Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: octavia 1.2 tsi

Napisal/-a King1 Sr apr 06, 2011 7:11 pm

P...da ste dosadni s to porabo. Ko babe na tržnci. Pol so pa eni pametni, k avta še od blizu niso videli. Imamo v družini tako octavio pa ne nakladat in kurcat motorja, če ste vi mesarji in se izživljate nad avtom. A je avto kriv al vi. Kolikor je meni znano je poraba čist cool ampak očitno enim ni. Hvala bogu, da obstajajo dizli. Same pametne buče. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

lp

p.s. @maarkec, če te kaj zanima mi pošlji privat sporočilo.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr apr 06, 2011 7:19 pm

Jaz sem učitno že res ogrožena vrsta v svetu avtomobilizma, da se ne sikira z porabo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Kraj: Okolica Kopra

Napisal/-a Mdriver Sr apr 06, 2011 7:26 pm

King1 je napisal/-a:P...da ste dosadni s to porabo. Ko babe na tržnci. Pol so pa eni pametni, k avta še od blizu niso videli. Imamo v družini tako octavio pa ne nakladat in kurcat motorja, če ste vi mesarji in se izživljate nad avtom. A je avto kriv al vi. Kolikor je meni znano je poraba čist cool ampak očitno enim ni. Hvala bogu, da obstajajo dizli. Same pametne buče. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

lp

X2 :idea: :idea: :idea:

mihaing je napisal/-a:Jaz sem učitno že res ogrožena vrsta v svetu avtomobilizma, da se ne sikira z porabo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hja pa še res je =P :mrgreen:
My Audi A3 1.8T (180HP) !

http://www.youtube.com/watch?v=P0K9b78X ... re=related

speedfreak za moderatorja!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 06, 2011 7:40 pm

King1 je napisal/-a:P...da ste dosadni s to porabo. Ko babe na tržnci. Pol so pa eni pametni, k avta še od blizu niso videli. Imamo v družini tako octavio pa ne nakladat in kurcat motorja, če ste vi mesarji in se izživljate nad avtom. A je avto kriv al vi. Kolikor je meni znano je poraba čist cool ampak očitno enim ni. Hvala bogu, da obstajajo dizli. Same pametne buče. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

lp

Zaka pa pol ti nimaš več bencinarja če ti je vseen za porabo a ne? Pač dan danes vsakega zanima poraba vozila, sploh če se gre za motor, ki naj bi bil super duper varčen, kar se potem izkaže da ni :twisted: .

pa tok smajlijev tud ni blo potrebnih =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr apr 06, 2011 7:43 pm

speedfreak je napisal/-a:

lp

Zaka pa pol ti nimaš več bencinarja če ti je vseen za porabo a ne? Pač dan danes vsakega zanima poraba vozila, sploh če se gre za motor, ki naj bi bil super duper varčen, kar se potem izkaže da ni :twisted: .

pa tok smajlijev tud ni blo potrebnih =P

=P =P =P =P kot sem rekel dec, če so ljudje mesarji niso avti nič krivi. Sam poznaš lep primer naše octavie zato ne govor neumnosti. =P =P =P

lp

p.s. zakaj nimam beninca pa ti še predobro veš kaj ne? ;)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr apr 06, 2011 7:44 pm

@yani Do 190 si prišel s prostim padom :cry
OK 150 ni ravno max hitrost, ampak je pospeševanje do 170 funkcija, ki limitira v neskončnost. Meni več od 170 po ravnem mi je ni uspelo spravit, pa sem jo pohodil do konca.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr apr 06, 2011 7:53 pm

Ceed je napisal/-a:@yani Do 190 si prišel s prostim padom :cry
OK 150 ni ravno max hitrost, ampak je pospeševanje do 170 funkcija, ki limitira v neskončnost. Meni več od 170 po ravnem mi je ni uspelo spravit, pa sem jo pohodil do konca.

Dej ne laži no lepo te prosim. :roll:

lp

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Sr apr 06, 2011 9:52 pm

Še moj sekret z 1.3 90hp (pa par jih je že pocrkalo) motorjem in 1180kg teže pride do 190kmh ne pa da nebi podobno težek avto z boljšo aerodinamiko in sodobnim 105hp (nekateri pravijo da ma več) motorjem.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Sr apr 06, 2011 10:20 pm

lp

Se podpišem pod tole. Živa resnica!

Ceed je napisal/-a:@yani Do 190 si prišel s prostim padom :cry

To si sigurno vozil šibkejši 85 konjski motor.

Še enkrat:
nevem kaj temu manjka?
http://www.youtube.com/watch?v=aDJ-PSwVjYI

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr apr 06, 2011 10:44 pm

Clancy je napisal/-a:Še enkrat:
nevem kaj temu manjka?
http://www.youtube.com/watch?v=aDJ-PSwVjYI

Kaj temu manjka? To, da je lahko snemano s čipanim avtom v dolino z vetrom v hrbet! :D

Kar se tiče porabe... (skoraj) vsak motor ima neko optimalno območje, kjer je da relativno dosti od sebe in je poraba (še) ugodna. Če kupiš avto, ki ga boš vozil večinoma do te meje ali pod njo in občasno čez, poraba ne bo problem. Če pa motor teraš nad tem optimumom večino časa, bo šla konkretno gor.

Kar se tiče pa 1.2 TSI-ja, je odličen motor V PRIMERJAVI S PREDHODNIKOM oz. navadnimi atmosferskimi motorji podobnih konjev, nekateri pa vztrajno te pohvale razumejo, kot da bo zaradi te relativne odličnosti nascal še Ferrarija in potem seveda sledi plaz kritik in razočaranj. Kot praktično vsak TSI ima lahko zelo nizko porabo ob varčni vožnji, zmerno porabo ob nekoliko hitrejši in zelo visoko ob priganjanju do konca, kar je super stvar, če kupiš različico, ki ustreza tvojim potrebam. Nažalost finance v štartu (ali kakšen drugi dejavnik) ne omogočajo vedno optimuma glede na potrebe in potem se narod pritožuje. Lep primer te dni je vprašanje, kako znižat porabo na bencinskem SUV-u (ponavadi kupljenim z vstopnim motorjem).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če apr 07, 2011 7:45 am

Ker je govora o Octaviji, bi bilo smiselno opisati izkušnje uporabnikov, ki so vozili OCTAVIO z omenjeno motorizacijo (pustimo pri miru ostale modele) ter eventuelno primerjavo z npr. 1.9 TDI ali 1.6 MPI ali 1.6 TDI,...
Ima kdo izkušnje s polno naloženo Octavio pri tej motorizaciji (je dovoljšnja oziroma povsem primerna?), konec koncev tudi poraba pri različnih režimih, ipd...? Sam žal s takisto motorizacijo nisem vozil Octavie, starejši motor 1.6 sem zaradi lenobnosti vedno odsvetoval (še posebej pri polno naloženi), dočim sodobno 1.2 TSI hvalijo v Octaviji celo vsi testi. Koliko je resnice v tem?
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če apr 07, 2011 7:46 am

Malo sem gledal spritmonitor.de za 1.2 TSI motorje in tule so povprečne porabe:

Polo: 6,7 l
Golf: 6,54 l
Octavia: 6,86 l
Yeti: 7,3 l
Ibiza: 7,18 l

Zdaj koliko se je zanesti na tole naj vsak presodi sam. Meni se zdi malo čudno že to, da ima Golf manjšo povprečno porabo od Pola - ali pa tudi ne, če bi npr. veljalo dejstvo (ki ga sicer ne moremo preverit), da se povprečen Polo v Nemčiji vozi bolj po mestu, povprečen Golf pa bolj izven mesta. Ibiza pa verjetno odstopa navzgor zaradi premajhnega vzorca oz št. avtov s tem motorjem, čeprav je tudi vseeno čudno, ker gre za manjši avto. Očitno je pri teh motorjih res zelo odvisno od načina in kraja vožnje, ker so dokaj velika razhajanja med najnižjimi in najvišjimi porabami.
Antiznačkar po prepričanju

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če apr 07, 2011 7:54 am

Joj ste eni omejeni! Raznih zgodbic kako je kdo kam šel pa peljal minimalno 180 km/h vmes pa ga je še stisnil trikrat čez 210 poraba na koncu tripa je pa bila 4.3/100, imam poln ku*ac. Avtov ki bi med 160 in 200km/h pili 5.5 ni! In tudi noben od vaših avtov ne proizvaja bencina nad 200. Avto če ga teraš pije, pa naj bo dizel ali pa bencina. Čeprav bo pri teranju do konca poraba dizla 8.5-9 bencinarja pa okoli 11, razlika je (kot se nekateri vedno zapičijo:"ja sam moj dizl k ga ganjaš do konca čez 9 ne gre"), ampak tako kot ni 9L/100 normalna poraba za dizla, tako tudi ni normalna poraba 11l/100. Ampak pač tak je davek hitre vožnje.

Problemi ratajo, če nimaš pospravljenega podstrešja. Ko se kupuje avto se je potrebno odločit kaj se rabi! Je to avto za vozit relacijo in je poraba jako močan faktor, je to avto s katerim boš vsaj 10X letno šel na raceland. Lahko pa je zgolj avto ki bo naredil 8-10k km na leto. Potem je pa tu še faktor vožnje. Če ne znaš vozit drugače kot s pedalko za gas zabito v poden, potem je dizel neizogibna odločitev. Če pa si normalen umirjen voznik, kakršni povečini verjetno so kupci 1.2TSIji (razen "svetlih" izjem) potem bo tudi poraba normalna. Jaz vem da ko sem ga vozil, potegne lepo, poraba nam je nanesla 7.8/100 ob tem da je bil motor v octavii combi in še nič se ga ni šparalo (140-150 na ac po mestu pa kar konkretni štarti, 4 potniki v avtu) . Vem pa da s takim načinom vožnje kot je bil takrat prakticiran bi moj 1.4 z istimi konji pogoltnil vsaj 1 če ne kar 1.5l več na 100 prevoženih. In kljub temu da ta motor pohvalim, ga ne bi imel. Preprosto ker vem, da bi mi bil premalo. Ampak za mojega očeta in za ljudi podobne njemu: se pravi na AC med 130 in 150, ostalo pa do 20km/h čez omejitev je motor dovolj, pa tudi poraba bi bila popolnoma normalna in kulturna in ne na ravni X5ke z 220KM kot nekateri zganjate tu neko kampanjo.

@tommy, problem ki ga ti navajaš, torej zmanjševanje porabe na SUVih, z vstopnim bencinskim motorjem. Hmmmm!?!?!? Naj ti za zaečetek odgovorim z vprašanjem: je SUV res potreben nakup? Prvič, na začetku je potrebno pogledat kakšni faktorji so pomembni, za kaj se bo avto sploh uporabljalo. Mogoče raje bolje opremljen manjši karavan kot pa osnoven dvokolesno gnan SUV. Ampak problem je tu: SLOVENCI! Pod častjo jim je ta izbira. Ker imajo potem kompleks manjvrednosti. Izbira je logična raje oskubljen SUV. Potem nastane pa kup problemov. Prvi je ta da je avto oksubljen kot kura, drugi je poraba (jasno upor in podhranjeni bencinci delajo svoje), tretja na koncu so pa gume: dimenzije kot so 215/60/17 in podbne so drage dimenzije, potem pa ludje turijo nangkange in podobne visokokakovostne izdelke iz dežele riževih zrnc.
Osnovni problem je ker se ljudje sploh ne poglobijo v to kaj potrebujejo in za kakšne namene kupujejo. Eni se zaletavajo v SUVe, spet drugi vidijo samo tist L goriva ki ga dizl požre manj od bencinca, ne zavedajo pa se da bodo z vožnjo do tregovine in nazaj 10X na mesec "prigospodarili" veliko večje stroške na dizlu s temi kratkimi vožnjami kot pa so uspeli prihranit pri porabi. Potem pa se joka po forumih kako je ta avto zanič, v resnici pa je zanič samo ena stvar: NJIHOVA IZBIRA, ki je popolnoma zgrešena!

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Če apr 07, 2011 8:11 am

Badzo je napisal/-a:Joj ste eni omejeni! Raznih zgodbic kako je kdo kam šel pa peljal minimalno 180 km/h vmes pa ga je še stisnil trikrat čez 210 poraba na koncu tripa je pa bila 4.3/100, imam poln ku*ac. Avtov ki bi med 160 in 200km/h pili 5.5 ni! In tudi noben od vaših avtov ne proizvaja bencina nad 200. Avto če ga teraš pije, pa naj bo dizel ali pa bencina. Čeprav bo pri teranju do konca poraba dizla 8.5-9 bencinarja pa okoli 11, razlika je (kot se nekateri vedno zapičijo:"ja sam moj dizl k ga ganjaš do konca čez 9 ne gre"), ampak tako kot ni 9L/100 normalna poraba za dizla, tako tudi ni normalna poraba 11l/100. Ampak pač tak je davek hitre vožnje.

Problemi ratajo, če nimaš pospravljenega podstrešja. Ko se kupuje avto se je potrebno odločit kaj se rabi! Je to avto za vozit relacijo in je poraba jako močan faktor, je to avto s katerim boš vsaj 10X letno šel na raceland. Lahko pa je zgolj avto ki bo naredil 8-10k km na leto. Potem je pa tu še faktor vožnje. Če ne znaš vozit drugače kot s pedalko za gas zabito v poden, potem je dizel neizogibna odločitev. Če pa si normalen umirjen voznik, kakršni povečini verjetno so kupci 1.2TSIji (razen "svetlih" izjem) potem bo tudi poraba normalna. Jaz vem da ko sem ga vozil, potegne lepo, poraba nam je nanesla 7.8/100 ob tem da je bil motor v octavii combi in še nič se ga ni šparalo (140-150 na ac po mestu pa kar konkretni štarti, 4 potniki v avtu) . Vem pa da s takim načinom vožnje kot je bil takrat prakticiran bi moj 1.4 z istimi konji pogoltnil vsaj 1 če ne kar 1.5l več na 100 prevoženih. In kljub temu da ta motor pohvalim, ga ne bi imel. Preprosto ker vem, da bi mi bil premalo. Ampak za mojega očeta in za ljudi podobne njemu: se pravi na AC med 130 in 150, ostalo pa do 20km/h čez omejitev je motor dovolj, pa tudi poraba bi bila popolnoma normalna in kulturna in ne na ravni X5ke z 220KM kot nekateri zganjate tu neko kampanjo.

Lepo povedano! Vsak bi moral pri sebi razmisliti za kaj potrebuje avto in na podlagi tega tudi it v nakup. Toda velikokrat je tisto, sosed pa že ne bo imel boljšega avtomobila kot jaz in gre potem v nakup nečesa kar ne rabi. SUV-i so pa tako ali tako za moje pojme samo prestiž in v 95% neuporabni, ker ne vidijo terenske vožnje niti malo v celotni življenjski dobi.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če apr 07, 2011 8:22 am

@Clancy Ibiza ne obstaja tsi 85KM, imamo pa jo doma.
@King1 Si jo vozil po avtocesti?

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če apr 07, 2011 8:28 am

@Badzo Nič ne pravim, da bi moral s takim motorjem letet 200, ampak mi gre na smeh, ko govorijo neumnosti, da doseže 190, vsaj po ravnici ne. Prepričan sem, da pride tudi do 220 sam odvisno kolikšen klanec je.

zijan
Nov uporabnik

Napisal/-a zijan Če apr 07, 2011 8:29 am

Kar se tiče porabe... (skoraj) vsak motor ima neko optimalno območje, kjer je da relativno dosti od sebe in je poraba (še) ugodna. Če kupiš avto, ki ga boš vozil večinoma do te meje ali pod njo in občasno čez, poraba ne bo problem. Če pa motor teraš nad tem optimumom večino časa, bo šla konkretno gor.

Se popolnoma strinjam. Moj Golf 5, 1.6 102 KM (tuning na 117KM pri SKN) ima povprečno porabo 7.3 z vožnjo v optimalnem območju kar pomeni vsak delovni dan po AC prevoženih 60 km pri okoli 4000 obratov (cca 135 km/h).
p.s. da se nekdo ne bi zapičil v napisano: ja, res je. Ni konstanta hitrost 135 km/h, včasih tudi bremzam. Tempomat pa je naštiman na to hitrost če se le da...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če apr 07, 2011 9:41 am

Ceed je napisal/-a:@Badzo Nič ne pravim, da bi moral s takim motorjem letet 200, ampak mi gre na smeh, ko govorijo neumnosti, da doseže 190, vsaj po ravnici ne. Prepričan sem, da pride tudi do 220 sam odvisno kolikšen klanec je.

Polo ima končno omejeno na 190, več ne gre pa da ga prosiš, doseže pa to hitrost kadarkoli, tudi s 17 stkami...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če apr 07, 2011 10:01 am

Polo78 je napisal/-a:Malo sem gledal spritmonitor.de za 1.2 TSI motorje in tule so povprečne porabe:

Škoda da nisi pogledal še za 1.6 102 v teh avtih ali 1.4 75-100. No sej kdor želi si lahko še pogleda
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če apr 07, 2011 10:39 am

Blinder je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Malo sem gledal spritmonitor.de za 1.2 TSI motorje in tule so povprečne porabe:

Škoda da nisi pogledal še za 1.6 102 v teh avtih ali 1.4 75-100. No sej kdor želi si lahko še pogleda

Za 1.6 102 kW (golfV) ti iz prve roke povem, da je moje povprečje v 45 kkm 8.2, najmanjša poraba na en tank, ki sem jo dosegel je bila 6.3 (dupust na hvaru), največja pa dosežena pozimi z kratkimi relacijami 9.3.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov