nakup avtomobila D razreda (rabljeno)

Napisal/-a Ivan36 Ne apr 03, 2011 12:41 pm

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne apr 03, 2011 12:44 pm

Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Tad
Novinec

Napisal/-a Tad Ne apr 03, 2011 12:56 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4700033&show=1

Spregledal, da te Alfe ne zanimajo.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Ne apr 03, 2011 4:53 pm

Hvala za ptedloge!

Bom še enkrat omenil; z avtom bom delal dosti kilometrov, zato mi ne limat kakih golfov sportline z občutno pretrdimi sedeži (preverjeno). Rad bi imel neko dobro razmerje med športnostjo in udobjem. Osnovni pogoji so zanesljiv dizelski agregat, 6 prestav, tempomat, in pa do max 120000km.
To je lep primer kar hočem, moti me sumljiva zgodovina in malo visoka cena http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4663939&show=1

Če imate kako alternativo temu, mi nalimajte prosim.

Lp, Jaka

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo Ne apr 03, 2011 6:49 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4611585&show=1

- diesel
- full oprema
- dosti konjev..

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne apr 03, 2011 7:06 pm

@jack86: kot sem ti že predlagal, je Saab 9-3 za tvoje zahteve več kot odlično,preizkušeno in petično vozilo. Če bi jaz kupoval kaj takšnega v tem rangu vozil (najbrž ne bom nikoli več :mrgreen:) bi tvoj ogledani Saab že počival v moji garaži. 8)

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Ne apr 03, 2011 7:31 pm

mihaing je napisal/-a:@jack86: kot sem ti že predlagal, je Saab 9-3 za tvoje zahteve več kot odlično,preizkušeno in petično vozilo. Če bi jaz kupoval kaj takšnega v tem rangu vozil (najbrž ne bom nikoli več :mrgreen:) bi tvoj ogledani Saab že počival v moji garaži. 8)

Ker se mi ne mudi, si bom vzel cajt in našel pravega. Sem v stiku s kop-car (saab zastopnik), ko bo kaj pametnega s preverjeno zgdovino, vso opremo, me bo kontaktiral. Pri švercerjih je kar nekaj teh avtov, sam mam občutek da imajo vsi vsaj 2x več prevoženih kot jim kaže števc. Vendar kljub vsemu, me še vedno zanimajo alternative, da se vsaj prepričam o svoji izbiri.

Upam da se bo v roku 14 dni našlo kaj primernega zame.

Lp, Jaka

miha33
Nov uporabnik

Napisal/-a miha33 Ne apr 03, 2011 7:46 pm

Če slučajno razmišljaš tudi kaj iz Peugeoteve zbirke, ti to znamko, zaradi zelooooooo slabih izkušenj odsvetujem. Pa ne zaradi samih avtomobilov, ampak odnosa tako servisa na Viču kot še bolj glvanih na Peugeot Slovenija. Že pri novem sem imel obilo težav s komunikacijo, kaj bi bilo šele pri rabljenem....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne apr 03, 2011 8:03 pm

Kaj zdaj boš pa konstantno posiljeval z američani, ker si se italijanov naveličal? Kaj bi sploh rad povedal? Daj preberi zahteve, ki jih ima avtor in malo primerjaj z oglasoma, ki sem ju kritiziral! Do pet let star dizel za cca. 10k € in polj človek prilima starega bencinarskega sebringa s cca. 200KM in novega, ki ima sicer plinsko napeljavo, je pa slabe 4 tisočake čez budžet, ima predpotopno avtomatiko in je v notranjosti totalni plastik fantastik. Kakšen Saab 9-3, k kateremu se avtor nagiba, je svetlobna leta pred tem šrotom.

Pred naslednjim tako idiotskim poskusom sarkazma, si raje preberi, kaj sem že prej napisal v temi, boš vsaj kako neumnost manj bleknil!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne apr 03, 2011 8:09 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

Kaj zdaj boš pa konstantno posiljeval z američani, ker si se italijanov naveličal? Kaj bi sploh rad povedal? Daj preberi zahteve, ki jih ima avtor in malo primerjaj z oglasoma, ki sem ju kritiziral! Do pet let star dizel za cca. 10k € in polj človek prilima starega bencinarskega sebringa s cca. 200KM in novega, ki ima sicer plinsko napeljavo, je pa slabe 4 tisočake čez budžet, ima predpotopno avtomatiko in je v notranjosti totalni plastik fantastik. Kakšen Saab 9-3, k kateremu se avtor nagiba, je svetlobna leta pred tem šrotom.

Pred naslednjim tako idiotskim poskusom sarkazma, si raje preberi, kaj sem že prej napisal v temi, boš vsaj kako neumnost manj bleknil!

~toMmy~ ... mas prau. vsaj po mojem mnenju. kaj ti bo en tak american z 200 konji. poraba povprecno 11 l/100 km, pa da bi vsaj kam sel, ampak 10 sekund do 100? po moje ziva potrata :roll:
turbo inside

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Ne apr 03, 2011 8:25 pm

Jst pa nimam nič proti razmišljanju ivana36 (močnejši bencinar + plin). Nisem še vozil takega američana, vendar dvomim da bi me prepričal. Že samih sedežev (kar je ključnega pomena - udobje) nikakor ne moreš primerjati s Švedom. Pustimo ostale stvari.

Hmmmmmmm, kaj pa kaj takega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4676998&show=1 in da ga predelam na PLIN? :twisted:

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne apr 03, 2011 8:30 pm

Opala 8) 8) 8) Tole zna bit kar fajn

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Ne apr 03, 2011 8:50 pm

Aha :DDD

Bom še malo prespal take ideje. Sicer se mi finančno najbolj splača dizla (dobim povrnjen davek in trošarino), vendar bi bila vožnja z bencinarjem popolnoma druga poezija :)

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Ne apr 03, 2011 9:21 pm

Kaj pa kaj takega (ne nujno ravno ta...)? Veliko opreme, dizl, vožnja je pa tudi udobna.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4164141&show=1

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po apr 04, 2011 7:47 am

Se strinjam, da je močan bencinar + plin zanimiva rešitev, ampak v tem primeru obstajajo precej bolj zanimivi in zmogljivi avtomobilčki (z boljšimi sedeži) kot je Sebring. Vseeno pa jaz osebno nebi šel na plin, enostavno preveč komplikacij. Kupiš avto z inštalacijo oz. jo vgradiš naknadno, ni tak problem. Potem moraš pa letno pri predvidenih kilometrih delat dva do tri servise za sam avto in še za plinsko napeljavo, plin lahko točiš na dokaj redkih pumpah (odvisno od relacij), točit moraš pogosteje in občasno moraš točit še bencin. V avtu imaš še eno stvar več, ki se lahko pokvari, kar zaradi garancije ne pomeni nujno izrednih stroškov, lahko pa vzame precej časa. Če hočeš močnejši motor, kot pri dizlu, bo ta tudi s plinom lahko dražji. Pri novih je že v štartu velika razlika, pa tudi pooblaščeni servisi te lepo oberejo, z rabljenim se pa te številke nekoliko bolj približajo.

Plin ima pomoje smisel le ob res hudi želji po močnejšem bencinarju oz. če ga že imaš in se poveča število kilometrov ali imaš pa možnost kupit kakšnega res odličnega, ki ga poznaš. Res pa, da meni dizli čisto ugajajo in vidim na ta račun še toliko manj smisla v plinu. :)
Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po apr 04, 2011 8:12 am

S60 z D5 mašino je ODLIČEN!...ampak tko kot so ti že napisal ima hibe, servisi so pa ubitačno dragi (vsaj pooblaščenci, sam z njimi imam izkušnje glede Volvota).

edit...sem prehitr napisal, vidim da se je tema že drugače razvila :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Po apr 04, 2011 8:18 am

...Čeprav so danes predelave na plin že tako zanesljive, da večjih problemov (v sami tehniki plinskega delovanja) nebi smel pričakovat. Me pa res zanima, če posledično lahko pričakujem kake druge probleme v samem motorju. Avto bom imel, dokler bo šel. Pričakujem vsaj 250.000km. Z dizlom (1.9Tid) je ta številka precej realna. Z njihovimi bencinarji (2.0t) + predelava na plin pa :?...

Malo sem skeptičen.

Vectra si deli ogromno delov in tehnike z 9-3 (motorji, podvozje), samo da ima 9-3 precej lepšo notranjost in zunanjost (moje mnenje), cene so pa nekje enake - tudi vzdrževanje.

MB E, vrhunska limuzina! :D. AMPAK, ker ga bom uporabljal za službene namene, ne zgleda, da se vozim do naših strank, ker bo vsak videl samo zvezdo na avtu,... sj vemo kaki smo slovenci. Pa tašča že ma takega, zato se ji ne bom ob bok postavljal :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov