lp
p.s. @maarkec, če te kaj zanima mi pošlji privat sporočilo.
King1 je napisal/-a:P...da ste dosadni s to porabo. Ko babe na tržnci. Pol so pa eni pametni, k avta še od blizu niso videli. Imamo v družini tako octavio pa ne nakladat in kurcat motorja, če ste vi mesarji in se izživljate nad avtom. A je avto kriv al vi. Kolikor je meni znano je poraba čist cool ampak očitno enim ni. Hvala bogu, da obstajajo dizli. Same pametne buče.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
lp
mihaing je napisal/-a:Jaz sem učitno že res ogrožena vrsta v svetu avtomobilizma, da se ne sikira z porabo![]()
![]()
King1 je napisal/-a:P...da ste dosadni s to porabo. Ko babe na tržnci. Pol so pa eni pametni, k avta še od blizu niso videli. Imamo v družini tako octavio pa ne nakladat in kurcat motorja, če ste vi mesarji in se izživljate nad avtom. A je avto kriv al vi. Kolikor je meni znano je poraba čist cool ampak očitno enim ni. Hvala bogu, da obstajajo dizli. Same pametne buče.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
lp
speedfreak je napisal/-a:King1 je napisal/-a:P...da ste dosadni s to porabo. Ko babe na tržnci. Pol so pa eni pametni, k avta še od blizu niso videli. Imamo v družini tako octavio pa ne nakladat in kurcat motorja, če ste vi mesarji in se izživljate nad avtom. A je avto kriv al vi. Kolikor je meni znano je poraba čist cool ampak očitno enim ni. Hvala bogu, da obstajajo dizli. Same pametne buče.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
lp
Zaka pa pol ti nimaš več bencinarja če ti je vseen za porabo a ne? Pač dan danes vsakega zanima poraba vozila, sploh če se gre za motor, ki naj bi bil super duper varčen, kar se potem izkaže da ni.
pa tok smajlijev tud ni blo potrebnih
Ceed je napisal/-a:@yani Do 190 si prišel s prostim padom![]()
OK 150 ni ravno max hitrost, ampak je pospeševanje do 170 funkcija, ki limitira v neskončnost. Meni več od 170 po ravnem mi je ni uspelo spravit, pa sem jo pohodil do konca.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
lp
Ceed je napisal/-a:@yani Do 190 si prišel s prostim padom![]()
OK 150 ni ravno max hitrost, ampak je pospeševanje do 170 funkcija, ki limitira v neskončnost. Meni več od 170 po ravnem mi je ni uspelo spravit, pa sem jo pohodil do konca.
Badzo je napisal/-a:Joj ste eni omejeni! Raznih zgodbic kako je kdo kam šel pa peljal minimalno 180 km/h vmes pa ga je še stisnil trikrat čez 210 poraba na koncu tripa je pa bila 4.3/100, imam poln ku*ac. Avtov ki bi med 160 in 200km/h pili 5.5 ni! In tudi noben od vaših avtov ne proizvaja bencina nad 200. Avto če ga teraš pije, pa naj bo dizel ali pa bencina. Čeprav bo pri teranju do konca poraba dizla 8.5-9 bencinarja pa okoli 11, razlika je (kot se nekateri vedno zapičijo:"ja sam moj dizl k ga ganjaš do konca čez 9 ne gre"), ampak tako kot ni 9L/100 normalna poraba za dizla, tako tudi ni normalna poraba 11l/100. Ampak pač tak je davek hitre vožnje.
Problemi ratajo, če nimaš pospravljenega podstrešja. Ko se kupuje avto se je potrebno odločit kaj se rabi! Je to avto za vozit relacijo in je poraba jako močan faktor, je to avto s katerim boš vsaj 10X letno šel na raceland. Lahko pa je zgolj avto ki bo naredil 8-10k km na leto. Potem je pa tu še faktor vožnje. Če ne znaš vozit drugače kot s pedalko za gas zabito v poden, potem je dizel neizogibna odločitev. Če pa si normalen umirjen voznik, kakršni povečini verjetno so kupci 1.2TSIji (razen "svetlih" izjem) potem bo tudi poraba normalna. Jaz vem da ko sem ga vozil, potegne lepo, poraba nam je nanesla 7.8/100 ob tem da je bil motor v octavii combi in še nič se ga ni šparalo (140-150 na ac po mestu pa kar konkretni štarti, 4 potniki v avtu) . Vem pa da s takim načinom vožnje kot je bil takrat prakticiran bi moj 1.4 z istimi konji pogoltnil vsaj 1 če ne kar 1.5l več na 100 prevoženih. In kljub temu da ta motor pohvalim, ga ne bi imel. Preprosto ker vem, da bi mi bil premalo. Ampak za mojega očeta in za ljudi podobne njemu: se pravi na AC med 130 in 150, ostalo pa do 20km/h čez omejitev je motor dovolj, pa tudi poraba bi bila popolnoma normalna in kulturna in ne na ravni X5ke z 220KM kot nekateri zganjate tu neko kampanjo.
Kar se tiče porabe... (skoraj) vsak motor ima neko optimalno območje, kjer je da relativno dosti od sebe in je poraba (še) ugodna. Če kupiš avto, ki ga boš vozil večinoma do te meje ali pod njo in občasno čez, poraba ne bo problem. Če pa motor teraš nad tem optimumom večino časa, bo šla konkretno gor.
Ceed je napisal/-a:@Badzo Nič ne pravim, da bi moral s takim motorjem letet 200, ampak mi gre na smeh, ko govorijo neumnosti, da doseže 190, vsaj po ravnici ne. Prepričan sem, da pride tudi do 220 sam odvisno kolikšen klanec je.
Polo78 je napisal/-a:Malo sem gledal spritmonitor.de za 1.2 TSI motorje in tule so povprečne porabe:
Polo: 6,7 l
Golf: 6,54 l
Octavia: 6,86 l
Yeti: 7,3 l
Ibiza: 7,18 l
Blinder je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:Malo sem gledal spritmonitor.de za 1.2 TSI motorje in tule so povprečne porabe:
Polo: 6,7 l
Golf: 6,54 l
Octavia: 6,86 l
Yeti: 7,3 l
Ibiza: 7,18 l
Škoda da nisi pogledal še za 1.6 102 v teh avtih ali 1.4 75-100. No sej kdor želi si lahko še pogleda
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov